Kazanan ÇARŞAF OLDU kaybeden ATATÜRK DEVRİMLERİ

genelde herzaman Kazanan önce açıklanır ama

ben bu sefer önce kaybedeni açıklayacağım

Kaybeden : CHP ve onun saf seçmeni :)

Yıkın Heykellerimi

Ey milletim
Ben Mustafa Kemal'im
Çağın gerisinde kaldıysa düşüncelerim
Hala en hakiki mürşit değilse ilim
Kurusun damağım dilim
Özür dilerim

Unutun tüm dediklerimi
Yıkın diktiğiniz heykellerimi

Özgürlük hala
En yüce değer
Değilse eğer
Prangalı kalsın diyorsanız köleler

Unutun tüm dediklerimi

Yoksa çağdaş medeniyetin bir anlamı
Ortaçağa taşımak istiyorsanız zamanı
Baş tacı edebiliyorsanız
Sanatın içine tüküren adamı

Unutun tüm dediklerimi

Yetmediyse acısı şiddetin savaşın
Anlamı kalmadıysa
Yurtta sulh dünyada barışın
Eğer varsa ödülü silahlanmayla yarışın

Unutun tüm dediklerimi

Özlediyseniz fesi peçeyi
Aydınlığa yeğliyorsanız kara geceyi
Hala medet umuyorsanız
Şıhtan şeyhten dervişten
Şifa buluyorsanız
Muskadan üfürükçüden

Unutun tüm dediklerimi

Eşit olmasın diyorsanız kadınla erkek
Karaçarşafa girsin diyorsanız
Yobazin gazabından ürkerek
Diyorsanız ki okumasın
Kadınımız kızımız
Budur bizim alın yazımız

Unutun tüm dediklerimi

Fazla geldiyse size
Hürriyet cumhuriyet
Özlemini çekiyorsanız
Saltanatın sultanın
Hala önemini anlayamadıysanız
Millet olmanın
Kul olun
Ümmet kalın
Fetvasını bekleyin şeyhülislamın
Unutun tüm dediklerimi
RAHAT BIRAKIN BENİ

Süleyman Apaydın

Benım kelimelerim kifayetsiz kalıyor ama şair demek istenilenleri gayet güzel acıklamış

Anlıyana

yaw yeter yawwww.. her gözümün çarptığı yer şeriyatçı dolu... yok mu bir cumhuriyet çocuğu bu form da ... nerden alıyosunuz ulen böyle konuşma gücünü... kalavye cambazları !!!!!

yaw yeter yawwww.. her gözümün çarptığı yer şeriyatçı dolu... yok mu bir cumhuriyet çocuğu bu form da ... nerden alıyosunuz ulen böyle konuşma gücünü... kalavye cambazları !!!!!

Klavyeden olabilir mi sence? :D

Forumlar bunun ıcın var

Ole her gorus bu meydanda sokakda solenebilirmi biraz bişey ister ole gorus belirtmek.

Ondan forumlarda dokuyor herkes ıcını.

"Çarşaf kazandı, kılık kıyafet devrimi kaybetti."

Cüneyt ARCAYÜREK yanlış yorumlamış
ne kazanan çarşaf
nede kaybeden kılık kıyafet devrimi
bu ülkede gerici şeriatçı kesim hep vardı olmayada devam edecek
çarşaf giymeyen bir tek kişi kalmasa idi kazanan devrimlermi olacaktı türk halkımı
ayrıca devrimleri kaybetti diye sevinenlere
hala O'nun kurduğu laik cumhuriyette yaşıyorsunuz ve yaşamaya devam edeceksiniz
hatta sizin torunlarınızın torunlarının torunlarıda laik cumhuriyette yaşayacaklar
hadi gidin siz vurun kafanızı taşlara

Cumhuriyet ilan edildiğinde ilk meclis dualarla açıldı.Şimdi birirsi çıksa meclis kürsüsünde bırak duayı besmele çekse şeriatçi olur sizin mantığınıza göre...Bir zamanlar bu ülkede Allah demek suçtu Milli Şef döneminde ..Kuran okumak okutmak suçtu kardeşim afedersin milletin ölüsü ortada kalmış yıkatacak adam bulamamışlar baskıcı tek parti tek kafalı yönetim yüzünden....niye irtica vardı ortaçağ karanlığı vardı ya hani..Ama ne oldu 50 senedir iktidar yüzü göremeyen kesim bu kafayla gidemezdi baktılar ki olmuyor.Türbanlı il başkanı bile olur demeye çoktaaan başladılar :D

başörtüsüne çarşafa irtica gözüyle bakan, geçmşiyle tarihiyle yüzleşmekten utanan bazı kesimler ne oldu da çarşafcı yorgancı oldu dersin.:D yüz kişden 20 kişi oy vermekle iktidar olunmuyo.Çarşafa karşı dimdik duran deniz baykal ve onun temsil ettiği kesim..niye yanaşıyoo güya geri kafalı şeriatçilerin yanına geri kafalı şeriatçilerden niye oy istiyooo.sorgulanması gereken bi durum:D..hep siyasi rant peşinde ama batacaklar tamamen %20 lik kesimde oy vermeyecek bunlara tabanıyla zıt olan bi parti.Ama konunun ısıtılıp ısıtılıp laiklik şeriat tartışmasına çekilmesi de gerekmiyor.
Sonuç ta Deniz BAYKAL çarşafın önünde eğilmiştir.Yakında mecliste artık sözlerine ayetlerle falan başlarsa da şaşırmamak gerekir:D.Öyle bi şey yaparsada laiklik elden gider mi gitmez mi bilemiyorum:hhmanD

€rd@ls10;3851965' Alıntı:
Bir zamanlar bu ülkede Allah demek suçtu Milli Şef döneminde ..Kuran okumak okutmak suçtu kardeşim afedersin milletin ölüsü ortada kalmış yıkatacak adam bulamamışlar baskıcı tek parti tek kafalı yönetim yüzünden....

hollandadan mı bahsediyosun ...
not: hollanda da hemen hemen %90 ateist var...

