Karabasan Gercegi

aRıZaLı

New member
Reaction score
0
Uyandiginiz halde yataktan kalkamamaniz, bir guc tarafindan hareketlerinizin engellenmesi, kipirdayamamaniz yada konusamamaniz, bagirmaya calistiginiz halde sesinizin tum cabalamalariniza ragmen cikmamasi, bu sure zarfinda cesitli sesler ve halusunasyonlar gormeniz yani, halk arasinda Karabasan diye tabir edilen olay.
19 yasindaydim. O zamana kadar karabasanin ne adini ne sanini duymustum. Ilk yillar sesli ve goruntulu yogun bir sekilde yasadim. Ailecek panik icerisindeydik. Caresizlikten herkezin verdigi akli uygulamaya koyulduk.Bu arada cok komik olaylar da yasadim. Dortyol agizlarina sekerli sular doktum, yatagimin altinda kuranla uyudum o olmadi bicakla uyudum o olmadi makasla uyudum o da olmadi hocaya gittik bana muska yazdi. O olaydan sonra yogunluk azaldiysa da tam olarak kesilmedi.Cahil insanlar da degiliz ama nedense o zamanlar hic aklimiza bir psikologa danismak gelmedi . Cunku birazdan anlatacagim seyler cok mistik doga ustu olaylardi.

Her olay sonrasinda yataga oturup '' Neden Ben?'' diye aglardim. Ne yapmistim acaba.Neden boyle korkunc olaylar beni bulmustu.Bu konuyu her ne kadar arastirdiysam da bir sonuca ulasamamistim. Gorduklerim ruya miydi acaba? Kendimi cok tahlil ettim .Her defasinda gozlerim acik bulundugum mekani cok iyi gorebiliyordum. Fakat bir turlu ne hareket ediyor ne de bagirabiliyordum.Hadi hareket edip bagiramiyorum tamam ama o anda duydugum sesler ya da gordugum goruntuler beni zivanadan cikariyordu . Yasadiklarimi arkadaslarima anlattigimda pek inanan olmadi.Benim gibi karabasanlar tarafindan basilanina da rastlayamamistim. Bulundugum mekani degistirirsem belki yarari olur deyip yurtdisina ciktim olmadi evlendim yine olmadi. Dindar bir teyzemize bu konuyu anlattim. Teyze bana Kuran dan bazi ayetler okudu. O gunden sonra olaylar kesildi.Arasira yine bu olayi yasasamda eskisi gibi degil artik..

Basimdan gecenleri bir internet sitesinde 4-5 satirla ozetledim.Bu konuda yuzlerce mesaj aldim.Bir kismi cinlerle ilintili oldugunu soylerken, diger kismi beyinsel fonksiyonlarla iniltili oldugundan bahsettiler. Buyuk cogunluk ise basindan bu tarz olaylar gecen insanlardan aldigim mesajlardi. Hepsi de benden bu konuda yardim istiyordu. Hal boyle olunca kayitsiz kalamadim ve bu siteyi yapmaya karar verdim.Benim yasadiklarim korkunctu hic bir yerde cevap bulamamistim daha da kotusu bu olayin yalnizca benim basima geldigini saniyordum.Ama simdi biliyorum ki bu olayi bir cok insan yasiyor .Turkiye'de bu konuyla ilgili ne bilimsel ne de dinsel bir bulguya rastlayamadim. Tahmin edersinizki bu olay yalnizca Turk insanin basina gelmiyor. Amerika'da bu olaya SLEEP PARALAYSIS adi verilmis.

Bir grup insan bu olayin cinler tarafindan yapildigini, diger bir grupsa bu konunun beyinle ilgili olup adinin uyku felci oldugunu savundular.Ben her iki grubun da aciklamalarina yer verecegim. Bu konuda bilgisi olanlarin bilgilerini bizimle paylasmalarini da isteyecegim.Ayrica basinizdan gecen deneyimlerinizi de bana yazabilirsiniz.Yalniz bildigimiz bir sey var ki her ne ise, Dunyanin her yerinde bu olayi insanlar yasiyorlar. Eger bu olaylar surekli basiniza geliyor ise benim size tavsiyem hastahanelerin neurology klinigine gidip bir beyin filmi cektirmeniz. Hepinize karabasansiz gunler dilerim.

Bu olay çoğu insan gibi banada oluyodu. İlk okul çağlarında sık sık at başlı altı kollu ateşten bi yaratık görürdüm. (şimdi olsa gülüp dalga geçerdim o görürdü kara basanı :) )
Her neyse bir gün okulda bu konuyu arkadaşlarıma anlattım. kendisinden hiç beklemediğim bi arkadaşım(tam fırlama) adı ahmetti. Onunda başına geliyomuş böyle olaylar babannesine anlattığında ona böyle bir rüya gördüğünde ilk önce sakin olmasını daha sonra Allah'ı düşünüp besmele çekmesini söylemiş. Bu mümkündü çünkü bu rüyalarda bilinç yerinde oluyodu ve eğer rüyana hakim olursan senin istediğin gibi rüya farklı şekillere giriyodu. Bende denedim evet bir kaç saniye sonra uyandım. daha sonrakilerde bu süre dahada kısaldı. Zaman zaman yine görürüm ve direk panik yapmadan besmele çekerim kesin sonuç veriyor. Arkadaşıma teşekkür ediyorum.

