Kemalist olmama hakkı!

maalesef gerici kesim demokrasiyi insan haklarını sadece kendi çıkarları ve düşünceleri doğrultusunda anlıyorlar...

tamam herkes kemalist olmak zorunda değil...

küçük bir örnek:
herkes oruç tutmak zorunda da değil... (bu ülkede oruç tutmuyor diye sokak ortasında dövülen, ramazanda içki içti diye öldürülen onlarca insan oldu) herkes namaz kılmak zorunda değil...
herkes kurana inanmak zorunda değil, herhangi bir inanca mensup olmak zorunda da değil. acaba siz bu düşüncelere ne kadar saygılısınızki kendi düşüncelerinize saygı bekliyorsunuz...
biliniyorki islami kesim kendi düşünceleri karşıtı fikirlere karşı saygısız ve tahammülsüz.. bugün yaşadığımızda bundan ibaret değilmi zaten...

Sen ve senin gibilerin Kemalist sistemini anlamasını beklemiyorum zaten,eğer azıcık muhakkeme yeteneğin olsaydı; şuan sahip olduğun nüfus cüzdanınındaki tüm ibarelerin onun kurmuş olduğu Cumhuriyet sisteminin getirdiğini anlardın.Sizi o demokrasi dediğiniz lastikli şey kurtarır anacak

kemalizm türkiyede kemalist olmayanların ikinci sınıf insan sıfatına tabi tutulduğu birleşme bağlamında yeterli ilgi alakayı görememiş, halkın din vicdan özgürlürlüğünü elindenden almayı ve batının gelenek göreneklerini ahlak edilmiş çoğu ateist bazıları deist olan faşizm diktatöryasıdır..

puta tapıyorsunuz diye en son 10 kasımlarda anıtkabirde sarıklı cübbeli insanların agzından duyuyoduk..ee devir aqp devri boyle şeylerin soylenmesinden dogal birşey olamaz..Atatürk büstlerine de gelince ULU Önderimizin büstü Küba da var.burdakiler güceniyor..bu nasıl bir düşüncedir anlamıyorum..bu ülkede gereksiz birşey varsa o da 1mahallede var olan 10tane camiidir...

halkın dindar ve kemalist olarak bölünmeye çalışılması ne acı..ve bu oyuna gelen zavallı beyinciklerden çıkan yazılar..yazılar..yazılar

Siz,bu yazıları yazanlar,bu başlıkları buraya atanlar..Kime ,neye hizmet ediyorsunuz?
Sizin değersiz bedenleriniz hayat bulsun diye üniforması sırtında yaşamış ve bu uğurda yok olmuş bir ırkın liderine dil uzatmaya utanmıyor musunuz?

Kemalizmle faşizmi ve hatta dikdatörlüğü aynı cepheye koyabilecek kadar zavallı olabilmeyi çok kitap okumaya mı yoksa çok araştırmaya mı borçlusunuz..Mustafa Kemal bir askerdi.Onun düşüncelerini anlayabilmek için çok dereler geçmelisiniz..

Sizlere o kadar güveniyordu ki..yazık

kemalizm türkiyede kemalist olmayanların ikinci sınıf insan sıfatına tabi tutulduğu birleşme bağlamında yeterli ilgi alakayı görememiş, halkın din vicdan özgürlürlüğünü elindenden almayı ve batının gelenek göreneklerini ahlak edilmiş çoğu ateist bazıları deist olan faşizm diktatöryasıdır..

Kemalizm şeriat yaygarası koparan ağzı köpüklü bağnazların özgürlüğünü kısıtlar. Bu ülkeye liberal özgürlükleri ilk kez getiren, padişahın kulu olmaktan, cumhuriyetin vatandaşı olma hakkını bu ülke insanına veren lider hakkındaki yorumunu görünce içim acıyor.
Halkın din ve vicdan özgürlüğü çoğunluk isterse şeriat getiririz hareketi olduğu sürece Kemalizm ve Kemalistler laik demokratik cumhuriyeti gerekirse en sert tedbirlerle savunmaya devam edecektir.

