Kemalist olmama hakkı!

Serdengeçti

Banned
Reaction score
0
Ama önce şöyle bir hatırlayalım: Atilla Yayla'nın suçu neydi; ne demişti?

Hatırlarsınız, Gazi Üniversitesi Kamu Yönetimi Bölümü Öğretim Üyesi ve Liberal Düşünce Topluluğu Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Atilla Yayla'nın, 2006 yılında AKP İzmir teşkilatının düzenlediği bir paneldeki sözleri nedeniyle başına gelmedik kalmamıştı.

Yayla bazı gazeteler tarafından "hain" diye suçlanmış, üniversitedeki görevinden el çektirilmiş ve hakkında Atatürk'ü Koruma Kanunu'na muhalefetten dava açılmıştı. Biz olayı neredeyse unuttuk. Ama Atilla Yayla hala yargılanıyor. Hem de 5 yıl hapis istemiyle. Bir önceki duruşmada yeni bir mütalaa veren savcı, konuşmanın halka açık yerde yapıldığını öne sürerek cezanın arttırılarak 5 yıla kadar hapis talep etti.

Şimdi , 28 Ocak Pazartesi günü, saat 10:25'te İzmir 8. Asliye Ceza Mahkemesi'nde Yayla'nın beşinci duruşması yapılacak. Ve hepimiz, bir ifade hürriyeti sınavı haline gelen bu davada Mahkeme'nin ne tutum alacağını göreceğiz.

Ama önce şöyle bir hatırlayalım: Atilla Yayla'nın suçu neydi; ne demişti? Yayla aslında, yıllardır hepimizin yüzlerce kere tekrarladığı bir düşünceyi dile getirmişti. Bir: Kemalizm ilerlemeden çok gerilemeye tekabül eder, demişti. İki: Atatürk heykellerinin ve fotoğraflarının bu kadar çok oluşu normal değil, bunu Avrupalı da yadırgar, demişti. Doğrusu, bu konuşmadan sonra kopan fırtınayı anlamak zordu. Çünkü Kemalizm bu açılardan ilk defa eleştirilmiyordu Türkiye'de.

"Cumhuriyetin içinin demokrasiyle doldurulması" dendiğinde kastedilenin tam da bu olduğunu, Kemalizm'in totaliter karakterinin yıllardır birçok bilim adamı ve aydın tarafından eleştirildiğini bilmeyen yoktu. Ayrıca, her sokak başına bir Atatürk heykeli dikilmesinin, her duvara Atatürk resmi asılmasının ancak lidere tapınma kültürünü aşamamış 3. Dünya ülkelerine mahsus bir şey olduğu; Türkiye'ye yakışmadığı, kişi putlaştırılmasına bir son vermek gerektiği de az yazılıp çizilmemişti.

Kaldı ki, bu fikirler daha önce hiç söylenmemiş, hiç yazılıp çizilmemiş, dolayısıyla toplumun ilk defa karşılaştığı şok edici fikirler olsaydı da bir şey değişmezdi. Çünkü "İfade özgürlüğü, sadece lehte olduğu kabul edilen ya da zararsız ya da ilgilenmeye değmez görünen 'bilgi' ve 'düşünceler' için değil, aynı zamanda devletin ya da nüfusun bir bölümünün aleyhine olan, şok eden, rahatsız eden düşününceler için de uygulanır. Bunlar 'demokratik toplum'un olmazsa olmaz unsurlarından olan; çoğulculuğun, hoşgörünün ve açık fikirliliğin gerekleridir." (Bir AİHM kararından) Haa, evet, bir de Atatürk için, Avrupalılara atfen kullanmış olsa bile, "adam" demek gafletinde bulunmuştu. Bu da yasakçıların en baş kozu oldu.

Yayla'nın Atatürk'ten "adam" diye bahsetmesinin doğru olmadığını ben de yazdım. Ama bunu yazarken asıl eleştirim onun Atatürk putlaştırmasının had safhada olduğu böyle bir toplumda daha dikkatli olması noktasındaydı.

