Kemalist olmama hakkı!

saygılı olman gerekirken tanımlaması zor olan bir hüküm sergilıorsun ... bir insanı anmak onun resimlerini duvara asmak onu putlaştırmak değildir her adımda MUSTAFA KEMAL ATATÜRK'ÜN heykellerini görmeniz sizlere çok zor gelıor demi ne desem az olur...
Böyle bir düşünceyle bu sekilde mekale yazabilıorsan bilki bunu atamız ve askerlerine borçluyuz hep oldu türkiyeyi diğer müslüman ülkeler gibi yönetmek kıyamat kopana kadar da var olcak ama hep bunu engelliyeceğiz bunuda bilin o zihniyetin tek istediği şey türkiye islam cumhuriyetini kurmak ve bu topraklarda canını vermiş kanlarıyla sulanmıs ne denli şartlar altında kurulan türkiye cumhuriyetini ortadan kaldırmak o zihniyetlerki atatürkün adını bile ağzına almazlar gecenlerde bir tv proğramında izledim çok basitti tek istediği şey laikliği kaldırmak laiklik basımıza bela oldu diyo.ne zarar görmüşün hiçbir zararı rahatça gidip namazını niyazını kılıorsun kimseden zarar görüıormusun hayır
beyinleri yıkanan bu zihniyetler herzaman atatürkün devrimlerine hep karsı çıkar siz karşı çıakrsınız ortamı gerersizi ama sizin faydanıza olmıyacaktır düşmanalrımıza faydası olacaktır ...
kemalizmin ne oldugunu anlamadan atatürkün yaptıgını devrimleri yıkarak bu ülkenin rejimini değiştiremezsiniz...

2i04wtt.jpg
[/IMG]

:)

Kahramanlık hikayeleri mi ? Sıfırı tüketmiş bir milletin paylşalımış bir ülkenin insanlarındaki özgürlük ateşini tekrara yakan üstelik yüksek dehası ve savaş taktikleri ile bu ülkenin Bağımsızlığını onurunu kurtaran bir insana SAYGI duymamak elde midir ?

Sabahları 1 kez andımız okumak Haftanın başı ve sonu okulda İstiklal Marşını okumak Ne kadar zor imiş. 1919 da başlayan mücadele çekilen onca acıdan sonra insanların çektiği acıların yanında bizim harcadığımız 5 dakika çok mudur ?

Bu Millet Hergün Gerekirse Her Dakika Milletini ÖZÜNDEN çok Sevdiğini O Canları pahasına Vatanı savunan insanların Mirası için HAYKIRMAK ZORUNDADIR !

Eğer Bağırmıyorlarsa Yazık DERİM !

Şimdi Birileri çıkıp Çemkirmek istedikleri Soytarılara Kemalizm üstünden Atatürk Üzerinden Çemkirmesin Kullanmasın Atatürk'ü

Delinin Biri Bir Kuyuya Bir Taş Atmış Diğer 40 kişi Çıkarmya uğraşmış...

Konuyyu açan arkadaşı pek göremiyorum buralarda...

Ayrıca Atatürk'ü Onun Düşüncelerini eleştirecek onun Bu Millet için yaptıklarını eleştiricek adamın ben Dininden Milletinden Onurundan Gururundan Kısaca İnsanlığından şüphe ederim !

yahu ne dediğimi anladın mı acaba? ben "saygı duyma" mı dedim? atatürkün düşünce tarzını, ideolojilerini öğretçeklerine kahramanlık hikayeleriyle bizi uyutuyorlar, andımızla bir bakıma beynimizi yıkıyorlar dedim. ve evet andımızı okumak tamamen yanlış bir uygulamadır. diktatörlük dönemini andıran çağ dışı bir uygulamadır. (eğer imkanınız var ise bir cumhuriyet bayramı kutlamasına sovyetler birliğinde yaşamış biriyle gidin ve neler anlatacağını görün.)

vatandaşın devleti değil devletin vatandaşı koruması gerekir. devlet zaten insanları düzenlemek için kurulan bir oluşum. sen canını, kanını, paranı ya da elinde ne varsa devleti korumak için verebilirsin fakat böyle düşünmeyenlerde var. bu onları aşağlık insan da yapmaz. (tabi mutlaka bazılarına göre yapar!)

