Kemalistler Gülen'e niye sinir oluyor?

Serdengeçti

Banned
Reaction score
0
Kemalistler Gülen'e niye sinir oluyor?

Prof. Binnaz Toprak ve arkadaşlarının çalışmasında ilginç bir bölüm var: Fethullah Gülen Cemaati . Bu konuda bir şey sorulmamasına denekler cemaatten söz edip durmuş.

Bence gayet normal bir durum bu: Çünkü Kemalist ( Atatürkçü ) çevrelerin bir numaralı hedefi Gülen Cemaati!
Kemalistlerin sözcüsü Cumhuriyet gazetesine bakarsanız, " Fethullahçılardan " söz edilmeyen bir gün bile geçmediğini görürsünüz.
Şöyle denebilir: "Kemalistler dincilere düşmandır. O yüzden cemaate kızıyorlar."
Tamam ama Türkiye'de başka dini gruplar da var: Mesela
Nakşibendilik . Bu tarikata bağlı milyonlarca insan olduğunu biliyoruz. Bunlar arasında en ünlüsü herhalde rahmetli Turgut Özal idi.
Ama Kemalistler, cumhurbaşkanı dahi çıkarmış bir tarikat olan Nakşibendiliğe, Gülen cemaatine kızdıkları kadar kızmıyor. Süleymancıların adı ise kırk yılda bir geçiyor.
Nurculara da bozulurlar ama sinirleri daha çok cemaatin kurucusu, Sait Nursi 'ye yöneliktir. Günümüzün Nurcularını hedef tahtasına pek koymazlar.
Acaba niye? Gülen Cemaati niye Kemalistlerin öncelikli hedefi?

Bunun birbirine bağlı 3 nedeni (ve aşaması) var:

1) Kemalizm toplumu işlenmesi gereken hammadde olarak görür: Dini hurafeler halkın zihnini karanlıkta bırakmıştır. Pozitif bilimlerin öğretildiği " Okul " yoluyla halk aydınlatılacaktır. Böylece din ya bir kenara bırakılacak ya da kişisel bir ayrıntı haline gelecektir.
Gülen de Kemalistler gibi ' Okulcu '. Ancak Sait Nursi'nin izinden giderek, doğa bilimleriyle dinin çelişmediğini düşünüyor. Ona göre fizik, kimya,
biyoloji, astronomi gibi bilimler Allah 'ın kurduğu düzeni işaret ediyor.
Özetle " okul tekelini " kaybetmek Kemalistleri kızdırıyor.

2) Kemalizm ulusal ve ulusalcıdır. Kendini ülke hudutları ile sınırlar. Dış ilişkiler ancak ulus devletin eliyle ve denetiminde yürütülmelidir.
Gülen ise Anadolu 'nun sıradan Müslüman'ını küresel boyutta hareket eden bir özne haline getirdi. Üstüne üstlük bu kişilerin açtığı okullar ve cemaatin öteki girişimleri dünyanın dört bir yanında kabul görmekte. Yani Kemalistler yerel kaldı, Gülenistler ise küreselleşti
.

3) Ve ekonomi! Yurtdışındaki okullar sayesinde cemaatin elinde son derece değerli bir bilgi birikimi oluştu: İyi niyetli, dürüst tüccarları, sanayicileri ve bürokratları tanıyorlar.
Cemaat, kendine dış pazar arayan Anadolu KOBİ 'cileriyle o yabancı iş insanlarını bir araya getiriyor.
Bunu gören Anadolu girişimcileri de, kah yürekten inanarak, kah fırsatçı bir dürtüyle cemaate yanaşıyor.

Böyle bir bağlantıyı Kemalistlerin sunması mümkün değil. Kemalistler cüzdana hitap etmede yetersiz kaldıklarını apaçık görüyor ve bozuluyorlar.
Nakşilerle kıyaslandığında yoğun bir eylemlilik içinde bulunan Gülen Cemaati onları daha da tedirgin ediyor.

