kaza namazları

degazor35

TÜRK oğlu TÜRK
Altın Üye
Reaction score
0
forumda bu kadar HIYAR varken,ortalığın CACIĞA dön
Arkadaşlar bir sorunum var forumu tarattım ama açıklayıcı bilgiye ulaşamadığım için konu açma gereği duydum.
Ben 37 yaşımdayım.Yüce Allah beni bu yaşıma kadar getirdi.Bir çok sıkıntılarda gördüm,güzellikler de.Hepsine şükrettim.Ama bu arada namazlarımı aksattım.Beni kaza namazları konusunda aydınlatacak bilgiye ihtiyacım var.Şöyle ki;
1-Kaza namazları 3 kerahat vakti dışında kılınması gerekir.Ben 5 vakit namazlarımı eda ettiğim ve tesbihimi çektiğim andan itibaren o vaktin geçmiş kazalarını hemen yapabilirmiyim?Yani ; sabah namazını kıldım.Tesbihimi çektim.Duamı ettikten sonra ayağa kalkıp geçmişte kılamadığım yada kılmadığım sabah namazını kaza etmeye diye niyet edebilirmiyim?
Bir yardımcı olacak olan arkadaş çıkarsa şimdiden teşekkür ederim.Allah razı olsun.Ramazan ayını Ümmet-i Muhammed'e hayırlı kılsın mevlam.

Allah razı olsun kardeşim..Allah kabul etsin inşallah..Bu güzel çabanda Allah elbet yardımcı olacaktır..Öncelikle kıldığın namazlarda kafanda soru işaretleri kalmasın..Allah elbetbileden yapılan hataları affeder...Bilerek yapılan onca zulmü affeden bu konuda hiç mütema göstermez mi?..

Soruna gelince bilgim dahilinde cevaplayayım..Eğer eksiğim olursa abilerim kardeşlerim eklesin..;)

Vakit namazlarından hemen sonra kazasını eda edebilirsin...Yani Öğleni kıldın bitti hemen ardından geçmişteki öğlen namazını kaza edebilirsin..Yanlızca bu koşul İkindi namazı için geçerli değil bildiğim kadarıyla...

Şimdi kaynak olarak bir veri verememeyiblirm ancak eğer çok takıldığın bir nokta var ise. burayı önerebilirim..

Link...

Allah razı olsun kardeşim.Yaptığım doğru demekki.Yanlız ikindiile ilgili bir husus belirtmişsin.Ben bu konuda açıklama bulamadığım için yine vakit namazından sonra ama kerahat vaktine kalmadan kaza ediyorum.Allahcümleyi hidayete erdirenlerden eylesin.

degazor35' Alıntı:
Allah razı olsun kardeşim.Yaptığım doğru demekki.Yanlız ikindiile ilgili bir husus belirtmişsin.Ben bu konuda açıklama bulamadığım için yine vakit namazından sonra ama kerahat vaktine kalmadan kaza ediyorum.Allahcümleyi hidayete erdirenlerden eylesin.

Allah cümlemizden razı olsun kardeşim..Ancak dediğin gibi değil..Ben de ilk zamanlar hata ettiğimde cami imamını uyarısıyla düzelttim inşallah..İkindiden sonra ne vakit olursa olsun kaza kılmak doğru değil demişti bana..Böle bilesin..İkindi vaktinde eda edilen namazdan sonra kaza kılmak doğru değil kısacası..;)..vesselam..

Geri