ülkemizde bir kesimi allah, peygamber kullanarak başka bir kesimi de "vatan millet sakarya" gazıyla uyutuyorlar.
not: bunlar benim görüşüm ve kimse beni bunlardan dolayı yargılayamaz. şöylesin böylesin diyemez. esip gürlemeden önce birazcık düşünüp taşının lütfen. ben öyle yapıyorum ve işe yarıyor..

toplumu arkadasında sürükleyen bir diktatör mü ??

olaya hiç bu yönden bakAmamıştım .. farklı yönden bakmak için bazen farklı düşünmek gerekiyormuş demek objektif bakmakda yetmiyormuş ..

ATA'mızın yaptıgı bazılarının deyimiyle BASİT BİR DİKTATÖR'lük değildi!.. O zamanın şartlarına bir göz atarsan ülkemizde kimlerin babasını ewi gibi fink attığını görebilirsiNN..Analarımızın-bacılarımızın bile iffeti namusu elin gawurunun insaniyetine kalmıstı ki ne insaniyet wardı ya (:)

ATA'mızın yaptığı basit bir DİKTATÖRLÜK değil bir ülkenin kurtuluşu için yakınlan bir meşaleyi taşımaktı ...

yok olmakta olan bir toplumdan T.C inin kurulmasında önemli bi rol oynadı ..

şimdi böyle bir LİDER anılmaz da ne yapılır sevgili dostlar :goz::goz::goz::goz::goz::goz:

evet böyle süsleyince çok güzel duruyor. zaten ben atatürkün yaptıklarını taktir etmediğimi söylemedim.
bi de basit diktatörlük ne ya? her diktatör çok büyük hedeflerle gelir başa kimi başarır kimi başaramaz hedeflerini. atatürk başarmıştır çok da iyi yapmıştır. ama artık yok. analım tabiki onu ama bu şekilde değil.
umarım anlatabilmişimdir ne demek istediğimi. ama forum ortamında zor işler bunlar. herkes anlamak istediği gibi anlıyor..

Arkadaşım ilköğrenim de ve lisede gerektiği kadar öğreniyorsun tarihi(KAHRAMANLIKLARIMIZI YENILGILERIMIZI) yaşın büyüdükçe artık kendin bir şeyleri araştıracaksın. Sen ilköğreinmde ideolojileri nasıl aktarırsın şuncacık cocuğa. Gerektiği kadar şılandığı kanısındayım Eğer sen ideolojileri öğrenmek istiyorsan açar okursun.

Kaldı ki andımız bir beyin yıkama olayı değildir. Bu tamamiyle şükran belirtisidir. Çağ dışı olduğunu ilk kez duyuyorum.Bugün çok beğenilen avrupa amerika bile tanrısına ülkesine şükranı nı bildirip duasını edip okulunu açıyor. Bayrağını törenle göndere çekiyor. Ama bunu biz yapınca çağ dışı oluyor MAntaliteye bak hele.

Birde bunu beyin yıkama olarak görmek zaten içinde bulunduğun çizgiyi ap açık meydana seriyor

Sanırım sen devlet tanımını yada devletin işleyişini hiç bilmiyorsun. Devlet ne ile vardır ? Kimin fedakarlıklarıyla ayakta durur ? Devleti sen güçlü tutacaksın ki devlet seni dış güçlere karşı klourusn yani bir bakıma sen devletsin. Sen koruma adına canını paranı vermezsen zaten o devleti tanımadığın odevletten holanmadığını açık beyan göstergesidir.

Kurtuluş savaşında dediğin gibi canını parasını vermeyen kişiler işgal kuvvetlerine yardım yataklı yapan 3 kuruşluk satılmış insanlar idi.

Bu ülke için M.Kemal Atatürk ve BuMilleti Vatana için can vermiş her kişi bu Ülkenin Onur Gurur Kaynağıdır. Ve Onların Bu fedakarlığını biz bunları tartışarak ödeyemeyiz.

