kendi takını kendin yap

kent55

Süper Moderatör
Süper Moderatör
Reaction score
0

visit.gif
bronzevnecklacelggi2.jpg

1.
cn1.jpg

12 boncukla baslayin cember sekline getirim dügüm atin ve sagdaki ipi iki boncugun arasindan gecirin

2.
cn2.jpg

küp boncugu dairenin ortasina yerlestirin ... her tarafinda 3 boncuk olacaktir yesil cizgilerle isaretli oldugu gibi.. iki boncuk arasindan gecirdigimiz ipi küp boncuktanda gecirip sabitleyin...

3.
cn3.jpg

9 boncuk dizin ve yaninda altan 2 boncugun arasindan gecip ilerleyin

4.
cn4.jpg

sonra arasina yine bir küp boncuk yelerstirin 2. sekilde yaptigimiz gibi devam edin.. 11 küp papatya olana kadar devam edin..

5.
cnv1.jpg

11 küp papatyadan sonra 3 boncukun arasindan geciriyorsunuz ipi resimde görüldügü gibi... V seklini almasi icin

6.
cnv2.jpg

tekrar yukardaki oldugu gibi 10 küp papatya yapiyoruz... (toplam 21 küp papatya dan olusuyor V sekli )

7.
cnvb1.jpg

en son küp papatyamizida yapiyoruz ve sol tarafa 3 boncugun arasina giriyoruz.. resimde görüldügü gibi... sonra ayni islemleri tekrarliyoruz V merkezine dogru...

8.
cnvb2.jpg

yine 9 boncuk dizerek resimdeki gibi devam ediyoruz...

9.
cnvb3.jpg

küp bocugu yerlestirerek.... sonraki küp papatyanin kenarindaki üc bocugun arasindan gecirin ipliginizi.. resmi takip edin..

10.
cnvb4.jpg

bu islemi V seklinin merkezine gelene kadar devam edin...

11.
cnvb5.jpg

bu sekilde devam ediyorsunuz...

A.
centerV.jpg
B.
centerV2.jpg

Simdi V merkezindeyiz demektir resim A. 3 boncugun arasindan geciyoruz remsim B deki X yerine bir boncuk ekliyoruz ve diger 3 boncugun arasindan geciyoruz yandaki papatyaya geciyoruz...

C.
centerV3.jpg

tekrar 3 boncuk ekliyoruz ve resimde görüldügü gibi iki boncugun arasindan geciriyoruz ipligimizi..

D.
CenterV4.jpg

küp boncugu yerlestiriyoruz ve resimdeki gibi iki boncugun arasindan gecip yandaki papatyaya geciyoruz ordanda yan 3 boncugundan geciyoruz....

E.
centerV5.jpg

6 tane boncuk ekleyerek diger papatyanin iki boncugu araasindan geciyoruz...

F.
centerV6.jpg

Küp boncugunu yerlestirip böyle devam ediyoruz resimde görüldügü gibi...

12.
Vloops1.jpg

son papatyamizda bittiginde kirmizi nokta yapilmis yere 1 boncuk daha ekleyip yandaki papatyanin 3 boncugunun arasindan geciyoruz...simdi kolyemizin alt sacaklarini yapacagiz :D

13.
Vloops2.jpg

18 tane boncuk ekliyoruz ve papatyanin ortasindaki 1. boncuktan geciyoruz resimdeki gibi...

14.
Vloops3.jpg

3 boncuk ekleyip yandaki sacagin 4. boncugundan gecip 14 boncuk daha ekleyerek resim 13 deki gibi V seklimizin ucuna kadar devam ediyoruz...

15.
centerloop.jpg

3 boncuktan sonrasacagin 4. boncugundan gecip 21 boncuk ekliyorsunuz resimdeki gibi...

16.
centerloop2.jpg

3 boncuk ekleyip sacagin 4. boncugundan geciyorsunuz 13 boncuk daha ekleyip resim 14 deki gibi devam ediyoruz..

17.
lastVloop.jpg

son bölümde 14 boncuktan sonra resimde görüldügü gibi 3 boncuk arasindan geciyoruz ve 2 papatyanin arasina ( x olan ) 1 boncuk ekliyoruz ve diger papatyadaki 3 boncuktan geciyoruz

18.
Cstrap1.jpg

bu son papatyanin cevresinden geciyoruz iki papatyanin arasina yerlestirdigimiz boncuga kadar (x boncuk )...

19.
Cstrap2.jpg

6 boncuk ekleyip 2 boncuk atlayarak 3. boncugun arasindan geciyoruz...

20.
Cstrap3.jpg

6 boncuk ekleyip tekrar 2 iki boncuk atlayip ( resimdeki xx boncuklar ) diger 2 boncugun arasindan geciyoruz...

21.
Cstrap4.jpg

6 boncuk ekleyip 2 boncuk atlayip (xx boncuklar ) diger 1 boncugun arasindan geciyoruz...