benim de başıma bi' kere geldi...
çok merak ediyodum...
merakım gitmiş oldu...
ben büyük böceklerden korkarım...
küçüklerinden de tiksinirim...
rüyamda kendimi tamamen böceklerle dolu bir odada gördüm...
ilerisi aydınlıktı...
başka bir odadan buraya girmiştim ama bu zor engeli aşarak aydınlığa gitmek zorunda hissettim kendimi...
geri dönmedim yani...
ilerledim
böceklere sürtünmemeye çalışıyodum...
birden kulağıma uçan bi' böcek kaçtı....
ve öyle tiz bir sesle bağırdı ki uyandım...
ama hareket edemedim...
hala hayal meyal rüya içindeydim...
odadan çıktım böcek hala kulağımda bağırırken tam anlamıyla uyandım...
ben de hem o sesi bastırmak hem de yardım çağırmak için çok yüksek sesle bağırdım...
fakat sesim çıkmadı...
biras sonra hareket edebildim..
içeri gittim...
anne o kdr bağırıyorum dduymuyo musun ya dedim
ama yoo hiç bi şey duymadım dedi...
başımdan geçen ilk karabasan olayıydı ve ilginçti.

bu tür bir olay benim başımdan geçmedi ama çok yakın bir arkadaşımın başından geçmiş tam onu size yazmaya karar vermiştim acayip bi durumla karşılaştım elektrikler kesildi çevredeki evlere bakıyorum onlarda var sigortayı kontrol ettim ama ondada bi sorun yok bu yüzden yazmaktan vazgeçtim olayı... ben biraz inanırım böle şeylere (cinlerin insanlarla uğraştığına falan) açıkçası korktum yani ve umarım benim başıma gelmez bu karabasan olayı yoksa kafayı yerim

banada oldu ya ilk defa gördüm 5 gün falan oldu hayatımda bu kadar korkmadım yemin ederim çok korkunç.

bence uyku felci :D çünkü açıklaması cinlerden falan daha mantıklı geliyo

ONU GÖRÜNCE KORKMAYIN KORKARSANIZ ÜSTÜNÜZE ATLAR :p

ONUN SİLAHI SÜBHANİKE OKU BİŞEY OLMAZ

ben kanka oldum artık her gece bataga 3 kişi buluyo gelio batak oynuyoz ne yapalım tecavüzden kaçamayınca zewk almaya bakıyoz işte.....

hocam bu olay tamamen beyin fonksiyonlarıyla ilgili bu olay fark ettiyseniz hep yarı uyanık hallerde olur yani ne tam uyanıkken nede tam uyurken nedeni ni şöle açıklıyım :
uyurken wücudumuz felçlidir kendimize zarar wermememiz için
şimdi siz uyanıyorsunuz gözlerinizi açıyorsunuz yani beyninizin ilgili kısımları uyanıyor ancak rüya ile ilgili olan kısımları hala çalışmaya dewam etmekde we şöyle bi durum oluşuyo arka dünyaya asetat kagıdından bakıyormuş gibi bi görüntü aldanmacası oluyo yani rüya kısmı ile reel kısım aynı anda çalışınca iki görüntü üst üste biniyor
hareket edemememize gelince wücüd siz uyanmanıza ragmen hala felçli oldugundan
dua kısmına gelincede tamamen piskolojik bi olay sonuçda düşünen insanlarız we o yarı uyanık halde düşünce kısmıda çalışıyor o kadar inanmışız ki dini bi olay olduguna bu basait halisinasyonun dua okuyunca geçer diyoruz dua nın mealini bile bilmeden...

YA BEN NE BİLİMSEL BİR YORUM YAPACAM NEDE DİNSEL çünkü ne olduğunu ne ben bede başkası tam olarak biliyor ve bu olaylar benimde başımdan çok geçiyor hemen hemen ayda bir iki defa oluyor bende hatta kimi zaman öyle oluyorki nefes bile alamıyorum horlama gibi sesler çıkarıyorum ve vucudumun hiç bir bölgesini hareket ettiremiyorum hatta bir keresinde sanki sert bir tokat yemiş gibi oldum ama aniden uyandım çevremde de kimselr yoktu mecburen tekrar uyudum ve en son karabasan olayınıda bu sabah yaşadım hemde iş yerinde ( 28/03/2007 ) ne yapacağımı bilmiyorum kimisi bir doktora git diyor kimisi ise bir hocaya ne yapmalıyım sizce

alpgg' Alıntı:
bence uyku felci :D çünkü açıklaması cinlerden falan daha mantıklı geliyo

