Kargo ile kulis sohbeti…

Sercinho7

Dark Side of Creation
Reaction score
0
Türk rock müziğinin başarılı grubu ile keyifli bir sohbet gerçekleştirdik.

09012008163405_47_522514kar.jpg

Türkiye’nin en eski ve en istikrarlı gruplarından biri olarak Kargo yıllar içinde ne gibi değişimler geçirdi? Bireysel değişimleriniz de dahil…

Serkan: ‘Grup’ olayını biz icat ettik!
Burak: Çok uzun bir cevabı var aslında bu sorunun, 13 sene sonuçta…
Selim: İlk zamanlarda o kadar konser seven bir adam değildim ama artık seviyorum. Sahne performansımız çok arttı, o açıdan çok değiştik.
Serkan: Bunun parayla bir alakası olabilir mi? Para geldikçe sevmeye başladım gibi… (kahkahalar)
Selim:Bunu dışında tecrübe kazanıyorsun tabii, bu da grubu pozitif etkiledi. Konserlerdeki ‘entertainer’ özelliğimiz çok arttı, ilk konserlerle son konserleri karşılaştırırsak… Müziğimizde albümler birbirinden farklı olduğu için değişim tabii ki ileriye doğru ama inişli çıkışlı. Ben böyle düşünüyorum.

Müzik yaparken ki ruh hallerinizi merak ediyoruz, tek başınıza ya da beraberken…

Koray: Müzik yapmak çalışmakla oluyor ya, ilham bunun yüzde 10’u gibi bir şey. Konsantre olup o emeği verdiğin zaman, konsantrasyon arttığı için daha iyi yapıyorsun.
Burak: Bu da neticede bir iş.
Serkan: Ama memur zihniyetli bir durum da değil…
Koray: Ama geldiğinde de çalışmalısın…

Hiç kendi türünüz dışında müzik yapan biriyle sahneye çıkmak istediniz mi?

Selim: Kendi türümüz dışında müzik yapanlarla çalıştık neredeyse hepimiz. Ama ben kimseyle beraber sahneye çıkmak istemem. Onlar bizim konserimize gelsin.

Biraz da geride bıraktığımız yıldan bahsedelim. 2007 nasıl geçti?

Selim: Yaptıklarımızı değil yapacaklarımızı konuşarak geçti. (kahkahalar)
Koray: Yıldızların altında çıktıktan sonraki tempo devam etti bütün yıl.
Serkan: Totalde güzel bir yıldı.
Burak: Tatlı bir yorgunluk vardı ya.

Gittiğiniz konserler?

Selim: 2007’de izlediğim en iyi konser Aerosmith konseriydi. (Çöken kısa ama derin sessizlikten anlaşıldı ki Amerika konserine gidemeyenler gidenleri biraz kıskandırmış).
Koray: Biz de buradakilere gittik. Tori Amos, Lauryn Hill, Smashing Pumpkins… Yani festivallere gittik.

En çok dinlediğiniz albüm?

Burak: John Mayer – Continuum
Serkan: Bol bol Muse.
Koray: Tori Amos’un yeni albümünü çok beğendim. Amy Winehouse ve Queens of the Stone Age’in 2 sene önce çıkardığı albümünü hala dinliyorum.
Selim: Ben Feist dinledim en çok.
Ferhat: Ben galiba baştan sona dinlemedim hiçbir albümü.

Heyecanla beklediğiniz, 2008’de çıksa da dinlesek dediğiniz bir albüm var mı?

Ferhat: Ben Pearl Jam albümü hep beklerim mesela.
Selim: Bence artık dünyada albüm beklenen bir dönem yaşanmıyor. Albüm çıkınca dinleniyor.
Serkan: Yakında korsan, internet, vs. gibi nedenlerden dolayı öyle bir durum olacak ki sanatçının kendisinden önce albümü dinleyebileceksin!

Sormazsak olmaz… 2008’den neler bekliyorsunuz?

Koray: Dünyayla ilgili bir şey söyleyeyim. Şu sıkıntılı günler bitsin artık!

Biter mi sizce?

Koray: Bilmiyorum ama buna niyet edelim. Hiç kimse hiçbir şeye konsantre olamıyor. Bizim yaptığımız iş tadını tuzunu kaybetti. Eğlence sektörü de darbe yedi.
Serkan: Ben de Koray’ın niyetine dua edeyim.
Burak: En önemli şey bu ülke için de… Sıkıntıların bitmesi.
Selim: Onlar bitmeyeceği için de Allah sağlık, akıl fikir versin diyelim!

E-Kolay​

Geri