Kasa çalışıyor Görüntü yok

hlkr28

New member
Reaction score
0
İyi Günler Arkadaşlar

Problemim başlıktanda anaşıldığı üzere bilgisayarı açtığımda kasa herşeyiyle çalışıyor fakat monitöre görüntü gelmiyor İŞİN EN İLGİNÇ TARAFI İSE KASANIN İÇİNİ SAÇ KURUTMA MAKİNESİYLE ISTTIĞIMDA BİLGİSAYAR TAKIR TAKIR ÇALIŞIYOR :smile:

bu problemden iyice sıkıldım 1 yıl öncesinde yine aynı başlıklı bir konu daha açtım düzelttim derken yine başa döndük 1 senedir bu şekilde kullanıyorum

Eski Konu = http://www.hackhell.net/donanim-sorunlari/649283-kasa-calisiyor-goruntu-yok.html

Değerli yardımlarınızı bekliyorum

bizim işyerinde monitör değişikliklerinde de oluyor, tüplü monitörden lcd ye bağladığımızda bazen kasa çalışıyor ama görüntü olmuyor, kapatıp açıyoruz düzeliyor. tam olarak nedenini bilemesem de frekans farklılıklarından kaynaklandığını düşünüyorum.
bilgili arkadaşların gözünden kaçmış sorunuz, yoksa yardımcı olurlar diye düşünüyorum.

Kasa çalışıp ekran görüntüsü yok ise bunun sebebinin ekran kartı olduğunu düşünüyorum. Daha önce böyle bir durumla karşılaştım arkadaşın bilgisayarında da aynı sıkıntı vardı yeni ekran kartı aldı problem çözüldü. Siz ekran kartını sökün ve güzel bir şekilde temizledikten sonra tekrar takın sonuçta ısıtınca görüntü geliyormuş..

Terenova arkadaşımız ekran kartından söz etmiş evet doğrudur bu sorun ekran kartından yapabilir fakat ramdan ve işlemciden de yapabilir. işlemci düşük ihtimal ama ram daha büyük ihtimal... Siz ramı da deneyin iki adet ram varsa tek tek takıp deneyin olmadı başka bir ram ile kontrol edin sıkıntı ramlar olabilir.

ramde hata varsa kasanın içinden sürekli bi ses gelir.kablolarda sorun olabilir birde başka monitörde dene...

şimdi anakartında 4 ram slotu varsa ve sende de 1 veya 2 ram varsa 3 ve 4 üncü slotlara tak ramleri ekran kartını temizle yerine güzelce tak power suppyşyın kablolarına bak temassızlık varmı diye işlemciden olacagını sanmıyorum çünkü ısıtınca çalısıyor diyorsun işlemciler zaten ısındıgı icin onda problem yoktur diye düşünüyorum

Anakart yada ekran kartı üzerinde kıl inceliğinde lehim çatlağı olabilir.. Bu genelde elektronik devrelerde söz konusu ... Kasayı saç kurutma makinasıyla ısıttığınızda metal genleşiyor ve kıl inceliğinde olan çatlat kaynıyor... Kasa sert darbe alırsa böyle bir çatlak olabilir. ... Sorun anakart'tamı yoksa ekran kartındamı belirlemek için geçici olarak başka bir ekran kartı ile deneme yapman olacaktır.... Başka bir ekran kartı taktığında aynı sorun oluşuyorsa o zaman lehim çatlağı anakart üzerindedir... Tamiri pahallı olacağından sana önerim sorunu belirledikten sonra ilgili parçanın yenisini alman çünkü teknik servislerde bu onarımı pahallı yapacaklardır muhtemelen... Bazı arkadaşlar RAM ve CPU sorunundan bahsetmiş .... Eğer bahsedilen bu parçalarda sorun olsaydı kasan hiç açılmazdı bu nedenle RAM ve CPU'da sorun yok.

değerli arkadaşım pc hakkında pek fazla bilgim olduğu söylenemez... ama aynı sorunu/benzerini ( kasa çalışıyor ama görüntü gelmiyor, açılırken her defasında başa dönüyor ) 2 kez bende yaşadım. format atmak zorunda kaldım ve sorun kalmadı...

yönlendirmiyorum sadece BİLGİ BAKIMINDAN SÖYLEDİM...

değerli arkadaşım pc hakkında pek fazla bilgim olduğu söylenemez... ama aynı sorunu/benzerini ( kasa çalışıyor ama görüntü gelmiyor, açılırken her defasında başa dönüyor ) 2 kez bende yaşadım. format atmak zorunda kaldım ve sorun kalmadı...

yönlendirmiyorum sadece BİLGİ BAKIMINDAN SÖYLEDİM...

o farklı birşey be hocam. ( bu donanımsal birşey senin dediğin ise yazılımsal ) tşkler

Öncelikle yardım için teşekkürler

Kasa çalışıp ekran görüntüsü yok ise bunun sebebinin ekran kartı olduğunu düşünüyorum. Daha önce böyle bir durumla karşılaştım arkadaşın bilgisayarında da aynı sıkıntı vardı yeni ekran kartı aldı problem çözüldü. Siz ekran kartını sökün ve güzel bir şekilde temizledikten sonra tekrar takın sonuçta ısıtınca görüntü geliyormuş..

