Katsayı Tamam, Ya Sonrası?

muratcolez

New member
Reaction score
0
Katsayı Tamam, Ya Sonrası?

Medyada neredeyse bir haftadır, İmam Hatipler'in önünün açıldığından dert yanılıyor. Malumunuz, değişikliği olumlu bulanların ışık hızıyla irticacıya dönüştüğü, aksi yönde görüş beyan edenlerin aynı süratle laik vatandaşlığa terfi ettiği sinir uçlarından biri, bu konu da.

Mevzu hakkında hiçbir fikriniz olmasa, tartışmalardaki panik haline bakıp, bu okulların laiklik düşmanı İslamcı teröristler yetiştirdiğine hükmedebilirsiniz pekala. Bunun siyasi bir karar olduğunu söyleyenden tutun, İmam yetiştirme amaçlı kurulmuş bir okul öğrencisinin neden hukuk tercih edebilmesi gerektiğini anlayamadığını belirtene, kız öğrenciler imam olamadığına göre neden bu okullara kabul edildiğini sorana dek genişliyor itirazcı skalası.

Oysa, siyasi olan karar, İmam Hatiplere üniversiteye girişte düz liselerle eşit statüsünün iade edilmesi değil, 28 Şubat sürecinde bu okulların narına meslek liselerinin tamamını yakmaya varan bir cehdle engellenmesiydi. Bugün "İmam Hatiplerin önü açıldı" diye sızlanmalara duranların 1998'deki katsayı uygulamasıyla "İmam Hatiplerin önünün kapatıldığını" bilmiyormuş gibi yapması, neresinden bakılsa, bir çiftestandardın göstergesi.

Çiftestandartlara yabancı değiller gerçi, İmam Hatipliler de. Başörtüsü ve İmam Hatip geçmişi bulunan her insan evladı, hayatının bir döneminde kesinkes "şaibeli" bulunmuş, laiklik hassasiyetlerini siper edip memleket sahipliği iddiası geliştirenlerin tacizlerine mutlak toslamış, "laikliği tehdit" potansiyeli taşıdığı suçlamasına ille de maruz kalmıştır oysa.

Bugün tartışılan da, şu haliyle üniversiteyi kazanamayacak haşarıların gönderildiği okullar olması değil İmam Hatiplerin. Tartıştığımız şey, belirli bir müfredat çerçevesinde eğitim veren, Milli Eğitim'e bağlı legal okullardan bir okul olan İmam Hatiplerin başarılı öğrenci yetiştirmesinden duyulan endişe.

Tecrübelerime dayanarak söyleyebilirim ki; İmam Hatipler'de ders veren yüz öğretmenden en az doksan dokuzunun yaptığı, ergen çağda kötü alışkanlıklar ve kötü ahlaktan uzak tutmaya çalıştıkları öğrencilerin, vatanına milletine faydalı insanlar olarak yetişmesi için çabalamaktan ibaretti. Yoksa kimsenin gizli ajandası, o ajanda da "Çocuklar, doktor, mühendis, avukat olacak, sonra da Türkiye İran olacak" gibi maddeler yoktu. Terör vak'ası diyebileceğimiz tek görüntü de, öğretmenlerin tuvalette sigara içen hergelelerin kulağını aleme göstere göstere çekerek estirdiği terördü ki, doğrusu biz izleyenleri oldukça eğlendiren bir eylemdi.

Bir zamanlar İmam Hatip tedrisatından geçmiş her veledin, büyüğüne saygılı, küçüğüne sevgili, devletine-milletine bağlı, çalışkan, tertipli birer yetişkin haline geleceğini düşünen dindar aileler, "fen ilimlerini de, dinini diyanetini de öğrensin" diye çocuklarını gerekirse zorla İmam Hatip'e gönderirlerdi. Seküler olandan, devlet kurallarından kaçış alameti yoktu bu yönelimde. Zannedersem, çocuklarının "terörist olarak yetişmesi" ya da "devlete sızarak, yargı ve bürokrasiyi ele geçirerek düzeni değiştirmesi" gibi bir niyetleri de yoktu.

