3mr
£ м ρ α χ
- Katılım
- 30 Eyl 2007
- Mesajlar
- 3,849
- Reaction score
- 0
- Puanları
- 0


AMERİKAN NATURAL HEALTH DERGISI, FARKLI ÜNIVERSITELERIN ARAŞTIRMALARINI DERLEYEREK KALP SAĞLIĞINI KORUMAYA YARDIMCI OLAN GIDALARIN BIR LISTESINI YAYINLADI.
İşte Tavsiye Edilen Yiyecekler;
1. ÇİKOLATA:
GÜNDE 3 PARÇA BITTER ÇIKOLATA YEMEK, KOLESTEROLÜ YÜZDE 36, KALP KRIZI RISKINI ISE YÜZDE 50 DÜŞÜRÜYOR.
2. YEŞİL ÇAY:
YÜKSEK ORANDA ANTIOKSIDAN, A, C VE E VITAMINLERI IÇERIYOR.
3. SOMON:
KALP SAĞLIĞI IÇIN GEREKLI OLAN OMEGA 3 ASIDI, SOMON BALIĞINDA YÜKSEK ORANDA BULUNUYOR. DOKTORLAR HERKESE HAFTADA BIR KEZ, BIR AVUÇ BÜYÜKLÜĞÜNDE SOMON BALIĞI YENMESINI TAVSIYE EDIYOR.
4. CEVİZ:
GÜNDE BIRKAÇ AVUÇ CEVIZ YEMEK KALBE GIDEN KAN DOLAŞMINI DÜZENLIYOR, DAMAR SERTLEŞMESINI ÖNLÜYOR VE KALP HASTALIĞI RISKINI YÜZDE 30 AZALTIYOR.
5. YULAF EZMESİ:
İÇERDIĞI LIFLER SAYESINDE KALP SAĞLIĞINI KORUYOR. AYRICA PROTEIN, KALSIYUM, DEMIR, ÇINKO, BAKIR, MAGNEZYUM VE E VITAMINI IÇERIYOR.
6.KUŞKONMAZ:
VÜCUTTAKI ZARARLI YAĞ HÜCRELERININ ATILMASINA VE KOLESTEROLUN DÜŞMESINE YARDIMCI OLARAK KALBE IYI GELIYOR.
7. PORTAKAL:
PORTAKAL, GREYFURT VE LIMON GIBI TURUNÇGILLER KÖTÜ KOLESTEROL SEVIYESINI DÜŞÜRMEYE YARDIMCI OLUYOR.
8. KURU ERİK:
ANTIOKSIDAN ORANI EN YÜKSEK BESINLERDEN BIRI... LIF IÇERIĞI SAYESINDE KALP HASTALIKLARI RISKINI AZALTIYOR. 16 ADET KURU ERIK GÜNLÜK LIF IHTIYACININ YÜZDE 25’INI KARŞILIYOR.
9. YER ELMASI:
BIRÇOK ANTIOKSIDAN IÇEREN YER ELMASI, SERBEST RADIKALLERI VÜCUTTAN ATARAK KALP SAