Kim Haklı (feryall & Gizli Özne)? sizce kimmm?

FeryaL

~ÖğretmeN~
Altın Üye
Reaction score
0
Kendimi de koysam ey aşk ayaklarımın altına yine d
öncelikle konunun nerden cıktıgını soleyeyım herşey gizli öznenin benım kişisel iletime mudahele etmesıyle başladı :biggrin:biggrin:biggrin
kişisel iletim aynen şudur:
İnsanlar 2'ye ayrılır öğretmenler ve diğerleri, öğretmenler de 2'ye ayrılır teknik öğretmenler ve diğerleri
bunun üzerine fazlaca sıkıştırılan gizli özne aynen su savunmayı yapmıştır :):):)

Bu konuyu tartışmaya bile gerek yok; Türkçe öğretmenliğinin üstünlüğü ortada.
- Bir öğretmenin iyi bir eğitim verebilmesi için Türkçeyi kusursuz kullanabilmesi gerekir; ama iyi bir teknik donanıma sahip olması gerekmez. Türkçeyi kusursuz kullanmayı Türkçe öğretmenlerimizden öğreniriz.
- Bu sadece öğretmenlik için değil diğer meslek grupları için de geçerlidir. Meslekte başarının sırrı iyi iletişim kurmaktır. İletişim kurabilmenin temelinde dili güzel kullanmak vardır. Bu nedenle iyi bir doktor, avukat, milletvekili, başbakan vs. olabilmek için iyi bir Türkçe eğitimi şarttır; ama bunların teknik eğitimi almasına gerek yoktur.
- İnsan toplumsal bir varlıktır ve toplum içinde yer alabildiği zaman değer kazanır. Toplum içinde yer alabilmek için dili güzel kullanmak gerekir; ama teknik bilgi gerekmez.
- En basitinden; iyi bir teknik öğretmen olabilmek için Türkçe eğitimi almak şarttır; ama iyi bir Türkçe öğretmeni olabilmek için teknik eğitimi gerekmez. Olay bu kadar basittir yani.
Öğretmenlik kutsal bir meslektir ve ayrım yapılmaksızın bütün öğretmenler değerlidir; ama illa bir karşılaştırma yapılacaksa Türkçe öğretmenliğinin teknik öğretmenlikten daha üstün olduğu ortadadır.

benım savunmam ise şudur:
hayır bir öğretmenin cok iyiy bir eğitim verebilmesi için turkceyi ii kullanmasına o kadar da gerek yoktur..bir fizik hocamız vardı konuşmaktan acizdi ama fizigim 100dü :D eger bu dediğin dogruysa guneydogu veya dogu anadoludaki turkcesi bozuk insanlar turkce ogretmenı olmasın mı? ama oluor ayrıca cok da ii oluorlar:D gelelim teknık bilgiye turkceyi kusursuz kullanan bir ogretmen projektor aletinin çalıştıramıorsa gorsel acıdan dersi zenginleştiremıorsa o güzel konuşan hocayı trt ye spiker yapalım mı :D:D okulda fazla işe yaramaz:D
toplum içinde elbette güzel konuşmak gerekir ancak bu eğtimi aileden alablirz bu goruşe gore turkce dersi almayan 6 yasındaki cocuk ii iletişim kuramaz mı bu cok yanlışş benim yiyenım 5 yasında cok güzel konuşuor hatta teknık bilgi istior benden bilgisayarın klvyesinden adını yazmayı ogrenmek istıor .. sadece kuru turkce teknık olmadan hiç bir işe yaramaz..
işte şimdi goruldugu gibi .. herkes türkçe konuşur bi şekilde halleder ama teknık bilgi üstündür.. ayrıdır herkes almaya hak kazanamaz teknık herseydır turkce kendinden de olur teknık basit bişi deildir yardım gerektirir....

deil mi sizce de buyrun hadi siz de kim haklı söyleyin

"bir fizik hocamız vardı konuşmaktan acizdi ama fizigi 100dü"

bayan dı dimi bu illa = )))) tanıstırsana beni :D :D

gizli özne +1 ; )

Bir öğretmenin iyi eğitim verebiLmesi için Türkçe'yi kusursuz kuLLanması gerekmez. BiyoLoji hocamız doğu şivesiyLe konuşuyordu ama dersLeri gayet iyi anLıyorduk :)

feryaL e sonuna kadar hak veriyorum :) feryaL hakLı tabii ki de =) +1905 feryaL

FerYaL F0r3V3R :victory

[ Daima FeryaL (GizLi Özne için Türkçesi) ]
:D

feryall +1
savunman güzelmiş abla : )

Benim lisedeki matematik hocam tam bir karadenizli şivesi ile konuşuyordu. Tam lazdı. Ama bizlere matemetiği harika bir şekilde öğretti. Gizli özne haklı olmakla beraber Feryall'in dahada haklı olduğunu düşünüyorum...

