Kendi hainlerine bak Paşam

eL-İnsaf

Banned
Reaction score
0
263y0w0.jpg

Kendi hainlerine bak Paşam

Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ’un terörle mücadele laflarının arasına sokuşturduğu şu cümle çok ağırdı: “Türkiye’de basının bir bölümü, çok açık söylüyorum, İstiklal Savaşı’ndaki mütareke basınını dahi aratacak seviyede. Ben inanıyorum ki mütareke basını dahi bu kadar hain bu kadar önyargılı değildi.”

Açıklamayı duyan gazeteciler beni aradı “Başbuğ’un açıklamalarına ne diyorsun?” diye sordular. Açıklamayı satır satır okudum, benden söz etmiyordu. Ne hikmetse, herkesin aklına “muhatap” olarak ben geldim.

Sonuçta, Başbuğ’un sözlerinden Şamil Tayyar çıkarılıyorsa ve kamuoyunda bu yönde bir algı oluşuyorsa, bir iki satır cevap vermem gerekir.

Neden Şamil Tayyar?

Belki birikimden söz etmek mümkün ama temel neden 26 Nisan’da yazdığım Kaos Planı... Demişim ki, yeni anayasayı ve demokratik açılımları engellemek isteyen devlet ve PKK içindeki Ergenekon uzantıları Türkiye’yi kaosa sürüklemek isteyebilir.

Bir de istihbarat birimlerine ulaşan ihbarları hatırlatarak tek tek muhtemel eylem yerlerini sıralamışım.

Peki ne oldu?

Giresun’dan, Tunceli’den ve Diyarbakır Lice’den şehit cenazeleri geldi. Üç adres de yazımın içinde yer alıyor.

Daha vahimi, benim köşeme taşıdığım bu notlar, devletin tüm istihbarat ve operasyon ekiplerinin elinde var. Zaten bana da oralardan geldi.

Keşke “yalancı” çıksaydım, vatan evlatlarının bir damla kanı akmasaydı. O halde soruyorum: Burada hain kim?

Kan akmasın diye çırpınan gazeteci mi, yoksa karakollarını bile bile koruyamayanlar mı? Askerin eline el bombasını tutuşturan veya kendi askerinin ayakları altında mayınları patlatan komutan mı? Yüksekova’da askeri helikopterle uyuşturucu taşıyan asker mi? Ergenekon mu? Kafes mi? Balyoz mu?

Paşam, önce içinizdeki hainlere bakın...

Sarıkamış’ta binlerce vatan evladını bile bile ölüme sürükleyen ittihatçı Enver Paşa’ya özenenler bilsinler ki, felaketin faturasını bu millet öderken, o ittihatçı paşa Alman denizaltısıyla kaçtı.

Mustafa Kemal maskesiyle Enver Paşa rolüne soyunanların maskesi er geç düşecektir, düşmeye başladı. Felaket senaryoları tutmadı, tutmayacak...

Şamil TAYYAR /Star

Konuş Şamil Tayyar Konuş,
Sen Konuş Birileri Sussun,
Doğruları Konuşmakdan Asla Vazgeçme.

..:.. her ne kadar bu üLkedeki gazeteciLerin baskaLarının maşaLarı oLdugunu biLsemde bu eLemanın yazdıkLarında dogruLar var bence ..:..

Her harfine her satırına imzamı atıyorum.
Mİllet gerçek hainleri görüyor.

"Daha vahimi, benim köşeme taşıdığım bu notlar, devletin tüm istihbarat ve operasyon ekiplerinin elinde var. Zaten bana da oralardan geldi. "

iyide istihbarat birimlerinin sana bilgi aktarmalarında ne anlam var...yoksa başka istihbarat kaynakalrımı yazılarını yönlendiriyor...Paşa daha ne demeli sizlere bilmiyorum....:(((

bu ülkede istihbarat sadece ordu istihbaratından ibaret değil, mit var emniyet istihbaratı var. gazetecinin bildiğini eminim diğer istsihbarat birimleride biliyordur. o halde sadece orduya niye kızılıyor. polis in mit in bu olaylarda hiçmi ihmali yok. şamil bey diğer unsurlarıda yazısına katsaydı, tarafsızlığını delikanlılığını ülkeye gösterseydi daha güzel olurdu.