Yoksa, eğer Türkiye normal bir ülke olsaydı; Atatürk de böyle "yarı-tanrı" konumuna getirilmemiş olsaydı; ulusal bir kahramana "adam" dedi diye bir profesörü beş yıl hapisle yargılamak, basında hain ilan etmek ya da derslerini elinden almaya kalkışmak, resmen delilik olarak görülürdü. Ama artık bu recm geleneğine bir son vermek lazım. Fikir insanlarının böyle "hain" ilan edilerek sindirilmeye çalışılmasına direnmek, fikir namusuna sahip insanları saldırı kampanyaları karşısında yalnız bırakmamak lazım. Bunun bir parçası da Atilla Yayla'nın davasını unutmamak; yargılanma sürecinde onun yanında olmak ve desteğimizi ortaya koymak...

Yayla'ya yönelik linç kampanyasının en ateşli anlarında, zamanın Deniz Kuvvetleri Komutanı "Kemalist olmayanları denizde boğarız" demişti; yani Kemalist olmayanları "denize dökülmesi gereken düşmanlar" olarak gördüğünü apaçık ortaya koymuştu.

O yüzden de bu davaya sahip çıkmak, aynı zamanda bu ülkede "Kemalist olmama hakkını" savunmak anlamını taşıyor. 21. yüzyılda, hala totalitarizmin bu kadar kaba saba bir biçimiyle mücadele etmek zorunda kalışımız gerçekten de acınası bir durum; ama ne yapalım ki bu da bizim gerçeğimiz

Gülay Göktürk

Kemalizm bu ülkeye hangi kötülügü yapmıştır.Kemalizm Atatürk'ün ideolojisini anlayabilme ideolojisidir.Geçmiş son 60 yılda Atatürk'ü içine sindiremeyenler yönetmişlerdir ve Üstelik bunlar bugün sistemi degiştirmeye çalışanlarla içli dışlı olmuş genelde her türlü degerlerimizi sömürü yapabilen siyasetçiler yönetmiştir ama suçlananda hep Kemalizm olmuştur.Kemalizm emperyalizmin önünde bir engeldir ve emperyalizmin maşaları Kemalizme savaş açmıştır.Yukarıdaki yazıda yazanıyla ve buraya taşıyanıyla çok güzel bir küfür ortaklıhgının güzel bir örnegini teşkil etmiş....Ve sizler o Kemalist olma hakkını kesinlikle kullanmayın Çünkü Kemalizm her kafaya uygun degildir ve her kafa onu içine alamaz çok gelir.Zaten aldıgını sananlar yönetti Kemalizm tarafından ülke yönetildigi sanılıyor gerçi işin aslı öyle de degil ama ne yazık ki herkes de ne yazıkki bir şekilde Kemalizmi anlayamıyor.

Kemalizm , kendi saçma sapan fikirlerini bu topluma dayatmak için Atatatürk ün maskesi altına saklanmış kişilerin uydurduğu fikirler toplamı.

Kemalizm , kendi saçma sapan fikirlerini bu topluma dayatmak için Atatatürk ün maskesi altına saklanmış kişilerin uydurduğu fikirler toplamı.

Pekala yobazlık nedir? Kemalizme küfür etmek olmasın...Kemalizm yanlış yönetmek degildir.Kemalizm Atatürk düşüncesini algılayabilmektir.Sizin amacınız KEMALİZM FALAN DEGİL aTATÜRK'Ü ORTADAN KALDIRMAK.

Eeee Başka ? Şimdi o başlığını ve burdaki Kemalizm i bu tür tanımlayamazsın arkadaş. Eğer böyle kendi çıkarları doğrultusunda bir insanı kullananlar var ise biz onlara Argoda Çakma normalde SAHTE deriz.

Şimdi senden ricam editle ! Öyle bir gaf yapıyorsun ki bu Atatürk Düşünce Sistemine Ataya Direk Saygısızlıktır.

Daha bugün Gazetede okuduğum kadarıyla Atatürk'e Hakaretten biri 1.5 yıl hapis aldı. Senin ki Anayasada Var olan bir düşünce sistemine Devletin Temeline ve Yönetilişi Sistemine hakarettir ! Şuan Yaptığın bir suçdur dikkatli ol !

