Kara Çarşaf'a da Özgürlük

64general1

New member
Reaction score
0
Kara Çarşaf'a da Özgürlük

Ali İhsan Gürcihan

Bazı siyasilerimize ve maalesef bazı bilim adamlarımıza göre,

’’Türban bir siyasi simge olarak Cumhuriyetimiz’in laik ve demokratik değerlerine tehdit teşkil etmiyormuş.’’

Anayasa hazırlıklarında görev alan aynı bilim adamlarına göre,türbana özgürlük getirmek için yapılacak madde değişikliklerinde de eğer

‘’Sadece kılık kıyafet denirse, Nazi kıyafeti,burka ve bikini bile serbest olurmuş.O nedenle yapılacak düzenlemeye kısıtlama getiren bazı kayıtlar konulmalı’’

imiş.

Sözüm ona şu demokrasi ve özgürlük savaşçılarının anlayışına bakınız.

Cumhuriyet değerlerine zarar getirse bile,kendi simgeleri türban için özgürlük olsun,diğerleri için kısıtlama getirilsin.

Eğer özgürlükten bahsediyorsanız ve türbanı serbest bırakmak Laik Cumhuriyet açısından tehdit teşkil etmiyorsa,sizin bu demokrat anlayışınıza göre KARA ÇARŞAF veya BURKA neden tehdit teşkil etsin.

Siyasi bir simge olduğunu dahi kabul ederek türban serbest olabiliyorsa ve gerçekten bu işi özgürlükler adına yaptığınıza inanıyorsanız, hodri meydan,bende bazı vatandaşlarımız adına kara çarşafın ve burka’nın serbest bırakılmasını istiyorum.

Neden çekinerek ve hangi hakla, kara çarşaf ve burka ile öğrenim görmek isteyenlerin eğitim hakkını kısıtlamak istiyorsunuz?

Nedeni çok açık belli.

Sizin türbanınız,ABD’nin Büyük Orta Doğu hayallerine hizmet eden tarikatın, ılımlı İslam ideolojisini yaygınlaştırma ve rahatlatma yolunda yapılan mücadelenin bir simgesi olduğu için serbest bırakılacak.

Çarşaf ve burka ise ABD’nin düşman ve terörist ilan ettiği radikal İslam’ın toplumsal kıyafeti olduğu için tehlikeli ve yasak olarak kabul edilecek.

Aslında esas niyetinizin üniversitede türban serbestliği ile de sınırlı olmadığı,bir sonraki amacınızın ise Konya Milletvekili’nin de açıkça ifade ettiği gibi kamu hizmetinde de türbanı serbest bırakmak olduğu açıkça ortadadır.

Daha da ötesi gerçek amacınızın ılımlı İslam adına,Laik Cumhuriyet karşıtı toplumsal dönüşümü önce şekilde ve sonra özde gerçekleştirmek olduğu konusunda çok ciddi endişelerimiz bulunmaktadır.

Laik Cumhuriyet’i, beceriksiz ve sahtekar Cumhuriyetçi’lerin elinden alıp koca bir kazanın içerisine atmışsınız,altından yavaş yavaş ısıtıp,kaynatıyor ve ürkütmeden toplumu geleceğin sözde kutsal ama güdümlü düzenine büyük bir dış destek ve maharetle alıştırmaya çalışıyorsunuz.

Cumhuriyet’imizin kuruluş felsefesini kendi menfaatlerine göre çarpıtan ya da anlayamamış ve bilim adamı olarak geçinen kocaman unvanlı bazı profesörler,rektörler ve YÖK mensupları ise kendileri hakkındaki tüm aşağılamalara rağmen,şahsi gelecekleri ve istikballerini garantiye almak için kaynayan bu kazanın altına odun taşımaktan ve Laik Cumhuriyet düzenini sırtından bıçaklamaktan geri kalmıyor ve hiç de utanmıyorlar.

