Kan Dökenlerle de mi "Diyalog" ?

emrah1607

Banned
Reaction score
0
Kan Dökenlerle de mi "Diyalog" ?

swddt4.jpg

Gündemde çok yer işgal etmese de geçen ay içerisinde gelen bir haber oldukça dikkat çekiciydi. Haber; Fethullah Gülen cemaatine bağlı, Feza Eğitim Grubu Irak’ın kuzeyinde bir üniversite açmasıydı. İlk bakışta normal gibi gözüken bu olayın ardında ise büyük bir skandal yatmaktaydı…

Işık Üniversitesi adıyla kurulan cemaat okulunun açılışı için çağrılan davetliler arasındaki isimler ise oldukça dikkat çekici:

Neçirvan Barzani,
Türkiye'nin Musul Başkonsolos Vekili Ahmet Yıldız,
Milli Eğitim Bakanlığı Yükseköğretim Genel Müdürü Hüseyin Çalık,
AKP milletvekilleri; Vahit Kirişci, Saadettin Aydın, İbrahim Hasgür, İbrahim Halil Mazıcıoğlu, Abdülhadi Kahya, Burhan Kayatürk…

Sözde Bayrağın Önünde Konuşma Yapıldı mı ?

Irak’ın kuzeyinde oluşturulan sözde yönetimin başbakanı sıfatıyla orada bulunan Naçirvan Barzani’nin ne amaçla davet edildiği gerçekten merak konusudur.

Söz konusu etkinlikte çekildiği iddia edilen fotoğraftaki skandal olarak nitelendirilecek türdendi. Neçirvan Barzani konuşma yaptığı sırada çekilen fotoğrafta; sözde kürt bayrağının hemen yanında Türk bayrağı yer almaktaydı (arzu edenler internette yapacakları ufak bir araştırma neticesinde bu fotoğrafa rahatlıkla ulaşabiliriler).

Bu skandal fotoğrafı Fethullah Gülen’in destekçisi bir isme sorduğumuz da alacağımız yanıt:

“Biz din,dil,ırk ayrımı yapmıyoruz ve herkesle diyalog diyoruz” maiyetinde olacaktır.
Acaba bu kareyi meydana getirenler Ortadoğu ve Türkiye üzerinden neyin hesabını yapmaktadırlar?
AKP’li vekillerin dahi konuşma yapmadığı bir açılışta, Neçirvan Barzani’yi konuşturan organizasyonun ardındaki amaç nedir?

AKP’li bir takım vekillerin de dahil olduğu ilginç olay, biraz daha ayrıntılı incelendiğinde önemli bir senaryo ile karşılaştığımız ortadadır.

Törende ayrıca, Neçirvan Barzani'ye Işık Üniversitesi tarafından plaket verilmesi bir diğer skandaldır.[1]

14 Yıldır Süren Dostane İlişkiler

Gülen Cemaatine bağlı, Fezalar Eğitim Şirketi’nin Irak’taki geçmişini biraz daha araştırdığımızda ise oldukça önemli verilere ulaşıyoruz. Bu veriler ışığında 14 yıldan beri Feza Grubu’nun Irak’ın kuzey bölgesindeki peşmerge başlarıyla çok sıkı ilişkiler içinde olduğunu ve bu kapsamda anaokulu, ilkokul ve liseler kurduğunu öğreniyoruz.

Cemaat Üniversitesi’nde Kürtçe Eğitim !

Henüz Diyarbakır Dicle Üniversitesi Öğretim Üyesi sıfatını taşırken, “Türbana Özgürlük Bildirisi”ne imza atan Profesör Doktor Salih Hoşoğlu, Irak’ın kuzeyine açılan Işık Üniversitesi’ne rektör olarak atandı. Yeni YÖK başkanı döneminde yapılan atamada en büyük faktörün Fethullah Gülen olduğu ortadadır. Yeni YÖK yapılanması kapsamında, Türkiye’deki birçok üniversite rektörünün söz konusu cemaat lideri referanslı olduğu su götürmez bir gerçek iken, Işık Üniversitesi’ne yapılan atamaya şaşırmamak gerek.

Işık Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Salih Hoşoğlu ilk açıklamalarında üniversitenin Kürtçe, İngilizce ve Türkçe eğitim vereceğini söylemesi bizleri bir kez daha düşünmeye itti.

SONUÇ

Adım adım oluşturulmaya çalışılan Büyük Ortadoğu Projesi kapsamında Irak’ın kuzeyine biçilen rol ayyuka çıkmıştır. Bu rol için oluşturulması gereken sözde kürt tarihi ve kültürü için böyle bir üniversitenin kurulması da önemli bir adımdır.

Şimdi Fethullah Gülen cemaatine şu soruları sormak gerekiyor:

Irak’ın kuzeyinde yıllardır Türkmen soydaşlarımıza yapılan baskı ve zulüm politikalarında peşmerge başlarının hiç mi payı yoktur?

Irak’ın kuzeyinden sızarak ülkemizdeki nice kahraman evlatlarımızı şehit edenlere kucak açanlar yine bu peşmerge başları değil midir?

Sizin açılışınızda konuşma yapan Neçirvan Barzani acaba kaç PKK yanlısını himaye etmektedir? Ve yine o Barzani bölücü terör örgütü PKK’nın Nevruzunu kutlarken siz ne düşünüyordunuz?

Eğer siz evlatlarımıza kurşun sıkan ellere plaket verecek ve onları organizasyonlarınızda başrol verecekseniz, sizin ‘Diyalog’ dediğiniz kavram biliniz ki vatan hainliğiyle eş değerdir.
Bilginiz olsun

kaynak

''Aynası iştir kişinin lafına bakılmaz '' Ziya Gökalp

''nihai hedefe ulaşılana kadar her şey mübah'' .papanın altına yatarak ılımlı islamcılık yapmakta yahudilerin kucağına oturup bop çuluk yapmakta serbest mübah. nihayi hedef ne pekii? herhalde islam değil, böyle bir yolla islam değil hristiyanların ve yahudilerin kuklası olunur.