22.
Cstrap5.jpg

ayni islemi istedigini uzunluga kadar getirin... ve kolyenin diger tarafinada ayni silemi yapin...

BallClasp-Vnecklace.jpg

top seklinde olani yapmak icin

bb1.jpg

6 boncuk ve 1 büyük boncuk sonra 3 boncuk daha ekliyoruz

bb2.jpg

büyük boncugun arasindan geciyoruz

bb3.jpg

bunu SIKI bir sekilde defalarca yapiyoruz bir top seklini alana kadar

bb4.jpg

büyük boncugu tamamen görnmez hale geldiginde.. en son olarak üste 1 boncuk ekleyip sonkez büyük boncuktan geciyoruz ve alta tekrar 6 boncuk ekleyip yanlardan sabitliyoruz

[FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif][/FONT]
[FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]
BileklikTakiModeli1.jpg
[/FONT]​
BileklikTakiModeli2.jpg
[/FONT]

Adım 1:
İlk olarak 6 tane kum boncuğu ipe geçirip bağlıyoruz. İpin kuyruk kısmını yeterli uzunlukta bırakın ki, sonunda klips için yer kalsın. Şekilde “Tail” yazan yer, ipin kuyruk kısmı demek oluyor.

BileklikTakiModeli3.jpg

[FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]Adım 2:
6 kum boncuğu bağladıktan sonra, tekrar iğne yardımıyla geriye dönüp, 3 kum boncuktan geçirip iğnemizi çıkartıyoruz.
[/FONT]

BileklikTakiModeli4.jpg
[/FONT]

[FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]Adım3:
9 kum boncuğu iğnemize geçiriyoruz. Önceden bağlamış olduğumuz 6 kum boncuğun şekildeki gibi 2 kum boncuktan geçiriyoruz.
[/FONT]

BileklikTakiModeli5.jpg
[/FONT]

[FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]Adım4:
Şekildeki gibi 2 kum boncuktan iğneyi geçirdikten sonra Merkez boncuğu(ortada büyük olanı) geçiriyoruz. Sonra da şekildeki gibi üstteki 2 kum boncuktan iğneyi geçirin.
[/FONT]

BileklikTakiModeli6.jpg
[/FONT]

[FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]Adım5:
Şekilde görüldüğü gibi Merkez boncuğun her bir yanında 3’er tane kum boncuk olacak şekilde ayarlayın.
[/FONT]

BileklikTakiModeli7.jpg
[/FONT]

[FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]Adım6:
3 tane kum boncuğunu iğneye takın. Şekildeki gibi diğer 3 kum boncuğun arasından geçirip çıkartın.
[/FONT]

BileklikTakiModeli8.jpg
[/FONT]

[FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]Adım7:
İpimizi gergin tutarak, son eklenen 3 kum boncuktan aşağıya doğru şekilde görüldüğü gibi geçiriniz. Bu şekilde istediğiniz uzunluğa göre Adım3 ile Adım7 arasındakileri tekrar ediniz.
[/FONT]

BileklikTakiModeli9.jpg
[/FONT]

[FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]Adım8:
Sona geldiğinizde 5 kum boncuğu iğnemize geçiriyoruz. Papatyanın yandaki 3 kum boncuğundan yukardan aşağıya doğru iğnemizi geçirip çıkartıyoruz. Böylece klips için yerimizi ayarlamış olduk.
[/FONT]

BileklikTakiModeli10.jpg
[/FONT]

[FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]Adım9:
Bu sefer yanda kalan 3 kum boncuktan iğnemizi aşağıdan yukarıya doğru geçiriyoruz. Sonra, yukarıda kalan 3 kum boncuktan iğnemizi yine geçiriyoruz.
[/FONT]

BileklikTakiModeli11.jpg
[/FONT]

[FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]Adım10:[/FONT]
[FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]Geçirmiş olduğunuz 3 kum boncuktan sonra, 3 veya 4 mmlik yuvarlak boncuğumuzu geçirip yanındaki 3 kum boncuktan çıkartıyoruz. Her bir papatyamızın aralarını bu şekilde tamamlıyoruz.[/FONT]

BileklikTakiModeli12.jpg
[/FONT]

[FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]Adım11:[/FONT]
[FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]Şekilde görüldüğü gibi, yuvarlak boncukların tepeceklerini 5li kum boncukla saracağız.[/FONT]

BileklikTakiModeli13.jpg
[/FONT]

[FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]Adım12:[/FONT]
[FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]5’li tepeceğin şekildeki tümseğini yapmak için, ilk 2 kum boncuktan iğneyi geçirin. 3üncü kum boncuğu atlayın ve son iki kum boncuktan iğneyi geçirin. Bu şekilde kırmızı çizgiyi takip ederek devam edin.[/FONT]

BileklikTakiModeli14.jpg
[/FONT]

[FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]Sonunda ipimizi düğümleyip boncukların arasından geçirip ipinizi kaybedin. Zevkinize uygun klipslerinizi takın.[/FONT]

BileklikTakiModeli15.jpg
[/FONT]

Geri