Oysa o kadar ideolojikleştirildi, o derece marjinalleştirildi ki konu, öylesine üstünde tepinildi, o kadar çekiştirildi ki mevzu, şimdi yokladığım her dindar aile, "Çocuğum etiketlenmesin, ayrımcılığa maruz kalmasın, alay edilmesin, hayata 1-0 geriden başlamasın" kaygılarıyla olumsuz görüş beyan ediyor. Bugün İmam Hatipler, üniversiteyi kazanmasından ümit kesilmiş, ergen çılgınlığında aşırıya gitmiş çocukların "adam edilmesi" için gönderildikleri, talim yuvalarına dönüşmüş birimler. Dindar kesimin hem dini, hem dünyevi ihtiyaçlarını karşılama arzularına karşılık geliyor gelmesine hala, ama işte CV'nin damgalanması artık çok daha büyük bir önem arzediyor. Lanet olsun diyor veli, çocuğu düz liseye yazdırıyor.

Kimse karalar bağlamasın, yatıp kalkıp ağlamasın yani. Çünkü katsayı probleminin çözülmesinin durumu değiştireceğinden endişeliyim. Çünkü, başörtüsü kadar, ayağa bağ olası bir gösteren haline gelmiş İmam Hatipli olma durumu, eskisi kadar ilgi görmüyor. Laik düzenin önündeki tehlikelerden biri daha bertaraf edildi. Birilerinin de başı göğe erdi herhalde. Kına göndermek istediklerim bile var yani, o derece.

Kaynak

Arkadaşlar bu işin siyasi boyutunu düşünelim lütfen. Öğrencilerin durumlarını bırakın siyasi boyuta bakın.

Bir düşünün neden acaba İmam Hatip Liselerinden çıkmış öğrenciler en ateşli saadet partisi ve ya akp savunucuları oluyor? Neden bu liselerden çıkanların hepsi en azılı sol düşmanı oluyorlar? Onlar için neden sol dinsiz, ahlaksız, namussuz oluyor? Acaba Türkiye'de en doğruyu en gerçek ideolojiyi ve en güzel yolu hep bu partiler ve ya sağ taraf mı savunuyor. Sağ tarafın yanlışlarını neden hep doğru kabul ediyorlar? Bir düşünelim arkadaşlar. Bu aslında konunun özü çünkü baktığınız zaman bunun siyasi sonucu budur.

Hatta bazı İmam Hatip öğrencilerin taşımış oldukları Mustafa Kemal düşmanlığıda cabası. Neden? Çünkü o hilafeti kaldırdı diyorlar. Düşünebiliyor musunuz? İşte siyasi boyut arkadaşlar.

Sorun öğrencilerin eşit kalıp kalmaması filan değil akp için. İleride kendileri için elit bir oy potansiyeli hazırlamak için yapılan bir düzenleme. Baktığınız zaman buradan Saadet ve ya akp gibi partilere çıkan oy potansiyeli oldukça yüksek. İleriki oy potansiyellerini yaratmaktan başka bir amaç taşımayan bir düzenleme. Düzenleme bu yüzden siyasi arkadaşlar. Öğrencilerin hak ve eşitliğide giydirilen bir takım kıyafet olarak niteleyebiliriz.

İşte benim yazılardan ve bu katsayı değişikliğinden çıkardığım temel sonuç bundan ibarettir. Zira eğitim sistemindeki enkazı kendi makalemde de belirttim. Bunun üzerine yapılan bir yamanın ne kadar tutacağına ben de şüpheliyim.