Yukarıdaki temel noktaları cemaate ilişkin okumalarımdan ( kitaplar, makaleler, köşe yazıları ) ve gözlemlerimden çıkardım. Türkiye'yi anlamada işe yarayacağını sanıyorum.
" Geleceğe umutla bakan " her siyasi grup, bu saptamalardan kendine dersler çıkarabilir. Mutlu yıllar
!

Emre AKÖZ

zuhahahahahahahahah

allahım sen cemil cümlelerine akıl vede fikir ver yarabbim, amin...

gülenist (koptuğum andır), kendini Mustafa Kemal Atatürk ile eşdeğer tutabiliyor ya, bunadı bu adam bunadı, gelse façası yiyosa şu vatana'da cem yılmazı koltuğundan etse...

hoş o zaten kendi öz be öz vatanında (abd), burdaki şakşakçı yardakçıları onun yerine saçmalıyo, ama onun gibi olamaz...

1) Kemalizm toplumu işlenmesi gereken hammadde olarak görür: Dini hurafeler halkın zihnini karanlıkta bırakmıştır. Pozitif bilimlerin öğretildiği " Okul " yoluyla halk aydınlatılacaktır. Böylece din ya bir kenara bırakılacak ya da kişisel bir ayrıntı haline gelecektir.
Gülen de Kemalistler gibi ' Okulcu '. Ancak Sait Nursi'nin izinden giderek, doğa bilimleriyle dinin çelişmediğini düşünüyor. Ona göre fizik, kimya,
biyoloji, astronomi gibi bilimler Allah 'ın kurduğu düzeni işaret ediyor.
Özetle " okul tekelini " kaybetmek Kemalistleri kızdırıyor.

Türkiye Cumhuriyetinde egitim Milli Egitim Bakanligi denetiminde yapilir. Hic bir kutum onun koydugu kurallar disina cikamaz. Ha biz anayasa disina cikmak istiyoruz diyorsaniz o zaman suc islemeye karar vermissiniz demektir.

2) Kemalizm ulusal ve ulusalcıdır. Kendini ülke hudutları ile sınırlar. Dış ilişkiler ancak ulus devletin eliyle ve denetiminde yürütülmelidir.
Gülen ise Anadolu 'nun sıradan Müslüman'ını küresel boyutta hareket eden bir özne haline getirdi. Üstüne üstlük bu kişilerin açtığı okullar ve cemaatin öteki girişimleri dünyanın dört bir yanında kabul görmekte. Yani Kemalistler yerel kaldı, Gülenistler ise küreselleşti

En ilginci ve itiraf maiyetinde sayilabiliecek olani bu. Burada acik acik biz küreselestik ve emparyailisimle ortak calisiyoruz diyorlar. Bir zamanlar atalarimizin kanlari pahasina ülkeden attiklari emparyalistlerle. Bunun en iyi örnegide Fetullah'in Abd ye kacmasi ve orada vatandaslik basvurusunda bulunmasi(ne yazik ki olmadi olsa cok iyi olurdu aslinda Fetullah'in incil üzerine el basip yemin etmesini isterdim cünkü Abd de yasalar bu yönde)

3) Ve ekonomi! Yurtdışındaki okullar sayesinde cemaatin elinde son derece değerli bir bilgi birikimi oluştu: İyi niyetli, dürüst tüccarları, sanayicileri ve bürokratları tanıyorlar.
Cemaat, kendine dış pazar arayan Anadolu KOBİ 'cileriyle o yabancı iş insanlarını bir araya getiriyor.
Bunu gören Anadolu girişimcileri de, kah yürekten inanarak, kah fırsatçı bir dürtüyle cemaate yanaşıyor.

Iyi niyetli, dürüst tücarlar vay vay melek zaten bu Fetullahcilar. tanimasak. Ya hele gülenist lafina bayildim. Aferin ya. Bir sonra ki asamada ne cikacak acaba.

