Kapı aralandı... Vizesiz AB

kent55

Süper Moderatör
Süper Moderatör
Reaction score
0

Dışişleri BakanıAhmet Davutoğlu, Portekiz'le vizelerin kaldırıldığını açıkladı.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile Portekiz Dışişleri Bakanı Luis Amado ile iki ülke arasında, hususi ve hizmet pasaportlarında vizenin karşılıklı olarak kaldırılmasını öngören anlaşma imzaladı. Davutoğlu’nun imzaladığı anlaşma çerçevesinde hizmet ve hususi pasaport hamili Türk vatandaşları 6 ay içinde 90 günü aşmayan seyahatleri için vizeden muaf olacak. Anlaşma, onay işlemlerinin her iki ülkede de tamamlanmasının ardından yürürlüğe girecek

kaynak

Güzel Haber Şimdi Bunada Bi Kılıf Bulurlar Tanzanya Falan Diye =)

Bakalım aleyhte yorum yazmayı alışkanlık haline getirenler,sırf möuhalefet olsun diye a'ya b diyenler bu konuya ne yorum yazacak merakla bekliyorum :)

Tebrikler ilk defa bir avrupa ülkesiyle anlaşma yapıldı çokta önemli değil ama işe yarar

Rusya ile de kaldirildi dediler gitmek icin vize aldim :lol: konsolosa sordugumda 2 yil icinde turkiyenin durumuna gore BELKI kaldirilacak yaniti aldim.. Akp kalkti diyor o ulkeler kalkmadi belki olacak diyorlar. Cok ilginc

bence portekiz dünya kupasından elenmeden önce görüşülüyordu portekiz dış işleri başkanı baktı portekiz iyi gidiyor ve heyecan mutluluk dorukta ondan görüşmeler olumlu gitmiştir :)) bence şimdi gidin sorun keşke yapmasaydık diyecek kupa gitti yha :)

bu işler yavaş ve kararlı olmalı bence devamı gelir

Güzel bir haber olmuş.Umarım ingiltereye emsal olur da bana vize verirler..İnanmazsınız ama ailemin hepsi ingilterede yaşıyor ama ben gidemiyorum..Kafayı takmışlar bana bir türlü vize alamadım. :lol:

Yanlış hatırlamıyorsam zaten 12 eylül 1963 yılında imzalanan ankara antlaşmasına göre türkiye sanırım 1 kasım veya 1 aralık 1986 tarihinden itibaren vizesiz geçiş hakkını kazanmalıydı geç bile kalındı yani ..

Geri