Katliam Hocalı'da 'aydın'lar nerede???

Ŧ ℓ ε ŧ ¢ ħ

ےσℓđ
Altın Üye
Reaction score
0
Hocalı katliamının 15. yıldönümü nedeniyle Yalova'da düzenlenen panelde konuşan Azerbaycan Türk Kadınlar Birliği Başkanı Tenzile Rüstemhanlı, "Katliam Hocalı'da, aydınlar nerede?" diye sordu.

2938342.jpg

YALOVA Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneği (ASEF) tarafından ’Azerbaycan Hocalı'da Türk Katliamı’ konulu panelde konuşan Azerbaycan Türk Kadınlar Birliği Başkanı Tenzile Rüstemhanlı, "Katliam Hocalı'da, Türk aydınları nerede? Biz Türk aydınları olarak ne yaptık?" diye sordu. Panelde Hocalı katliamıyla ilgili sinevizyon gösterisini izleyen Tenzile Rüstemhanlı ve Türk Ortodoks Patrikhanesi Basın Sözcüsü Sevgi Erenerol gözyaşlarını tutamadı. Türklere devamlı haksızlık yapıldığını belirten Rüstemhanlı, şunları söyledi: "Bize ırkçı, kafatasçı diyorlar. Üzülmeyin, bu tehdit Türkiye'de değil, Azerbaycan'da da var. Ermeninin aleyhine bir söz söylendiğinde, bir olay olduğunda gazetelere manşet yapanlar var. Ama yabancı gazetecilerin, televizyoncuların Hocalı katliamı haberlerinde 'Azerbaycan Türkleri' sözü bile geçmez. Ermeni milletinin bir yazarı vardır. ’Ruhumuzun Canlanması’ adlı kitabında, üç sayfada Hocalı katliamını anlatan bir bölüm var. Ermenilerin katlettikleri Türkler için ’kesilmiş başları, ayakları, çocukların kollarını, kendi soylarında olan köpeklere yedirdik’ diye, kitabında yer veriyordu. Bu bir itiraf değil, kitapta doğruları yazıyor. İnsanlığın yüz karası olduğu için bunlardan bahsetmek istemiyorum. Kadim Türk toprağı olan Ermenistan’da bir Türk bile yoktur. Oysa Türkiye’de 60 binden fazla Ermeni var. Azerbaycan’da da 20 binden fazla. Hangi Ermeni aydını Ermenistan’da Türk gazetesi çıkmasına izin verebilir? Ya da Türkistan gazetesi çıkarabilir. Bizim güzel vatandaşımız Hrant Dink, Agos Gazetesi'ni çıkartıp, benim kanıma pis diyebiliyor, 301'inci maddeyi kaldırtmak isteyebiliyordu."

HEPİMİZ HOCALILIYIZ

Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Federasyonu Kurucu Başkanı M. Akif Baransel de panelde yaptığı konuşmada, Hrant Dink'in öldürülmesinin üzücü olduğunu belirterek, "Ama ben isterdim, bu bilinçle, o Türk aydınları, sözde Türkler burada olsalardı, pankartlar açsalardı. Hocalı katliamı için ’Hepimiz Hocalılıyız’, ’Hepimiz Azerbaycan Türküyüz’ deselerdi. Ama yok maalesef" dedi. Azerbaycan İstanbul Başkonsolosu Doç. Dr. Sayyad Salahlı ise "Tarihte her zaman Türkler azınlıklara iyi davranmıştır. Türkiye'yi susturmak için, Türkiye kalkınmasın diye Hırant Dink'i vurdular" diye konuştu.

Karanfille andılar

KAYSERİ’de sivil toplum kuruluşları ve partiler, Azerbaycan'ın Hocalı kentinde 15 yıl önce Ermenilerce yapılan katliamı kınarken, Azerbaycan Anıtı'na karanfil bıraktı. Gösteriye CHP İl Başkanı Mustafa Arslan ile MHP İl Başkanı Ömer Faruk Murat da destek verdi.

Hocalı vahşetinin görüntüleri ağlattı

İSTANBUL'da düzenlenen Hocalı Soykırımı Konferansı'nda 15 yıl önce Ermeniler tarafından işlenen vahşetin görüntülerinin yer aldığı filmi izleyiciler gözyaşlarıyla izledi. Azerbaycan'ın Başkonsolosluğu'nca düzenlenen konferansın açılışında konuşan Başkonsolos Sayyad Aran, Hocalı'da yaşanan vahşeti tüm dünyanın bilmesi gerektiğini belirterek, "Ermeniler, ifade ettikleri gibi soykırıma maruz kalan değil, soykırım yapanlardır" dedi. KKTC'nin 1. Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş da Hocalı şehitlerinin Azerbaycan'ın gerçek sahibi olduklarını belirterek, "Onlar milli bir davada bize yolu gösterenlerdir" dedi. Denktaş, "Geliniz hep birlikte haklarımıza sahip çıkalım, dünyaya şu mesajı verelim; Türk dünyası, bir dünyadır. Bunu parça parça edemezsiniz" diye konuştu. AKP İstanbul Milletvekili Nevzat Yalçıntaş da "Kine ve nefrete bulanmış Ermenistan yöneticilerinin" tüm iddialar karşısında sarsılmadan durmak gerektiğini belirterek "Yapacak şey tektir; 1 millet, 2 devlettir" diye konuştu. Bu sözlere Denktaş, "1 millet, 3 devlet" diyerek karşılık verdi. BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ise "TBMM'nin 26 Şubat'ı soykırım günü olarak kabul etmesi gerektiğine inanıyorum. Bütün Türk Cumhuriyetleri de bu karara iştirak etmeli" önerisini yaptı.

