Klavye Fonksiyon tuşları çalışmıyor

emruss

New member
Reaction score
0
arkadaslar yeni klavye aldım fakat fonksiyon tuşları oluyorya mesela bilgisayarımı aç, hesap makinası aç müziğin sesini kıs aç gibisinden şeylerin oldugu tuşlar işlemiyor neden acaba.. bu sorunu nasıl çözebilirim.. yardımlarınızı bekliyorum.. şimdiden teşekkürler

bilgisayarınızın multimedya tuşları bunlar.
klavye driverini yüklediğinizde aktif hale gelecektir.

bilgisayarınızın multimedya tuşları bunlar.
klavye driverini yüklediğinizde aktif hale gelecektir.

peki driver yüklemeden bu tuşları ben kullanamazmıyım başka bir yolu yokmu..
mesela o klavyenin fonksiyon tuşları başka bir bilgisayarda çalışmıyor başka bir pc de ise sorunsuz çalışıyor ama ondada driver yüklü değil..

dostum hud adlı keyboard sürücüsünü yüklemek isteyecektir
eğer onda çalışıyor ise windows aynı sürümmüdür kontrol etmek gerekir
driver dosyasını nerden sağladığı önemli

klavyeyi aldıında yanında bi cd cıkmıştır onu kur sorun kalmaz ama cd yada disket benzeri bişi cıkmamışsa klavyenin model numarasını ver ben bulayım programı....

bir program vardı ama adını hatırlayamadım bulursam ya da hatırlarsan buraya yazarım.
Klavyedeki multimedia tuşuna basıyorsun sana bu tuş ne yapsın diyor ve sen yapmasını istediğin şeyi ona çok kolay bir biçimde gösteriyorsun.Mesela ses kısma tuşuna basıyorsun sana ne yapsın diyor sağda seçim yapabileceğin bütün multimedia özellikleri listelenmiş. Oradan VolDown seçip ok diyorsun ve o tuş artık ses kısıyor. Herşeyi yapmak mümkün. Programın adında hotkey geçiyordu ama bi baktım 100 lerde program var içinde bu ismin geçtiği sen de bi bak arat. Google kardeşe bi uzun uzun gir :)

Programı bulabilirsem paylaşırım burda.

Geri