KARA ÇARŞAF CHP'ye Ne Kazandırdı ?

Newwave

Altın Üye
Altın Üye
Reaction score
0

zt7vw3.jpg

KARA ÇARŞAF CHP'ye ne kazandırdı

AKP'yi ilk kez yüzde 30'un altında gösteren anket..

Political Researcher Strateji Geliştirme Merkezi tarafından yapılan anket, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ın çarşaflı kadınlara CHP rozeti takmasına CHP’ye oy verecek kesim başta olmak üzere olumlu bakıldığını ortaya koydu.

AKP'Yİ İLK KEZ YÜZDE 30'UN ALTINDA GÖSTEREN ANKET
CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ın yeni ilçe olan Sultangazi’deki Hamza Yerlikaya Spor Salonu’nda partisine katılımlar dolayısıyla düzenlenen törende çarşaflı kadınlara rozet takması eleştiri alırken, Political Researcher Strateji Geliştirme Merkezi’nin yaptığı “Gündem Araştırması” isimli anket, “rozet” konusuna olumlu bakıldığını ortaya koydu. 16 Büyükşehir Belediyesi faaliyet alanında 21-23 Kasım tarihlerinde yapılan ankete 2 bin 862 kişi katıldı. Ankete katılanların yüzde 26.4’ü AKP’ye yüzde 19.3’ü CHP’ye yüzde 11.2’si ise MHP’ye oy vereceğini bildirdi.

ÇARŞAF CHP'YE NE KAZANDIRDI
Ankete katılanlara, “CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ın tesettürlü bayanlara rozet takmasını nasıl karşılıyorsunuz?” sorusu sorulurken, CHP’ye oy vereceğini belirtenlerin yüzde 77.1’i olumlu karşıladığını söyledi. CHP’ye oy vereceklerini belirtenlerin yüzde 12.5’i durumu olumsuz olarak görürken, yüzde 10.4’ü kararsız olduğunu söyledi.

AKP'LİLER DE OLUMLU BULUYOR
AKP’ye oy vereceklerini belirtenlerin ise yüzde 46.1’i durumu olumlu olarak gördüğünü belirtirken, yüzde 36.9’u olumsuz olarak karşıladığını, yüzde 17’si ise kararsız kaldığını bildirdi.

MHP’ye oy verecek olanların ise yüzde 63.8’i durumu olumlu gördüğünü, yüzde 23.7’si olumsuz gördüğünü, yüzde 12.5’i ise kararsız olduğunu açıkladı.

ÇARŞAFA OLUMLU BAKIYORLAR
Ankete katılanların genelinde ise CHP Lideri Baykal’ın çarşaflı bayanlara rozet takmasına olumlu bir bakış var. Ankete göre, halkın yüzde 58.3’ü durumu olumlu olarak karşılarken, yüzde 26.1’i ise olumsuz gördüğünü söyledi. Halkın yüzde 15.6’sı ise hala durum konusunda kararsız.

BU TAVIR TOPLUMSAL BARIŞA HİZMET EDECEK
Ankete göre, halkın yüzde 55.1’i CHP’nin tavrının doğru olduğunu ve desteklenmesi gerektiğine inanırken, samimiyetine inanmayanların oranı da yüzde 24.5 oldu. CHP’nin tavrının toplumsal barışa hizmet edeceğine inananların oranı ise yüzde 65,4’ü bulurken, yüzde 17.7’si ise toplumsal barışa hizmet edeceğine inanmıyor. (Vatan)

Kaynak

Chp bu acilim icin cok gec kaldi bence.Millet basortusu yasaginin chp yuzunden kalkmadigini bilmiyor mu ? Chp secimlerde cok buyuk husrana ugrayacak.Akp gibi beceriksiz,teslimiyetci bir parti hala oy alabiliyorsa bu chp'nin gecmiste yaptigi yanlis politikalarindandir.

ÇARŞAF GETİR GİYEYİM, BAYKAL'A GÖRÜNEYİM

Çarşaf getir giyeyim
Baykal'a görüneyim
Şu medyanın önünde
CHP'ye gireyim

Yerel seçimler yakın
Herkese rozet takın
Sade çarşaflı yetmez
Peçeliye de bakın

Fatihte çarşaflılar
Ne kadar cafcaflılar
Partiye gelirlerse
Çok meşhur olacaklar

Çarşafa bürünürsün
Partide görünürsün
Altıoklu rozetle
Ne "laik" görünürsün

Tencere dibin kara
Seninki benden kara
Rozet taktığım hatun
Çarşaf giymiş kapkara