Eğer bu Millet içinde uyutulan bir kesim var ise Oda Atatürk'e Onun ideolojisine Onun önderliğinde verilen Mücadeleye laf atanlar bir şekilde Atatürk'ü eleştirmek isteyenlerdir.

Atatürk e diktadör demek te çok yanlış. Unutmayın ki Atatürk vakti geldiğinde o koltuktan inmek istemiş. Hatta ve Hatta Çok partili sisteme yani şu anki sisteme geçmek için can atmış fakat ozamanda yine FESAT insanlar çıkmış olmamıştır. Hangi diktatör demokrasiden İnsanlıktan yanadır. Dünyada Atatürk benzeri bir kişi daha varmıdır. Yada Dünyada Atatürk'ten başkası elindeki imkanları Güçleri kendi adına kullanmayıp sadece Milleti için Çalışan bir ömrü bu uğur uğruna tüketen.

Yazık demek geliyor içimden...

Kaldıkı Dünyadaki diktatörlerin hepsi kanlı bir biçimde gelmiş Milletini aşılmaz konumlara getirmiştir. Atatürk Bu Milletin iradesi ile Önderliğe egtirilmiş inanınılmış güvenilmiş ve Haksızda çıkmamıştır...

Diktadör ha... Vay anam Vayyy Bunları okumak bile acı...

"bunları okumak bile acı" bunları düşünmek bile acı değil mi?
tam da bahsettiğim şey. "herkes bizim gibi düşünsün. düşünmeyeni de vatan haini ilan edelim, asalım." bravo. düşünce tartışması yaparak tezini savunma yoluna gitmeden bu böyledir demek ne kadar doğru. milletin ezberini bozacak şeyler söylemek kolay değil ama insan doğru bildiğini de söylemeli. diktatör de hakaret falan değil bu arada öyle çok bozulmana gerek yok.
neyse bu böyle uzar gider. dediğim gibi ben atatürke tapınanlara da atatürk karşıtlığına tapınanlara da karşıyım. bu beni vatan haini yaparsa varsın olsun.

not: avrupa ve amerikadaki uygulamadan bahsetmişsin. ben böyle bir uygulama duymadım ama araştıracağım. teşekkür ederim.

yahu ne dediğimi anladın mı acaba? ben "saygı duyma" mı dedim? atatürkün düşünce tarzını, ideolojilerini öğretçeklerine kahramanlık hikayeleriyle bizi uyutuyorlar, andımızla bir bakıma beynimizi yıkıyorlar dedim. ve evet andımızı okumak tamamen yanlış bir uygulamadır. diktatörlük dönemini andıran çağ dışı bir uygulamadır. (eğer imkanınız var ise bir cumhuriyet bayramı kutlamasına sovyetler birliğinde yaşamış biriyle gidin ve neler anlatacağını görün.)

vatandaşın devleti değil devletin vatandaşı koruması gerekir. devlet zaten insanları düzenlemek için kurulan bir oluşum. sen canını, kanını, paranı ya da elinde ne varsa devleti korumak için verebilirsin fakat böyle düşünmeyenlerde var. bu onları aşağlık insan da yapmaz. (tabi mutlaka bazılarına göre yapar!)

ülkemizde bir kesimi allah, peygamber kullanarak başka bir kesimi de "vatan millet sakarya" gazıyla uyutuyorlar.
not: bunlar benim görüşüm ve kimse beni bunlardan dolayı yargılayamaz. şöylesin böylesin diyemez. esip gürlemeden önce birazcık düşünüp taşının lütfen. ben öyle yapıyorum ve işe yarıyor..

evet böyle süsleyince çok güzel duruyor. zaten ben atatürkün yaptıklarını taktir etmediğimi söylemedim.
bi de basit diktatörlük ne ya? her diktatör çok büyük hedeflerle gelir başa kimi başarır kimi başaramaz hedeflerini. atatürk başarmıştır çok da iyi yapmıştır. ama artık yok. analım tabiki onu ama bu şekilde değil.
umarım anlatabilmişimdir ne demek istediğimi. ama forum ortamında zor işler bunlar. herkes anlamak istediği gibi anlıyor..

hıııı .. peki analım da böyle değil diyorsun .. nasıl analım ???

analımda resimleri olmasın .. analım da kemalizm kötü olsun .. analımda heykel olmasın ..

haklısın :melek:melek:melek:melek

Sanırım Türkiye'de Kemalizmle hesaplaşılmadan ne demokrasi, ne Kürt, ne de laiklik sorunu çözümlenebilir.. Resmi tarih, resmi ideoloji, derin devlet, her ne ise hepsi gelip burada düğümleniyor.