Ben ikinize de ayrıca teşekkür etmek isterim. Forumda böylesine akademik tartışmaların olması çok güzel çok sevindirici..

feryall bana gereklı acıklamayı savunmasını uzuuun uzunnn yapmıstır

ama ben gene de Türkçe şart diyorum = )))

Feryal % 80 haklı. Fakat her ikiside olursa güzel olur bence.. Bu arada benim de laz matematik hocam vardı.Matematikteki tam sayıya '' 1 Tam değil de '' 1 dam'' derdi herkes alacağını alırdı.

feryall abla haklı :p

Feryall Haklıdır sonuna kadar :durdurun

belki Gizli Özne haklıdır.. ama burda feryall inde dediği gibi Türkçe kendiliğinden oluşuyor bişekilde..gerek doğru gerek yanlış..ama teknik ders apayrı bi durum bana göre.. yardım istiyor..

bizim lisede bi Türkçe hocamız vardı..feryall sen hatırlarsın belki.. aynı lise çıkışlıyıs.. hocanın dersteki anlatımı aynen şu :

" şu kelimeyi şuraya yapıştırın.şurdakini de şuraya..cümle şu şekilde sıralanacaktır " :saskin

bundan ne anladınız peki..bende anlamamış ve hocaya laf sokunca başım derde girmişti o ayrı :ter:

aklımda kalan anlatımı bu..tabi sizin duymanız gerekirdi.. böle Türkçe hocalarına da birilerinin Türkçe kullanmayı öğretmesi şart :sigara:

nesse çok konuştum..son olarak feryall + 1 :melek

feryall in kulis calışmaları super gidio = ))

msn teknigi ha demek inandım simdi öle bişi warmıs baksana :D :D

feryall birisi seni kızdırıo.kulis çalışmaları filan :p

rahat ol meleğim sen. biz kişisel fikrimizi söylüorus sadece :D

Bilemiyorum okumadım $öyle bi baktım ve gizli özne diyorum :\

feryaLL :
ablacım:D
feryaLL :
musait misin::

sonsuzluğa :
şimdilik evet ::

feryaLL :
feryaLL :
abla bak :D
feryaLL :
http://www.hackhell.com/showthread.php?t=449082
feryaLL :
sunu bir oku
feryaLL :
ama ben attım die linki
feryaLL :
sakın bana oy verme
feryaLL :
oku kım daha güzel savınma yapmış::
feryaLL :
ona oy ver: )

sonsuzluğa :
gizli özne olayı mı ))

feryaLL :
zua
feryaLL :
evet:Z

sonsuzluğa :
şimdi oraya yazmak istemiyorum ama her ikiniz de haklısınız her branş kendine göre önemlidir. özellikle meslekleşme açısından bakarsan her branşın değeri var

feryaLL :
ablacım:D
feryaLL :
geyik amaçlı :D yanı
feryaLL :
kim daja ii savuınmuşsa o :D

sonsuzluğa :
senin savunman biraz daha iyi ))
sonsuzluğa :
aman özne duymasın

feryaLL :
ahauhauah:D
feryaLL :
tm:Z
feryaLL :
ama yaz be abla :Z
feryaLL :
oylamaya koyduk:Z

sonsuzluğa :
yok yazmayayım ya ))

feryaLL :
neden:Z
feryaLL :
bişi olmaz:Z
feryaLL :
zaten ondeyım:Z
feryaLL :
alıştı:Z

sonsuzluğa :
yazık çocuğa

feryaLL :
zua
feryaLL :
yok be abla
feryaLL :
hala ısrralar
feryaLL :
savnuo:Z
feryaLL :
ama hep cevabını
feryaLL :
alıo:z

sonsuzluğa :
şimdi savunmanı iyi yapmış olman çocuğu ipe mi göndermeni gerektiriyor hıh
sonsuzluğa :
ehue

