..::Kayan Yazı Yapımı::..

Gizli Özne

New member
Reaction score
0
gizlizne2.gif
rica-ederim.gif

Yine özel mesajlar arttı.Yoğun istek üzerine bu kez "Kayan Yazı Yapımı" nı anlatıyoruz.:D
Daha önce yoğun istek üzerine "Hareketli Yazı Yapımı" nı anlatmıştık.O konuya bakmak için TIKLAYIN

BAŞLAYALIM​

1-2.jpg

Öncelikle her zaman yaptığımız gibi çalışmaya başlamak için istediğimiz boyutlarda boş bir sayfa açıyoruz :D

2-2.jpg

Kayarak geçmesini istediğimiz yazımızı yazıyoruz​

3-1.jpg

Yazımızı yazdıktan sonra photoshopla işimiz kalmadı.İmage ready e geçiş yapıyoruz​

4-1.jpg

Şimdi ilk framede yazımızı kayboluncaya kadar sağa kaydırıyoruz.Bu kaydırma işlemini yön tuşuyla yapalım ki herhangi bir sapma olmasın.​

5-1.jpg

Yazımız kaybolduktan sonra Animasyon penceresinden "Duplicates" diyerek framemizi kopyalıyoruz.İmageready e geçince animasyon penceresi açık değilse üst tarafta "Window/Animation" dan açabilirsiniz.

6-1.jpg

Kopyaladığımız framemizde bu kez yazımızı kayboluncaya kadar yön tuşuyla sola çekiyoruz​

7-1.jpg

Yazımız kaybolduktan sonra ilk frame seçiliyken "Tween" e basıyoruz​

8-1.jpg

"Frames to Add" kısmında 1. frameden 2. frameye kaç adımda geçiş yapacağımızı belirliyoruz.Ben 40 yaptım.Bu rakam büyüdükçe yazı yavaş,küçüldükçe yazı hızlı kayar.Onu ayarlamak size kalmış.Bunu belirledikten sonta OK diyoruz.​

Olay bitmiştir."File/Save Optimized As" diyerek çalışmamızı .gif formatında kaydediyoruz.​

İŞTE SONUÇ:​

hackhellcom.gif

Çalışmanızı kaydetmeden önce Layer penceresinden Background u silerek şu şekilde arka plansız da kaydedebilirsiniz:​

hackhellcom2.gif

Her zamanki gibi işin mantığını kavradıktan sonra gerisi sizin hayal gücünüze kalmış :D
Takıldığınız bir nokta olursa yardımcı olurum
KOLAY GELSİN

rica-ederim.gif

usta süper paylaşım teşekkürler

Emeğine sağlık her avatar ve imzan konu oluyor

Sağolasın Gizli Özne, birşey daha kaptık..:clap Yapdıgımı yükleyemedim, imageshack dan upload ediyorum açılmıyor..

çokgüzel anlatmışsın eline sağlık

güzel bir uygulama sağol bende CS3 kurulu ama imageready yok niyekine yardımcı olursanız sevinirim

güzel bir uygulama sağol bende CS3 kurulu ama imageready yok niyekine yardımcı olursanız sevinirim

CS3 hakkında bilgim yok ama CS2 de olduğuna göre bi üst sürümünde olmaması mümkün değil
Seninki full değil heralde
Portable falan kullanıyorsundur
Full versiyonda mutlaka imageready de vardır

ellerıne saglık gızlı ozne

Geri