Sözünü ettiğim Kemalizm, Mustafa Kemal'le doğrudan ilgili de değil.. "Kemalizm" adına birçok grub tam birbirinin zıddı şeyler söylüyor. Kemalizm adına birbirini terbiye etmek istiyorlar.. Kemalizm bugünkü şekli ile, Mustafa Kemal adına, İsmet Paşanın sistematik hale getirdiği bir siyasi tutumu ifade eder..

Ecevit 6 ok üzerinde çalışıyormuş ve onun çağdaş yorumunu yapacakmış.. Ecevit CHP ile bağını yıllar önce koparmakla aslında doğru bir iş yaptı.. "Cumhuriyet (...) Partisi" diye bir partinin "devlet partisi" "rejim partisi" olacağını gördü ve DSP'yi kurdu.. Bugünkü CHP de, 6 ok'u klasik anlamda tanımlamaya devam ederek uzun süre yol alamaz.. "Milliyetçilik, Halkçılık, Laiklik, Cumhuriyetçilik, İnkılabçılık, Devletçilik" gibi kavramlar 1. Dünya Savaşı yıllarında kaldı. Türkiye'yi Hitler, Musolini ve Stalin'in biçimlendirdiği bir dünyada oluşan kavram ve kurumlar, devlet anlayışına kimse daha uzun süre mahkûm bırakamaz..

Paradigma iflas etti. Kemalistlerin artık bunu görmeleri gerek..

Prof. Köker'in dediği gibi, "Kemalizm" rasyonelse, aşılmaya razı olmalı. Atılım Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Levent Köker'in de dediği gibi "Kemalizm bir din değildir". "Kendisini içten ve dıştan eleştiriye tabi tutarak yenilemesi gerek. Yenilediği zaman Kemalizm, Kemalizm olarak kalır mı? Kalmazsa da kalmaz..."

Esasen bugün Kemalizm denilen ideoloji ne kadar Mustafa Kemal'e ait o da tartışmalı.. En has Kemalistlerin bile "Ben Kemalist değilim" "Hangi Kemalizm" diye isyan ettiği bir dönemde Kemalizmi Mustafa Kemal'le irtibatlandırmak da sanıldığı kadar kolay bir iş değil..

Kemalizm sorunu aşılmadan, Türkiye'de insan haklarından, hukuk devletinden söz etmenin pratik bir faydası yok.. Derin devlet ve resmi ideoloji varlığını sürdürmeye devam edecek demektir..

Kemalizmi yaşatmak adına herkesin işi sulandırarak Kemalizm denen her ne ise onu bir muz ideolojisine dönüştürmek; aslında Mustafa Kemal'e yapılan en büyük haksızlık olsa gerekir..

Darbecilerin, 28 Şubat zihniyetinin, hilafeti kurtarma gayreti ile örgütlenen ve 1. Meclis'in açılış bildirisinde ifadesini bulan Kuva-yı Milliyenin mana ve mefhum olarak karşısında olan kadroların, Kemalizmi kendi iktidar ihtiraslarının sıçrama tahtası olarak kullanma gayretleri ile her köşeye bir heykel, her duvara bir resim asma gayretleri, halkın inancı, kıyafeti, düşüncesi üzerine ipotek koymaya kalkışmaları, YÖK rezaleti toplumu germeye devam etmektedir..

Kemalizm paravanının arkasına gizlenerek ahkam kesen güçlerin, bu istismarları devam ettiği sürece Ermeni meselesinin gerçeği de anlaşılamayacak, faili meçhul cinayetler, terör ve irtica yaygaralarının arkasındaki gerçek güçler de ortaya çıkarılamayacak..