Cemaatin değişik ülkelerde açtığı okullar var. Bu okullarda Türkçe eğitim yapılıyor, kapısında Türk bayrağı asılı.
Tabi bu husus birilerinin işine gelmiyor herhaldeki, her daim saldırmayı kendilerine amaç edinmişler.

Cemaatin değişik ülkelerde açtığı okullar var. Bu okullarda Türkçe eğitim yapılıyor, kapısında Türk bayrağı asılı.
Tabi bu husus birilerinin işine gelmiyor herhaldeki, her daim saldırmayı kendilerine amaç edinmişler.

yok biz herdaim saldırmıyoruz, zaten bundan sonra gülen lafını duyduktan sonra gülesim gelecek :biggrin:biggrin:biggrin:biggrin:biggrin:biggrin

adı üzerinde gülmek ve güldürmek için hayata gelmiş birisi, cenazesindede gülecem :D

Serdengeçti;3892075' Alıntı:
Çünkü Kemalist ( Atatürkçü ) çevrelerin bir numaralı hedefi Gülen Cemaati!
Kemalistlerin sözcüsü Cumhuriyet gazetesine bakarsanız, " Fethullahçılardan " söz edilmeyen bir gün bile geçmediğini görürsünüz.

fethullah gülen cumhuriyet düşmanlığından yargılanmış ve yasadaki şiddet ve cebir yoksa ibaresi sayesinde cezadan bi tarafını kurtarmış birisidir .yasadan kurtulabilir ama bu ülkeyi seven herkes o abd uşağının neler yapmaya çalıştığını yazıcak çizicektir tabi. neden rahatsız oluyor bundan bu satılmış k....p bundan

Şöyle denebilir: "Kemalistler dincilere düşmandır. O yüzden cemaate kızıyorlar."

kemalistlik iyice sakız oldu . ben bu lafa atatürkçü olarak yanıt vermek isterim . atatürkcüler dincilere düşmandır ve düşmanda olmalıdırda olacağızda . neden mi ? dindar başka dinci başkadır . bu ülkenin rejimini sindiremeyen değiştirmeye çalışan bütün köpeklere kızarız biz .kızmaylada kalmaz gün gelir gereğinide yaparız üstüne alınan alınsın . rejim düşmanlığından yargılananlarda tabi .

Kemalizm toplumu işlenmesi gereken hammadde olarak görür: Dini hurafeler halkın zihnini karanlıkta bırakmıştır. Pozitif bilimlerin öğretildiği " Okul " yoluyla halk aydınlatılacaktır. Böylece din ya bir kenara bırakılacak ya da kişisel bir ayrıntı haline gelecektir

ne olcak başka. din ülkesindemi yaşıyorsunda kişisellikten çıkarmaya çalışıyorsun .din vicdan işidir . dini alet etmeye kalkışmasın diye laikliği getirdi .okullar açtı . cehaleti silmeye başladı .yüzde 200 kalkındı ülke .

hain yuvasına , kerhaneye dönmüş tekke zaviyeleri kapattı . bu kalkınmalar yobazların önünün kesilmesi ile oldu . ondan önce ve sonra kim bu yobazlara hereken dersi verdi doğru dürüst . hiç kimse . işte bu yüzden bu haldeyiz zaten ...

