karaburun

Novace

New member
Reaction score
0
Karaburun

212u3vs.jpg

Karaburun sahip olduğu temiz havasıyla oldukça ilgi çekiyor. Balıkları ile de meşhur olan ilçede, özellikle çupra, barbun ve ak kefalin lezzetlisini oldukça ucuza tatma imkanı bulunuyor. Ayrıca, dalından kopartılıp hiçbir işlem görmeden tüketilmeye hazır enfes hurma zeytinlerinin tadına doyum oluyor.

k0kgpj.jpg

Enginar, sümbül ve nergisiyle ünlü Mordoğan, ilçenin iki belediyesinden biri. Doğası ve sakin yaşantısıyla alternatif tatil yerleri arasında yer alan Karaburun, güzel manzaralı koylara sahip.
Üç tarafı denizlerle çevrili, yeryüzünde esen tüm rüzgarların geçtiği, Homeros’un “Rüzgarlı Mimas” olarak tanımladığı lacivert denizi, oksijen zenginliği, el değmemiş doğasıyla bir tatil cenneti.
Özellikle doğal yürüyüş parkurlarında yapılacak trekking, kentin karmaşasından uzak vakit geçirilmesini sağlarken, küçük sevimli köyleri, birbirinden güzel koyları, eski taş evleri ve yel değirmenleri görülmeye değer yerler arasında bulunuyor.

2la39yd.jpg

Karaburun’un hemen açığında bulunan Büyük Ada’daki Roma döneminden kalma mezarlar, mimari yapısıyla dikkati çeken Sazak köyü, Bozköy, Akçakilise, Hasseki Kumbükü, Sarpıncık Hamzabükü, Parlak Badembükü, Küçükbahçe, Denizgiren, Eğriliman, Karareis ve Gerence koyları, doğal güzellikleriyle keşfedilmeye hazır cennetler.

Hocam yıllardır karaburun ve çevresinde dolaşırım ama bu burnu ilk defa görüyorum( ikinci foto).Eğer bulunduysanız tam olarak hangi köyde olduğunu tarif edebilirmisiniz .
Saygılar.

Hocam yıllardır karaburun ve çevresinde dolaşırım ama bu burnu ilk defa görüyorum( ikinci foto).Eğer bulunduysanız tam olarak hangi köyde olduğunu tarif edebilirmisiniz .
Saygılar.

malesef hiç bi bilqim yok :) bu yaz qitme ihtimalimiz var , eğer qörürsem paylaşırım (;

Yha Fazla Denizli Resim Atmayin Canim Denize gitmek İstiyio gidiyomiyom xD... Tikilip Kaldik eve xD...

Saygılar.

hocam ayibaligi denilen bolge olabilir.orasida bu fotoya benzer bir yer.

Saygılar.

İkinci foto mordağan da ayıbalığı denen yerdir. Ordan denize az atlamadık. merdiven halâ sağlam 15 yıldır :)
konu çok güzel teşekkürler

2. Resimdeki yer .badembükü ordaki koyda bir dalyan cok gittim ve balık tuttum orda ;)
yolladıgım resimdeki karsı dağın altıdır orası

Geri