Kapitalizme Yumruk Atmak Elimizde..

Mephisto

R€B€L
Reaction score
0
Bir yanda uçan dünya, bir yanda ortaçağda, sen ner
Dünyanın gerçek kara delikleri, karanlık bölgeleri, insanlığın emeğini, kazancını çalan 150-200 Amerikan şirketidir!

Amerika hem iktisadi sisteminin hem de tek, küresel bir imparatorluğa dayalı siyasal sisteminin doğru, gerçek, kaçınılmaz olduğunu söylüyor! Bu iki çift laf, dünyanın en büyük yalanı olarak büyük tepkiler görüyor! Kısa vadede Amerika’nın askeri gücüne karşı yapabileceklerimiz sınırlı, ama uzun vadede hem askeri hem de iktisadi olarak bu topraklardan pıllarını pırtlarını alıp kaçmak zorunda kalacaklar!

Nasıl?

Amerika, kapitalizmden, sömürüden, kölelikten başka alternatif yoktur diyor. Vardır. Adı da ekonomidir. Ekonomi ile kapitalizmi ayırıyoruz. Çünkü bir disiplin, bir bilim dalı, bir hayat döngüsü biçimi olarak ekonomi ile kapitalizmi sömürü ve yıkım getiren işleyişi farklı şeylerdir.

KATLİAMCI, SAVAŞÇI, YIKICI ŞİRKETLER

Amerika’nın kapitalizm dediği, 150-200 şirketin dünyayı istilasıdır. Bizim ekonomi dediğimiz, dünyayı çekip çevirecek, alınterine, titizliğe, ahlaka, paylaşmaya, helal kazanca dair işleyiştir.

150-200 şirketli bu sistem, dünyanın en büyük hava ve kara gücüyle kendini kabul ettirmek istiyor. Topyekün bir savaşı göze alarak ve ölümüne bir mücadeleyle bunun karşısında olacağız!!!

Amerika diyor ki, “İran, Irak, Suriye, Afganistan dünyanın kara delikleridir.” Hayır. Dünyanın gerçek kara delikleri, karanlık bölgeleri, insanlığın emeğini, kazancını çalan bu 150-200 şirkettir. Onların gizli, entrika dolu, zifiri karanlık işleridir. Onların Firavunlaşmasıdır.

Dünya serveti ve hazinelerini bu 150-200 şirket ele geçirdi. Bu şirketlerin her biri, onlarca Afrika ve Ortadoğu devletinden daha zengin! Hepsinde ihtilaller yapacak, soykırımlar yapacak, iç savaşlar çıkaracak, katliamlar yapacak büyük, siyasi, gizli kudret ve güç var.

PENTAGON: SİLAHLI ŞİRKET SÖZCÜSÜ

Acilen, bu şirketlerin kurumsal yapılarını sorgulamalı, binlerce yazı yazmalıyız. Bilimsel makalelerle, ciddi analizlerle, sıkı eleştirilerle bu şirketlerin üstüne yürümeliyiz.

Pentagon’un, Beyaz Saray’ın tüm dünyaya ilan ettiği savaşın asıl gerekçesi bu şirketlerdir. Bize “Başka ekonomi modeli yok, başka özgürlük yok, başka hayat yok” diyorlar, “tek model budur, herkes diz çöküp bunu kabul edecek, tüm insanlık boyun eğecek, benim borum ötecek, benim kurallarım geçecek” diyorlar. “Şu anda hepinizin evinin yanındayım, kuralları çiğneyenleri çevirip, sıkıştırıp, öldürerek yok edeceğim” diyorlar!

Halbuki bizim bu topraklarda bin yıldır uyguladığımız bir ekonomik düzen vardır.

Onların sisteminde, bir tek şirket hem turizm yapacak, hem madencilik, hem su satacak, hem meşrubat işine girecek, ve aynı insan üçbeş büyük TV.’nin sahibi olacak... Modelleri bu.

EKONOMİK DÖNGÜ, HAYATİ DENGE

Bizim modelimiz ise şu: Bütün bu işlerin her birini ayrı ayrı insanlar yapacak. Bu işler binlerce patrona dağılacak.

Böylece üretim süreçleri insani, doğal, heyecanlı, neşeli, hakiki, bereketli hale gelecek. Tıpkı bin yıldır Abbasi, Emevi, Osmanlı medeniyetlerinde olduğu gibi.

Ekonomik güç bir tek adamın elinde toplanınca, siyasi güç de onun eline geçer. Savaşları da o yönetir. Binlerce insanın ayrı ayrı kendi işine sahip olması halinde demokrasi işlerlik kazanabilir. Herkesin fikri, oyu, görüşü, dikkate alınır, hayat dengeli bir biçimde akar...