bu ülkede istihbarat sadece ordu istihbaratından ibaret değil, mit var emniyet istihbaratı var. gazetecinin bildiğini eminim diğer istsihbarat birimleride biliyordur. o halde sadece orduya niye kızılıyor. polis in mit in bu olaylarda hiçmi ihmali yok. şamil bey diğer unsurlarıda yazısına katsaydı, tarafsızlığını delikanlılığını ülkeye gösterseydi daha güzel olurdu.

basılan polis karakolu olsaydı ozaman emniyet istihbaratı sorumlu olurdu oyasa göz göre göre basılan yer asker karakolu ,

Dağ başındaki asker karakolunu polis nasıl korusun. kaldı ki istihbarata da gerek yok. şamil Tayyar 26 nisan da isim vererek yazdığı halde neden önlem alınmadı.
Genelkurmay başkanı Skandal bir açıklama yapıp "biz zaten bekliyorduk bu saldırıyı" diyor

beklediğin saldırıya hazırlıklı olman lazım peki sonuç ne?

basılan polis karakolu olsaydı ozaman emniyet istihbaratı sorumlu olurdu oyasa göz göre göre basılan yer asker karakolu ,

Dağ başındaki asker karakolunu polis nasıl korusun. kaldı ki istihbarata da gerek yok. şamil Tayyar 26 nisan da isim vererek yazdığı halde neden önlem alınmadı.
Genelkurmay başkanı Skandal bir açıklama yapıp "biz zaten bekliyorduk bu saldırıyı" diyor

beklediğin saldırıya hazırlıklı olman lazım peki sonuç ne?

haberi koymuşsun ama iyi okumamışsın, şamil tayyar istihbarat biriminden değil istihbarat birimlerinden bahsediyor.Bir de istihbarat birimlerine ulaşan ihbarları hatırlatarak tek tek muhtemel eylem yerlerini sıralamışım.
elbette orayı korumak polisin işi değil ancak bu kurumların birbirlerine pekte sıcak olmadıkları aşikar kısaca tek taraflı bir kumpasın değil çok taraflı bir kumpasın içindeyiz millet olarak.

haberi koymuşsun ama iyi okumamışsın, şamil tayyar istihbarat biriminden değil istihbarat birimlerinden bahsediyor.Bir de istihbarat birimlerine ulaşan ihbarları hatırlatarak tek tek muhtemel eylem yerlerini sıralamışım.
elbette orayı korumak polisin işi değil ancak bu kurumların birbirlerine pekte sıcak olmadıkları aşikar kısaca tek taraflı bir kumpasın değil çok taraflı bir kumpasın içindeyiz millet olarak.

Ben koyduğum habari gayet iyi okudum.Yazdığın yorum konuyla fazla alaklı değil. yazıda diğer istihbarat birimlerinin askeriyeden bilgi sakladığına dair bir şey yok ki. neyi ima ediyorsun.

İstihabrat birimleri zaten bilgileri birbirleri ile paylaşıyorlar. Zaten Başbuğda biz bu saldırıyı bekliyorduk derken istihbarat bilgisinden haberdar olduklarını söylüyor bir anlamda.

mesele o değil asıl mesele istihbarat raporlarına göre ve hatta açık açık medyada bile günler öncesinden bu saldırılarının olacağının yazılıp çizilmesine karşın böyle bir baskın da ağır ihmallerin olması ve bu karakolumuzun adam gibi korunmaması meselesi.

elimizdeki onca askeri güce onca skorksye onca herona onca savaş uçağına ve ağır silahlara rağmen üstelikde beklediğimiz bir saldırıda karakolumuzu koruyamıyorsak

söylermisin beklmediğimiz bir saldırıda halimiz ne olur

Burada ağır askeri ihmaller var ve bunların sorumlularının derhal cezalandırılması gerekir

gerçi bizde cezalnadırma yerine ödüllendirme oluyor.

daha önce de kendi döşediğimiz mayında 7 askerimizin şehit olmasına sebep olan komutanlar geçen agustos ayında da terfi etmişti. bakarsın bunda da terfi ederler belli mi olur

amacım seninle polemik yapmak değil. umarım polise de yapılan saldırılardan sonra ortaya çıkıp niye kendinizi koruyamıyorsunuz, bu işte de ihmal olabilir şeklinde yazılar yazabilirsiniz.

Ver dışardan küsküyü polis de asker de , hükümet de ,halk da birbirine girsin..hala ayrıntılıları tartışın,ülkem 10 yıldır nereye geldi bir bakın.Kürtler isyanda,halk aç,%20 işsizlik,%6 küçülme,buna rağmen 30 tane milyar dolarlık adam oluşmuş!Kendi aranızda tartışmayı bırakın,işin özüne gelin!Birinizin karnı tok ama diğeri ne durumda ondan haberiniz yok!Ülke vahim durumda hala saçma sapan tartışmalar!Sağda ermeni,altta kürt,göbekte amerika!adamlar kuşatmış ülkeyi hala bu kadar dirayetsiz davranışlar!bırakın artık kurumları kötülemeyi!milletimizi koruyacak olan askere söylentilerden ibaret ithamlarda bulunanlar yarın amerikanın doğrulttuğu silahın önüne geçebilecek mi?Asker hiç bir zaman vatanını satmaz,ama siyasetçi boş bulduğu anda satacak yer arar.Siyaset yalandan ibarettir!yüzüne gülüp arkadan küfretmektir!kendinize gelin artık çatışmayı bırakın!

Siyasetçiden hain çıkar tsk dan veya başka yerden hain çıkmaz öylemi.? bu kadar açık ve izansız sallamanın genel kanı oluşturacak bir ifade kullanmanın gerekeçesi olarak durumunu kanıtlayacak belge dayanak getirmen gerekmezmi? hainliği siz herkesin boynuna vurduğunuz ucuz yahudi flarımı sanıyorsun..

Görülen ergenekon davasında pkk ile ortak işe kalkmış taşeronlaştırdığı terör örgütüyle anlaşmalı olaylara bulaşmış, onlarac subay asker-medya-işadamının ismi geçiyor ve bir tane yalanlayacak hallleri kalmadı hala siyasetçi haindir askerden çıkmaz diyorsun.. iyide aktütüne dağlıcaya, tokattaki mayına,oyaktaki kamera kaydına, ıslak imzaya gıkı çıkmayan yalanlayamayan kaç olayı var tsk nın... ordu içindeki pisliği temizlemek zorunda artık ,çünkü pis kokuların önü alınamaz oldu.. haaa bunu kendi içinde yapamaz hale geldiyse yargı ve medya böyle adım adım hepsini milletin önüne serdiğinde size sadece susmak düşecektir..

sana o notu terörist göndermiş olmasın diyecek kadar izansız ve boşa konuşan biri olmadı şimdiye dek.. yani terörist biz falanca yerlere baskın yapacaz diye not yazacak ve bunuda bir gazeteciye gönderecek öylemi?

siz kaynağından çöp arayacağınıza; bu istihbarat bilgisiyle köşesinde yerleriyle birlikte günler öncesinden bu işi açıklayan yazara saldırmak yerine ,bilinen yerlerde işi savsaklayan önlem almayan zevata ; neden-niçin-nasıl -sorularını sorsaydınız bu kadar kişinin yıllardır canı acımaz kanı akmazdı.. ihanet derecesinde ihmallerin biri yalan ikisi yalan hepsimi yalan... yazıya yorum diye yazıyorusunuz ama içi boş...

yazık ya
ordu millet elele olması gerekirken birbirlerine düşmüş

taraf..adi ustunde..taraf isde..abd ye taraf.

Geri