UyKu FeLcİ gİbİ BiŞİy DuYdUmDu HEr iNsAnA oLuRmUş..:saskin

sizin görüşlerinize saygı duyuyorum ama bana saçma geliyo bu tür absürd düşünceler hadi cinler şeytanlar var da karabasan üstüne çullanır filan bana daha önce hiç olmadı olmaz da sanırım çünkü bana göre böyle bişiy yok hayatımda inanmadığım içinde bu tür olayla karsılaSmıyorum

bu olay benım basımada 4-5 sene evvel sıkca gelırdı.ama benim yasadıgım sizinkiler gibidetaylı degıl.ruyamda yatakta hala yatmakta oldugumu gorüyodum fakat hareket edemiyodum.haliyle avazım cıktıgı kadar bagırmama ramen hic sesim cıkmıyodu.rüyadan uyanıp kalktım zaman elimde olmayan bi nedenden dolayı aglardım.annanem nerden buldu nası etti bılmem bi muska getirdi.yatagımda 2-3 yıl boyunca durdu bende bu illetten kurtuldum .artık muskamda yok ama hic yasamıyorum .insallah yasamamda...

news124 arkadasım gereceketen acıklayıcı bılgıler vermısss doğruluk payının da oldugunu dusunuyorummm

anlattığınız olaylar muhteşem beynimizin bize yaptığı oyunlar ... uyku felcinde de kıpırdayamama ,veya hareket edememe gibi durumlar vücudun uyku halinden kurtulamamış olmasından ve henüz kasların tam olarak açılamadığından ileri gelir...(bunları ben uydurmadım :D, bilimsel açıklaması bu ) news124 arkadaşımız da belirtmiş ztn

verdiğiniz bilgiler için teşekkürler...:) bana hiç olmadı ama.

Ila KÖtÜye Ne OmuŞ Kİ Sİze Olsun

belki garip olucak biraz ama ben bu konuyla ilgili bir film önericem "The Exorcism of Emily Rose " die 2005 yapımı bu film kara basan dediğimiz olayla başlayan gerçek bir hikayeden alınmış filmin konusu izlediğinizde birebir yaşamış oluyorsunuz olayı cidden konusunda başarılı bence... benimde başıma geldi kara basan ama ben ona fena bastım sonra o ayrı mevzu korkulacak hiç bir şey yoktur bol bol dua ve Kuran okumak gerek.... yardım isterseniz lütfen ilk Allah a yalvarın çünkü derdi size o verdi çarede Ondadır üfürükçüler boş safsatadan ibaret hemde... neyse filmi izleyin biraz tırsın... :goz:

ben başımdan geçeni anlatıyım. bundan iki yıl önce idi ardı ardına 3 gece karabasan olarak tabir ettiğimiz şey oldu. ilk iki gece sadece uyandığımı görüyordum ve kıpırdayamıyordum. acaip caip titremeler geliyordu. sonra kalkmak istedim yatağımdan kalkamadım. işte sonra bağırmayı denedim yok olmadı bağarıyorum ses yok. biri sanki boğazımı sıkyıordu asıl olay 3. gece oldu. yatmak bile istemiyodum. uyudum. ve aklımdan şunlar geçiyodu aa uyudum ben filan o an bi karıncalanma oldu gözlerimi açtım. ve yine yerimden kalkamıyordum. bağaramıyordum sonra yeterrrrr. dedim alalhım yardım ett. sonra ayağa kalktım. 1 bardak su içtim biraz oturdum . gözlerimi kapadım. ve açınca birde ne göriyim tekrar yataktayım üzerimde yorgan örtülü ve yine kıpırdıyamıyordum... bağaramıyordum ağlıyorum artık ağlamaktan sinirlerim bozuldu kafayı yicektim tekrar kalkabildim ve kendimi cimcikliyordum ve bu sefer uyandım dedim. annemi kaldırıp olayları anlattım bi fincan kahve filan içtim. sonra yeniden yatağıma giderken bişeyler oldu ve tekrar yataktayım. bunları yaşmak eminim kimse istemezdi. artık iyice zıvanadan çıkmıştım bildiğim bütün duaları okudum en sonunda dikildim . saat gece 5 idi bu sefer bi 15 dk yatağımın ucunda oturdum ve dua etmeye başladım allaha ylvarmaya başladım. ağlıyordum ama nasıl ağlamak. ondan sonra bu sefer cidden kalktığımı anlamıştım ve ondan sonra uyumadım bir günler boyunca etkisinden çıkamadım . ilk günlerde o kadar şiddetli değildi ama 3. günü çok kötü olmuştum. allah kimseye yaşatmasın derim çok kötü bi olay bence beyinle alakalıda olsa metafiziksel birşeylerin döndüğü açık...

banada olmuştu galiba ilkokul 6. sınıftaydım rüyamda bişe görüp korkuyla uyandım uyandığımda kendı kendıme yatağa gömüldüğümü hissettim sanki üstümde bişey vardı ver ağzımı kapatıyordu sonra bağırmaya calıstım ama sesim çıkmadı bi anda dilim kupkuru olmustu anneme anlattım olayları oda bana bi daha olursa içinden 'denizlerin suyunu iç çöllerin kumunu sayda gel' die bi söz söledi sonra tahminen 1 ay sonra bi daha oldu ve annemin bana dediği sözü söledim ogün bugündür bir daha hiç basıma böle bi olay gelmedi

Geri