kan ağlayan ağaç

su_kusu

New member
Reaction score
0

kerbeladakanaglayanagac15zwbg5.jpg

kerbeladakanaglayanagac20nfun7.jpg

kerbeladakanaglayanagac36vjxw1.jpg

İmam Hüseyin'in şehit edildiği gün yani aşure günü bu ağaç kan ağLıyor...

İSLAM tarihinin kara bir sayfası... Yüzyıllardan bu yana İslam dünyasını ağlatan acıklı olay ... Bir kaşık suya hasret giden Hazreti Hüseyin'in şehit edildiği uğursuz Kerbela çölü.

ilginç ağaçlarda ağlar mıymış ?
ikincisi ağaçların kanı mı varmış ki kan ağlıyo ?
kana benzeyen bir sıvı salgılıyo diye ağaç kan ağlıyo olmuş

sözüm paylaşımı yapan arkadaşa değil haberi bu şekilde veren basın a

bu biraz inanç meselesi dostum..
öyle düşünceksen..Ay da ikiye bölünmeeez...Meleklerde Ayet getirmez!..Bunuda bi mucize olarak düşünmek lazım..Ama tabi işin sırrı İNANÇ...

öyle düşünceksen..Ay da ikiye bölünmeeez...Meleklerde Ayet getirmez!..Bunuda bi mucize olarak düşünmek lazım..Ama tabi işin sırrı İNANÇ...

inanç meselesi ama körü körüne de kan ağlıyormuş demek ne kadar doğru ?
bazı ağaçlarda bal benzeri bi madde salgılar ki herkes bilir ama hiç ağaç bal ağladı gibi cümle duymadım :saskin:saskin:saskin:saskin

Kerbela'nın nasıl bi olay oldugunu okumanı istesem?
H.z. Hüseyin'in nasıl bir torun oldugunu...Peygamber efendimizin(sallallahu aleyhu vesellem) onun uzerine ne kadar titredigini..Bu olayin yureklerde nasil kanayan bi yara oldugunu..
Ve buna bi agacinda dahil olmak uzere aglayabilecegini..
( mesela simdi aklıma geldi..Mescit yapilmadan once medinede peygamber efendimiz vaaz verirken bi agac parcasinin uzerine cikar okurmus..Sonra mahber yapildiktan sonra..o kutugu birakmis peygamber efendimiz haliyle...Ve bu tahtanin agladigi...peygamber efendimiz onu oksayip aglamasini dindirene kadarda susmadigini biliyorum..Hatta Dursun Ali Erzincanlinin okudugu siirlerden birisinede konudur bu...)

ve bunun sıradan bi salgı olamayacagı ihtimalini de bi dusun istersen?
ama Dedigim gibi..Bu konularda Önce İnanç,İman...Yoksa bi cok sey sacma gelecektir..

Kerbela'nın nasıl bi olay oldugunu okumanı istesem?
H.z. Hüseyin'in nasıl bir torun oldugunu...Peygamber efendimizin(sallallahu aleyhu vesellem) onun uzerine ne kadar titredigini..Bu olayin yureklerde nasil kanayan bi yara oldugunu..
Ve buna bi agacinda dahil olmak uzere aglayabilecegini..
( mesela simdi aklıma geldi..Mescit yapilmadan once medinede peygamber efendimiz vaaz verirken bi agac parcasinin uzerine cikar okurmus..Sonra mahber yapildiktan sonra..o kutugu birakmis peygamber efendimiz haliyle...Ve bu tahtanin agladigi...peygamber efendimiz onu oksayip aglamasini dindirene kadarda susmadigini biliyorum..Hatta Dursun Ali Erzincanlinin okudugu siirlerden birisinede konudur bu...)

ve bunun sıradan bi salgı olamayacagı ihtimalini de bi dusun istersen?
ama Dedigim gibi..Bu konularda Önce İnanç,İman...Yoksa bi cok sey sacma gelecektir..

ben olayı gayet iyi biliyorum eleştirdiğim nokta medyanın sırf kerbela da bi ağaç kan renginde bir madde salgıladı diye olayla bağlantılandırıp ağaç kan ağlıyo şeklinde insanlarımızı kandırması
Allah a şükür inancım ve itikadım var

al sana insanları nasıl kandırdıklarına örnek: başka bir siteden resmin altına yazılan yazı

Ve o kotu Olay:
Hz Hüseyin`ide katlederler ve ilk kilic darbesinden sonra gokyuzunde kan yagmaya baslar taslar kan aglamaya baslar ve Hz.Hüseyin`e yakin olan agacta aglar toprak ve heryer kandir.Kimin oldurdugu ise bilinmiyor.

Ve Hz.Muhammed (s.a.v)efendimize Cebrailin verdigi topragi Hz.Resulllahin zevcesi hala saklmaktadir. Ve Hz.Ayse topragin kan oldugunu gorur "Oglumuz sehit oldu " der.

Ve yukarıda gordugunuz bur resimdeki agacta o gunden beri hala kan aglamaktadir.Cunku Hz.Hüseyin'e en yakin agac buydu.

son satırı oku bu ağaç yaklaşık 1300 senelikmiş ve biz 2009 da öğreniyoruz bu ağacın kan ağladığını
şimdi hala bu habere bu şekilde inanmaya devam edebilirsiniz...

ilginç ama bilimsel bi açıklaması vardır bence ordaki insanlarda tabi bilimsel araştırma nedir bilmediklerinden körü körüne bağlanıyolar...

duymuştum ama ağacın resimlerini görmemiştim tşkrlr...sadece şehir edildiği gün ağlaması ilginç....

Allah Razı Olsun...Sağol...Paylaşım için......Herşeyde olduğu gibi bundada var bir sır,hikmet...

Gerçekten İmam Hüseyinin şehit edildiği gün bu olayın tekerrür etmesi çok ilgiç vardır bir hayrı alamet

ay ikiye bölünmez zaten sen onu mucizemi sanıodun :S

Geri