Türkiye neden böyle.. Nasıl kaçamayanların ülkesi olduk, nasıl böylesine fakru zaruret içinde perişan olduk.. Bu kadar borç para nereye gitti, batık bankaları, soygun düzeni, medya, mafya, sermaye, siyaset ve bürokrasi arasındaki karanlık ve kanlı ilişkiler nerede başlayıp, nerede bitiyor, bunu anlamak kolay olmayacak.

"Kemalizme artık aşılması gereken bir tarihi fikirler bütünü olarak bakmamız gerek" diyen Atılım Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Levent Köker bu konuda tek değil.. Köker, bazı kesimlerin "politik olarak yeni bir anlam yükü"yle Atatürk'ü yeniden gündeme getirmelerini, son dönemdeki küreselleşme cereyanlarına karşı "ulusal hassasiyetleri" öne çıkaran bir milliyetçi dalganın yükselişine bağlıyor. Köker, Kemalizmin bütün vurgusu taraftarlarının iddia ettiği gibi bir "aydınlanmacı rasyonalizm" ise, bunun ideolojik saplantılardan ve tarihsel "altın çağ" özlemi duymaktan veya "yeni biçimde bir dinsellik"ten uzaklaşmasını gerektirdiğini düşünüyor.

Evet. Eğer Kemalizm bir din, ya da dogma, bütün zaman ve mekanlarda geçerli tek doğa üstü bir güçse, o zaman bu bir inanıştır ve o zaman laiklik kuramına göre, bu yapıyı siyasetin dışına çekmek gerekir..

Bakalım Kemalist geçinenler hangisini tercih edecekler..

Kemalizmi kendi tarihi seyrine bırakmak gerek.. İlk modernleşme projesi mi idi, yoksa Osmanlı modernleşmesinin bir devamı mı idi.. Osmanlı'nın demokratik çoğulculuğu; cumhuriyetle, Almanya, İtalya ve Sovyet devrimini örnek alan yeniden tek particiliğe, tek adamlığa, Milli şeflik sistemine mi döndü? Bunu artık tarihçiler tartışsın.. Değer yargılarınız ne yönde olursa olsun, Mustafa Kemal, Kemalizm, cumhuriyet rejimi ve uygulamaları bu toprağın, bu halkın bir gerçeğidir.. Tarih övgü ya da sövgü kitabı değildir.

Tarihten ders alınır. Geçmiş toplumun ortak hafızası ve tecrübeler birikimidir.

Tarih kavga sebebi değil, geleceğimizi biçimlendirmede önemli bir referans olmalıdır.

Abdurrahman DİLİPAK

aslında boşuna tartışıyoruz.. sizin gibi düşünenlerin cevabını gazi paşa 20 Ekim 1927' de verdi ama anlamak istemiyosunuz...

Eğer halk birinin peşinden gönüllü olarak gidiyor ve onu destekliyorsa bu kişinin sıfatı DİKTATÖR değil ÖNDERdir.

Eğer halkın sadece küçük bir kesimi birinin peşinden gidiyorsa o Liderdir.

Eğer Lider etrafındaki küçük azınlıkla yönetimi ele geçirip çoğunluğa baskı ve zulüm yapıyorsa bunun adı da diktatörlüktür.

..................................

Gelelim propaganda kısmına;
Bu ülkede yüzyıldır ABD tarafından Kapitalizm ve Emperyalizm propagandası yapılıyor kimsenin sesi çıkmıyor. Ülkede TV yayını başladığından beri Amerikan filmleri ve dizileriyle ABD propagandası yapılıyor yine kimsenin gıkı çıkmıyor.

Ama yurdumuzun kurtarıcısı, kurucusu, liderinin propagandası yapılıyor diye yükselen seslere bak. (Hem de ABD ye arkasını dayayanların söylediklerine inanarak.)

Biz Çanakkale (1:dünya) savaşını Yunanlılara karşı yapmadık, ülkemizi parçalayıp bizi sömürge durumuna düşürmek isteyen de yunanlılar değildi. Aslında biz milli mücadeleyi (de Yunanlılara karşı yapmadık.) ABD, İngiliz Fransız lara karşı yaptık. Yunanistan sadece bir piyondu. Fakat her ne hikmetse bizim şimdiki düşmanımız ABD, İngiliz,
Fransızlar değil de sadece Yunanistan.
Bu neyin eseridir biliyormusunuz? Propagandanın.
Şimdi ki yazıp söylediğiniz şeylerin sebebi gibi.