Üstüne üstlük bu kişilerin açtığı okullar ve cemaatin öteki girişimleri dünyanın dört bir yanında kabul görmekte. Yani Kemalistler yerel kaldı, Gülenistler ise küreselleşti

nedense hep müslüman ülkelerde ve avrasya afrika gibi ülkelerde çoğu . avrupada yada amerikada neden az sayıdalar . ruslar neden amerikaya çalışıyor diye iznini iptal etti . neden rusyada hocalar abd ajanı çıktı okulların . kabul görürler tabi süper güçle ortak iş yapıyorlar . abd ile ben hareket etsem bunlardan daha iyisinide yapardım onuda söyliyim .

dersanelerde nerde fakir fukara öğrenci varsa düşürmüşler tuzaklarına . dersten önce zorla feto videosu izletiyorlar . bumu pozitif ilim . :durdurun

Nakşilerle kıyaslandığında yoğun bir eylemlilik içinde bulunan Gülen Cemaati onları daha da tedirgin ediyor.

nakşiler kadiriler süleymancılar bir sürü tarikat var . neden bunlardan biri değilde ki içlerinde fetodan daha değerli insanlar varken neden bunlar amerikada yaşamıyorda feto amerikada cıa gözetiminde yaşıyor .

neden 13 milyon euro gibi bir para var bunlarda . neden başka bir tarikatta yok . neden ellerinde böyle bir devasa para varken hala keriz feneri kimse yokmu türü aptalca programlarla insanların insani yönünü sömürmeye devam ediyorlar .

dinler arası diyalog yalanına hiç girmiyorum zaten

moon tarikatı mensubu fethullahı bana sorun siz boşverin siz emre aköz maköz gibi tipleri . ne dediğini bilmeyen kime hizmet ettiği gayet açık olan bir işbirlikçidir kendisi .

şu ülkenin menfaatine yazısı olmayan nadir yazarlardan biri

Daha kendi savundugunuz okullari tanimiyorsunuz. Fetullah okullarinda egitim dili Türkce degildir. Türkce secmeli dildir, egitim dili ise ülkesine göre ingilizce, fransizca, farca, arapca ve ruscadir. Yani bu tarz okula giden birisi isterse tek kelime türkce ögrenmeden bu okullardan cikabilir. Bana yaptiklari sacma sapan türkce olimpiyatlari sacmaligiyla Türk diline hizmez ediyorlarmis gibi göstermeyin.

Daha kendi savundugunuz okullari tanimiyorsunuz. Fetullah okullarinda egitim dili Türkce degildir. Türkce secmeli dildir, egitim dili ise ülkesine göre ingilizce, fransizca, farca, arapca ve ruscadir. Yani bu tarz okula giden birisi isterse tek kelime türkce ögrenmeden bu okullardan cikabilir. Bana yaptiklari sacma sapan türkce olimpiyatlari sacmaligiyla Türk diline hizmez ediyorlarmis gibi göstermeyin.

neyapacaksın. yeni zellandalıya türkçe öğretim ondan sonra mı eğitim vereceksin. biraz mantıklı olun.
evet, gereğinden fazla büyütülüyor bu gülen cemaati. tehlikelimidir, bence evet, bu ülke için gizli bir tehlike olabilir. ama ne olursa olsun eleştiri bile akıl ve mantık sınırları içinde. biz evlerinde kalmak için, özel ders almak için ne cambazlıklar yapıpta, şimdi kemalistim diye ortalıkta dolaşanlar biliriz.

Herkesin bir fikri vardır elbet, saygı duyarım. Velhasıl polemiğe girmek istemem, edebimden ötürü. Düşüncemin arkasında başka işler arayan bir arkadaş olursa; "Suskunluğum asaletimdendir." Mevlana hazretlerinin böyle başlayan hoş bir sözü var, onu okumasını tavsiye ederim.

ABD Fettullahı neden Besliyor.....Bedava .Çıkarı yoksa beslemez.SAKIN EYETULLAH HUMEYNİ GİBİ OLMASIN..ABD ORDAN UÇAGA KOYAR BURDA HERŞEY HAZIRDIR HALK HAZIR,KANUNLAR HAZIR,HERŞEY HAZIR.EEE SONRA ANTİ ABD Cİ OLACAK..TIPKI İRAN GİBİ..YANİ ZAMANINDA YEDİĞİ EKMEGE "TÜRKİYE'YE " İHANET ETTİĞİNİ ABD BİLMEYECEK VE ONDAN İHANET BEKLEMEYECEK.SORSANIZ BUNLAR DİNLER ARASI DİYLOG ÇALIŞMASI TÜRKİYENİN HIRISTIYANLAŞTIRILMASINA 1 ADIM DAHA..TEK VE YÜCE DİN İSLAMDIR.KABUL ETMEYEN ONLARDANDIR.KUARNDA YAZAR...