TEŞEKKÜR EDERİM.

hepsini kastetmiyorum ama

hesabına gelince insan atatürkçüde oluyor Atatürk ü din düşmanı gösterip kendi çevrelerinide kuruyorlar din üzerinden
siyaset ve ticarette yapıyorlar

E iki yüzlülüğün tarifi nasıldır artık kafam karıştı

YapıLan AdaLetsiz Bir UyguLama Son BuLmuştur. Kimse Bitirdiği OkuLdan DoLayı; Niyet OkuyucuLuğu YapıLarak Soyut KavramLar Üzerinden Bir İthamLa SuçLanamaz. Her İmamhatip Mezunu, Şu Partiye Oy Verecek veya Şu Partiye Karşıdır Demek, Bir Önyargıdır. YakLaşık 10 YıLdır Bu Katsayı UyguLanmakta ve İmam Hatiplerdeki Öğrenci Sayısı Bu Zaman Zarfı Sürecinde Çok azaLmıştır. Ama GörüLen Şudur ki İmam HatipLer İçin UyguLanan Haksız Katsayı UyguLaması BiLe Adı Geçen PartiLerin Bu Süre Zarfında YükseLişini Durdurmamıştır.

Katsayı UyguLamasının KaLdırıLması ELbette Siyasidir. Bu Fikre KatıLırım Ama Katsayısı UyguLamasının GetiriLmeside Siyasiydi. Bu Neden SöyLenmez. İmam Hatip MezunLarını ''Cumhuriyet ve Rejim Düşmanıdır.Atatürk Karşıtıdır Demek'' Büyük Bir İftiradır.

YapıLan AdaLetsiz Bir UyguLama Son BuLmuştur. Kimse Bitirdiği OkuLdan DoLayı; Niyet OkuyucuLuğu YapıLarak Soyut KavramLar Üzerinden Bir İthamLa SuçLanamaz. Her İmamhatip Mezunu, Şu Partiye Oy Verecek veya Şu Partiye Karşıdır Demek, Bir Önyargıdır. YakLaşık 10 YıLdır Bu Katsayı UyguLanmakta ve İmam Hatiplerdeki Öğrenci Sayısı Bu Zaman Zarfı Sürecinde Çok azaLmıştır. Ama GörüLen Şudur ki İmam HatipLer İçin UyguLanan Haksız Katsayı UyguLaması BiLe Adı Geçen PartiLerin Bu Süre Zarfında YükseLişini Durdurmamıştır.

Katsayı UyguLamasının KaLdırıLması ELbette Siyasidir. Bu Fikre KatıLırım Ama Katsayısı UyguLamasının GetiriLmeside Siyasiydi. Bu Neden SöyLenmez. İmam Hatip MezunLarını ''Cumhuriyet ve Rejim Düşmanıdır.Atatürk Karşıtıdır Demek'' Büyük Bir İftiradır.

Her şey iyi güzel zaten ben ön yargılı yaklaşmıyorum. Fakat yetişen bu insanların büyük çoğunluğu bahsini ettiğim partilerin en ateşli savunucusu olarak çıkıyorlar. Örnekleri ortadadır. Partili ve ya partici bir yaklaşım içinde değilim. Bunu getirenler zamanında Fazilet Partisinin elit oy potansiyeline ulaşmasını engellemek için getirdikleri ortada. Birilerinin başını yaktığıda ortada. Şimdi o günün intikamı alınıyor. Amaç adaletsizliği kaldırmaktan ziyade siz bana vurdunuz bende size vuruyorum zihniyetidir.

Benim sıkılarak baktığım nokta bu bölünmüş siyaset ve herkesin kendisine göre doğru olan zihniyet Türkiye'nin sıçraması için zaman kaybına neden oluyor. Birileri birilerinin önünü tıkayıp iktidarını güçlendirmek için zaman kaybediyor. Halbu ki bakınız Amerika da başkan Obama en büyük rakibini hariciye bakanlığına koyabiliyor. Türkiye'de ise sen bizdensin sen değilsin diyerek birileri kavga ediyor. Ben her iki siyasi zihniyetin içinde çok doğru fikirlerin olduğunu iddia ediyorum. Fakat her iki zihniyet karşı tarafta böyle bir şey olmadığını iddia etmekten geri durmuyor. Bu iktidar kavgası Türkiye'ye çok şey kaybettiriyor.

