Kendimce Ps Dersleri[Güncellenecek]

0ğuzhan

New member
Reaction score
0

Renksiz resimLer[/color][/size][/font]

pht_tut62_01.gif

Elinizde bir resim var ve siz bu resmi çok önceden (siyah/beyaz) çekilmiş gibi göstermek istiyorsunuz. O zaman hemen işlemlerimize başlıyalım. Efekti uygulamak istediğiniz fotoğrafı açın. Ben yandaki fotoğrafta görüldüğü gibi lastik tamircisinde çalıştığım dönemde çektirdiğim fotoğrafı açıyorum :D

pht_tut62_02.gif

Layer > New Adjustment Layer > Hue/Saturation yolunu takip ederek yeni bir layer oluşturun. Hue/Saturation iletişim penceresi açılacaktır. Yanda belirtilen değişiklikleri yapmalısınız.

pht_tut62_03.gif

Filter > Noise > Add Noise uygulayın Amount 5 yapın diğer yerleri değiştirmeyin. Yandaki görüntüyü elde etmelisiniz.

pht_tut62_04.gif

Son olarak ise Filter > Sharpen > Sharpen Edges uygulayın. Benim kullandığım fotoğraf küçük olduğu için etkisi pek farkedilmedi. Duvardaki lastiklere dikkat ederseniz farkı görebilirsiniz. Yanda görüldüğü üzere fotoğrafımızı renklerin icad edilmediği zamana döndürebildik.

Plastik yazı

pht_tut59_01.gif

Yazı efektlerine hazır başlamış iken devam edelim istedim. Daha öncede bu uygulamaya benzer bir ders hazırlamıştık. Bu sefer biraz daha geliştirerek plastik görünümlü başka bir yazı efekti yapalım. İlk önce yandaki gibi yazınızı yazın. Renk olarak ise #DFF900 kullanın.

pht_tut59_02.gif

Layer Style penceresini açın, Satin uygulayın. Değerleri yanda verilmiştir.

pht_tut59_03.gif

Ardından, Inner Shadow uygulayın değerleri yandaki gibidir.

pht_tut59_04.gif

Bevel and Emboss uygulayın. Pek fazla bir değişiklik yapmiyoruz.

pht_tut59_05.gif

Son olarak ise Drop Shadow uygulayın renk değeri ve diğer değerler yandaki gibidir. Okey butonuna tıklayarak işlemi tamamlayın.

Bayrak çizimi

pht_tut55_01.gif

Biz Türk insanlarının şanı şerefi olan bir bayrak çizeceğiz. Tam bayrak ölçülerini bilmediğim için affınıza sığınıyorum. Elimden geldiğince gerçek ölçülerde olmasınada gayret edeceğim. İlk olarak yandaki gibi bir beyaz backgrounda sahip psd dökümanı açın. Arından tam oratsına #FF0000 koduna sahip kırmızı renkli bir dikdörtgen çizin.

pht_tut55_02.gif

Custom Shape Tool altında ay ve yıldız nesnelerini kullanarak yandaki gibi ay ve yıldızı çizin. Photoshop içindeki ay biraz tombul gözüküyor. Ay grafiğini ters çevirerek olması gereken konuma getirmelisiniz. Bayrak bitti ders bukadar diyeceğim ama kızacaksınız eminim. Şimdi Bayrağımıza rüzgarda dalgalanıyor görünümü vermeye çalışalım.

pht_tut55_03.gif

Yeni bir Layer oluşturun. Hemen ardından, Gradient Tool u seçin. Reflected Gradient olmasına dikkat etmelisiniz. Ayrıca Gradient renklerinin bir tarafı #000000 siyah diğer tarafı da siyah fakat opacity değeri "0" olmalıdır. Bayrağımızın kırmızı alanına gelicek şekilde 3 defa yatay şekilde gradient uygulayın. Ardından kırmızı kumaşı temsil eden kısma ait olan Layer ı seçin ve Select > Inverse uygulayın Gradient olan bölgeye ait Layer ı serek delete tuşuyla silin.

pht_tut55_04.gif

Layer menüsüne gelin ve siyah Gradient e ait Layeri aktif hale getirerek Opacity değerini 35% yapın. Daha sonra ise, arka plan hariç 4 Layeri Link ile bağlayıp CTR+(E) ile birleştirin.