Fetullah Gülen'i suçlayanlar sormak lazım:

-iidianız ne? neyle suçlanıyor? kanıtınız veya kesinleşmiş bir mahkeme kararı falan mı var?

yazı herşeyi çok güzel özetlemiş. sizin korkularınızın sebebi belli.

- bir kişi ismini bile bilmediğin bir ülkeye gidilmesine vesile olacak senin marşını söyletecek,
senin bayrağın o okulda dalgalanacak,
sonra sen o adama elinde hiç bir delil olmadan saldıracaksın.

yazıklar olsun.

Fetullah Gülen'i suçlayanlar sormak lazım:

-iidianız ne? neyle suçlanıyor? kanıtınız veya kesinleşmiş bir mahkeme kararı falan mı var?.

paçayı terörle mücadele yasası sayesinde kurtardı bilmiyorsan git öğren . . terörle mücadele yasasına göre cumhuriyete karşıda olsan yıkmayada çalışsan cebir ve şiddet yoksa ceza almayabilir . yaptıklarınada bakmak lazım ama allah bilir kimleri ne şekilde yemlediler veya tehdit ettilerde beraat etti . cebir ve şiddet olmadığı için salındı . yoksa bir numaralı sistem ve atatürk düşmanı yobazın tekidir .

bir kişi ismini bile bilmediğin bir ülkeye gidilmesine vesile olacak senin marşını söyletecek,
senin bayrağın o okulda dalgalanacak,
sonra sen o adama elinde hiç bir delil olmadan saldıracaksın.

yazıklar olsun.

asıl size yazıklar olsun ki abd maşasının peşinden koşuyorsunuz .

türkiyede başka şıh şeyh yok sanki . bi adam bu sanki .adamı bi peygamber yapmadıkları kaldı .

doğru dürüst bir ilmide yok . alt üstü bir emekli vaiz . vaiz olduğu içinde insanları keklemeyi iyi biliyor . tıpkı tayyip gibi . onunda hitabı iyi olduğu için milleti iyi kekliyor

gülene sadece kemalistler değil, aklı başında her TÜRK VATANDAŞI sinir olmak zorunda. adam amerikan ajanı. bu ülkede sağcısı, solcusu hem amerikaya küfreder ama ajanının kucağına oturmaya bayılır. tuhaf..

Gülenin katkılarıya düzenleln Türkçe olimpiyatlarını izleyipde işkembedeb ulusalcılk nasraları atanlarda az biraz yüz olsa yerin dibine girerler

Gülenin katkılarıya düzenleln Türkçe olimpiyatlarını izleyipde işkembedeb ulusalcılk nasraları atanlarda az biraz yüz olsa yerin dibine girerler

keşke o türkçe olimpiyatlarını sen de izleyebilseydin. türkçen düzelirdi azıcık :durdurun

kEMALİSTLER BAL YAPMAYAN ARILARA BENZER

SADECE VIZILDAR LAR

SES VAR İCRAAT YOK

kEMALİSTLER BAL YAPMAYAN ARILARA BENZER

SADECE VIZILDAR LAR

SES VAR İCRAAT YOK

kemalist derken ?

bu maske altından atatürkçülere ve atatürkedemi laf söylüyorsunuz.

herkes bi maske takmış biseyler yazıyor .

kim bu kemalist arkadaşım söyleyin bi .

atatürkçülükse cumhuriyetcilikse bizde kemalistiz . hayırdır

Geri