Rozet getir takayım
Seni partime katayım
Oyunu ver sen bana
AKP'yi yıkayım

Yatakta beyaz çarşaf
Partide kara çarşaf
Önder Sav konuştukça
Gafları çarşaf çarşaf

Çarşaf getir giysinler
Partimize girsinler
İltifatlar ettikçe
Oylarını versinler

Kongrede çarşaf liste
İste Baykalım iste
Seçimde oy vermeyen
Mutlaka kara liste

Çarşaf giyme tanırlar
CHP'li sanırlar
Zaten sende talih yok
Rozeti de takarlar

Karpuz getir yiyeyim
Sana neler diyeyim
Oyunu ver sen bana
Halkçı mısın bileyim

Çiçekler sulanıyor
Kamer Genç kıllanıyor
Konuştukça Bay Başkan
Çarşafa dolanıyor

Partinin altı oku
Çarşafı sıkı doku
Baykal rozet taktıkça
CHP yiyor .......​

KAYNAK

Bu açılımın getirisi , götürüsü ne olacağı en güzel sandıktan çıkan sonuca göre
belli olacaktır ama muhafazakar tabandan oy kazanmak adına laik tabandan da
hatırı sayılır bir oranda oy kaybetmesi de çok muhtemel bekleyip göreceğiz.

partiler kategorilerine göre üçe ayrılır takkıyeci olanlar sentezci olanlar ve çarşafa dolananlar.

takkıyeci olanlar her türlü yalanı allah adına konuşma yeteneğine sahip ilahi şeytanlardır.
sentezci olanlar iti ,kurtu, maymunu ve arabı sentezleyerek takdire şayan milliyetçilik örneği sergilerler.(başbuğları darwin olsa gerek)
çarşafa dolanlar ise ayağa düşmüş onurunu şerefini yitirmiş emrah misali rüzgarın estiği yönde koşan darbe üstüne darbe yemiş ezikliğin timsalidir.

bence değişen bişey oLmayacak
çünkü yapmacık oLduğu coq beLLi...

ne getirir ne götürür bilinmez ama Din üzerinden hep akp siyaset yapcak değil ya biraz da parsayı chp toplasın yarında mhp hacılara takar rozet
sonra oylar iş yapana değil Dinle en çok sömürene gider..........

ne getirir ne götürür bilinmez ama Din üzerinden hep akp siyaset yapcak değil ya biraz da parsayı chp toplasın yarında mhp hacılara takar rozet
sonra oylar iş yapana değil Dinle en çok sömürene gider..........
AkP senelerdir ne olduğunu saklamadı söyledi adıda "milli görüş" chpninki ne görüşü oldu şimdi bu durumda ? 3 oya umuduyla satılmış laik atatürkçü görüş böyle basiretsiz böyle ucuz bi parti görmedim ben ...
70 senedir karşı çıktığın şeyleri davanı nie satmaya başladın ?? bunlar kısa süreli sana getirisi olucak ama chpde büyük yaralar açıcak aha buraya yazıyorum... oy almak için açık açık SONRADAN dini mevzulara hassaslaşmak din sömürüsüyle oy toplamaya çalışmanın alasıdır.... daha dün bunlar dğeilmyidi akplilere "EŞİLERİNİZİN BAŞINDAKİ ÖRTÜ AYIPLARINI ÖRTEMEZ DİYEN " r.t.e. gene tebrik etti ama büyük adammış tebrik ederek sizde düştüğünüzü benim eteğime en fazla bana özenirsinize getirdi .... hakkaten öle doğru olarak demiyorum ama siyasi irade ve güç olarak bu memlekette en büyük parti akp en büyük siyasetçi r.t.e.dir şu anda ilerdede öle kalacağa benziyor.çünkü herkez dönüyo dolaşıyo akp nin yolundan gitmeye başlıyor

samimi olsa çok şey kazandırır birdahaki genel seçimlerde iktidar bile olma şansı yakalayabilir
ama samimi olmadığından muhafazakar kesimden oy alamaz ve ayrıca katı laiklerin oyunu kaybeder ve oylarında bir düşüş olur

Yok yok baykal kendini feda ediyor aha buraya yazıyorum genel seçimlerde baykalsız bir chp göreceğiz bu baykalın son ve en tehlıkelı oyunuydu ve mıçtı

CHP sürekli AKP nin bu tarz hareketlerle dindar insanlari sömürdüğünü anlatip durdu ve her kosulda karsı durabilmek için elinden geleni yapti ama sanirim oda sonunda anlari dindar sömürmeden oylarin yükselmeyeceğini simdi oda siyasetin gereğini yapiyor tabiki...Mesele suki biz millet olarak nezaman gözlerimizi açacaz nezaman siyasetcinin bizi sömürmesine dur diyecez işte bunu merak ediyorum....