pht_tut55_05.gif

Uygulamay gerçekçilik katan kısım; Liquify bu Filter gerçekten sihirli bir araç diyebilirim. Daha önceki uygulamalarımızda da kullanmıştık. Eğer Photoshop 7.0 kullanıyorsanız Filter > Liquify Photoshop 6.0 kullanıyorsanız ise Image > Adjust > Liquify yolunu takip etmelisiniz. Liquify nin kendi çalışma alnı bulunuyor, pencereniz açıldığında en üst solda yer alan Forward Warp Tool a tıklayın. Yan menüde fırça boyutları gözükecektir, fırçanızı çalıştığınız boyuta göre değiştirerek hafif hafif dalgaları oluşturun.

pht_tut55_06.jpg

Son olarak bayrak direğini ve ipleri yapın. Bay direği için Gradient kullanın ipleri fırçayla çok basit olarak yapabilirsiniz. Ben gaza geldim bide yazı yazdım altına :D

Dijital Fotoğraflarınızı farklılaştırın

pht_tut54_01.gif

Dijital fotoğraflarınızı bu yöntem ile çok farklı kılabilirsiniz. Efekti uygulamak istediğiniz resim dosyasını açın, ben yandaki gibi sevimli bir maymun resmi açtım.

pht_tut54_02.gif

Image > Mode > Grayscale ile resminizi siyah beyaz tonlara dönüştürün.

pht_tut54_03.gif

Image > Mode > Duotone komutlarına tıklayın. Yandaki pencere açılacaktır belirtilen bölgeleri değiştirin.

pht_tut54_04.gif

Sonuç yandaki gibi olmalıdır. 3. adımda gösterilen renkleri değiştirerek daha değişik görüntüler de edebilirsiniz.

TV Çizgileri (Scanline) oluşturma uygulaması

pht_tut50_01.gif

Photoshop la yapılan uygulamalar arasında en meşhurlarından birisi kuşkusuz scanline denilen tv çizgileri oluşturma uygulamasıdır. Bizde yapalım bu uygulamayı dedik. Yalnız, değer uygulamalardan biraz daha farklı bir görüntü elde etmeye çalışacağız. Şimdi tekniği uygulamak istediğiniz bir resim dosyası açın. Biz yandaki gibi büyük bir kedi resmi açıyoruz.

pht_tut50_02.gif

Bu tekniği uygulamak istediğiniz resimden hariç yeni bir psd dökümanı açın, Bacground olarak Transparent i seçin boyutunuda 1x7px olarak değiştirin. Daha sonra Zoom değerini 1600 yapın ve Pencil Tool ile yandaki gibi en üst pixel e bir defa tıklayın. Hemen arından Edit > Define Pattern komutuna tıklayın. Açılan pencreden bir isim girin ve ok butnuna tıklayın.

pht_tut50_03.gif

Yeni bir Layer açın, çalışma alanınızın tamamını Rectangular Marquee Tool ile seçin ve Edit > Fill komutuna tıklayın açılan pencereden Pattern seçeneğini seçin hemen altında Custom Pattern kutucuğu belirecektir. Buaradan da, az önce isimlendirdiğimiz Pattern i seçin ve ok butonuna tıklayın. Yandaki gibi üzerinde çalıştığınız resim çizgilerle bölünecektir.

pht_tut50_04.gif

Layer Style penceresinden Drop Shadow uygulayın. Gerekli değişiklikler yandali resimde belirtilmiştir. Okey dedikten sonra, çizgilere ait olan Layer seçiliyken, Layer penceresinin üstünde bulunan Fill değerini %40 yapın.

pht_tut50_05.gif

Yukarıda anlatılanların sonucunda yandaki gibi bir görüntü elde etmiş olmalısınız.

Kablo yapımı

pht_tut51_01.gif

Inter Face (internet arayüzü) yapımında çok işe yarayabilecek bir uygulama. Kablo görünümlü eğriler oluşturacağız. Hemen yeni bir psd dökümanı açın. Layer menüsünden yeni bir Layer oluşturun ve Pen Tool aracına tıklayın. En üstte bulunan Tab panelde bu araca ait ayrlama bölümü çıkacaktır. Buradan Paths ı ve Pen Tool u seçin. Daha sonra çalışma alanınıza yandaki gibi bir eğri çizin. Eğri üzerinde değişiklik yapmak için, Direct Selection Tool u kullanın.