''Aynası iştir kişinin lafına bakılmaz '' Ziya Gökalp

''nihai hedefe ulaşılana kadar her şey mübah'' .papanın altına yatarak ılımlı islamcılık yapmakta yahudilerin kucağına oturup bop çuluk yapmakta serbest mübah. nihayi hedef ne pekii? herhalde islam değil, böyle bir yolla islam değil hristiyanların ve yahudilerin kuklası olunur.

Eğer, fikirleriniz ile uyuşmayan kişilerin de konunuza gelip yorum yapmasını istiyorsanız, öncelikle şu mahalle ağzı üsluplarınızı bir tornadan geçirin. Terbiyesizlik etmeyin. "Papanın altına yatmalar" , "yahudilerin kucağına oturmalar" kimsiniz siz ! Fethullah Gülen' den çok daha fazla mı icraatlarınız var da, içinde size göre büyük hatalar barındıran bazı faaliyetlerini beğenmiyorsunuz. Ben Fethullah Gülen sempatizanıyım evet. Buradaki bir çok sevmeyenine karşı, hiçbir zaman bunu söylemekten çekinmedim. Hizmetlerinin içindeyim ve ömrüm ve sağlığım müsade ettiği sürece de bu böyle devam edecek. Sadece klavye tıkırdatmak kesmez beni. Yaptığı her işi, beğenmediğiniz her icraatını saatlerce, konu konu tartışırız, gerekirse eleştirisini de yaparız. Ama önce üslubunuzu düzeltin. Bu konu için de söylenebilecek birçok şey var ama, böyle bir başlangıcın altına edep ve terbiyemi muhafaza ederek sizlerle tartışmak mümkün gözükmemektedir. Ağza alınmayacak sözlerle konuya başlıyorsunuz, aynı üslupla ya da daha fazlasını kullanarak size tepki verenler çıkınca da koştura koştura şikayete gidip adamların cezalandırılmasını istiyorsunuz. Sonuç da malum, hızını alamayan karşınızdaki kişi büyük bir ihtimalle banlanıyor. Böylece bir taşta iki kuş vurmuş da oluyorsunuz. Tekrar ediyorum; saldırı ve aşağılama ile başlayan yorumların altına, hiç bir şey olmamış gibi gelip, sakin sakin bir şeyler yazmak içimden gelmiyor. Şimdilik sadece söyleyebileceklerim bu kadar olup, böylesi bir ruh halinden sonra kafamı toparlayıp arif insan edalarıyla yorum yapamayacağım. YİNE DE SAYGILAR...

Eğer, fikirleriniz ile uyuşmayan kişilerin de konunuza gelip yorum yapmasını istiyorsanız, öncelikle şu mahalle ağzı üsluplarınızı bir tornadan geçirin. Terbiyesizlik etmeyin. "Papanın altına yatmalar" , "yahudilerin kucağına oturmalar" kimsiniz siz ! Fethullah Gülen' den çok daha fazla mı icraatlarınız var da, içinde size göre büyük hatalar barındıran bazı faaliyetlerini beğenmiyorsunuz. Ben Fethullah Gülen sempatizanıyım evet. Buradaki bir çok sevmeyenine karşı, hiçbir zaman bunu söylemekten çekinmedim. Hizmetlerinin içindeyim ve ömrüm ve sağlığım müsade ettiği sürece de bu böyle devam edecek. Sadece klavye tıkırdatmak kesmez beni. Yaptığı her işi, beğenmediğiniz her icraatını saatlerce, konu konu tartışırız, gerekirse eleştirisini de yaparız. Ama önce üslubunuzu düzeltin. Bu konu için de söylenebilecek birçok şey var ama, böyle bir başlangıcın altına edep ve terbiyemi muhafaza ederek sizlerle tartışmak mümkün gözükmemektedir. Ağza alınmayacak sözlerle konuya başlıyorsunuz, aynı üslupla ya da daha fazlasını kullanarak size tepki verenler çıkınca da koştura koştura şikayete gidip adamların cezalandırılmasını istiyorsunuz. Sonuç da malum, hızını alamayan karşınızdaki kişi büyük bir ihtimalle banlanıyor. Böylece bir taşta iki kuş vurmuş da oluyorsunuz. Tekrar ediyorum; saldırı ve aşağılama ile başlayan yorumların altına, hiç bir şey olmamış gibi gelip, sakin sakin bir şeyler yazmak içimden gelmiyor. Şimdilik sadece söyleyebileceklerim bu kadar olup, böylesi bir ruh halinden sonra kafamı toparlayıp arif insan edalarıyla yorum yapamayacağım. YİNE DE SAYGILAR...

evet, oldukça güzel açıklamışsın olayı. haklısında, ama bu tepkiyi umarım tam tersini yapanlarada gösterirsin. çünkü ben bu konuda arkadaşım kadar ağır yazmasamda aynı düşünceleri taşımaktayım ve seninle zıt görüşteyim. ama şunu açıkça ifade edeyim banlanma meselesinde tek taraflı bir bakış ile haksızlık etmişsiniz. neyse dediğim gibi bu tutumunuz herkese karşı olursa haklılığınız sürecek. aksi halde sadece demogoji yapmış olacaksınız. saygılarımla...

Sikayet basligi tek tarafli degil. Eger begenmediginiz sizi rahatsiz eden ya da hakaret babinda birseyler varsa gidip o basligi kullanmanizi kimse engellemiyor.

Geri