Anayasa Şöyle Başlar :

Türk Vatanı ve Milletinin ebedî varlığını ve Yüce Türk Devletinin bölünmez bütünlüğünü belirleyen bu Anayasa, Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu, ölümsüz önder ve eşsiz kahraman Atatürk’ün belirlediği milliyetçilik anlayışı ve O’nun inkılâp ve ilkeleri doğrultusunda;(KIsaca Mustafa KEmalin izi yni tanım Kemalizmdir ! )

Türk toplumu Atatürk'ü asla putlaştırmamıştır ,ama bazı aklı evveller Atatürk adını yıpratmak için böyle sanal ortamlar yaratmaktadırlar.Tabiiki amaç Türkiye Cumhuriyetini ve onun kurucusunu yıpratmak.Türkiye Cumhuriyetinde çökertilecek ilk değer Atatürk,peşinden silahlı kuvvetler gerisi kolay.Çünkü ilk aşamada etnik bölücülük yeterince yapıldı.Mezhepsel ayrım vardı gün geçtikçe somutlaştırılmaya çalışılıyor.Hele son olarak türban hikayesi ise tam tuzu biberi olacak,ayrımcılığı hızlandıracak.
Bu arada yazıya konu şahıslar çıkıp ara kahramanlar olarak ülkemizin kurucusuna saldırarak onu yıpratmaya çalışıyorlar.Tabiiki Atatürk put değildir,dokunulmazda değildir.Ancak dokunmanında bir ahlaki ve insani tarafı vardır.Atatürk totaliter birlider değildir,hele bu günkü yöneticilerle mukayese ederseniz hiç değildir.Ayrıca Atatürk'ü bu denli putlaştıran onun izinde yürüdüğü iddiasındaki Kenan Evrendir.
Yoksa Atatürk kendini putlaştıracak totaliter kılacak,halife veya padişah ilan edecek karakter yapısına sahip birisi asla ve asla olmamıştır.Olsa idi osmanlıyı yıkacağına devam ettirir kendini padişah veya tek lider olarak ilan eder bitirirdi.Şimdi bu gerçekler göz önünde iken kalkıp Atatürk'ü karalamaya çalışırsanız sizi elbetteki yargılarlar bunada ancak bu yazıyı yazanlar şaşırırlar ki buda çok normaldir.

Ayrıca, her sokak başına bir Atatürk heykeli dikilmesinin, her duvara Atatürk resmi asılmasının ancak lidere tapınma kültürünü aşamamış 3. Dünya ülkelerine mahsus bir şey olduğu; Türkiye'ye yakışmadığı, kişi putlaştırılmasına bir son vermek gerektiği de az yazılıp çizilmemişti.

bizim ülkemiz we insan yapıımızda .. kişiliğimizdee her zaman ölüye saygı we ölüyü anma olmuştur ... bırakın ATATÜRK gibi bi Lideri we T.C 'nin kurucusunu kendi bi akrabamız arkadaşımız vatan ugruna can werse .. kan dökülse nesillerce resimleri asılır .. ahıt ları yakılır ... adı da anılır ...

ben bilirim ki bir ewladı askerde şehit olan ailenin duwarından o can weren oğul un resmi inmez .. onu geç nesillerce ewlatların sonlara torunların duwarlarında yerini almıslardır ..

bunun kadar masum bir insanca duyguyu putlaştırma olarak gören zihniyetten insani yargılar adına şüphe duyarım ...

her sokakta atatürk heykeli nerde ?? ben körmüyüm ?? sizin abarttıgınız kadar warsa bana niye rast gelmedi ??

sizin yaptıınız mubaaladan başka bişey değil ..

ki ayrıca keşke her sokağı bırakın bana kalsa her apartman önüne bi büst dikelim .. heykelleri olsun ...

bu yazar arkadaşın nerde yaşadıgını bilen warsa banada sölesin de gideceğim o heykellerin içinde yaşayacağım ...

+ bu warsayılan heykellerden rahatsız olan warsa istediği yere gidebilir ... böle bi zihniyet kabullenemez ...

Atatürk HEykelini Gördükce Tarihini Zaferlerini Liderinle Övünmen gErekirken Seni Rahatsiz Etmesinde Ba$ka Sebep ARama Hakkim Var SAnirim ???

Atatürk Kim DIye Yurt Di$Inda Soruyorlar TÜrklerin Babasi DIyorlar Sen KEndi aTan HAkkinda Böyle Konu$urken Elalemin GEvurunun Duydugu SAygiya Bak Bence Otur $apkani Önüne Al TEkrar dü$Ün ....

sen ve senin gibi köhne zihniyet bir an olsun KEMAL'i anlayabildimii acaba..

