Karınca yumurtası yağı VE yılan yağı

kuzay

Pesimist
Reaction score
0
Kalamazsın Bu Hayatta Bakire ,En Azından Hayat Koy
Sivilceden kırışmaya, şişmanlıktan selülite, tüylenmeden, saç dökülmesine karşı pekçok soruna ‘çare’ olduğu iddia edilen sabun, krem, serum ya da solüsyon gibi çeşit çeşit ürünler sunulurken, bunların arasına her geçen gün yenileri ekleniyor.

Bunlara iki yeni ürün ise İran´dan eklendi. Karınca yumurtası yağı tüy sorununa, yılan yağı ise özellikle stresten kaynaklanan saç dökülmelerine karşı ‘birebir’ denilerek raflardaki rakiplerinin yanında yerlerini aldı.

Minik şişelerde Arapça etiket de taşıyan iki ürün 10 YTL´den satılırken, Dermakozmetik Uzmanı Ayşe Şumnulu, hem karınca hem de yılan yağının kullanımının çok eski dönemlere dayandığını söyledi. Karınca yumurtası yağı kullanımının Asya ülkelerinde çocukların büyüdüklerinde tüylenme sorunu yaşamaması için bebeklik çağda başvurulan bir yöntem olduğunu belirten Şumnulu, şunları söyledi:

“Eskiden anneler bebeklerini karınca yuvalarına çıplak yatırırlarmış. Karıncaların yumurta yağları yuvalarında kaldığı için bebekler bunların üzerine yatırılıp, ileride tüylü olmamaları sağlanırmış. Yani karınca yumurtası yağı kullanımının böyle bir hikayesi var. Özellikle kadınlarda tüy sorununun artmasının nedeni sir, ağda gibi şekerli yöntemlerin kullanılması. Çünkü bu malzemeler şekerli olduğu için tüy köklerini besliyor. Karınca yumurtası yağı kullanımına ergenlik döneminde başlanmalı. Tüyler temizlendikten sonra parmak ucuyla yağ temizlenen bölgeye sürülmeli. 4 gün üst üste yapılacak bu işleme 15 gün ara verildikten sonra tekrar edilmeli. 6- 7 aylık bir süre sonunda tüyleri azaltmadaki etkisi ortaya çıkıyor. Herhangi bir zaralı etkisi de yok.”

Kaynak

Karınca yumurtası yağı nasıl alınıyor acaba merak ettim doğrusu ? : )

Eczanlerde vardır geçenlerde bir eczanenin önünden geçiyordum. yaklaşık 1,5 ay önce karınca yağa bulunur diye bir yazı vardı.

kertenkele kuyruğu da dişleri beyazlatıomuş. dişinizi fırçaladıktan sonra sinek yağına bandırıp dişlerinizin üzerine uygulayın.2 günde tertemiz olursunuz...

KARINCA YUMURTASI YAĞI İLE İLGİLİ!! Farklı markalar ve çok farklı fiyattaki ürünlerle karşılaştım.Hadi markalar farklıdır anlarım;ama ürün kalitesi sabitse, bu kadar fiyat farkı olamaz. Bu da bende ürünle ilgili şüphelere yol açtı. Güzellik bir yana herşeyden önce sağlıktır önemli olan,eminim siz de öyle düşünürsünüz. Eğer illede ürün kullanmaksa,sağlıklı koşullarda üretilen dermatolojik testlerden geçmiş güvenilir ürünler var.benim arkadaşım karınca yağını 1 aydır kullanıyor.Cildinde kızarıklıklar oluşmaya başladı,üstelik yüzünde ufacık bir bölge için,o kadar caydırma çabama rağmen denemek istedi ve sonucunda kızarıklıkların sıkıntısı kaldı.Geçenlerde TRT de yayınlanan bir haberi seyrettim,sizinlede paylaşmak isterim:
www.izlesene.com/video/tv-karinca-yumurtasi-yagi/1109364

Yılaan yağı ingilizcede bir değimdir (Snake oil) Ve hiç bir işe yaramayıp çok şey vaad eden ürünleri için kullanılır. :)
Bu yüzden pek güven vermedi.

Karınca yumurtası yagı şu sıralar çok revaçta kuaforlerde ağda sonrası sürülmekte ve satılmakta.Emegine sağlık.

KARINCA YUMURTASI YAĞI KULLANMADAN ÖNCE BU HABERİ MUTLAKA İZLEYİN DERİM!!! Farklı markalar anlarım;ama ürün kalitesi sabitse, bu kadar fiyat farkı olamaz. Bu da bende ürünle ilgili şüphelere yol açtı. Derken TRT ana haberde izlediğim şeyler, şüphelerimi doğruladı, paylaşmak istedim.

www.izlesene.com/video/tv-karinca-yumurtasi-yagi/1109364

Karınca yumurtası yağında hiçbir markada Sağlık Bakanlığı onayı yokmuş.Kuaförler satsa ne olur.İçinde değişik böcek larvlarından tutunda, gaz yağı olan bile varmış. Bunlara rağmen hala kullanmak isterim diyen varsa.PES DOĞRUSU!!!

Dileyelim ki kullanmaya kalkan,hatta çocuklarında bile denemeye çalışan insanlar da gözlerini açıp, bir an önce vazgeçsinler bu ürünlerden...

karınca yumurtasının yüzdeki çillere iyi geldiğini biliyorum küçükken çok sürdüm burnumun üzerine :)

Geri