Eğer halk birinin peşinden gönüllü olarak gidiyor ve onu destekliyorsa bu kişinin sıfatı DİKTATÖR değil ÖNDERdir.

Eğer halkın sadece küçük bir kesimi birinin peşinden gidiyorsa o Liderdir.

Eğer Lider etrafındaki küçük azınlıkla yönetimi ele geçirip çoğunluğa baskı ve zulüm yapıyorsa bunun adı da diktatörlüktür.

..................................

Gelelim propaganda kısmına;
Bu ülkede yüzyıldır ABD tarafından Kapitalizm ve Emperyalizm propagandası yapılıyor kimsenin sesi çıkmıyor. Ülkede TV yayını başladığından beri Amerikan filmleri ve dizileriyle ABD propagandası yapılıyor yine kimsenin gıkı çıkmıyor.

Ama yurdumuzun kurtarıcısı, kurucusu, liderinin propagandası yapılıyor diye yükselen seslere bak. (Hem de ABD ye arkasını dayayanların söylediklerine inanarak.)

Biz Çanakkale (1:dünya) savaşını Yunanlılara karşı yapmadık, ülkemizi parçalayıp bizi sömürge durumuna düşürmek isteyen de yunanlılar değildi. Aslında biz milli mücadeleyi (de Yunanlılara karşı yapmadık.) ABD, İngiliz Fransız lara karşı yaptık. Yunanistan sadece bir piyondu. Fakat her ne hikmetse bizim şimdiki düşmanımız ABD, İngiliz,
Fransızlar değil de sadece Yunanistan.
Bu neyin eseridir biliyormusunuz? Propagandanın.
Şimdi ki yazıp söylediğiniz şeylerin sebebi gibi.

hitler de seçimle geldi arkadaşım. millet de bayılıyodu o zaman musevi kesmeye. bu önderlik mi şimdi. atatürk diktatörlükle ülkeyi yönetti ve bunda kötü birşey yok niye bozulunuyor bu lafa anlamadım.("vaayyy hitlerle atatürkü bir görüyor" naralarını duyar gibiyim :p)

geçelim..

amerikan propogandası her yerde yapılıyor. bunu engellemenin yolları var mı bilmiyorum. amerikanın her iktidarın arkasında olduğunu düşünürsek çok da bir seçeneğimiz yok gibi. fakat televizyon başka ilköğretim düzeyindeki çocuklara kan, bayrak edebiyatı yapmak başka. aşırı milliyetçiliğe hatta ırkçılığa çok rahat uzanabilecek bir yolu açmış oluyoruz bu uygulamayla. (misal: hayatında yunan görmemiş insan yunanlılara kin besliyor falan...)

propoganda da konunun içeriği değil propoganda olgusu yanlıştır. onun için "atamızı anlatıoruz fena mı?" edebiyatı yapmayalım. atamızı anlatalım, kimsenin kafasına sokmayalım. çünkü atatürk kendi değerini kendi yaratacaktır beyinlerde.

umarım daha açıklayıcı olabilmişimdir.

Atatürk düşmalıgnız neden kaynaklanıyo.bu kadar yobazlık gormedım

Kemalizm ya demokrasiye evrilecek ya da yok olacaktır.Başka çaresi yok.

Herhangi bir ideolojiyi 'yasa'larla korumak mümkün değildir. Hiçbir ideolojinin de 'yasalar' tarafından korunmak gibi bir ayrıcalığı olamaz. Düşüncelerin, ideolojilerin birbirleriyle serbestçe rekabet edebildiği bir ortamda gelişir fikirler, toplumlar. Mahkûmiyetinin ardından bir mesaj yayınlayan Profesör Yayla; 'Bizimle fikir mücadelesine girmeye yeterli birikimi ve medeni cesareti olmayanlar bu tür yolları kullanmaya devam edeceklerdir.' diyor ve muarızlarını fikirlerin serbest piyasasında özgür ve adil bir yarışa davet ediyor. Ama nerede, ayrıcalıksız, gerçek bir rekabete razı olanlar? Atilla Yayla'nın muarızları 'devlet'in kanatları altına sığınmayı tercih ediyorlar, toplum önünde ve eşit koşullarda bir rekabet yerine

