~PRENSES~
Romantizmin Delisi
KAYMAKLI EKMEK KADAYIFI
MALZEMELER:
1 Paket tuzsuz etimek
1 Kilo süt
4 su bardağı toz şeker
3 çorba kaşığı nişasta
2 poşet krem şanti
1 paket vanilya
1 yumurta
3 su bardağı su
1 çorba kaşığı margarin
YAPILIŞI:
Sütten 1.5 su bardağı ayrılır.Kalan süte 1 su bardağı şeker,nişasta,margarin,vanilya ve yumurta eklenip muhallebi kıvamına gelinceye kadar bir tencerede pişirilir.Ayrı bir kapta, şerbet için;3 su bardağı soğuk su dikkatlice dökülür ve sertleşen şekeri eriyinceye kadar karıştırılarak kaynatılır.Büyük bir borcam'a veya tepsiye Etimek'ler dizilir. Üstlerine hazırlanan ,
şerbet sıcakken dökülür ve Etimek'lerin şerbeti iyice çekmesi beklenir(gerekir).
Bunun üstüne ,hazırlanan muhallebi dökülür ve spatula yardımıyla yüzeyi düzeltilir.
Ayrılan 1.5 su bardağı sütle birlikte çırpılan kremşantide muhallebinin üstünü kaplayacak şekilde yayılır ve 2-3 saat buzdolabında soğumaya bırakılır.
Annemden aldığım bu tarifi sizle paylaşmak istedim şimdiden afiyet olsun.
MALZEMELER:
1 Paket tuzsuz etimek
1 Kilo süt
4 su bardağı toz şeker
3 çorba kaşığı nişasta
2 poşet krem şanti
1 paket vanilya
1 yumurta
3 su bardağı su
1 çorba kaşığı margarin
YAPILIŞI:
Sütten 1.5 su bardağı ayrılır.Kalan süte 1 su bardağı şeker,nişasta,margarin,vanilya ve yumurta eklenip muhallebi kıvamına gelinceye kadar bir tencerede pişirilir.Ayrı bir kapta, şerbet için;3 su bardağı soğuk su dikkatlice dökülür ve sertleşen şekeri eriyinceye kadar karıştırılarak kaynatılır.Büyük bir borcam'a veya tepsiye Etimek'ler dizilir. Üstlerine hazırlanan ,
şerbet sıcakken dökülür ve Etimek'lerin şerbeti iyice çekmesi beklenir(gerekir).
Bunun üstüne ,hazırlanan muhallebi dökülür ve spatula yardımıyla yüzeyi düzeltilir.
Ayrılan 1.5 su bardağı sütle birlikte çırpılan kremşantide muhallebinin üstünü kaplayacak şekilde yayılır ve 2-3 saat buzdolabında soğumaya bırakılır.
Annemden aldığım bu tarifi sizle paylaşmak istedim şimdiden afiyet olsun.