serhangenc
New member
- Reaction score
- 0
Ya üstad bu ne ayak?biz böyle yaparsak fotğrafçılar nası ekmek yicek diyebilirsiniz..bilmiom die cevap veririm..çok da umrumda değil açıkçası..bizim amacımız burada bişeyler öğrenmek olduktan sonra kimse zarar görmez..
Şahsen işinden bıkmış ve sanat için değil de maddi kazancı ön planda tutarak işini yapan fotoğrafçılardan hiç hazetmem..burada hazırladığım çalışma bu tür adamlara bir tepki sayılabilir..
neyse lafı uzatmadan çalışmamıza geçelim;
Sadece 10 Adımda Kendi Vesikalık Fotoğrafını Hazırla!
1-File New 'den width =10 cm (pixel değil) , heigth= 15 cm (pixel değil) , resulation=300 yapıp beyaz bir sayfa açıyoruz.

2-Kaç MP çekersek çekelim önemli değil. Resmi File/Open ile açıyoruz. Ben burada tiyatro oyunu çıkaracağımız sırada afiş için çekildiğim fotoğraflardan birini seçtim..Vesikalık için özenle çekilmiş bir fotoğraf değil.ama gömlek kravat falan iyi olmuş..

3-Açtığımız resmi sağdaki araçlar çubuğundan Crop 'u tıklıyoruz. Üstte Crop ile ilgili bir dialog kutucukları var. buradan With=3,5 , heigth=4,5 cm , resulation=300 giriyoruz. İşin püf noktası resulation miktarlarının aynı olması. Birinci maddeye baktığımızda boş sayfamızın resulation değeri de 300 mesela..Fare ile istediğimiz gibi kesiyoruz.

4- Crop yaparken baş ve gerdan kısmını alıyoruz..yani vesikalık fotoğraflarda oran bu..profesyonel değilim ama elimize bi vesikalık alıp baktığımızda belli bi oran var yani.. ^-^

5-Vindow/arrange/tile diyoruz. Bu Resim ve boş sayfamızı yan yana gösterir.. Move tool seçip resmimizi boş sayfaya sürüklüyoruz..

6-Artık işimiz boş sayfaya sürüklediğimiz resim ile. Alt tuşuna basılı tutarak resmi fare ile sürükleyince kopyaları istediğimiz gibi çoğaltıyoruz..

7-Döşeme işi bitince File/save as yapıyoruz. File tipini PSD'den JPG formatına alıyoruz. Sıkıştırma göstergesini sağa ve en sona alıyoruz. Üst düzey kalitede olması için..
9-İşte vesikalıklar hazır!Tek yapmanız gereken yazıcıya 10*15 fotoğraf kağıdını koyup çıktıyı almak..Ya da gidip bi fotoğrafçıya adamın pis bakışları altında baskı yaptırmak..Bence ikinci şıkkı daha bi zevkli oluyo sanki
10-9.maddeden önce ‘Emeğe Saygı!’ ilkesini yerine getiriyoruz..

Ve işte baskıya giden 10*15'lik vesikalık fotoğraflar..
NOT:Ben 10*15'lik fotoğraf kağıdına 6 adet fotoğraf sığdırdım..İsteyen 4 isteyen 8 sığdırır..zevkinize ve kesim boyutlarınıza bağlı..
İyi çalışmalar..