Ne komiktir ki Atatürk ve Kemalizmi din ve vicdan hürriyetine kastediyor diyenler hep şeriatçılardır. Sanki özgürlükten hukuktan insan haklarından paylarını almışlar gibi Kemalizm diktatörya derler.

Benim dedem 50 sene 5 vakit namaz kıldı, oruç tuttu, bu ülkede müslüman olarak doğdu müslüman olarak öldü. Anneannem 50 senedir başörtüsü takar, namazını kılar, mevlütünü okutur, mezarını ziyaret eder. Orucunu tutar iftar yemeği verir kurbanını keser.

Bu ülkede ben müslümanlığı yaşayacağım diyenin karşısında kimse durmaz. Sen ben herkese kendi müslümanlığımı yaşatacağım diye çıkarsan. Senin gibi dinini yaşamayanları baskı altına almaya kalkarsan, üzümü yemek değil bağcıyı dövmek istersen, bağcı da kendini savunur kardeşim kusura bakma...

Bu ülkede Atatürk'ün putlaştırılmasının nedeni Demokrat Parti iktidarıdır. Halk evleri, Köy Enstitüleri kapatılırken Çocuklara Atatürk'ün fikirleri görüşleri öğretilmezken her bayramda çocukarı bir heykel karşısına dikip tören yaptırma zihniyeti Demokrat Parti ile girmiştir hayatımıza. En çok Atatürk heykeli bu dönemde yapılmış, özde değil sözde ve şekilde Atatürkçülük, içini boşalt dışına saldır politikası bu islamcı arkadaşların iktidarları ile şahlanmıştır.

Kendi atalarını arabın cahiliye devrinden kalma zannedenler hala heykellerin put olduğunu düşünür...

KENDİSİNİ BASKI ALTINDA KEMALİZM DİKTATÖRYASI ALTINDA HİSSEDEN MÜSLÜMAN KARDEŞLERİM.
FİLİSTİN'E GİDİN, ÇEÇENİSTAN'A GİDİN, BALKANLARDA MÜSLÜMANLARIN YAŞADIĞI ZULMÜ HATIRLAYIN.

SİZ KENDİNİZİ ZULÜM ALTINDA MI SANIYORSUNUZ.

kemalizm bilimcilik adı altında dini baltalamaktır. Her ne kadar batı hayranı olsalarda onlarında bir dinin mensubu olmalarını hoş karşılamazlar. Onlara göre dini inanç bir meziyet değil bilakis çürütülmüş bir tezdir. Darwinin 19. yy'da son bulmuş evrim teorisini kendi kara kutularında somutlamak kanıtlamak, ne kadar basit saçma işlerle uğraştıklarının en büyük ıspatıdır.
Deli saçması fikirleri ülke adına değişim planları bu kadar olunur cinsten bir hollanda politikasıdır.
Ama şu da bir gerçektir ki kemalistlerin hoşuma giden tarafı varsa o da milliyetçi olmalarıdır. Onlarda bu ülkenin bir evladı, pay sahibidir. Bu vatanın temitanıdır. Ama dinin değil..

kemalizm bilimcilik adı altında dini baltalamaktır. Her ne kadar batı hayranı olsalarda onlarında bir dinin mensubu olmalarını hoş karşılamazlar. Onlara göre dini inanç bir meziyet değil bilakis çürütülmüş bir tezdir. Darwinin 19. yy'da son bulmuş evrim teorisini kendi kara kutularında somutlamak kanıtlamak, ne kadar basit saçma işlerle uğraştıklarının en büyük ıspatıdır.
Deli saçması fikirleri ülke adına değişim planları bu kadar olunur cinsten bir hollanda politikasıdır.
Ama şu da bir gerçektir ki kemalistlerin hoşuma giden tarafı varsa o da milliyetçi olmalarıdır. Onlarda bu ülkenin bir evladı, pay sahibidir. Bu vatanın temitanıdır. Ama dinin değil..