'Bu memleket için tek tehlikeli insan vardır: Düşüncenin tehlikeli olduğunu söyleyen insan.'Düşüncenin kuduz köpekler gibi kovalandığı bu ülkede elbette düşünce adamı çıkmaz' (Cemil Meriç)

'Kemalizm ilerlemeden çok geriliğe tekabül eder.(Atilla Yayla)

Kemalizm ya demokrasiye evrilecek ya da yok olacaktır.Başka çaresi yok.

Herhangi bir ideolojiyi 'yasa'larla korumak mümkün değildir. Hiçbir ideolojinin de 'yasalar' tarafından korunmak gibi bir ayrıcalığı olamaz. Düşüncelerin, ideolojilerin birbirleriyle serbestçe rekabet edebildiği bir ortamda gelişir fikirler, toplumlar. Mahkûmiyetinin ardından bir mesaj yayınlayan Profesör Yayla; 'Bizimle fikir mücadelesine girmeye yeterli birikimi ve medeni cesareti olmayanlar bu tür yolları kullanmaya devam edeceklerdir.' diyor ve muarızlarını fikirlerin serbest piyasasında özgür ve adil bir yarışa davet ediyor. Ama nerede, ayrıcalıksız, gerçek bir rekabete razı olanlar? Atilla Yayla'nın muarızları 'devlet'in kanatları altına sığınmayı tercih ediyorlar, toplum önünde ve eşit koşullarda bir rekabet yerine

'Bu memleket için tek tehlikeli insan vardır: Düşüncenin tehlikeli olduğunu söyleyen insan.'Düşüncenin kuduz köpekler gibi kovalandığı bu ülkede elbette düşünce adamı çıkmaz' (Cemil Meriç)

'Kemalizm ilerlemeden çok geriliğe tekabül eder.(Atilla Yayla)

Kemalizim gericiliği yok ederl aydınlık bir gelecek sunar sana bu yorumları serbest yapma imkanı sunar üniversitede türbanlı okumak istiyorum diye eylem yapma özgürlüğü sunar rejimi değiştirmek istiyorum diye eylem yapma özgürlüğü sunar yani KEMALİZİM = ÖZGÜRLÜK = LAİKLİK' dir
İstediğiniz kadar uğraşın istediğiniz kadar ATAM' ı karalamaya çalışın böyle yapmaya devam ettikçe ATATÜRKÇÜ gençlik dahada güçlenecek unutmayın ki ATAM bu ülkeyi benim gibi Onun izinden giden gençlere bıraktı ben ve benim gibi milyonlarcası dışarıda sizin canınıza okumak için hazır bekliyor...
ATATÜRK'e hakaret eden bi Profösör bu ülkeye yakışmayan bi lekedir aynı yeşil beyinli insanlar gibi
TÜRKİYE LAİKTİR LAİK KALACAK

Kemalizim gericiliği yok ederl aydınlık bir gelecek sunar sana bu yorumları serbest yapma imkanı sunar üniversitede türbanlı okumak istiyorum diye eylem yapma özgürlüğü sunar rejimi değiştirmek istiyorum diye eylem yapma özgürlüğü sunar yani KEMALİZİM = ÖZGÜRLÜK = LAİKLİK' dir
İstediğiniz kadar uğraşın istediğiniz kadar ATAM' ı karalamaya çalışın böyle yapmaya devam ettikçe ATATÜRKÇÜ gençlik dahada güçlenecek unutmayın ki ATAM bu ülkeyi benim gibi Onun izinden giden gençlere bıraktı ben ve benim gibi milyonlarcası dışarıda sizin canınıza okumak için hazır bekliyor...
ATATÜRK'e hakaret eden bi Profösör bu ülkeye yakışmayan bi lekedir aynı yeşil beyinli insanlar gibi
TÜRKİYE LAİKTİR LAİK KALACAK

Kamalizim özgürlük olduğiu için mi Düşüncelerini söylediğii için Atilla Yayla mahkum oldu.