Yazıklar olsun diyorum sadece! Liderimize Atamıza Cumhuriyetimizin kurucusu yüce önder Atatürk'ü anmak onun resimlerini yaşatmak heykel dikmek ona olan saygımızı gösterir.Ne yazık ki bu saygıyı bu yüceliği putlaştırmak olarak tanımlayan bir YOBAZ ZİHNİYETİ mevcut.İnanamıyorum gerçekten ya..!

Sorarım sana Kemalizm'in bugüne kadar sana ne zararı olmuştur?Aksine bence yararı olmuştur...Senin amacın ne açıkça söylesene.

Fırsatım olsa hç vakit kaybetmeden kıçına tekmeyi basardım bunu da bilmiş ol!

'Atatürkçülüğün Yeri ve Anlamı'

Aşağıdaki yazı 1968'de, demek ki yaklaşık 40 yıl önce bu köşede yayımlanmıştı.

Hiçbir yorum yapmadan yine aynı başlıkla yayımlıyorum.

" 1- DEĞİŞİM

İnsan toplumları devamlı değişim içindedirler. Bu değişimi hiçbir güç durduramaz. Evrenin kanunları evrenin bir parçası olan insan toplumunda da geçerlidir. Madenler ısıtılınca genişler; su belirli bir sıcaklıkta kaynar. Toplum işte bu soydan kanunlara bağlıdır. Ne var ki biz toplumun kanunlarını ancak tarihin laboratuvarında açık-seçik görebiliyoruz. Çünkü madenlerin ısınması için nasıl bir zaman parçası gerekiyorsa, insan toplumundaki değişiklik için bir süre gereklidir. Bu süre gereklidir. Bu sürenin bazan çok uzun oluşu insanları aldatabilir; "hiçbir şey değişmiyor" duygusu yaratabilir.

Tarihin derinliklerine bakınız: İnsan toplumlarının ilkel yaşayıştan kölelik düzenine geçtiğini, kölelikten sonra feodalitenin başladığını göreceksiniz. Feodaliteden sonra gelen burjuvazi, uygarlık tarihinde kapitalizm aşamasına damgasını basmıştır. Kapitalizmin ardından sosyalizm gelmektedir. Her bir değişimde, insan toplumlarındaki imtiyazlar biraz daha tasfiye edilmiş, özgürlük biraz daha kazanılmıştır.

2- DEVRİM

İşte yukarıdaki değişimi insan iradesiyle ileriye doğru hızlandırmak devrimi yaratır.

Demek ki kölelikten sosyalizme doğru yürüyen evrensel değişimde ileriye doğru her bir hızlı adım, bir devrim sayılır. Türkiye'de Atatürk devrimlerinin değeri işte buradadır. Kapitalizmin emperyalizmini Anadolu'da kan ve ateşle yenmek bir devrimdir; Cumhuriyeti ilan etmek bir devrimdir; laikliği devlet yönetiminde geçerli kılmak bir devrimdir. Geleceğin toplumu, Cumhuriyet biçiminde antiemperyalist ve laik olacaktır. Geleceğin toplumuna giden yolun temel taşlarını büyük iradesiyle yerli yerine koyan Gazi Mustafa Kemal Atatürk , Türk tarihinin yetiştirdiği en büyük devrimcidir. Eğer Atatürk olmasa idi, uzun bir tarih süreci içinde Türkiye gene Cumhuriyete kavuşacak, laikliği gerçekleştirecekti. Çünkü yakın bir tarihte, dünyada ne şah, ne padişah, ne kral kalacaktır; yakın bir tarihte bütün insan toplumları laik olacaktır.

Ama Türkiyemizin bu gidişte şerefle öncelik alması Atatürk sayesindedir.

3- KARŞI-DEVRİM

Yazımıza başlarken toplumun devamlı ve kaçınılmaz değişim içinde bulunduğunu söylemiştik. Bu değişim ileriye doğrudur. Bu değişimi sosyalizme doğru hızlandırmak insan iradesiyle nasıl mümkünse ve bunu sağlamak nasıl devrimi yaratıyorsa; toplumun kaçınılmaz değişimini bir süre için geciktirmek veya geriye çevirmek de insan iradesiyle mümkündür. İşte toplumun ileriye doğru değişimini bir süre için geciktirebilen veya geriye çevirebilenler karşı-devrimci'lerdir. Toplumun tabiî değişim kanunları içinde bu irade çatışma halindedir.

