klasik bir soru

umutalp

New member
Reaction score
0
İki adet kapı var. Biri kurtuluş kapısı, diğeri ölüm kapısı. Hangisi kurtuluş kapısı bulacaksın. Kapılarda duran iki adet de nöbetçi var. Nöbetçilerin biri ne sorarsan sor yalan söylüyor, diğeri de sürekli doğru söylüyor. Hangi kapıda hangi nöbetçi duruyor ve hangisi yalancı hangisi doğrucu bilmiyorsun. Her hangi bir nöbetçiye soracağın sadece tek bir soru ile kurtuluş kapısını bulabilirmisin?

ölüm kapsı kim? derim niyemi yalan söleyen zaten ölüm kapısı

Foruma hoşgeldin öncelikle yeni kayıt olmuşsun galiba =) ben bilemedim gayri çözen varmı...

Bu soruyu bize hoca sordu acaba oda burdan mı aldı :D
Bulursanız banada soyleyınde bnde hocaya anlatıyım :D

sorunun cvb : her hangi bir nöbetçiye (fark etmez yalancı yada doğrucu) gidip arkadaşına sorsam bana kurtuluş kapısı olarak hangisini gösterir diye sorarsın. aldığın cvbın aksi kapısı kurtuluş kapısıdır.

Mantık : soruyu doğruyuca sorduğunu düşünelim : Soruya arkadaşına sorsam ( Bekçiler kendilerini bildikleri için yalancımı yoksa doğrucumu olduklarını )diye başladığı için yalancı hangi hangi kapıyı gösterir olum kapısını. dolayısı ile aksı kapı kurtuluştur.

MAntık : Soruyu yalancıya sorduğunu düşünelim : Soruya arkadaşına sorsam ( Bekçiler kendilerini bildikleri için yalancımı yoksa doğrucumu olduklarını )diye başladığı için doğrucu hangi hangi kapıyı gösterir kurtuluş kapısını . Ama soruyu sorduğu kişi yalancı olduğu için yine olum kapısını gösterecektir. dolayısı ile aksı kapı kurtuluştur.

icemeno arkadeşa katılıyorum bunun aynınısın yol sorusu wardı..

Geri