Kevser Suresi

Uzunefe

Altın Üye
Altın Üye
Reaction score
0
Belli bir saatte ve dakikada uyanmak icin illa da calar saate mi ihtiyaciniz var?

Ihlasli bir mümin, yatmadan önce KEVSER suresini okur ve söyle dua eder:

„Ya Rabbi, bu sure-i serifedeki Ruhaniler ve Melaikeler beni, falan saat falan dakikada uyandirmazlarsa, ahirette vebalim onlardan sorulsun“.

Hikmet-i Ilahi, kisi tam o vakitte uyanir, uyandirilir. Rabbime binlerce Hamd-ü senalar olsun, bana bunu nasib etti, bütün Müminlere de nasib etsin.

Desene Uyanmak için yine çalar saate muhtacız :sigara:
Daha önce bunu hiç duymamıştım, ama garip geldi bana.
Yani Dediğin bir saatte Uyanamayınca insan İmanından şüphe mi etmeli:eek:

valla nasıl çıkardın o manayı ben anlamadım . burada şüphe duymak değil önemli olan , ettiğin dua önemlidir. alıntı yapmıştım gerçi bunu da neyse...

Uzunefe kardeşim, senin mesajlarını yorumlarını çok okudum, az konuşuyor, fuzuli bir laf etmiyorsun. Şüphe duymaktan değil. Küçüklüğümüzde hep bize dua et Allah Kabul eder derlerdi. Ettiğim duaların kabul olmadığını gördüğümde tuhaf olurdum. Çocuk aklımla haşa, "Allah beni Sevmiyor mu" derdim. Esma ül Hüsna konusunda o kadar çok şey söyleniyor ki, sanki insan bununla büyü bile yapabilir. Ben sakıncalı buldum açıkçası böyle bir yargıyı, o sebeple yorum yazdım sana. uyanamazsak imanımızdan şüphe etmeyecez belki ama, garanti uyanacaz diye de bi şey olamaz bence...

eee alıntı yaptım sonuçta , benim sözüm değil . aslında bi bakıma haklısın yani sanki şarta dayalı bi durum , uyanmazsam vebalim ruhanilerden sorulsun . ilginç bi durum gerçekten

108- KEVSER SURESI

Mekke'de inmiştir. 3 ayettir.
Bismillahirrahmanirrahim

1-Muhakkak Biz, sana Kevseri'i verdik.

2-Sen de Rabbin için namaz kıl ve kurban kes!

3-Doğrusu sana kin besleyendir soyu kesik olan!

sanırım ebu bin cehil di. bu eleman , Hz. Muhammed (S.A.V.) e "ebder" demiş yani soyu kesilmiş olan . Ama tam tersi oldu , günümüzde seyyitler mevcutken cehil den kimse kalmamıştır

hı hı....

the_apprentice' Alıntı:
Uzunefe kardeşim, senin mesajlarını yorumlarını çok okudum, az konuşuyor, fuzuli bir laf etmiyorsun. Şüphe duymaktan değil. Küçüklüğümüzde hep bize dua et Allah Kabul eder derlerdi. Ettiğim duaların kabul olmadığını gördüğümde tuhaf olurdum. Çocuk aklımla haşa, "Allah beni Sevmiyor mu" derdim. Esma ül Hüsna konusunda o kadar çok şey söyleniyor ki, sanki insan bununla büyü bile yapabilir. Ben sakıncalı buldum açıkçası böyle bir yargıyı, o sebeple yorum yazdım sana. uyanamazsak imanımızdan şüphe etmeyecez belki ama, garanti uyanacaz diye de bi şey olamaz bence...
katılıyorum.....

walla millet ben seviyorum Hackhell de olmayı. neler paylaşıp neler öğreniyoruz. İfrit meal verdi, Uzunefe kardeşim islam tarihinden bir menkıbe... alimallah hem dinimize hem vatanımıza karşı vurdumduymazlık, aymazlık içinde değiliz...

bu formu seviyorum internetin yarısı bence saol uzun efe tşk

Geri