pht_tut51_02.gif

Burası biraz karışık gelebilir. Brush Tool u seçin buradan 5px çapında bir fırça seçin. Foreground rengini #FFFFFF beyaz olarak değiştirin. Derect Selection aracını seçin ve çalışma alnındaki yolun (Path) üzerinde sağ tuşa tıklayın. Bir menü açılacaktır. Bu pencereden Stroke Path a, açılan pencereden de Brush ı seçin. Yandaki gibi bir görüntü elde etmiş olmalısınız. Artık yolu silebiliriz. Layer menüsünden Paths altından silmeniz mümkündür.

pht_tut51_03.gif

Şimdi bu eğrimizi görselleştirmeye geçebiliriz. Layer Style iletişim penceresini açın. İlk önce Drop Shadow uygulayın gerekli değerler yanda belirtilmiştir.

pht_tut51_04.gif

Kablonun kenarlarında bir gölgelik oluşturmak için Inner Glow uygulayın. Gerekli değerler yandaki gibidir.

pht_tut51_05.gif

Sıra geldi son adıma, burada da Bevel and Emboss uygulayın. Değerler yandaki gibidir.

pht_tut51_06.gif

Gelelim sonuca, bizim anlattığımız en üstte duran sade beyaz olanıdır. Diğerlerinin üzerinde çizgiler var. Bu çizgilerin nasıl yapıldığını anlatmayacağım onu siz kendiniz öğrenin :D biraz PhotoShop bilgisi olanların hemen yaptığına eminim. Kolay gelsin.

Foto Montaj Tekniği

pht_tut47_01.gif

Biraz Photoshop un niğmetlerinden yararlanarak değişik bir çalışma yapalım. Yanda gördüğünüz gibi iki resim var biri zenci bir rap sanatçısı diğeri de bir kurt. Bu iki resmi birleştirip oldukça farklı bir görüntü elde etmeye çalışacağız. Buna foto montaj diyebiliriz, hadi bakalım becerebilecekmiyiz görelim.

pht_tut47_02.gif

İlk önce kurt resminin Opacity değerini düşürüyoruz, böylece alttaki resmi görüp istediğimiz konuma getiriyoruz. Sonra eski haline tekrar getirin. Kurt resmine ait olan Layer ı seçin ve Layer menüsünün altında bulunan Add vector Mask butonuna tıklayın.

pht_tut47_03.gif

Gelelim bu uygulamanın püf noktasına vector mask ı ekledikten sonra Brush Tool a tıklayın, kenarları yumuşak bir fırça seçin ve fırça boyutunu 100 yapın. Foreground Color da #000000 siyah olmalıdır. Şimdi fırçayı yavaş yavaş kurt resminin üzerinde gezdirmeye başlayın, yandaki resimdeki görünümü elde edene kadar kenarları fırça ile silin. Yandaki resim bitmiş gibi gözüksede henüz bitmiş değil.

pht_tut47_04.gif

Image > Adjustments > Hue ile zencinin ten rengi ile kurt resminin renk tonlarının özleşmesini sağlayın. Ben her ikisinide siyah beyaz olucak şekilde değiştirdim. Bu yöntemi kullanarak çok farklı görüntüler elde edebilirsiniz.

Basit Web Template Oluşturma

pht_tut22_01.gif

Yandakine benzer basit bir web sitesi çizin. Çokmu hızlı başladım? bildiğimiz komutları kullandım, herhangi bir efekt veya başka bir komut uygulamadım yazı ve karelerden oluşan basit bir tasarım.

pht_tut22_03.gif

Burası önemli Slice Tool ile buton olarak işlem yapmasını istediğim bölgeyi seçiyoruz.

pht_tut22_04.gif

Web sitemizi parçalara böldük. fazla büyük parçalar oluşturmamalısınız sitenin yüklenmesi zorlaşabilir.

pht_tut22_05.gif

Dersler yazan buton üzerine çift tıklayın veya köşesindeki logonun üzerinde sağ tuşa tıklayıp Edit Slice Options komutuna tıklayın bunları Slice komutu seçiliyken yapmalısınız. Yanda ben alanların ne işe yaradığını yazdım ama kısaca anlatmakta yarar var diye düşünüyorum.
Slice Type: Image >resim olarak kaydeder
Name: Resim parçasını hangi isimde kayıt edileceğini belirtir
URL: Üzerine tıklandığında hangi adrese gideceğini belirtir
Target: Sayfanın açılış şekli _blank yeni sayfada açar
Message Text: Tarayıcı penceresinin en altında yer alan gölümde gözükmesini istediğiniz yazıyı belirtir.
Alt Tag: Resim üzerine gelindiğinde çıkacak yazı.

pht_tut22_06.gif

Sıra geldi HTML formatında dosyamızı kaydetmeye; File >Save For Web >Save işlemlerini uygulayın yandaki kaydetme penceresi açılacaktır. ben herhangi bir değişiklik yapmadan olduğu gibi kaydettim. Tabi işlemler sadece bukadarla kalmıyor. Diğer özelliklerinide ilerleyen günlerde yazarız inşallah.