Türkiye'de bugün ileriye gidişi durdurmak isteyen güçler dışardaki karşı-devrimci çevrelerle işbirliği halindedirler. Bunların husumeti, Türk tarihinin en büyük devrimcisi Atatürk üstüne yoğunlaşmaktadır.

4- EMPERYALİZM

İnsanın insanı sömürmesi yanında bir yabancı devletin bir başka milleti sömürmesi vardır. Bugün Türkiye'de emperyalizm -basit bir tarifle- yabancıların Türk milletini sömürmesidir, diye tanımlanabilir. Emperyalizm milli bilincin ve devrimci şuurun uyanmasını istemez. Çünkü bir toplumun milli bilinci keskinleşir ve bir millette devrimci şuur uyanırsa, sömürücü güçleri tasfiye etmek imkânları kuvvetlenir. Bunun içindir ki, emperyalistler Türkiye'de karşı-devrimcilerle ittifak halinde şu programı uyguluyorlar:

a) Milli bilinci körletmek için ümmetçiliği ve şeriatçılığı körüklüyorlar.

b) Devrimci şuuru uyutmak için devrimci güçleri çürütmeye çalışıyorlar veya satın almaya uğraşıyorlar.

Eğer milliyetçi güçler yabancı bir devletin nüfuzunu kabullenecek kadar yozlaşırsa Türk milleti emperyalizme tam anlamıyla teslim olacak ve uygarlık yarışında ileriye gidiş bir süre için karşı-devrimciler ve yabancı ortakları eliyle durdurulacaktır.

İşte bu açık seçik tablo içinde "Atatürkçüyüm" diyen kişinin, devrimcinin iradesini hangi yönde kullanacağı bilimsel bir gerçek olarak ortaya çıkar. "Atatürkçülük" lâf ü güzaf değil, evrenin bilim kanunları içinde değeri, yeri ve anlamı olan bir tarihi olgudur.

12 Ekim 1968"

İLHAN SELÇUK - CUMHURİYET 28.03.2007

Kemalizm bir ideolojiden öte Türkiye Cumhuriyetinin kuruluş felsefesinin adıdır.Buna karşı olan T.C'ye de karşıdır.Hangi Türk evladı M.Kemal'i sevmez ki.Sevmeyenler zaten vatan hainleridir.O türde profesörlerin bu ülkede yaşamaya hakkı yoktur.Zamanı gelince siz bölücü yobaz hain müsvettelerinden hesabı sorulacaktır.Kimse boş keseden sallarım kimse bana dokunamaz demesin.

yazıyı yazan Gülay Göktürk'e, paylaşana, ve Atilla Yayla'ya teşekkür ederim.
Yıllardır doğru olarak bildiğim bir düşüncenin yanlış olduğunu bana kanıtladıkları için.
Ben, okuyup yazan ve kara cahil olmayan kişilerin Atatürk ve yaptıklarına karşı olamayacaklarını sanıyordum. Demek ki yanılmışım.

Demek ki okuyup yazan, okutup yazdıran hatta yazarım diyenler bile görme, düşünme özürlü olabilirmiş.

Totaliter kelimesinin anlamı TDK sözlüğünde Demokratik hak ve özgürlüklerin baskı altında tutulduğu, bütün yetkilerin bir elde veya küçük bir yönetici grubunun elinde toplandığı demokratik olmayan (devlet düzeni), bütüncül.olarak tanımlanmış.

Zamanında bu ülke şekillenirken avrupada ve komşularımızda doğru dürüst bir CUMHURİYET VE DEMOKRASİ olmadığı halde, kendisinde her türlü sıfatı ve imtiyazı toplayabilecek bir ortam ve fırsat var iken bunların yerine Cumhuriyet ve Demokrasiyi getiren ve kuvvetler ayrılığı prensibini getiren ve bunu yetkili kurullara dağıtan yüce bir kişiliğe totaliter kelimesini yakıştırmak ........................tır.

Dünyanın pek çok ülkesi Atatürk ve düşüncelerinin peşinden giderek bağımsızlığını kazanırken Atatürk'ün kurduğu ülkede karşı çıkmak .................

Sizce vatan hainliği sadece askere kurşun sıkmak mıdır?