KAYNAK

Hocalı katliamı protesto edildi

Hocalı katliamı protesto edildi

15 yıl önce 613 kişinin ölümüyle sonuçlanan Hocalı katliamı, yurt genelinde protesto gösterileriyle anıldı. Taksim Gezi Parkı'nda toplanan kalabalık bir grup tarafından gerçekleştirilen gösteriye, ellerinde Türk ve Azerbaycan bayrakları ile katliamı anlatan fotoğraflar bulunan yaklaşık 500 kişi katıldı.

'Katil Koçaryan' diye slogan atan grup, omuzlarında temsili olarak tabut ve içinde kanlar içinde bir bebeğin de bulunduğu siyah bir beşik taşıdı.

Protesto gösterisinde açıklama yapan Azerbaycanlılar Dayanışma Derneği Genel Başkanı Timur Selçuk, silahlı Ermeni çetelerinin Azerbaycan Türklerine yaptıkları katliamı anlatmak için bir araya geldiklerini belirterek, "Hocalı faciası, son yüzyılın en vahşice uygulanan soykırımıdır. Bir gecede tam 613 kişi katledildi. Hocalı katliamı soykırım değil de nedir?" dedi. Hocalı katliamı Ankara'da da protesto edildi.

kaynak

hepimiz ermeniyiz diye bağıranlarda acaba kızaracak yüz varmı???????????????

"Katliam Hocalı'da, Türk aydınları nerede?

Türk aydınları (ne kadar aydın tartışılır) "Türkler ermeni soykırımı yapmışlardır" diyerek ödül almakla meşguller.

türk aydınları türklüğe küfretmek türkler ermenikatliamı yaptı diye dünyada seminer vermek
türkiyede kürtler özgür değildir kürdistan federe devleti hakkı verilmelidir diye propaganda yapmakla meşguller bide arada dağa çıkıyolar ordaki özgürlük şavaşçılarına destek için

ne diyelim herhalde aydınlarımızın haberi yok Hocalı katliamından...Ne hikmetse hiç gerçekleşmemiş bir Ermeni Soykırımından herkesin haberi var .......

arkadaşlar googleden hocalı katliamı yazın aratın .kafasının yarısı olmayan adamlar,anne karnından deşilerek çıkartılmış halen göbek bağı bağlı olan bebeler asılmış gençler.....evet aydılarımızın gözü bunları görmüyor .çünkü onların hepsi doğru söylüyor.hepsi ermeni

"Türk Aydınları" türkler öldürülürken görmezler onların bildikleri ermeni poposu yalamak ab ye yalakalık yapmak türk töresini hakir görmek vatan hainlerine destek olmak bütün teröristleri hapisten çıkarmaktır sadece. 2. cumhuriyetçi,liboş ne kadar aydın taifesi varsa bu tırnak içindeki aydın güruhuna dahildir.Bu aydınlar türk denince önce bir titrerler tüyleri diken diken olur türklerin bulduğu herşey ilkeldir.Türkler soykırıma uğrasa bile suçlusu yine türklerdir.Onlar Orhan Pamuk sever, karen fogg çocuklarıdırlar.

Tanrı Türkü "Türk Aydın"larından Korusun

Haberlerde izledim yok böyle bir vahşet. Hepimiz ermeniyiz diye çığırtkanlık yapanlar bu gecede vicdanları rahat rahat uyuyabilecekmi acaba?

Allah rahmet eylesin...

anlatılcak tartısılacak bişey yok hersey ortada..

Beyler Lütfen Şu Anda Kanal D Arenayı İzleyin...

bim_28' Alıntı:
Beyler Lütfen Şu Anda Kanal D Arenayı İzleyin...

akşam ben izledim biraz ama dayanamadım kapattım
Azeri kardeşlerimizi hunharca katletmişler

Azerbaycan Hocalı'yı soykırım ilan etti

Azerbaycan Milli Meclisi, 15 yıl önce Ermenilerin Dağlık Karabağ'ı işgali sırasında yapılan Hocalı katliamının soykırım olduğunu ilan etti.

Azerbaycan Meclisi'nin önceki günkü olağanüstü oturumunda oybirliğiyle aldığı kararla birlikte, diğer ülkelere de Hocalı'da yaşananları soykırım olarak değerlendirmeleri çağrısı yapıldı. 1992 yılı Şubat ayının 25'ini 26'sına bağlayan gece Ermeni ordusu ile Dağlık Karabağ'ın Hankendi iline yerleşen 366. Rus askerî birliği, Hocalı kasabasına saldırmıştı. Aralarında çok sayıda kadın ve çocuğun da bulunduğu 613 sivil çeşitli işkencelerle öldürülmüştü. 150'i aşkın rehineden halen haber alınamıyor. Azerbaycan Meclisi'nin onayladığı kararda, soykırımda rol alanların adları da belirtiliyor

kaynak

Ben geçenlerde bir kanalda "Hocalı Katliyamı Belgeseli" diye bir program izledim.
Tüylerim diken diken oldu! Milliyetçi duygularım; hemen e-mail yazmama neden oldu:
Hepisi Hrant Dink olanlar ; Ermeniler izlesin, ne diyecekler....." diyeyazdım.

Türk'ün Türk'ten Başka Dostu Yoktur!

Aydınlar deseler ya HEpimiz Azarbeycanlıyızı TÜRK'üz die ...

neredeeeeeeeeeeeeeeee

Geri