Ben böyle konuştuğum zaman birileri çıkıp diyorki Deniz Baykal'ı dışişleri bakanı mı yapalım. İşte bu ucuz siyasettir. Eğer Deniz Baykal dengeleri en iyi bilense tabi ki onu yapacaksın. Mağalasef bu günlerden çok uzağız.

Farkettiysen yıkık dökük sistemden bahsettim ve bu yama dedim. Değerli arkadaşım bu düzenlemeye karşı değilim fakat yıkık dökük sistemin düzeltilemeden bunun yapılmasına karşıyım. Sistem paramparça olmuş her yıl bir sınavdan yarım milyondan fazla adam ölüyor. Onlar bu ülkenin evladı değil mi sınav kazanamadı diye. İşte buradan başlıyor sıkıntıların çoğu. Bu konuda bana katılacağını tahmin ediyorum. Bu çocukları yetiştirsek, her biri kadame kadame mühendis, tekniker, usta, kalfa, çırak gibi yetiştirip hepsini çalıştıracak fabrikalar açsak açabilsek iyi olmaz mı?

Bu tartışmalarla vakit kaybetmek yerine. İşte benim yazımda bahsetmek istediğim şeylerden biri de bu. Siyasetten biraz uzaklaşabilsek olmaz mı?

Şimdi tahmin edebiliyorum karşıt düşüncede ki arkadaşlar, sırf karşıt oldukları için Deniz Baykal olmasa olur tarzından sözler edecek. Böyle şeyler söyeleyeceklere yanıtlar vereyim. Akp acaba kaç kere Chp'nin önergesiyle yasa çıkardı? Söyleyebilirim: Hiç! Çünkü muhalafet partisi. Eğer çıkarırsa oy kaybeder. İktidar hırsı yüzünden zaman kaybetmesin. Bu sadece küçücük bir örnek. Anayasa mahkemesini su yoluna çevirdi diyenler olacak. Anayasa uygun olmayan yasaları şikayet edebilecek bir kurum göstermenizi isteyeceğim sizden sakın böyle bir sözde de bulunmayın. Söyleyeceğiniz ve benim tahmin edemediğim bazı şeyler olursa ve cevaben bir şeyler ifade etmek isterseniz buyrun arkadaşlar.

Son olarak değerli "McNamara" rumuzunu kullanan arkadaşıma bir şey söylemek istiyorum. Bazı ucuz zihniyetler gibi siyaset yapmıyor ve hazır cevaplarla konuyu kapatmaya çalışmıyorsun. Bunun için sana özellikle teşekkür ederim.

Teşekkürler.

Hepimizin Ortak Hedefi Bu ÜLkenin İLeri Gitmesi ve Türkiye Cumhuriyeti VatandaşLarının Refah İçerisinde Bir Yaşam Sürmesi. Bunun İçin Kim Ne Adım Atıyorsa DestekLerim.

ABD'de Obama Kendi Partisinden Birini Yani CLintonu DışişLeri Bakanı Yaptı. Bu Sizin DediğinizLe FarkLı Bir Durum
.​
İki Aday, Ortak GörüşLeri BenimsedikLeri Aynı Partide Başkan Aday AdayLığı İçin Yarışa Girdi. DeLegeLer Obanayı Seçti. Sizin Dediğiniz Gibi OLsaydı CumhuriyetçiLerin Seçimi Kaybeden Adayını Hariciye Bakanı Yapardı.