Yok yok baykal kendini feda ediyor aha buraya yazıyorum genel seçimlerde baykalsız bir chp göreceğiz bu baykalın son ve en tehlıkelı oyunuydu ve mıçtı

Katılıyorum yerel seçimlerden de alınabilecek kötü bir sonuç özelliklede Chp nin kalesi sayılabilecek bölgelerin kaybedilmesi halinde Deniz baykalında tahtı elden gidebilir.

yaw yapmacık olduğu belli zaten. gecenlerde siyasi simge, gericilik göstergesi diye hawlıyodu. simdi rozet takıyor. tabi oy için herşey mübah ona göre. seçimden sonra bakalım aynı tavırları gösterebilecek mi? herşeyi zaman gösterecek. bekleyelim görelim...

AkP senelerdir ne olduğunu saklamadı söyledi adıda "milli görüş" chpninki ne görüşü oldu şimdi bu durumda ? 3 oya umuduyla satılmış laik atatürkçü görüş böyle basiretsiz böyle ucuz bi parti görmedim ben ...
70 senedir karşı çıktığın şeyleri davanı nie satmaya başladın ?? bunlar kısa süreli sana getirisi olucak ama chpde büyük yaralar açıcak aha buraya yazıyorum... oy almak için açık açık SONRADAN dini mevzulara hassaslaşmak din sömürüsüyle oy toplamaya çalışmanın alasıdır.... daha dün bunlar dğeilmyidi akplilere "EŞİLERİNİZİN BAŞINDAKİ ÖRTÜ AYIPLARINI ÖRTEMEZ DİYEN " r.t.e. gene tebrik etti ama büyük adammış tebrik ederek sizde düştüğünüzü benim eteğime en fazla bana özenirsinize getirdi .... hakkaten öle doğru olarak demiyorum ama siyasi irade ve güç olarak bu memlekette en büyük parti akp en büyük siyasetçi r.t.e.dir şu anda ilerdede öle kalacağa benziyor.çünkü herkez dönüyo dolaşıyo akp nin yolundan gitmeye başlıyor

konuyla illgili yorum yapsana niye durduk yere AKP ve TAyyip in propagandasını yapıyon............

görüşlerini okudum akini idda edip konuyu savuşturmucam ama akp ne olduğunu gizledi mi bilemem ama benim bildiğim dindar olan hükümet zamanında KLİSE değil CAMİİİ sayısı artarrrr........

konuyla illgili yorum yapsana niye durduk yere AKP ve TAyyip in propagandasını yapıyon............

görüşlerini okudum akini idda edip konuyu savuşturmucam ama akp ne olduğunu gizledi mi bilemem ama benim bildiğim dindar olan hükümet zamanında KLİSE değil CAMİİİ sayısı artarrrr........
AKP zaten kendi probagandasını kedi yapıyor bana ihtiyacı yok hatta artık CHP bile AKP probagandasını yapıyor... türk solunun düştüğü hal içler acısı gerçekten:durdurun
şu halde TKP bile daha faydalı gelmeye başladı bana...

2002 de yapılan genel seçimleri kazandıktan sonra Başbakan ve Akp nin üst düzey kadrolarıda değiştim , milli görüş gömleğini çıkardım diyerek Chp nin rozet açılımının tam tersi yönde bir açılıma gitmişti ama ancak bir kaç yıl sonra anlaşıldıki değişen bir şey yok siyaset te bu tür extrem söylemler zaman zaman partilere belli menfaatler sağlamak adına söylenebiliyor önemli olan değiştim sinyallerinden öte bu çizgiyi devam ettirebilmektir diye düşünüyorum...

CHP' ye tabbiki oy kazandırack. Bu sebeple CHP hakkında dinsiz parti prooagandası yapamayacaklar. Reklamın kötüsü olmaz. Bu çarşaf olayıyla CHP afişe olmuştur. Forumdaki akepeliler kızdığına göre de Baykal doğru bir iş yapmış demektir.

Bu çarşarın CHP ye kazandıracağı bir şey yok

ama ülkemize kazandıracağı çok şey var

daha düne kadar iki tane karaçarşaflı görünce ey vahhhhhh şeriat geliyor yada haftalarca İran olduk giibi saçmlaıkları bir daha söylemeye yüzleri olmayacak

Bunları söylemeden nasıl siyaset yapacaklar çok merak ediyorum

aslında ne kaybettiklerini bilseler kafalarını taşlara vururlardı

Geri