Kemalizm hiç bir şeyi baltalamamaktadır.Dini ise kesinlikle.Kemalizmin bize gösterdigi laik bir ülkede hiç bir dinin bir digerine diktede bulunmamasıdır.Kemalizm aynı zamanda dinlerinde teminatıdır ama yobazların karşısındadır.Senin gibi kavram ve bilim karşısında kroki olanların sonu örnegin 300 yıl gibi matbaanın geç hayatımıza girmesi ve bu zamanda yobazlıgın toplumu etkilemesi ve bu gün emperyalizmin çizmelerinin altında bütün müslümanların geri kalmışlıgının resmini göremiyormusun?Artık sende de gördügüm kavram karmaşası ve bilim düşmanlıgı konusunda ilerleme saglarsın.

kemalist olamıyorsanız her medeni insan gibi kanunlara kurallara uyun ..burda laik Türkiye Cumhuriyetinin kanunları var...medeni insanlar gibi saygı göstererek insan olun ki hayvan muammelesi görmeyesiniz ...

Dinin teminatı olmak kimin haddine be..ne saçma sapan adamlarsınız
Tayyip mi dinin teminatı? Yoksa bu küçük Emrah gibi ağlayıp dolarları kaldıran dayı mı?
Sen de cennetten arsa alanlardan mısın bilader?
Yazma artık tek kelime.insanların asabını bozduğun yeter.
Yazıklar olsun böyle gençlere,kusura bakmayın dostlar..sözüm sahibine

Ey milletim,
Ben, Mustafa Kemal'im...
Cagin gerisinde kaldiysa dusuncelerim,
Hala en hakiki mursit, degilse ilim,
Kurusun damagim, dilim.
Ozur dilerim...
Unutun tum dediklerimi.
Yıkın, diktiginiz heykellerimi...
*
Ozgurluk hala,
En yuce deger
Degilse eger...
Prangali kalsin diyorsaniz, koleler...
Unutun tum dediklerimi.
*
Yetmediyse acisi, siddetin, savasin.
Anlami kalmadiysa
Yurtta sulh, dunyada barisin.
Eger varsa odulu, silahlanmayla yarisin.
Unutun tum dediklerimi.
*
Eşit olmasin diyorsaniz, kadinla erkek...
Diyorsaniz ki, okumasin
Kadınımız, kizimiz;
Budur bizim alın yazimiz...
Unutun tum dediklerimi.
*
Fazla geldiyse size, Hurriyet, Cumhuriyet...
Ozlemini cekiyorsaniz,
Saltanatin, sultanin...
Hala onemini anlayamadiysanız,
Millet olmanin...
Unutun tum dediklerimi.
Yikin, diktiginiz heykellerimi.
RAHAT BIRAKIN BENI...

bunu bir arkadaşın M.Kemal köşesinden aldım.burada daha uygun bence..

ATATÜRK heykelleri anıtları resimleri bir tek türkiyede yok, ona hayran bir sürü insan dünyanın heryerinde ona aramızdaki bazı insanlardan daha fazla sahip cıkıyor hemde karşılıksızca, niye mi? cünkü Atatürk kübalı avustralyalı hindistanlı rusyalı ya da bilmem nereli birinin atalarını ve vatanını savunmadı.Atatürk Türkiye halkını ve Türkiye vatanını korudu.Malesef ki onun degerini gormek istemeyen ve her seferinde Atatürke dısından yapamadıgı yerde icinden hakaret eden insanlarda ne avustralyalı ne kübalı ne hindistanlı ne de rusyalı... Atatürk'ün bu vatanı armagan ettigi bazı kesimler ona sanki düşmanmış gibi saldırıyorlar..
onca zor durumda bu ülke halkını birleştirmiş ve zafere götürmüştür Atatürk, savaştan once ve sonrada devrimleriyle Türk halkını ileri devletlerle aynı seviyeye taşımıştır, osmanlıdan kalan borclar bile odenmis ulke her alanda gelişmeye baslamıstır. bunları nasıl olurda göremezsiniz.

ne Türkiyeye ne dünyaya Atatük gibi mükemmel bir lider ve aynı zamanda mükemmel bir komutan asla gelmez, bunu unutmayın

