Keops'un sırrı çözüldü mü?

NoMaD1978

Banned
Reaction score
0
Keops'un sırrı çözüldü mü?

keop.gif

Houdin'in www.3ds.com/khufu internet sitesinde de görülebilen modeline göre Keops'un yapımında spiral bir rampadan yararlanıldı.

Fransız mimar Jean-Pierre Houdin, Mısır'daki Keops Piramiti'nin büyük taş blokların spiral bir rampa yardımıyla yerleştirilmesiyle inşa edildiğini belirterek, sırrı çözdüğünü iddia ediyor.

4 bin 500 yıllık Keops'un yapımı, bilim insanları için bir sırdı. Araştırmacılar, her biri 2.5 ton olan 3 milyon taş blokun nasıl yükseğe kaldırılıp yerleştirildiğini merak ediyordu. Houdin, sonucu sekiz yıllık çalışma sonunda açıkladı. İşçilerin Gize'deki piramiti nasıl yükselttiğini bilgisayarda hazırlanan üç boyutlu makette gösteren Houdin, araştırmasında o dönemde kullanılan bakır ve taş aletler, granit ve kireçtaşı blokları, piramitin yeri ve işçilerin bilgi ve gücünü dikkate aldığını söylüyor.

Houdin'in bilgisayar modeline göre, işçiler ilk 43 m. için dışsal rampa kullandı, geri kalan 136 m. için içte bir rampa inşa ettiler. 56 yaşındaki mimar yaygın kanının aksine, piramidin yapımında 100 bin değil, ancak 4 bin kişinin çalıştığına inanıyor. Piramitlerin sırlarını ortaya çıkaranların başına felaketler geleceği inancını reddeden Houdin, "Ben sadece mimarların ve piramitin yapılmasını isteyen Kral Khufu'nun dehasını açıklıyorum. Khufu'nun bana teşekkür etmesi dışında başıma ne gelebilir ki?" diyor.

Geri