ATATÜRK bu ülkede yaşayan milyonlarca yurttaşın manevi değeridir.
Hiç kimse başkasının manevi değerlerine hakaret edemez.

Şimdi Çıkıp ATaTürk olmasa bunlar olmazdı gibi birşeyler yazmak isterdim .
Ama sen vede senin gibiler bunları anlamaz .

O ATaTürk'e hakaret eden zat-ı mutherem ATaTürk'ün ona verdiği DemokRasi sayesinde konuşma özgürlüğünü kazanmıştır .

Her ülke kendi liderlerinin Resimlerini vs lerini devlet daireleri ve resmi kurum vede kuruluşlara asar .

Hadi o zat-ı muhterem FrAnSa'da Napolyon'a laf atsın . Gitsin Abd'de Kenneyd'ye Laf Sölesin .
Adamı ne yaparlar hep birlikte görürüz .

Beyinleri uyuşmuş kişilerin bunları anlaması vede kavramasını beklemiyorum .

Kemalizm Türkiye Cumhuriyeti Devleti var oldukça Devam edecektir .
Onun aydınlığını vede Çağdaşlığını bazı kesimler Engelleyemeyecek .

yazıyı yazan Gülay Göktürk'e, paylaşana, ve Atilla Yayla'ya teşekkür ederim.
Yıllardır doğru olarak bildiğim bir düşüncenin yanlış olduğunu bana kanıtladıkları için.
Ben, okuyup yazan ve kara cahil olmayan kişilerin Atatürk ve yaptıklarına karşı olamayacaklarını sanıyordum. Demek ki yanılmışım.

Demek ki okuyup yazan, okutup yazdıran hatta yazarım diyenler bile görme, düşünme özürlü olabilirmiş.

Totaliter kelimesinin anlamı TDK sözlüğünde Demokratik hak ve özgürlüklerin baskı altında tutulduğu, bütün yetkilerin bir elde veya küçük bir yönetici grubunun elinde toplandığı demokratik olmayan (devlet düzeni), bütüncül.olarak tanımlanmış.

Zamanında bu ülke şekillenirken avrupada ve komşularımızda doğru dürüst bir CUMHURİYET VE DEMOKRASİ olmadığı halde, kendisinde her türlü sıfatı ve imtiyazı toplayabilecek bir ortam ve fırsat var iken bunların yerine Cumhuriyet ve Demokrasiyi getiren ve kuvvetler ayrılığı prensibini getiren ve bunu yetkili kurullara dağıtan yüce bir kişiliğe totaliter kelimesini yakıştırmak ........................tır.

Dünyanın pek çok ülkesi Atatürk ve düşüncelerinin peşinden giderek bağımsızlığını kazanırken Atatürk'ün kurduğu ülkede karşı çıkmak .................

Sizce vatan hainliği sadece askere kurşun sıkmak mıdır?

ATATÜRK bu ülkede yaşayan milyonlarca yurttaşın manevi değeridir.
Hiç kimse başkasının manevi değerlerine hakaret edemez.

:clap:clap:clap:clap:clap
Leke Şimdi Çıkıp ATaTürk olmasa bunlar olmazdı gibi birşeyler yazmak isterdim .
Ama sen vede senin gibiler bunları anlamaz .

O ATaTürk'e hakaret eden zat-ı mutherem ATaTürk'ün ona verdiği DemokRasi sayesinde konuşma özgürlüğünü kazanmıştır .

Her ülke kendi liderlerinin Resimlerini vs lerini devlet daireleri ve resmi kurum vede kuruluşlara asar .

Hadi o zat-ı muhterem FrAnSa'da Napolyon'a laf atsın . Gitsin Abd'de Kenneyd'ye Laf Sölesin .
Adamı ne yaparlar hep birlikte görürüz .

Beyinleri uyuşmuş kişilerin bunları anlaması vede kavramasını beklemiyorum .