Adam açıkca kemalistlere diyorki gelin varsa fikriniz tartışalım.Ama Kemalistler ne yapıyor söyleyecek fikirleri olmadığiı için yasaalrın arkasına
sığiınıyorlar. Elbet bu saçma yasalar bir gün kalkacak.

Kalkmaya da mecbur.Dünyanın modern hiçbir ülkesinde bir ideoloji yasalarla korunmaz.Eğier yasayla korunuyorsa o ideoloji zaten aciz dir.ve elbet birgün yok olacaktır.

Kamalizim özgürlük olduğiu için mi Düşüncelerini söylediğii için Atilla Yayla mahkum oldu.

Adam açıkca kemalistlere diyorki gelin varsa fikriniz tartışalım.Ama Kemalistler ne yapıyor söyleyecek fikirleri olmadığiı için yasaalrın arkasına
sığiınıyorlar. Elbet bu saçma yasalar bir gün kalkacak.

Kalkmaya da mecbur.Dünyanın modern hiçbir ülkesinde bir ideoloji yasalarla korunmaz.Eğier yasayla korunuyorsa o ideoloji zaten aciz dir.ve elbet birgün yok olacaktır.

Bu ideoloji yasalarla korunmalı çünkü korunmazsa sen ve senin gibi oolanlar onu yıkmak ve yok etmek için elinizden ne geliyorsa yapacaksınızı tıpkı şimdi oluduğu gibi özgürlüklerde istediğini söyleme hakkın var fakat sana bu özgürlüğü veren kişiye eleştirme hakkını vermez yada ona karşı durma hakkınıda vermez senin özgürlükten kastın sadece kendi düşüncelerini insanlara empoze etmek ve kendi düşünce tarzında olmalarını sağlamaktır buda örümcek beyinililik ve yobazlıktan başak bi şey değildir.
Hiçbir şekilde ve hiçbir zaman ne Kemalizim nede Laiklik ve nede ATATÜRK bu ülkeden silinmeyecektir çünük buna ne buna izin veririm nede buna gücünüz yeter.....................

Evet bencede yasayla korunmalı.Çünkü yasayla koruyamazsanız ,insanlar içinin nekadar boş olduğiunu öğreneceği için yıkılıp yok olacağiından korkuyorsunuz.
Kemalizmi tartışmaktan bile korkuyorsunuz.Çünkü söyleyeceğiiniz savunacağiınız bir yeni fikriniz yok.

Kemalizm = Darbe=zorba

ben atatürkle kemalizmi ayırıyorum.Bu sözlerimin hiç biri Atatütk için değil.,
Zaten Kemalizmi atatürk kurmasmıştır.

Evet bencede yasayla korunmalı.Çünkü yasayla koruyamazsanız ,insanlar içinin nekadar boş olduğiunu öğreneceği için yıkılıp yok olacağiından korkuyorsunuz.
Kemalizmi tartışmaktan bile korkuyorsunuz.Çünkü söyleyeceğiiniz savunacağiınız bir yeni fikriniz yok.

Kemalizm = Darbe=zorba

Önce sen kendi kof içini doldur ondan sonra Kemalizme laf et.

Kemalizm = Darbe=zorba

Bencede kemalizm ile atatürk ü ayırmak lazım.

Kemalizm = Darbe=zorba

KEMALİZİM = ÖZGÜRLÜK = LAİKLİK

iki önerme de yanlış. çünkü kemalizim ne zorbalıktır ne de sadece laikliktir. kemalizim ideolojisini anlatan bir konu forumda mevcut. fikir tartışmaları yapan insanlar olarak o yazıyı da okumaya üşenmeyeceğinizi ümit ediyorum.

"Kemalizm = Darbe=zorba" Önermesinde bulunup,kemalizmle,Atatürk'ü ayırabilen cahiller,Atatürk'le onun düşüncesini sizin cahilliginizin ayıma gücü yoktur.Sizin cahilliginiz sadece ülkeyi biraz daha karanlık yapar.Cürmünüz işte bu kadardır.

Geri