KKTC bitiren anlaşma!

SENAT0R

Banned
Reaction score
0
63601.jpg

Mehmet Ali Talat ve Dimitris Hrstofyas el sıkıştı. KKTC'yi bitiren anlaşmaya varıldı. Bakın adanın yeni adı ne olacak?

Lefkoşa'da buluşan KKTC Cumhurbaşkanı Talat ile Rum lider Hristofyas, eşit statüdeki Türk ve Rum kurucu devletlerinin oluşturacağı, tek uluslararası kimlikli, federal bir hükümet konusunda uzlaştı. Adı da Kıbrıs Fedaral Birleşik Cumhuriyeti olacak.

KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat ve Rum yönetimi lideri Dimitris Hrsitofyas, dün yaptıkları görüşmede, siyasi eşitliğe dayalı iki kesimli ve iki bölgeli federasyona bağlılıklarını teyit etti.

KIBRIS FEDERAL BİRLEŞİK CUMHURİYETİ

Liderler, ortaklığın, eşit statüdeki Türk ve Rum kurucu devletlerinin oluşturacağı, tek uluslararası kimlikli, federal bir hükümeti olması konusunda hemfikir oldu.

BM Genel Sekreteri'nin Kıbrıs Özel Temsilcisi Taye-Brook Zerihoun'un Lefkoşa ara bölgede bulunan ikametgahında 3 saati aşkın görüşen Cumhurbaşkanı Talat ile Rum yönetimi lideri, çalışma gruplarıyla teknik komitelerin çalışmalarını gözden geçirdi ve haziran ayının ikinci yarısında yeniden bir araya gelerek, yeni bir değerlendirme yapmaya karar verdi.

Talat ve Hristofyas, Zerihoun'un ikametgahındaki görüşmeden sonra basına açıklama yaptı. Kıbrıs Rum yönetimi lideri Hristofyas, Kıbrıs'ın uluslararası kimliğinin, “Kıbrıs Birleşik Federal Cumhuriyeti” (United Federal Republic of Cyprus) olması konusunda ortak pozisyonları olduğunu söyledi.

internethaber

detayLarını pek biLmiyorum ama sadece Pakistan ve Türkiye'nin tanıdığı KKTC yerine tüm dünyanın tanıdığı FederaL Kıbrıs Cumhuriyeti iyi duruyor.. Umarım Türk tarafı zamanLa eziLmez..

detayLarını pek biLmiyorum ama sadece Pakistan ve Türkiye'nin tanıdığı KKTC yerine tüm dünyanın tanıdığı FederaL Kıbrıs Cumhuriyeti iyi duruyor.. Umarım Türk tarafı zamanLa eziLmez..

katiliyorum, ayrica umarim 74 deki olaylar yasanmaz

durun bir yorumda ben yapayım, türk ordusunun yaptığı son savaş kıbrıs barış harekatıdır. yani arkadaşların bizimle işi bitti, katilleriyle anlaşıp mutlu oldular. allah bir yastıkta kocatsın. bize ne kaldı dersiniz, askerimizi çekmek. kıbrısa bakayım bir daha adım atabilecekmiyiz? vizeleriniz varmı? ordaki türkler yavaş yavaş kovulduğunda bakalım neyi tebrik edeceksiniz. öyle ya biz orayı rumlara vermek için kurtardık. aferin.

'TÜRKLER meydanda kazandıklarını masada kaybederler' diye bir sözleri var yedi düvelin...alın size meydanda kazandık dünyaya gösterdik ama masada kaybediyoruz ama öyle kolay olmaz kanla alındı kanla verilir..ayrıca tüm dünyada sırt dönse de daha düne kadar rumların yaptıkları nasıl olur unutulur..
son nokta ise aslında Denktaş gittiğinde bunların olacakları belliydi...

Şu anda haber sitelerinde yapılan yorumlarda bir Kıbrıslı vatandaş şöyle diyordu: -- kurtulduk artık sizden
__kurtardınız ama biziede kendinize benzettiniz diyor NE Demekse? ama sevinçlerinin çok uzun süreceğini sanmıyorum Rumun tek amacı adayı yunana hediye etmek.Fakat Askerimizin asla adadan çıkmayacağını enazından kuvvetli bir Üs oluşturacağını düşünüyorum böyle bir doğal uçak gemisi terkedilemez.

akp yakında kıbrısı da özelleştirecek...

şaka bir yana kıbsır elden çıkabilir yakında ...
ne diyelim ;
yabancılara toprak satılıyor,
kamu kurumları yabancılara özelleştiriliyor,

tesadüf müdür bilinmez ? ama osmanlının çöküş döneni gibi şuan ki dönem...

ya neden hala birilerine baglı yasamaya calısıyoruz ki ne bu anlasmalar abi :saskin ben istemiyorum böle olmasını Türkün Türkten baska dostu yok...!!!

ya bu insanları anlayamıyorum bu kıbrıs değilmiydi rum eziyetini rum işkencelerini cinayetleri yaşayan 74 teki harekattan sonra kurtulanlar kıbrıslı türkler değilmiydi. o harekatın yapılışından öncede iki toplımlu bir devlet değilmiydi kıbrıs. harekattan sonrada iki toplumlu bir devlet değilmiydi. gerçekten ülkelerimizi, onurumuzu, şerefimizi,gururumuzu ne kadar çabu satabiliyor. geçmişi ne kadar çabuk unutabiliyoruz.bize düşman olanlara dost olma merakı bize daha çoook şeyler kaybettirecek sanırım.yarın yine kıbrıslı türkleri kurtarmaya gidebiliriz. tabi kendi ülkemizide vermezsek birilerinee..

herkes için aynı şeyi söyliyemem ama kıbrıs halkı genelde bizi sevmiyor neden mi? bizim onlara ayak bağı olduğumuzu bizim yüzümüzden ilerliyemediklerini düşünüyor. Çok yazık üzülüyorum. Denktaşıda çok severdim. Gerçekten yazık ettiler. Boşunamı şehit verdik. Bu talat denilen adamı ilk günden beri hiç sevmedim. Gerçi talatla alakalı değil sonuçta halk istemese talatda kendi başına iş yapamaz. Oradaki halk yani yavru vatanımız dediğimiz bizim milletimiz dediğimiz oradaki Türkler neden böyle davranıyorlar? onlar bizim milletimizdi hani nasıl bizden ayrılmak isterler anlıyamıyorum.

Geri