Kemalizm Türkiye Cumhuriyeti Devleti var oldukça Devam edecektir .
Onun aydınlığını vede Çağdaşlığını bazı kesimler Engelleyemeyecek .

içinde bulunduğumuz zamanlarda mustafa kemal atatürk'ü anlamadan onu onun birkaç özlü sözünden yola çıkarak çarptırmaya denir. geçmişi ne kadar değişik olursa olsun artık kitap okumak, araştırmak gibi bir ihtiyacı olmayan insanların sırtını dayadığı bir doktrin (!) olmasının yanı sıra, hem sağdan hem soldan ideolojik tutarlılığa sahip olmayan, stratejisiz, sadece olup bitenlere karşı öfkeli insanların kendini isimlendirme ihtiyacını karşılar. arkasında kayda değer bir görüş, tarih, birikim olmadığı için saygı duymayı deneseniz de beceremezsiniz.

kısacası isim güzel, önder güzel ama içi kof

1. atatürk tanım olarak diktatördür. halkı arkasına almış ve yeni bir devlet kurup "şeflik" düzeniyle ülkeyi yönetmiştir. (gerektiğinde kelle de vurdurtmuştur.) tekpartili düzen olduğundan demokrasiden veya cumhuriyetten çok fazla söz edilemez. lakin bu demek değildir ki ben atatürkü yaptıklarından dolayı eleştiriyorum, ya da atatürk kötü birşey yapmıştır. atatürkün yanlış işler yaptığını söylemek dönemin şartlarını bilmemekten ve ya tamamen atatürk karşıtlığından doğar bence..

2. ilkokuldan itibaren ağır bir propogandaya tabi tutuluyoruz. dünyada olanı biteni anlayamacak kadar ufak yaşlardan itibaren her sabah andımızı okuyoruz ve milletimizi özümüzden daha çok sevdiğimizi tekrarlıyoruz. devlete tapınmayı öğreniyoruz.

3. yine okulda atatürkün devrimlerini ve düşüncelerini değil büyük kahramanlık hikayelerini öğreniyoruz. atatürke de bir anlamda tapınmayı öğreniyoruz. kendi değerini yaratacak efsanevi bir devlet adamını malesef tapınma zihniyetine kurban ediyoruz. (şöyle bir düşünün "6 ok"u bir anda sayabilir misiniz? bana bu ilk sorulduğunda tarih dersim iyi olduğu halde tam cevap veremedim ama atatürkün anne baba adını ve ya küçük yaşta tarlalarda karga kovaladığını çok net hatırlıyorum. (kimse beni ayıplamasın bu eğitim sistemimizin ayıbıdır.))

yani diyeceğim o ki atatürke karşı olmakla atatürkçü geçinerek tamamen yanlış işler yapanlara karşı olmak farklı şeylerdir. insanın kemalist olmama hakkı da olmalıdır. çünkü kemalizim de bütün düşünce sistemleri gibi mükemmel değildir.
saygılar:vur

:)

Kahramanlık hikayeleri mi ? Sıfırı tüketmiş bir milletin paylşalımış bir ülkenin insanlarındaki özgürlük ateşini tekrara yakan üstelik yüksek dehası ve savaş taktikleri ile bu ülkenin Bağımsızlığını onurunu kurtaran bir insana SAYGI duymamak elde midir ?

Sabahları 1 kez andımız okumak Haftanın başı ve sonu okulda İstiklal Marşını okumak Ne kadar zor imiş. 1919 da başlayan mücadele çekilen onca acıdan sonra insanların çektiği acıların yanında bizim harcadığımız 5 dakika çok mudur ?

Bu Millet Hergün Gerekirse Her Dakika Milletini ÖZÜNDEN çok Sevdiğini O Canları pahasına Vatanı savunan insanların Mirası için HAYKIRMAK ZORUNDADIR !

Eğer Bağırmıyorlarsa Yazık DERİM !

Şimdi Birileri çıkıp Çemkirmek istedikleri Soytarılara Kemalizm üstünden Atatürk Üzerinden Çemkirmesin Kullanmasın Atatürk'ü

Delinin Biri Bir Kuyuya Bir Taş Atmış Diğer 40 kişi Çıkarmya uğraşmış...

Konuyyu açan arkadaşı pek göremiyorum buralarda...

Ayrıca Atatürk'ü Onun Düşüncelerini eleştirecek onun Bu Millet için yaptıklarını eleştiricek adamın ben Dininden Milletinden Onurundan Gururundan Kısaca İnsanlığından şüphe ederim !

:)

Kahramanlık hikayeleri mi ? Sıfırı tüketmiş bir milletin paylşalımış bir ülkenin insanlarındaki özgürlük ateşini tekrara yakan üstelik yüksek dehası ve savaş taktikleri ile bu ülkenin Bağımsızlığını onurunu kurtaran bir insana SAYGI duymamak elde midir ?