Aqua Buton Yapımı

Evet hemen Aqua buton yapımı ile dersimize başlıyoruz.

İlk olarak 600x600 ebatlarında dosyamızı oluşturuyoruz.Daha sonra foreground color rengimizi #338FCE yapıyoruz.Toolbar ımızdan Rounded Rectangle Tool'u seçiyoruz.Ve ayarlarınıda aşağıda şekildeki gibi ayarlıyoruz.

image002.gif

Resmimiz aşağıdaki şekli almış olmalı.

image003.gif

Layer Styles dan Drop Shadow u seçiyoruz ve ayarlarımızı aşağıdaki şekildeki gibi yapıyoruz.

image004.jpg

Daha sonra yine Layer Styles dan Inner Shadow u seçiyoruz ve ayarlarınıda yine aşağıdaki değerler gibi değiştiriyoruz.

image005.jpg

Tekrar Layer Styles dan Inner Glow u seçiyoruz ve ayarlarını yine aşağıdaki şekle göre oluşturuyoruz.

image006.jpg

ve son olarak tekrar Layer Styles dan Bevel and Emboss u seçiyoruz ve ayarlarımızı şekle göre yapıyoruz.

image007.jpg

Evet butonumuzu oluşturduk ve aşağıdaki görünümü vermiş olduk.

image008.gif

Daha sonra butonumuzu kopyalamamız gerekiyor.Ctrl+Mouse ile imajımızı tutup Sürüklüyoruz ve imajımızdan 2 adet olmus oldu.Yani 2 adet layer ımız var.Sonra bunları alt alta getirmemiz gerekiyor.Mouse yardımı ile yada klavyeden yön tusları ile butonlarımızı alt alta getiriyoruz.Ve şeklimiz yine üsteki gibi tek bir buton olarak kaldı.

Şimdi biraz da gölgelendirme verelim.Alta kalan butonumuza Filter>Blur>Gaussian Blur efektini uygulayalım.Değerini de 6 yapalim Ve sonuç :

image010.gif

Işık saçan yazı

clip_image002.jpg

Çok kolay olusturabileceğiniz bir efektle karşınızdayız. Hemen efektimizi uygulamaya başlıyalım ve 300x300 piksel ebatlarında yeni bir sayfa açaıp zemin rengini siyah ile dolduralim. Daha sonra şekildeki gibi yazimizi yazalim ve (Ctrl+E) yada (Layer>Marge Down) u seçerek layerlerimizi birleştirelim...

clip_image0012.jpg

Daha sonra Filter > Distort Polar Coordinates açarak gelen pencereden Polar to Rectangular isaretleyerek efekti uygulayın.

clip_image0023.jpg

Daha sonra resmimizi 90 dereceye çevirmemiz gerekiyor ve bunun için (Image > Rotate Canvas > 90 CW) seçiyoruz.Sonra (Filter > Stylize > Wind) açarak buradan Method bölümünden Wind i , Direction bölümünden From the Right isaretleyip uygulayin.Bu filtreyi 2 yada daha fazla uyguladiginizda degisik görüntüler alabilirsiniz ben 2 kez uyguladim ve bu görüntü meydana geldi.

clip_image0024.jpg

Simdi resmimizi eski haline getirme zamanı. Evet şimdi sırası ile (Image > Rotate Canvas > 90 CCW) ve sonrasinda (Filter > Distort > Polar Coordinates) uyguluyoruz ama önceki gibi degil bu sefer Rectangular to Polar isaretliyoruz.Ve böylelikle yazimiz eski halini aldi ve efektimizide tamamlamis olduk.

clip_image0045.jpg

Dilerseniz renkleri değiştirip üzerinde oynamalar yapabilirsiniz.(Image>Adjustments>Variations) bölümünden zevkinize göre renklerle oynama yapabilirsiniz. Bu efekti yaptığınız zaman Wind filtresini sagdan sola degil de soldan saga da uygulayarak degisik görüntüler alabilirsiniz.

