Kamusal alanda türbana 'evet'

react

Admin
Süper Moderatör
Reaction score
0
hayrunnisagul.jpg

"Kamusal alanda türban" konusunda yargı son sözünü söyledi ve 'evet' dedi. Tartışma, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün eşi Hayrünissa Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın Çankaya Köşkü'ne türbanla girmesiyle başlamıştı. Soruşturmada verilen takipsizlik kararına yapılan itiraz reddedildi

Kararı Sincan 1. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Osman Kaçmaz verdi.

Şikayetçi Sultan Atıcı, Hayrünissa Gül ve emine Erdoğan'ın "Türkiye Anayasası'na, Türk Ceza Kanunu'na, İnkılap Kanunlarına ve Anayasa Mahkemesi kararlarına aykırı hareket ettiğini" iddia etmişti.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan soruşturma sonucunda takipsizlik kararı verilmişti.

Sincan 1. Ağır Ceza Mahkemesi, takipsizlik kararına yapılan itirazı değerlendirdi ve reddetti.

Gerekçe olarak da, şikayetçi Sultan Atıcı'nın "doğrudan suçtan zarar görmemesini" gösterdi.

Bu kararla birlikte, Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık Resmi Konutu gibi alanlarda türban giymenin suç olmadığı kesinleşmiş oldu.

VATAN

bu durumu tayyip erdoğan ve tayfasıdan nefret eden biri olarak yorumluyorum.
türban,yazma.baş örtüsü her neyse her yerde serbest olmalı özgür bir cumhuriyette yaşıyoruz.
Emin olun atatürk hayatta olsa hala bu tür saçmalıklarla uraştığımızı görse yüzümüze tükürmeyi bırak bakma bile bakmazdı.

herkesin dini inançlarına saygı duymak gerekir.ama
Bence türban gereksiz.Ben bakıyorum kadına başı kapalı ama
kalçaları nefis görünüyor..
bikere Saçından tahrik olmuyorum ki?saçlarını niye örtüyosun ??
bacaklarını ört.Yada dar giyinmek yerine bol bişeyler giy...
Allah kuran ı Kerimde Örtünün diye emir vermiş.
ama başınızı örtün demek deyil bu.
erkekleri tahrik edecek yerlerinizi açıkta bırakmayın anlamında.

Bu necip milletin belini kırdı bunun gibi gereksiz yasaklar...

aynen kardeş bu yorumunada katılıyorum çok dğoru laf ettin hani bende gerçekten inananlar için soyledim ilk yorumu saolasın.

Bende türbanın malzeme yapılmasından bıktım artık. Keşke heryerde yasak kalksada herkes rahatlasa. Burası bir cumhuriyet ve burada herkesin refahı sağlanmalıdır. Zaten türban yasağı kalktığı anda ülkedeki türbanlı sayısında düşüş olacaktır eminimki.

İyi de kardeş bu adamlar diyoki türbanlı kadın namuslu turbanlı olmayan o..pu nasıl olucak bu iş.Saygıdan bahsediyosunuz da yapılan bu saygısızlık nolcak ? Adult forumlarda normal turkler paylasılırken turbanlılar ayıp , gunah deniyor.Nasıl olucak ?

bunu serbest bırakırlarsa hiç bir parti kullanamaz.

bu başörtüsü problemi çözülse diğer önemli toplumsal ve siyasi mevzulara daha iyi odaklanılır diye düşünmekteyim

Geri