Sabahları 1 kez andımız okumak Haftanın başı ve sonu okulda İstiklal Marşını okumak Ne kadar zor imiş. 1919 da başlayan mücadele çekilen onca acıdan sonra insanların çektiği acıların yanında bizim harcadığımız 5 dakika çok mudur ?

Bu Millet Hergün Gerekirse Her Dakika Milletini ÖZÜNDEN çok Sevdiğini O Canları pahasına Vatanı savunan insanların Mirası için HAYKIRMAK ZORUNDADIR !

Eğer Bağırmıyorlarsa Yazık DERİM !

Şimdi Birileri çıkıp Çemkirmek istedikleri Soytarılara Kemalizm üstünden Atatürk Üzerinden Çemkirmesin Kullanmasın Atatürk'ü

Delinin Biri Bir Kuyuya Bir Taş Atmış Diğer 40 kişi Çıkarmya uğraşmış...

Konuyyu açan arkadaşı pek göremiyorum buralarda...

Ayrıca Atatürk'ü Onun Düşüncelerini eleştirecek onun Bu Millet için yaptıklarını eleştiricek adamın ben Dininden Milletinden Onurundan Gururundan Kısaca İnsanlığından şüphe ederim !

1. atatürk tanım olarak diktatördür. halkı arkasına almış ve yeni bir devlet kurup "şeflik" düzeniyle ülkeyi yönetmiştir. (gerektiğinde kelle de vurdurtmuştur.) tekpartili düzen olduğundan demokrasiden veya cumhuriyetten çok fazla söz edilemez. lakin bu demek değildir ki ben atatürkü yaptıklarından dolayı eleştiriyorum, ya da atatürk kötü birşey yapmıştır. atatürkün yanlış işler yaptığını söylemek dönemin şartlarını bilmemekten ve ya tamamen atatürk karşıtlığından doğar bence..

2. ilkokuldan itibaren ağır bir propogandaya tabi tutuluyoruz. dünyada olanı biteni anlayamacak kadar ufak yaşlardan itibaren her sabah andımızı okuyoruz ve milletimizi özümüzden daha çok sevdiğimizi tekrarlıyoruz. devlete tapınmayı öğreniyoruz.

3. yine okulda atatürkün devrimlerini ve düşüncelerini değil büyük kahramanlık hikayelerini öğreniyoruz. atatürke de bir anlamda tapınmayı öğreniyoruz. kendi değerini yaratacak efsanevi bir devlet adamını malesef tapınma zihniyetine kurban ediyoruz. (şöyle bir düşünün "6 ok"u bir anda sayabilir misiniz? bana bu ilk sorulduğunda tarih dersim iyi olduğu halde tam cevap veremedim ama atatürkün anne baba adını ve ya küçük yaşta tarlalarda karga kovaladığını çok net hatırlıyorum. (kimse beni ayıplamasın bu eğitim sistemimizin ayıbıdır.))

yani diyeceğim o ki atatürke karşı olmakla atatürkçü geçinerek tamamen yanlış işler yapanlara karşı olmak farklı şeylerdir. insanın kemalist olmama hakkı da olmalıdır. çünkü kemalizim de bütün düşünce sistemleri gibi mükemmel değildir.
saygılar:vur

toplumu arkadasında sürükleyen bir diktatör mü ??

olaya hiç bu yönden bakAmamıştım .. farklı yönden bakmak için bazen farklı düşünmek gerekiyormuş demek objektif bakmakda yetmiyormuş ..

ATA'mızın yaptıgı bazılarının deyimiyle BASİT BİR DİKTATÖR'lük değildi!.. O zamanın şartlarına bir göz atarsan ülkemizde kimlerin babasını ewi gibi fink attığını görebilirsiNN..Analarımızın-bacılarımızın bile iffeti namusu elin gawurunun insaniyetine kalmıstı ki ne insaniyet wardı ya (:)

ATA'mızın yaptığı basit bir DİKTATÖRLÜK değil bir ülkenin kurtuluşu için yakınlan bir meşaleyi taşımaktı ...

yok olmakta olan bir toplumdan T.C inin kurulmasında önemli bi rol oynadı ..

şimdi böyle bir LİDER anılmaz da ne yapılır sevgili dostlar :goz::goz::goz::goz::goz::goz:

Geri