İmam HatipLiLerin Hep BeLLi Bir Partiyi GözetLediğini ve OyLarını Hep O Partiye KuLLandığını İfade Etmişsiniz. Bu Fikrinizde Doğru. Ama CHP İmam Hatip KökenLiLere Öcü GözüyLe Bakarsa, Bu Akımı Durduramazsınız. İmam HatipLiLer Vatan Haini DeğiLdir. DolayısıyLa Bu AyrımcıLığı HaketmiyorLar. MiLLi Eğitim Müfredatına Göre Eğitim Veren OkuLLar.

Son OLarak, Bir EşitsizLik Sona Ermiştir. Herşey MükemmeL DeğiLidir. Bu Fikrinizdede HakLısınız Ama Katsayı UyguLamasının Son BuLması Kötü Gidişi HızLandırıcı Bir Durum DeğiLdir. Aksine OlumLudur.

Ben Teşekkür Ederim

ABD'de Obama Kendi Partisinden Birini Yani CLintonu DışişLeri Bakanı Yaptı. Bu Sizin DediğinizLe FarkLı Bir Durum
.​
İki Aday, Ortak GörüşLeri BenimsedikLeri Aynı Partide Başkan Aday AdayLığı İçin Yarışa Girdi. DeLegeLer Obanayı Seçti. Sizin Dediğiniz Gibi OLsaydı CumhuriyetçiLerin Seçimi Kaybeden Adayını Hariciye Bakanı Yapardı.

Bu konuda haklı olduğunuzu belirtmek istiyorum. Ufak bir yanılgı içine düşmüşüm, düzelttiğiniz için teşekkür ederim.

Yinede ufak bir düzeltme mahiyetinde şunu söylemek istiyorum. Yani partiler ve liderleri başa geçtikleri zaman işin ehli ve tecrübeli olan kişi muhalafet bile yapsa onada bir takım görevler yüklemeli. Tabi bu hem başa geçenler için hemde geride kalanlar için mümkün olamayacak bir şey, çünkü başa geçen geride kalana geride kalan başa geçene sayıp duruyor bu memlekette. Bu kavgada sinir bozucu bir durum.

Neyse tekrar teşekkür ederim. İyi forumlar.

Eğitimde birliğe muhalefetin adı imam lisesisidir.Bu okul mezunlarını imamlık hariç her türlü meslekte görebilirsiniz.

hepsini kastetmiyorum ama

hesabına gelince insan atatürkçüde oluyor Atatürk ü din düşmanı gösterip kendi çevrelerinide kuruyorlar din üzerinden
siyaset ve ticarette yapıyorlar

E iki yüzlülüğün tarifi nasıldır artık kafam karıştı

Tek Kelimeyle tarifi RİYA dır.

Azaba Düçar olur Riya ile gelenler

Iftirami?
Kac insanla tanistim boyle tek tek isim mail falan mi versem diye dusundumde
6000den fazla karakter desteklemiyormus :)

pembe gozlukleri cikartalim lutfen.. Imam hatipten cikmasi birkac kendini hoca sanan gerizekali embesil insani(!) dinlemesi ve bazi ozel sebepler(!) den sonra ATATURK dusmani olan bircok insan taniyorum..

bence ulke kendini kandirmasin herkes senin kadar iyi niyetli degil McNamara..

Iftirami?
Kac insanla tanistim boyle tek tek isim mail falan mi versem diye dusundumde
6000den fazla karakter desteklemiyormus :)

pembe gozlukleri cikartalim lutfen.. Imam hatipten cikmasi birkac kendini hoca sanan gerizekali embesil insani(!) dinlemesi ve bazi ozel sebepler(!) den sonra ATATURK dusmani olan bircok insan taniyorum..

bence ulke kendini kandirmasin herkes senin kadar iyi niyetli degil McNamara..

Nerde KaLdın Lamagro, Hangi Saaat DiLimini KuLLanıyorsun. Beni Uyudu Sanarak Cevap Yazdıysan SöyLeyim, Su Uyur McNamara Uyumaz:)

ZorLa İnsanLarı O Safha İtmiş OLabiLeceğinizi Hiç Düşündünüz mü?