çok çok saol kardeş

paylaşım için saol :)

ellerine saglık emektar arkadaşım benim :)

eyvallah kardeş . hayalce de çok süper şeyler çıkarıyo gerçekten az bakmamıştım oraya

Öncelikle siyah zeminli bir pencere açıyoruz. Filter / Noise / Add noise'dan amount'u 12 yaparak, gaussian ve monochromatic'i seçiyoruz. Pencerede bi değişiklik görünmüyo dimi? Hemen Filter / Sharpen / Unsharp Mask'i seçip sırasıyla 500 - 10 -1 olarak ayar yapıyoruz ve pencerede uzayımızın ilk halinin oluşumuna tanık oluyoruz

dbr_tut_uzay1.gif

Image / Adjust / Brightness - Contrast'a gelerek, brightnessı -45, contrastı da +50 oranında değiştirerek gereksiz yıldızları maziye karıştırıyoruz.

dbr_tut_uzay2.gif

Asıl efekti verme zamanı. Filter / Blur / Radial blur'u seçerek, amount'u 25, blur method'u zoom kaliteyi de best yapıyoruz. O da ne? bunlar üstüme üstüme gelio

dbr_tut_uzay3.gif

Son olarak da parlatmak için contrast'ı 60 oranında artırıyoruz. Efenim buyrun siz stargate efekti

dbr_tut_uzay4.gif

Hatta bir lens flare efekti (Filter/Render/Lens Flare) ekleyerek olaya ayrı bir lezzet de katabilirsiniz.

ve sonuç ;

dbr_tut_uzay5.gif

alevli dünya

1. Adım: Yeni bir döküman oluşturun 800x800çaplarında , Beyaz arkaplanlı. Sonra, Yeni bir layer oluşturun.(Ctrl+J)

2. Adım: "O" şeklinde olan oval aletimizi alıyoruz.
Shift Tuşuna basarak düzenli bir şekilde yuvarlak Oluşturuyoruz..

3. Adım: Yuvarlak olan objemizi siyah renkle dolduruyoruz.

17cm.gif

4. Adım: Sonra Yazdığım şeyleri teker teker uygulayın Filter > Render > Difference Clouds. Sonra 3 kez "Ctrl+F" tuşlarına basın.

5.Adım: Yazdığım şeyleri teker teker uygulayın Image > Adjustments > Levels Ve Aşağıdaki resimde gösterilen değerleri girin.

24hc.gif

6. Adım: Yazdığım Şeyleri uyuglayın Filter > Sharpen > Unsharp Mask ve alttaki değerleri girin

Amount: 475%
Radius: 3
Threshold: 14

7. Adım: Sonra Spherize filterını aktif edin (Filter > Distort > Spherize) ve alttaki değerleri girin

amount:100%
Tekrar amount:%50

8. Adım: Colour Balance yani renk ayarı adlı şeyi açın Ctrl+B ya da
Image > Adjustments > Colour Balance. Aşağıdaki değerleri girin.

Alttaki değerleri girin.
Shadows: [+100] [0] [-100]
Midtones: [+100] [0] [-100]
Highlights: [+70] [0] [-15]

9. Adım: Unsharp Mask Filter ını kullanın ve amount değerini 300% yapın ve Threshold değeriini 15 Yapın. (Filter > Sharpen > Unshark Mask)

10. Adım: Layera 2 kere tıklayın ve altta gösterilen değerleri girin..

48zg.gif

56ra.gif

KARŞIMIZDA MÜKEMMEL SONUÇ.. BUYRUN HEPBERABER YAPTIĞIMIZ ÇALIŞMAYA BAKALIM..

68mk.jpg

HADİ KOLAY GELSİN..

Orjinal resim:
filterp8si.jpg

1.resmi açtıktan sonra duplicate ile aynı layerdan çoğaltıyoruz.
2.yeni layer'ımızın modunu color burn yapıyoruz.

filterq3ik.jpg

3.resmimizin renkleri oldukça koyulaşıyor. bundan sonra yapmamız gereken. gökyüzü hariç diğer yerleri eraser (hardness düşük olursa daha iyi sonuç alabilirsiniz) ile silmek.

filterr1md.jpg

hepsi bu resmin son hali..
filters5ku.jpg

hadi kolay gelsin..

Geri