iyide ne varmış bu fotografta açıklasan da öğrensek
o fotoğrafta ki kişi katil mi kaçak mı kim
söylede bilelim
Kılıçdaroğlu'nun bir bildiği varmış
06/02/2009
Kılıçdaroğlu’nun Erdoğan’a yönelttiği ‘Ekrem Tosun’u tanıyor musun?’ sorusu Bilal ve Sema Erdoğan’ın hisselerini gün ışığına çıkardı
ANKARA/İSTANBUL - CHP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Kemal Kılıçdaroğlu ile Başbakan Tayyip Erdoğan arasındaki ‘Ekrem Tosun’ atışmasında dün yeni bilgiler gün ışığına çıktı. Erdoğan’ın tanımadığını söylediği Mali Müşavir Emin Tosun, Başbakan’ın oğlu Bilal Erdoğan’la diğer oğlu Ahmet Burak Erdoğan’ın eşi Sema Erdoğan’ın Atagold Kuyumculuk Ticaret A.Ş.’nin hissedarı olduğunu, kendisinin de şirketin yıllık genel kurul toplantılarında onları temsil ettiğini açıkladı.
Erdoğan, Kılıçdaroğlu’nun önceki gün kendisine yönelttiği “Ekrem Tosun’u tanıyor musun?” sorusuna, dün şu yanıtı verdi: “Yalan iftirayla bu süreci (seçim) sürdürmek isteyenler var. İşte bir tane de İstanbul’a göndermişler. Bir isim koymuş, ‘Filanca, Başbakan’ın nesidir? Ben ne bileyim ya. Tanımıyorum.”
Erdoğan’ın bu sözlerine Kılıçdardoğlu, “Tanımıyorsa, oğlu Necmettin Bilal Erdoğan’a ya da Cihan Kamer’e sorsun” diye yanıt verdi.
Bu tartışmanın ardandan Mali Müşavir Tosun’sa şu açıklamayı yaptı: “1995 yılından beri Atasay Grubu şirketlerinin Mali Müşavirliği görevini yürütmekteyim. Bugüne kadar, ne Başbakan ne Kılıçdaroğlu ne de herhangi bir siyasiyi ile tanışıklığım olmuştur. Kılıçdaroğlu’nun elindeki belge ve bilginin özetinin şu olduğunu tahmin etmekteyim: Mali Müşavirliğini yürüttüğüm şirketlerden birisi, Bilal Erdoğan, Sema Erdoğan, Atasay Kamer, Simay Kamer ve Çiğdem Kamer’in ortak olduğu Atagold’dur. Şirket yıllık genel kurul toplantılarında temsille sınırlı olmak kaydıyla, kendilerinin yurtdışında yaşıyor olmalarından dolayı Bilal Erdoğan ve Sema Erdoğan adına oy kullanmaktayım..”
İstanbul Ticaret Odası kayıtlarına göre Atagold Kuyumculuk A.Ş. 500 bin TL sermayeyle kurulu bir şirket. Yönetim Kurulu Sema Erdoğan, Cihan Kamer (başkan) ve Atasay Kamer olarak görünüyor. Atagold’un temel faaliyet alanı mücevher ve altın ticareti. Ticari Sicil Gazetesi’nin kayıtlarına göre Sema Erdoğan, 28 Şubat 2008’de Yönetim Kurulu üyeliğine gelmiş.
Kılıçdaroğlu, Tosun’un açıklamasından sonra Radikal’e şu değerlendirmeyi yaptı: “Bu hisseler oğluna ve gelinine aitse niçin Ticaret Sicil Gazetesi’nde hissedar olarak Bilal Erdoğan’ın adı yazmıyor? Bu şirketin yüzde 50’si Cihan Kamer’e diğer bölümü de Erdoğanlara ait. Ama Tosun’un ismini ve imzasını görüyoruz. Bilal Erdoğan’ın ismi yok çünkü, onun ismi olsa hepimiz Başbakan’ın yakın olduğu Cihan Kamer’le aynı zamanda iş ortağı da olduğunu herkes anlar. Mücevher işi lüks olmasına karşın, bu hükümetin neden mücevher ticaretini vergisiz hale getirdiği de anlaşılır.”
Başbakan, Türkiye’nin en büyük altın ihracatçısı Atasay Kuyumculuk’un patronu Cihan Kamer’le yakın dost. Bilal Erdoğan’ın düğününde takılan 30 kilo altını paraya çeviren Kamer çiftinin Florya’daki evleri, Erdoğanların sık uğradıkları dost mekânlarından.
Kılıçdaroğlu, daha önce yolsuzluk dosyalarını gündeme getirdiği AKP Genel Başkan Yardımcıları Şaban Dişli ve Dengir Mir Mehmet Fırat’ın istifa etmesini sağlamıştı. Canlı yayında tartıştığı AKP’li Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’e de güç anlar yaşatmıştı. (Radikal)
http://www.radikal.com.tr/Radikal.a...rticleID=920471&Date=08.02.2009&CategoryID=78
ayrıca TAYYİP ERDOĞAN ben bu adamı tanımıyorum dedi... bu nasıl tanımamak bunu biri açıklasın bana ??????
AKAPECİLERDEN şunu cevabını istiyorum... kılıçdaroğluna b.k atmayı biliyorsunuz bunu açıklayın.. kaç gündür sabırsızlıkla bekliyorum....