Atatürk Türkiyesinde, İmam HatipLiden Subay OLmaz, Bürokrat OLmaz, Doktor OLmaz vb Diye Diye YapıLan Her TürLü EyLemi ULu Önderin Görüşüymüş Gibi Dikte EttirenLerin Bu Senin Verdiğin Rakamda Hiçmi Suçu Yok.

Atatürk Türkiyesinde, BaşörtüLüye Yer Yok, Eğitim Hakkınızda Yok, Üniversiteye Gidecekseniz Başınızı Açacaksanız Diye Dikte Ettirip, Bu SöyLedikLerini ULu Öndere BağLayan Siyasetçinin, Profösörün, Aydın Geçinen İnsanLarın Hiç mi Suçu Yok.

Ben HaLa O Verdiğin Rakamın AbartıLı Olduğunu Düşünüyorum. Ne OLur Bu İnsanLarın ALeyhine Karar ALırken, KötüLük Yaparken Atatürk'ün Adını Vererek Yapmayın.

Nerde KaLdın Lamagro, Hangi Saaat DiLimini KuLLanıyorsun. Beni Uyudu Sanarak Cevap Yazdıysan SöyLeyim, Su Uyur McNamara Uyumaz:)

ZorLa İnsanLarı O Safha İtmiş OLabiLeceğinizi Hiç Düşündünüz mü?

Atatürk Türkiyesinde, İmam HatipLiden Subay OLmaz, Bürokrat OLmaz, Doktor OLmaz vb Diye Diye YapıLan Her TürLü EyLemi ULu Önderin Görüşüymüş Gibi Dikte EttirenLerin Bu Senin Verdiğin Rakamda Hiçmi Suçu Yok.

Atatürk Türkiyesinde, BaşörtüLüye Yer Yok, Eğitim Hakkınızda Yok, Üniversiteye Gidecekseniz Başınızı Açacaksanız Diye Dikte Ettirip, Bu SöyLedikLerini ULu Öndere BağLayan Siyasetçinin, Profösörün, Aydın Geçinen İnsanLarın Hiç mi Suçu Yok.

Ben HaLa O Verdiğin Rakamın AbartıLı Olduğunu Düşünüyorum. Ne OLur Bu İnsanLarın ALeyhine Karar ALırken, KötüLük Yaparken Atatürk'ün Adını Vererek Yapmayın.

Sanirim anlayamadin. Hindistana gelen Turklerden %90lik bir kismi feto$konun onderligini yaptigi hizmet olarak adlandirilan bir grubun icindeler.
Zaten nasil bir olusum oldugunu anlatmayacagim ne kadar berbat oldugunu yas itibariyle bilmen gormen gecirmen gerekir.

bu insanlarin cogunlugunu olusturan kismi Ulu Onderimize karsi bir tezatlik icerisindedir. Sanki zamanin birinde kiclarini ingiliz amerikan usagi olmaktan baskasi kurtarmis gibi bir buyuklenme bir sahiplenme icindedirler

6000 karakteri soyle aciklayayim
her bir kisinin ismi 20 karakterden olussa 300 kisi eder yanlismiyim?
300 tane degil 30000 tane Ataturk dusmani soyunu sopunu bilmeyen it dolasiyor aramizda.

ve uzulerek soyluyorum bunlarin cogu(%80 90 civari) imam hatip mezunu ve burada okullara gidiyorlar.

bence imam hatip liselerinde olmasa bile bu arkadaslara biryerlerde Ataturk aleyhinde birseyler okutuyor izletiyor beyinlerini yikiyorlar.

Aksini iddia edemeyecegini biliyorum cunku tekrarliyorum yasin itibariyle bilmen gerekir bunlarin hepsini
yaniliyormuyum?

lütfen konuyu dagıtmayalım kişisel tartısmalara girip birbirinize sataşmayınız

bu konuda tekrar uyarı yapılmayacak

Geri