feryaLL :
zua
feryaLL :
:Z:Z
feryaLL :
ama ben sana :Z bana oy ver demıom:Z
feryaLL :
kim haklı onu de diom:Z

sonsuzluğa :
haklı olayında ikiniz de haklısınız çünkü türkçe sadece konuşma dili değil yazı dilini de gerektirir yani öğrenilmesi gereken bir olay tekniğe gelirse bilgisayarın donanımından anlıyor olmam bana kişisel olarak bir katkı sağlayabilir ama genel olarak bir önemi yoktur çünkü zaten o konuda branşlaşmış elemanlar var
sonsuzluğa :
nasıl ki bir toplumda doktorun ayakabıcının olması gerektiği gibi onlardan hizmet almamız gerektiği gibi ama benim ayakabıcı olmama gerek yok ben de öğretmenlik yapıyorum
sonsuzluğa :
ama türkçenin konuşulması ve yazılması herkes için önemli bu konuda da özne haklı oluyor

feryaLL :
: )
feryaLL :
eve tama dior ki turkce süper olucak ogretmnde gerisi yalan gibi anlam cıkarmış
feryaLL :
ben de dedim ki
feryaLL :
projctoru calıştıramayn bişr hoca istedigi kadar ii konşsun
feryaLL :
yavan kalır:D

sonsuzluğa :
evet okudum
sonsuzluğa :
süper olmasına gerek yok hatip olmayacağız ne de olsa ))
sonsuzluğa :
ama en azından okuduğunu anlayabilip yazdıkları anlaşılabilmeli

feryaLL :
feryaLL :
evet ama abla zaten adam teknık
feryaLL :
ogretmen olmuşsa
feryaLL :
yıllarca okumnın getirdigi bi turkce vardır
feryaLL :
bu da yeter
feryaLL :
mukemmel olmasına gerek yok :F

sonsuzluğa :
türkçeyi nereden öğreniyor yine türkçe yazan yerlerden yani türkçe temeli olan kitaplardan her ne kadar teknik bilgi içerse de türkçesi iyi olan kullanmayı bilen kişiler tarafından yazılmış yani yine temelinde türkçe eğitimi var ))

feryaLL :
:Z
feryaLL :
evet var ama hiç egitim versmsek de taklit yoluyla ogreneblir turkceyi :D
feryaLL :
tekniği ogrenemz
feryaLL :
basit deildir:D

sonsuzluğa :
tekniği de öğrenebilir teknik hakkında yazılan bir çok kitap var onların yardımıyla uygulamada ilk başlarda güçlük çekse de sonunda pratikle onu da kazanır

feryaLL :
ama daha zor abla turkceyi dah basit oıgrenir:D
feryaLL :
:)

sonsuzluğa :
zorluğuna bir şey demem zor olur tabi ama tekniği sadece bir kaç kişi kullanır türkçeyi herkes

feryaLL :
evet:D
feryaLL :
maa bi şeyin cok olması onun daha degerli olugu anlamına gelemz:D
feryaLL :
gizli ozne turkce ogretmemleri daha ustundur dior:Z

sonsuzluğa :
daha önce de dediğim gibi üstünlük diye bir şey yok hepsinin önemi ayrı ayrı var ))

feryaLL :
evet ama baya bir guldum:F
feryaLL :
gizli ozne sıkıştı iice:Z
feryaLL :
tm dior cadı:Z

sonsuzluğa :
))
sonsuzluğa :
şimdi bu konuşmaları foruma vereyim ehue

feryaLL :
zua
feryaLL :
:Z:Z

sonsuzluğa :
vereyim mi ))

feryaLL :
zua:D:D
feryaLL :
valla abla:D
feryaLL :
versen de olur:D
feryaLL :
hersekilde savunurum:F

sonsuzluğa :
kkk

feryaLL :
kiki

bazı cümlelerin yanlarında ve ya tek olarak gördüğünüz saçma kelime ve ya işaretler ( kkk, kiki, )), :Z gibi) smilelerindir dikkate almayını. :p

kulis çalışması yapmıyor sadece fikirlerini öğrenmeye çalışıyor :hadiordan​

kulisten sonra karsı cephedede beraber savaşmak bu olsa gerek werın bakalım omuz omuza :D

fikir calışmaları derken inceden alttaki niyeti sezdim ben saten = ))

Geri