Kemal Kılıçdaroğlu fena çuvalladı

diyorum ya bana sadece yazılıda 7.sınıfta Ayet el Kürs-i meali sorulmuştu o senin hocanın cehaletinden kaynaklanıyor o zaman şikayet etseydin haklı çıkardın çünkü müfredatta böyle birşey yok
mezheplerden dil ucuyla bahsedilir öyle bir dayatma olmaz
hocan haksız o konuda

ama din kültürü ve ahlak bilgisi
gençlerimizi terör , uyuşturucu , içki gibi şeylerden korumak için gerekli...

Fatiha, Ayetel Kürsi ,Fil ,Kurayş ,Maun ,Kevser ,Kafirun, Tebbet, İhlas,Felek,Nas sureleri ve süpaneke duvası ve aklıma gelmeyen bir iki tane daha vardı neyseeee.

Bunların hepsini bilsen dahiiiiiiii ayetel kürsiyi bilmiyorsam dersten geçemezdim.

din kültürü ve ahlak bilgisi adı altında arapçı mezhepçi din kültürü zorla öğretiliyor .

imam lisesinde okumadım normal lisede okudum...

Kısacası senden namaz surelerini istemiş.Müfredatta varsa hoca bunları anlatmak zorunda ve sende dersi geçebilmek için öğrenmek zorundasın..Fakat eğer müfredatta yok ta hoca zorla yaptırıyorsa.O zaman suç hocanındır.Zorulu olan din dersinin değildir.

Herzamanki gibi desenize)))

Kısacası senden namaz surelerini istemiş.Müfredatta varsa hoca bunları anlatmak zorunda ve sende dersi geçebilmek için öğrenmek zorundasın..Fakat eğer müfredatta yok ta hoca zorla yaptırıyorsa.O zaman suç hocanındır.Zorulu olan din dersinin değildir.

Yaniiii sonuçta kul ile allah arasına girilebiliniyor.

ben zorla öğrendiğim bu surelere başlamadan önce güzel bir küfür ediyordum aynı besmele gibi sonra besmeleyi açık sözle söyleyip okuyordum....

o da senin günahın , senin sorunun kişilere takılıp dine soğuk bakıyorsun bu çok yanlış ben ayet el kürsi yi 2 sene olmadı ezberleyeli düşün durumumu sana da öyle hoca denk gelmiş bi de ben kayseri de okudum muhafazakar kentte...

islamda zorlama olmaz , hocanın yanlışı bunu islama mal etme lütfen ...

o da senin günahın , senin sorunun kişilere takılıp dine soğuk bakıyorsun bu çok yanlış ben ayet el kürsi yi 2 sene olmadı ezberleyeli düşün durumumu sana da öyle hoca denk gelmiş bi de ben kayseri de okudum muhafazakar kentte...

islamda zorlama olmaz , hocanın yanlışı bunu islama mal etme lütfen ...

İster hocanın yanlışı ister sistemin yanlışı dee sonuçta olmaması gereken bir durum var öyle değilmi????

Bu durum allah ile kul arasına karışmak değil de neeee ????

ben allaha böylemi inanmak zorundayım???? böyle bir inanışı kabul etmiyorum böyle bir inanışın allahıda benim için anlamsızdır.............

Ülkede çuval kaldı mı :)
Vay be ne tesadüf..Öymen Dersim katliamını över sonra aslında Fethullahçılar
da övüyormuş diye haber çıkar. Yarın öbür gün CHP sakatlar hakkında
ileri geri konuşsa merdiven altı bir kaç gazete hemen başlık
atar 'Aslında Fethullahçılar da Sakatlardan Hoşlanmıyor' diye :)

yazık bu adama ya, garibim belki de de kendini zeki sanıyordur :)

Yaniiii sonuçta kul ile allah arasına girilebiliniyor.

ben zorla öğrendiğim bu surelere başlamadan önce güzel bir küfür ediyordum aynı besmele gibi sonra besmeleyi açık sözle söyleyip okuyordum....

Dinimizde kul ile Allah arasına girilmez diye bir kural yoktur. Papazlar günah affetmede Allah adına hareket ediyorlar. Dinimizde böyle bir şey yoktur.Allah'ın emrini kullarına tebliğ etmek vardır. Eğer bu Allah ile kul arasına girmekse evet dinimizde kul ile Allah arasına girilir.

Yani hocan onları sana öğreterek bi nevi tebliğ etmiş olabilir.

Geri