Cumhuriyet düzeninin kendilerine emek ve makam verdiği sözüm ona bu saygın sıfatlı kişiler, eğer bazı siyasiler gibi Cumhuriyet kazanımlarını hiçe sayıp, üniversitelere türban serbestisi getirilmesinde gerçekten bir mahzur görmüyorlar ise,onlara sesleniyorum.

O zaman tüm vatandaşların özgürlük anlayış ve haklarına saygı duyulmasını ve bu yağmadan herkese bir pay verilmesini istiyorum.

Laik Cumhuriyeti hançerlemeye,Cumhuriyet kazanımlarını yok etmeye devam edecekseniz,tekrar söylüyorum HODRİ MEYDAN,rahat davranın ve sadece türbanı değil,bazı vatandaşlarımızın inançlarına da saygı duyarak KARA ÇARŞAF ve BURKA’nın serbest bırakılmasını da savunun.

Savunun ki,özgürlük ve demokrasi düşmanı olarak suçladığınız kimseler, sizler gibi aydınların demokrasiyi kullanarak Cumhuriyet Değerlerini nasıl harcadığına tarih önünde tanıklık edebilsin.

Yakında o da olacak inşallah :D Bu arada aramıza tekrar hoşgeldin YEHOVAN kardeş. Daimi ve etkili olman temennisiyle.

:) Kılık Kıyafet Yönetmeliğini toptan kaldıralım isteyen çıplak isteyen kara çarşafla isteyen şapka ile isteyen sarık ile gelsin

SORUNU ÇÖZÜP GERÇEK ÖZGÜRLÜĞÜ ANCAK BU GETİRİR

:)
Hoş bulduk. Daimi bu gidişle olamam Dünya Ban rekorunu kırmaya adayım :pp Herkese iyi forumlar.

bazı ları diyorki "efendim başörtüsü ne özgürlük olursa bizde donla gireriz buda bizim hakkımız"

ben bu düşünceyi sonuna kadar desletliyorum.tabiki isteyenler donla girebilir hatta isterlerse donsuz bile girmeliditler :)

Edebsizliğin başladığı yerde edebiyat biter. (M.AKIF ERSOY)

Edepsizliği kendine huy edinenler kendine gelsin. Onlara karşılık onlar gibi verilir ise dönerler şaşkoloza ! Çıtları çıkmaz Meydana İnemezler Daha...

iki bayanı yan yana koyalım birisi başörtülü veya türbanlı, diğeri de başı açık olsun. bu iki bayana dışardan bakan bir insan kapalı olanın müslüman olduğunu söyler, ama diğeri için bu konuda yorum yapamaz. aynı şekilde namaz kılan bir insanı gördüğünüz zaman onun müslüman olduğunu anlarsınız. vs. bu örnekler çoğaltılabilir. burdan çıkacak sonuç: türban bir simgedir, başörtüsü bir simgedir, kara çarşaf ve namaz da bir simgedir. bunlar bir insanın müslüman olduğunun simgeleridir. ha bunu birilieri siyasi simge yapmaya çalışıyor, orası ayrı bir mevzu. ak partiye gelince; bu türban mevzusu akparti döneminde çıkmış bir mevzu değildir, bunun göz ardı edilmemesi gerekir. eğer ki halk türban yasağının kalkmasından yana değilse gelecek seçimlerde bir parti çıkar derki "biz başa geçersek bu yasağı yeniden getireceğiz":) bir problem kalmaz. tabi o zamana kadar türbanlı insanlar(insan dedim kusura bakmayın, canavar falan denilmesi daha mı uygun olur du acaba) bu laik demakratik cumhuriyeti böğründen hançerlemez cumhuriyetin kazanımlarını yok etmezlerse!!! ilginç değil mi?

İsteyen G-String ile (hem de herkesin görebileceği şekilde) üniversiteye gider. Örneğin İtalya
İsteyen başörtü ile üni okur. Avusturya
İsteyen başörtü ile üni okuyamaz Türkiye :D :D :D

Boş işler =) kasmayın boşuna karşınızda koskoca ANAYASA var ;)

Geri