İSLAM NE DİYOR?

Bir tek insan kontrol edemeyeceği büyüklükte şirketlerin sahibi niye olur? Neden olsun? Bir tek insan kontrol edemeyeceği büyüklükte servetin sahibi niye olur? Neden olsun? Okumuş, tahsil görmüş, bilgili, genç, enerjik milyonlarca insan neden uzaklardaki, karanlıktaki bir patronun hizmetinde çalışsın?

Bizim yaşama formülümüz, paranın insanı boğan, öldüren, çıldırtan bir yaratık haline gelmesine izin vermez. İslam’ın ekonomi düzeni de budur. Yıllarca faizsiz bankacılık tartışıldı. Bunlar saçmalıktan başka bir şey değil. Ahlaksız ekonomi olmaz. Paylaşım esasına dayanmayan her yöneliş bizi Amerikan köpeği, kapitalizmin kölesi durumuna düşürür!

Ben bunları uydurmuyorum. Babalarımızın yaptığı işi söylüyorum. Şam’ın şekeri ağzımızın tadıdır, Arab’ın yüzü bizim aynadaki yüzümüzdür. Patron olacaksa ustası olduğu işin patronu olacak, diyorum.

Amerika’nın katliamlarına, canavarlığına direnmek, hakiki Amerikan karşıtlığı bu ekonomik meseleyi çözebilmekle mümkündür. Başka da çaremiz yoktur.

Nihat Genc​

Bu şirketlerin kurduğu vakıflardan ve derneklerden beslenen medyanın ve yazarların yukarıdaki yazılarla ilgili hiç bir bilgi halka iletmez. Onlar ancak sunni gündümlerle halkı meşkale ederler.Örneğin sigaranın sağlı zararını dünya da tıp ile kanıtlanmış. Fakat kimse yasak getirmek için bir çaba haracamaz. Çünkü bir ülkenin ençok para basan unsurudur.

Yorum yapmak,küfretmek kadar ağır olacaktır.
Çok güzel bir yazı....
Aklımızı dilimize dökmüş...
Ama...
Bu cümle çok önemli:
Amerika’nın katliamlarına, canavarlığına direnmek, hakiki Amerikan karşıtlığı bu ekonomik meseleyi çözebilmekle mümkündür. Başka da çaremiz yoktur.

2/42
Yazı çok güzel ve aydınlatıcı, yazara ve
konuyu buraya taşıyan arkadaşa yüzlerce teşekkürler.

Ayrıca yapılan yorumlar da güzel, (Küresel) Ekonomi ile
Dini konuları ayırmayı becerebiliyoruz artık.

Edilen teşekkürlere baktığımızda da pek çok konuda fikir
olarak birbirleriyle çatışan çelişen isimlerin aynı payda da
buluştuğunu görüyorum. Çok Güzel.:clap:clap:clap

Sadece bir kaç konuya değinmek istiyorum, Bunlar;

Yazıda bahsedilen 150-200 şirket sadece Amerika da değil,
dünyanın çeşitli ülkelerindedir. Ayrıca bu şirketlerin (Yönetici)
sahipleri ise en fazla 20 civarındadır.
Bu 150-200 ana şirket bünyelerinde dünyanın heryerindeki
büyük şirketleri, markaları barındırır. Bu şirketlerin en büyük
gücü PARADIR. Bu şirketlere ve dolayısı ile Amerikaya HAYIR
diyenlerin hiç değilse yapabilecekleri tek şey ise daha fazla
güçlenmemeleri için bunların malını almamalarıdır.
Ör: Koka kola, Fanta, Nestle, Nokıa, v.s gibi.
Bu şirketlerin etkin sahipleri ise YAHUDİLER ve evangelistlerdir.
Bunlara verdiğimiz paralar ise birikip Filistinlilere ve Irak gibi
yerlere mermi ve bomba olarak düşerek asker- sivil, erkek- kadın
ve çocuk ayrımı yapmadan katletmektedir.

