Karar Vermek

MaYdOnOz

New member
Reaction score
0
KARAR VERMEK

Size acı veren evliliğinizi bitirmek istiyorsunuz, hem de uzun bir süredir ama nedense bir türlü bunu gerçekleştiremiyorsunuz.

İşinizi sevmiyorsunuz, asıl yapmak istediğiniz başka bir iş ama, yeni atılımlar için cesaretiniz yok. Korkuyorsunuz.

Kadın olduğunuz için kararları eşinizin vermesi size doğal geliyor ama zaman zaman içiniz buruluyor. Keşke... diye başlayıp devamını getiremiyorsunuz.

Öyleyse aşağıdaki satırlara bir göz atın;

"Hayat ya cesur bir tecrübedir, ya da hiç bir şey değildir." Helen Keller

Karar vermek önemlidir. Hatta herşeyden daha fazla önemlidir. Karar vermek için sizlere altı anahtar vermek istiyorum.

Karar vermenin gerçek gücünü unutmayın. O güç tüm hayatınızı değiştirmek için her an kullanabileceğiniz bir araçtır. Yeni bir karar verdiğiniz anda, yeni bir sebebi, etkiyi, yönlendirmeyi ve hayat hedefini devreye sokuyorsunuz. Aslında hayatınızı değiştirmeye, o yeni kararı verdiğiniz anda başlıyorsunuz. Kendinizi zor durumda hissettiğinizde, elinizde bir seçenek olmadığına inandığınızda, her şey beni buluyor bana oluyor dediğinizde, bunu durdurmak için bir durup karar vermeniz yeter. Unutmayınki bir kararın gerçek olup olmadığı, yeni eylemlere geçmenizle ölçülebilir. Eğer eylem yoksa, aslında karar vermemişsiniz demektir.

Herhangi bir şeyi başarmanın en zor adımı, adanmak, gerçek bir karar vermektir, bunu unutmayın. Adanmışlığınızı uygulamak genellikle kararın kendisinden çok daha kolaydır. Bu nedenle kararlarınızı zekice verin, ama çabuk verin. Onu nasıl uygulayacağınızı, uygulamaya gücünüzün yetip yetmeyeceğini uzun süre düşünüp durmayın. Siz karar verin, o kadar! Karar vermenin de kendi başına bir eylem olduğunu anlayın. Gerçek anlamda bir karar verdiğinizi, o karardan eylemler fışkırdığında anlarsınız. Bir sebebi harekete geçirmiş olursunuz. Genellikle bir karar vermenin etkisi, daha büyük bir amacı yaratmaya katkıda bulunur. Benim kendim için koyduğum kritik bir kural vardır: Karar verdiğin yerde dur, o kararı gerçekleştirmek için bir eylem yapmadan oradan ayrılma.

Sık sık kararlar verin. Ne kadar çok karar verirseniz o kadar başarılı olursunuz. O gücünüzün bağlarını hemen şu anda çözüp, ertelemekte olduğunuz bazı kararları verin. Bunun hayatınızda yaratacağı heyecana ve enerjiye inanamayacaksınız.

Kararlarınızdan ders alın. Bundan kaçmak olmaz. Ne yaparsanız yapın, bazen kötü kararlarda vereceksiniz. Böyle bir durumda kendinize kızmak yerine bir şeyler öğrenin. Kendinize, "Bunun iyi yanı neresi? Bundan ne öğrenebilirim?" diye sorun. Bu başarısızlık belki de kılık değiştirmiş bir armağandır, çünkü onu gelecekte daha iyi kararlar verme işinde kullanabilirsiniz. Kısa dönemli engeli düşünmek yerine, size zaman kazandıracak, paradan, acıdan tasarruf sağlayacak, gelecekte başarıya ulaşmanızı garantileyecek dersleri öğrenin.

Kararlarınıza bağlı kalın, ama yaklaşımlarınızda esnek olun. Örneğin bir kere insan olarak nasıl biri olacağınıza karar verdikten sonra, bunu yapmanın yollarından birine bağlanıp kalmayın. Siz sonucun peşindesiniz. Alternatif yollara açık olun. Yaklaşımınızda katılaşmayın. Bir esneklik sanatı geliştirin.

Kararlar vermekten zevk alın. Bir anda vereceğiniz bir kararın, hayatınızı ebediyen değiştirebileceğini bilin. Bu karar kuyrukta önünüzde duran insanla, otobüste yanınıza oturan kişiyle, bir sonra edeceğiniz ya da size gelecek telefonla, ilk göreceğiniz filmle yada kitapla ilgili olabileceği gibi. Bazen bir satır okumakla su kapaklarını açıverirsiniz, hep bekleyip durduğunuz şeyler gelip yerine oturuverir.

Geri