Ortaçağın karanlıklarında kurulmuş köhnemiş sistemleri ön plana çıkararak her türlü soygun ve ahlaksızlığı yapmayı vazife edinmişlerin ve onların soylarının tek emeli Atatürkün cumhuriyetini yıkıp onun yerine islam adı altında gericilik,yobazlık,bağnazlık,şeriatçılık gibi ahlak dışı akıl dışı vede çağ dışı olmuş sistemleri bu yurda sokamayacaksınız.Yok Kemalizm çağdışıymış,sapkınmış asıl sapkınlık sizin savunduğunuz ilkel arap ideolojisidir.Atatürkü anlama kapasitesini Allah her kuluna nasip etmemiştir.Hele örümcek beyinlilere asla.Siz oturun kalkın sizi sapkınlıklara sürükleyen salya sümük peygamberiniz fetullahın dibini yalamaya devam edin damak zevkinize en uygunu bu galiba.

Bunlar sürekli sahte Atatürkçüler iftirası atanlar değil mi?

Biz sahte Atatürkçüyüz, bunlar Atatürkçülüğün yanından geçmiyor. E peki kim bu Kemalistler. Kim bu Türkiye Cumhuriyeti nin sahipleri..

Şimdi soruyorum, televizyon da izlediğimiz, Laiklik ve Kemalizm ile başlayan, ardından hakaret etmeye başlayan şarlatanları , 70 milyon bir ağız olup yuhlayıp defeden Türk Halkı, ne oldu bize?

Bu konuda söyleyecek çok sözü olanlar susmayı yeğlerse, söyleyecek sözü olmayanlar işte böyle konuşmaya başlar.

Ortaçağın karanlıklarında kurulmuş köhnemiş sistemleri ön plana çıkararak her türlü soygun ve ahlaksızlığı yapmayı vazife edinmişlerin ve onların soylarının tek emeli Atatürkün cumhuriyetini yıkıp onun yerine islam adı altında gericilik,yobazlık,bağnazlık,şeriatçılık gibi ahlak dışı akıl dışı vede çağ dışı olmuş sistemleri bu yurda sokamayacaksınız.Yok Kemalizm çağdışıymış,sapkınmış asıl sapkınlık sizin savunduğunuz ilkel arap ideolojisidir.Atatürkü anlama kapasitesini Allah her kuluna nasip etmemiştir.Hele örümcek beyinlilere asla.Siz oturun kalkın sizi sapkınlıklara sürükleyen salya sümük peygamberiniz fetullahın dibini yalamaya devam edin damak zevkinize en uygunu bu galiba.
Atatürk'ü sen anladıysan yandık biz desene..
İşte böyle düşünceler Kemalistse eğer ben Kemalist olmama hakkımı kullanıyorum kardeşim!

Belki Çok Ağır Bir Şiir Olucak Ama... Ata'ma dil uzatan köhne beyinlilere ancak bu şiiir yakışır...

Be Hey Dürzü!

Ne ararsın tanrı ile aramda
Sen kimsin ki orucumu sorarsın?
Hakikaten gözün yoksa haramda
Başı açığa neden türban sorarsın?

Rakı, şarap içiyorsam sana ne,
Yoksa sana bir zararım, içerim.
İkimiz de gelsek kıldan köprüye
Ben dürüstsem, sarhoşkende geçerim.

Esir iken mümkünmüdür ibadet.
Yatıp kalkıp Atatürk’e dua et.
Senin gibi dürzülerin yüzünden,
Dininden de soğuyacak bu millet.

İşgaldeki hali sakın unutma,
Atatürk’e dil uzatma sebepsiz.
Sen anandan yine çıkardın amma,
Baban kimdi bilmezdin şerefsiz…

Neyzen Tevfik

Belki Çok Ağır Bir Şiir Olucak Ama... Ata'ma dil uzatan köhne beyinlilere ancak bu şiiir yakışır...

Be Hey Dürzü!

Neyzen Tevfik

Güzel yakıştı.

Kemalist olmamaya yer arıyodun buldun sanırım.