Ekran kartında bir problem yok defalarca temizlendi sökülde denendi hatta ekran kartsız bile denendi.

Terenova arkadaşımız ekran kartından söz etmiş evet doğrudur bu sorun ekran kartından yapabilir fakat ramdan ve işlemciden de yapabilir. işlemci düşük ihtimal ama ram daha büyük ihtimal... Siz ramı da deneyin iki adet ram varsa tek tek takıp deneyin olmadı başka bir ram ile kontrol edin sıkıntı ramlar olabilir.

Ramlerimde bir problem yok aynı ramlerimi başka bilgisayara takıp denedim başka bilgisayardaki ramleri kendi bilgisayarıma takıpda denedim problem devam ediyor.

şimdi anakartında 4 ram slotu varsa ve sende de 1 veya 2 ram varsa 3 ve 4 üncü slotlara tak ramleri ekran kartını temizle yerine güzelce tak power suppyşyın kablolarına bak temassızlık varmı diye işlemciden olacagını sanmıyorum çünkü ısıtınca çalısıyor diyorsun işlemciler zaten ısındıgı icin onda problem yoktur diye düşünüyorum

2 tane 512 lik ramim var hepsini tek tek farklı slotlara takarak denedim problem devam ediyor.

Anakart yada ekran kartı üzerinde kıl inceliğinde lehim çatlağı olabilir.. Bu genelde elektronik devrelerde söz konusu ... Kasayı saç kurutma makinasıyla ısıttığınızda metal genleşiyor ve kıl inceliğinde olan çatlat kaynıyor... Kasa sert darbe alırsa böyle bir çatlak olabilir. ... Sorun anakart'tamı yoksa ekran kartındamı belirlemek için geçici olarak başka bir ekran kartı ile deneme yapman olacaktır.... Başka bir ekran kartı taktığında aynı sorun oluşuyorsa o zaman lehim çatlağı anakart üzerindedir... Tamiri pahallı olacağından sana önerim sorunu belirledikten sonra ilgili parçanın yenisini alman çünkü teknik servislerde bu onarımı pahallı yapacaklardır muhtemelen... Bazı arkadaşlar RAM ve CPU sorunundan bahsetmiş .... Eğer bahsedilen bu parçalarda sorun olsaydı kasan hiç açılmazdı bu nedenle RAM ve CPU'da sorun yok.

Teşşekürler ekran kartında bir problem yok ekran kartı çıktığında ve kablo anakarta bağlıyken aynı problemi yapıyor.

Daha önce aynı sıkıntıyla anakartımı değiştirdim. ve aradan bir ay geçer geçmez yeni anakartdada problem ortaya çıktı.

bilgisayarinda uyumsuz calisan ram veya asiri isinmadan dolayi kaynaklanan bir islemci sorunun var ! termal macun ve ramlarin kontrol edilip bilgisayara,
sfc/scannow
chkdsk/f/r
yapilmali ,, asagida eski konuyu CÖZME yöntemin ne kadar ilgincse!! yukarda benim yeni konudaki tavsiye ETTGIM Cözüm yolu Da bir o kadar ilginc olacakdir, !
Yardımlarınız için çok teşekkürler porblem çözüldü. Ekranm kartının üzerindeki giriş bozulmuş dönüştürücü ile diğer girişe taktık son olarakta anakart üzrindeki ram girişinin teki bozulmuş ramlerin yerini değiştirildiğinde problem düzeldi yardımlar için herkeze tekrar teşekkür ederim.

arkadaşlar Bu Sorunun Ayınısı Benim Bilgisayarımdada Var Ve İnternette Araştırmadığım Kasanın Oynamadığım Yeri Kalmadı Ekran Kartını Kontrol Ettim Sorun Yok Ramlere Baktım Sorun yok İşlemciyi Söküp Taktım Düzeldi Bir Gün Sora Açtığımda Sorun Hala Devam Ediyor.

Geçici olarak başka bir ekran karıtı ile dene onboard kart varsa ekranı ona tak dene.
Olmazsa bilgisayarı komple sök.
Adım adım montaj yap.
Nasıl dersen önce sadece anakarta powesupply(güçkaynağını) bağla.
Bu halde açınca biosdan işlemci yok uyarı sesini alman lazım.
Daha sonra işlemciyi tak.(10 dakika bekle tecrübi değer beklemezssen sorun olabiliyor.)
Bundan sonraki açılışta ram yok hatası alman lazım.
Tek bir slota rem tak açılışta ekran kartı hatası alman lazım.
böyle devam et
Hala olmuyorsa bir yerlerden PCI ekran kartı bul onu dnee belki de slotun hasarlıdır.(başımıza geldi ekran kartı slotu anakartta arıza yaptı )

Geri