€rd@ls10;3852010' Alıntı:
sen git Hollanda da yaşa koko01 . Türkiye gerçeklerinden yaşanan olaylardan bahsediyorum.işine gelmedi galiba

ya böle bi idda olurmu kanka ... saçmalama allahesen....bana şimdi türk islam tarihini araştırıp , buraya kopyalayıp yapıştırtma ..
(bu arada hollandada yaşamamı istedin ki... ben ateist deilim ... ayrıca hollandad ayaşamayı kim istemez ki.. sık sık giderim )
bkz... red light street(bu da kapak olsun ) :p
saygılar güzel arkadaşım ...

Gecmısınden bugune kadar kara çarşafa türbana baglı kalan İran var

İran da yasamaya devam edebilirsiniz

Benım gecmısım ne kara çarşafdır ne türbandır..

ya böle bi idda olurmu kanka ... saçmalama allahesen....bana şimdi türk islam tarihini araştırıp , buraya kopyalayıp yapıştırtma ..
(bu arada hollandada yaşamamı istedin ki... ben ateist deilim ... ayrıca hollandad ayaşamayı kim istemez ki.. sık sık giderim )
bkz... red light street(bu da kapak olsun ) :p
saygılar güzel arkadaşım ...

sana ateist diyen olmadı yanlış anlama dostum
söylemek istediğim.tek parti döneminde yaşanan olaylardan bahsetmek .Yaşayan hala yüzlerce insan var şahidi git onlara sor cevabını alırsın.
Türk islam tarihinden de bahsetmiyoruz .Canlı tarihlerden hala sağ olanlar oldukça fazla:D

isteyen arkadaş iran da takılabilir.... sakal bırakmak şartıyla (aynı zamanda bisexüel olmayı göze alıyorsalar)
saygılar...

€rd@ls10;3852043' Alıntı:
sana ateist diyen olmadı yanlış anlama dostum
söylemek istediğim.tek parti döneminde yaşanan olaylardan bahsetmek .Yaşayan hala yüzlerce insan var şahidi git onlara sor cevabını alırsın.
Türk islam tarihinden de bahsetmiyoruz .Canlı tarihlerden hala sağ olanlar oldukça fazla:D

ii de arkadaşım , cenazede kuran okutulmaz olurmu ..ilk senden duyuyorum bunu ..atatürk ve O'nun partisi böle bir yasak getirebilirmi.. bu kolay deil .. böle bişey olamaz. kaldı ki , kuran okutmamak deil de , gençleri ve okur yazar olmayanları kuran kursu yerine devlet okullarına teşfik etmek amacıyla yapılmış olan bir düzenlemedir...
bunun düzenlemenin bir 'yasak' olacağını düşünmüyorum.. çok partili hayata geçişi de atatürk yapmıştır ve bunu en son hayalim olrak belirtmiştir...

Gecmısınden bugune kadar kara çarşafa türbana baglı kalan İran var

İran da yasamaya devam edebilirsiniz

Benım gecmısım ne kara çarşafdır ne türbandır..

senin haberin yok galiba CHP ve Baykalda türbanı bırak Karaçarşafın önünde selamama durdu

CHP ve Bykalın yaptığını AKP bile hatta saadet bile yapmaya cüret edemedi

demekki önce CHP ve Baykal bir İran an gitsin sonra biz onları takip ederiz :)

senin haberin yok galiba CHP ve Baykalda türbanı bırak Karaçarşafın önünde selamama durdu

CHP ve Bykalın yaptığını AKP bile hatta saadet bile yapmaya cüret edemedi

demekki önce CHP ve Baykal bir İran an gitsin sonra biz onları takip ederiz :)

kardeş ... baykal ayrı şey chp ayrı şey . bu olay baykalın chp yi satma pahasına oy için yaptığı yanlış bir virajdır....
chp yle bunu bağdaştıramazsın
bu arada iran sen ve senin gibi sömürülmüş ve beyni yıkanmış şahsiyetler için harika ötesi bir ülke ...
önden buyrun ..

kardeş ... baykal ayrı şey chp ayrı şey . bu olay baykalın chp yi satma pahasına oy için yaptığı yanlış bir virajdır....
chp yle bunu bağdaştıramazsın
bu arada iran sen ve senin gibi sömürülmüş ve beyni yıkanmış şahsiyetler için harika ötesi bir ülke ...
önden buyrun ..

önden Baykal buyurmuş zaten

onun peşinden biz değil CHP liler olarak sizlerin gitmesi gerekir

hadi bakimm

takın Baykal abinizin pşine :)

önden Baykal buyurmuş zaten

onun peşinden biz değil CHP liler olarak sizlerin gitmesi gerekir

hadi bakimm

takın Baykal abinizin pşine :)

benim chp li olduğumu kim söledi...
sen iran rejimine daha yakısın . yorumlarından bu açıkça ortada...
baykal neyi savunuyosa onu yapsın...
ben atatürkçüyüm .. chp li deilim ...

Geri