Kendine bir sor, sen hiç Kemalist olmadın ki..
Sordum
Cevap şu : Ben Kemalizmi sadece Laiklikten ve militer yönetimin meşruluğundan ibaret olarak görenlerden değilim.Kemalizm ideolojisini benim anladığım kadar anlasaydın ilericiliği veya gericiliği Kemalizmle değil Akılla,Bilimle,Medeniyetle ölçmen gerekirdi.
Kemalizm bunların hepsini içinde barındırıyor diye bir savunmayla sakın gelme bana bunlar genel olan kavramlar herkeste bulunabilecek kavramlar:victory
Şimdi gelelim senin bahsettiğin gericiliğe,yobazlığa(!)
Farklı fikirlerin özgürce tartışıldığı bir ülke yerine totaliter bir fikrin egemenliğinde herkesin aynı şeye inandığı ve aynı şekilde davrandığı bir toplum idealini savunmak eğer Kemalizm ise işte esas gericilik budur!

Sordum
Cevap şu : Ben Kemalizmi sadece Laiklikten ve militer yönetimin meşruluğundan ibaret olarak görenlerden değilim.Kemalizm ideolojisini benim anladığım kadar anlasaydın ilericiliği veya gericiliği Kemalizmle değil Akılla,Bilimle,Medeniyetle ölçmen gerekirdi.
Kemalizm bunların hepsini içinde barındırıyor diye bir savunmayla sakın gelme bana bunlar genel olan kavramlar herkeste bulunabilecek kavramlar:victory
Şimdi gelelim senin bahsettiğin gericiliğe,yobazlığa(!)
Farklı fikirlerin özgürce tartışıldığı bir ülke yerine totaliter bir fikrin egemenliğinde herkesin aynı şeye inandığı ve aynı şekilde davrandığı bir toplum idealini savunmak eğer Kemalizm ise işte esas gericilik budur!

Biz Ata nın tüm ilkelerini savunuyoruz. Hangisi törpülenmek isteniyorsa o gündem de yer alıyor.Sen sadece Laikliği görmüşsün.

Kemalizme totaliter diyorsun, demokrasinin beyni için çok yanlış bir ithamdır bu sizin yaptığınız, sakın Ata ya bu tip söylemler de bulunmayın.

Kemalizm; temel ilkelerini Atatürk’ün belirlediği, Türk ulusunun, akıl ve bilimin yol göstericiliğinde ileri bir toplum olarak çağdaş uygarlık düzeyine erişmesini, tüm insanlığın içinde bağımsız, eşit ve şerefli bir biçimde yer almasını amaçlayan bir düşünce sistemidir. Atatürkçülük olarak da adlandırılan bu sistem, Türk toplumunun gereksinim ve isteklerinden doğmuş; devlet yaşamına, düşünce yaşamına, ekonomik yaşama, toplumun temel kurumlarına ilişkin gerçekçi düşünce ve ilkeleri içeren tümden bir ulusal çağdaşlaşma, değişim ve dönüşüm modelidir.

Bundan güzeli yok, yukarıda yazılanlar gericiliğe benziyor mu?
Yoksa kendi gericiliğinize kılıf mı arıyorsunuz.
Bu düşünce sisteminde olmayan dayatmayı neredn buldunuz? Bu da merak konusu.

Yakıştıramadığım bir hitap şekli...Kötü söz sahibine aittir:victory
Kimse başı açığa türban sormuyor,ama herkes başı kapalıya AÇIL!!!diyor.
Yıl 2008!!

Bu zamanları geçeli çoook oldu yıl 2008:victory
Ayrıca madem şarap içiyorum SANANE(!)deme hakkınız var şimdi Türbanlıların da ''Türban takıyorum SANANE'' deme hakkı doğmazmı???

Şu an hiçbir farkı yok insanların!Bu sefer kendi vatanlarında kendi yurttaşları tarafından esareti yaşıyorlar
Sizin hitab şeklinize bakılırsa dinden değil Atatürkten soğuyacaklara benziyorlar:victory
(Nitekim öylede oldu)

İşgaldeki halde BÜTÜN HALK tek yürek oldu kim unutur sanıyorsunuz siz?Bi sizmi akılda tutacaksınız?İşgaldeki hali en çok Güneydoğu hatırlatıyor şimdi bize..
Kalkında cevap verin hadi!
Böyle üslupsuz(!)şiirler yazmakla olmuyor..

Geri