Kendi Kendimizi Şaşırdık... (İlhan Selçuk)

metalic

New member
HH Üyesi
Reaction score
0
Dünyayı bilmeyen, dünyanın maskarası olur. Kötülüğ
Tarih Baba maraton yarışçısıdır; ama, 20’nci yüzyıl ve devamında sürat koşucusuna dönüştü...

Bir ömür boyu içinde neler yaşandı neler?..

1990’dan bu yana kaç yıl geçti?..

Sovyetler parçalandı...

Balkanlar bölük pörçük, evlere şenlik...

Bir sürü yeni ülke, yeni devlet çıktı ortaya...

İyi mi oldu?..

Emperyalizm bu devletleri birbiriyle tokuşturarak gününü gün ediyor...

Ya Türkiye?..

Kendi kendisini şaşırdı...

Parçalandı parçalanacak...

Dincileşti dincileşecek...

Çağ dışına itiliyoruz...

*

Bu gerçeği dile getirirken artık diplomatik üsluba, medya raconuna, esteğe kösteğe gerek yok...

1923’te kurulan Cumhuriyet, Amerikan tezgâhında kıvranıyor...

Dincilik..

Bölücülük..

İkisi de iç politikada ve çok partili rejimde belirleyici oldu..

Bu ikisi birbiriyle çelişiyor gibi görünse de aldanmayın..

*

Unutmayalım ki bir açıdan Türkiye’de dünyanın en ileri demokrasisi geçerli..

Nasıl?..

DTP Kürt kardeşlerimizin partisi değil mi?..

Evet..

Peki, DTP terör yöntemini benimseyip ortalığı kana bulayan PKK ile haşır neşir ve iç içe değil mi?..

Terör örgütünün temsilcisi DTP Meclis’te...

Demokrasi gereği böyle...

*

Peki, terör örgütünün lideri olmakla suçlanarak yargılanan kim?..

Bendeniz..

Yalnız bendeniz mi?.. Terörün T’siyle en küçük bir ilişkisi bulunamayacak ve bulunmayan nice rektör, avukat, bilim adamı, parti başkanı terörist suçlamasıyla içerde...

*

Ayıptır söylemesi...

PKK terörüyle omuzdaş partinin başkanı Ahmet Türk Meclis’te...

Sakın ha...

Kimsenin aklına Ahmet Türk’ü içeri atmak için en küçük bir fikir düşmesin...

DTP hem Meclis’te olsun..

Hem PKK terörüyle al takke ver külah olsun...

Her sorunumuzu tartışarak ve demokrasiyle çözelim...

*

Çözelim de; bir noktada, amaçta, ülküde, hedefte birleşelim...

Nedir o?..

Türkiye Cumhuriyeti Yugoslavya’ya ve Sovyetler’e dönüşmesin...

Dincileşmesin..

Parçalanmasın..

*

Üstelik biz parçalandığımız zaman Anadolumuzun doğusu, hesaba göre, Irak’ın kuzeyiyle aşiret ve dincilik temelinde birleşecek...

Anadolu’nun batısı da dinci bir Cumhuriyet olacak...

Atıyorsun, demeyin..

Göz göre göre, emperyalizmin tezgâhında, Amerika’nın güdümünde Türkiye Cumhuriyeti bitiriliyor...

İçerde, dışarda, Amerika’da, Avrupa’da, Arabistan’da tezgâh çalışıyor...

Evet, eğer kendimizi toparlayamazsak işimizi bitirecekler...

Bunu kim söylüyor?..

PKK terörü sürüp giderken, şehit sayısı artarken, Meclis’te terörist PKK’yi savunan partinin grubu varken, terörist olmakla suçlanıp gecenin köründe gözaltına alınarak yargılanan ben söylüyorum.

kaynak:
http://www.cumhuriyet.com.tr/?im=yhs&hn=17438

DTP hem Meclis’te olsun..

Hem PKK terörüyle al takke ver külah olsun...

(makaleden alıntı)

Akp iktidar olsun....ABD ve AB al takke ver külah olsun...