Her zaman haykırarak söylediğimiz; Yabancı malı değil yerli malı
kullanalım çığlıklarının bir sebebide budur.

yazıya kısmen katılıyorum!..

kapitalist veya kapitalist olma yolunda ilerleyen bir ülkede yaşayıpta kapitalizm le tamamen ilişkisiz yaşamak ancak kendine zarar verir

örnek : içtiğimiz çayın şekerini ABD'den yediğimiz ekmeğin bugdayını Kanada'da alıyorken bu biraz zor...

en büyük kapitalist olan akp ve ona oy verenler varken biraz zor yumru atmak.

sözde İslamcı Akp ülkemi kapitalizmin göbeğine fırlatmıştır. Artık faiz para neredeyse inandıkları tek şey haline gelmiş. Babalar gibi satıp hem en büyük kapitalist hem en büyük sözde islamcı olur bu adamlar.

paylaşım için teşekkürler..
bir müslümanın kapitalist olması kadar saçma bir şey olamaz....
kapitalist bir dünyada yaşayıp da kapitalist olmayanların yaşam hakkının çok az olduğu bir ortamda kipitalizmle nasıl mücadele edeceğiz?

Paylasim İÇİn Saol Kardes

Kapitalizme darbe vurulması için öncelikle bireylerin bilinçlemesi gerek.

Birçok insan İslamın ülke yönetimine getireceği - leri konuşadursun,Dünya piyasasında olsun ilerlemeden olsun İslamiyete ihtiyacımız var.Kapitalizm nasıl ülkemizde yok olabilir?Öncelikle okuyacak adamlara ihtiyacımız var.Benim en çok kızdığım şey yurt dışına okumaya giden öğrencilerimizin okulu bitirdikten sonra bir daha geriye dönmemesi.Bireysel olarak düşündüğümüzde ülkenin hiçbir çıkarı,ilerlemesi olamaz.Bu işi ne akpye ne mhp ye vs.. yükleyemeyiz.Önce kendimize çeki düzen vermeliyiz.

İslam ahlakı olmayınca avrupa işçisi gibi davranıyoruz.Bu sefer ne kapitalizmi nede başka birşeyi takar oluyorz.Nefsimizi yitirip kendimizi yanlızca kazanmaya ve paraya mala odaklıyoruz.Bu sefer cehennemi kazanırken birde çevremizdeki insanlar sonra ülkemiz,halkımız kaybediyor.

Kı.ımızı yırtıyoruz şu heriflerin mallarını almayın kendi malınızı kullanın diye kimsenin salladığı yok.E kimse sallamazsa yarında onların kıçına bağlı gezmeye mecbur kalırız.

Şu yüce insan MALCOLM X bile amerika için şunu söylemişti.

Amerikanın İslama ihtiyacı var...

özellikle şu sözlerine katılıyorum....

Kı.ımızı yırtıyoruz şu heriflerin mallarını almayın kendi malınızı kullanın diye kimsenin salladığı yok.E kimse sallamazsa yarında onların kıçına bağlı gezmeye mecbur kalırız.

Şu yüce insan MALCOLM X bile amerika için şunu söylemişti.

Amerikanın İslama ihtiyacı var...

fakat şunu da belirtmek gerek senin çiftçinin ürettiği mamül 3 lira iken senin bakanın gidip canadadan 5liraya alıyorsa burda düşünülmesi gereken, neden ülkemin malı değil de başkasının malı? cevap açık we net. ülkeyi yönetenlerin amacı türkiyenin dışa bağımlılığını arttırmak ve bu sayede çekmecede duran sözleşmeler karşılığında dolarları cebe indirmek... işte biz buna kapitalizm diyoruz...

özellikle şu sözlerine katılıyorum....

fakat şunu da belirtmek gerek senin çiftçinin ürettiği mamül 3 lira iken senin bakanın gidip canadadan 5liraya alıyorsa burda düşünülmesi gereken, neden ülkemin malı değil de başkasının malı? cevap açık we net. ülkeyi yönetenlerin amacı türkiyenin dışa bağımlılığını arttırmak ve bu sayede çekmecede duran sözleşmeler karşılığında dolarları cebe indirmek... işte biz buna kapitalizm diyoruz...

Doğru ancak millet olmadan yönetimin yiyeceği bişey yok.Millet olarak bilinçlenmeli ve birlik olmalıyız.Abi en büyük açığımız bu.Bizde birlik beraberlik yok dayanışma yok biz birbirimizi sevmeyi beceremedik.Bunun için bizi batırdılar.

Hani çok güzel bir söz vardır:" Biz birbirimize Zulmettiğimiz için Düşmanda şimdi bize zulmediyor."diye ahada o mesele.

her şey para :biggriniçin her şey para için :biggrinher................:biggrin:biggrin maalesef gerisi hikaye olmuş bu canım vatanda

Emperyalizme karşı tek vücud olmaktan başka yol yoktur, sömürülen hepimiziz mutlu azınlıklar ülkesi olmaktan kurtulmazsak daha çok burnumuzu sürteriz.

Geri