Akp iktidar olsun....Yolu yolsuzluk olsun.
..:goz:

dincilik deyip duruyor bölücülük deyip duruyor parçalandı parçalacak deyip duruyor ne günlere kaldık yarabbi bizim ülkemiz ne bölünür nede şeriat gelir uyumayın kandırılmayın kandırılmaya ayakçılık etmeyiin... gerçi herkesin doğrusu kendisine benim doğrumda bu sizin doğrunuzda o ...

ilhan Selçuk güzel sormuş; pkk terör örgütünüm lideri olarak beni yargılamayı biliyorsunuz ama neden dtp'nin başkanı Ahmet Türk' ü yargılamak için hiçbir şey yapmıyorsunuz? Kendi çıkarlarına karşı duran insanlar söz konusu olunca, savcı kesilen, panter kesilen aslan kesilenler, pkk' nın partisi olunca kedi mi kesiliyor? Niçin kılını kıpırdatmıyor, yoksa pkk ile ortak çıkarları mı var? Soruyu genişleterek sormak gerekirse... Anlayana tabii...

ilhan Selçuk güzel sormuş; pkk terör örgütünüm lideri olarak beni yargılamayı biliyorsunuz ama neden dtp'nin başkanı Ahmet Türk' ü yargılamak için hiçbir şey yapmıyorsunuz? Kendi çıkarlarına karşı duran insanlar söz konusu olunca, savcı kesilen, panter kesilen aslan kesilenler, pkk' nın partisi olunca kedi mi kesiliyor? Niçin kılını kıpırdatmıyor, yoksa pkk ile ortak çıkarları mı var? Soruyu genişleterek sormak gerekirse... Anlayana tabii...

anlarlar
ama
işlerine gelmez

Ben bu adama hiç mi hiç güvenmiyorum ne mal olduğu ortada sonuçta ....
dincilik deyip duruyor bölücülük deyip duruyor parçalandı parçalacak deyip duruyor ne günlere kaldık yarabbi bizim ülkemiz ne bölünür nede şeriat gelir uyumayın kandırılmayın kandırılmaya ayakçılık etmeyiin... gerçi herkesin doğrusu kendisine benim doğrumda bu sizin doğrunuzda o ...

bende güvenmiyorum bu adama artı güvenilicek adam bulmak bu devirde çok zor..
(tevbeee estağfurullahhhh koca arıyoruz kendimize sanki)

Bizim derdimiz güvenilecek birini aramak değildir .
biz allahtan başkasına güvenmeyiz bizim derdimiz güvenilecek birini aramak değildir bizim tek derdimiz vardır oda CUMHURİYETİMİZİ savunmaktır.

Bizim derdimiz güvenilecek birini aramak değildir biz koyun sürüsü değiliz biz ümmetçi değiliz hristiyanda değiliz kendimize allahın veli kulu sevgili kulu güvenilecek birilerini bulalım böyle biri yoksada yüzü nurlu birini elma yanaklı birini tutup güvenilecek biri yapalım halife yapalım .

Cumhuriyetimizi Vatanımızı korumak için mücadele veren insanlarımızın güvenilir yada güvenilmez oluşu önemli değildir önemli olan mücadeleye verdiği katkısı hizmetidir.

(dipnot:bu memleketi güvenilmeyen insanlar kurtarmıştır, haklarında eşkiya fetbaları çıkacak kadar idam fermanları çıkacak kadar güvenilmeyen insanlar kurtarmıştır.güvenilicek adam halife denen müslümanların güvenilir muhteremide memleketi için ingiliz dostlarının yanına hicret etmiştir)

Tüm bunlar olursa o zaman mı inanacaksın anlamadım ki nerde yaşıyorsun ne yapıyorsun ve nasıl olupta benim doğrum diyorsun...
Burda senin benim değil bizim ülkemizin Cumhuriyetimizin geleceğimizin doğrusu önemli,,,
Zira bunlar olmassa ne sen varsın ne ben...

Geri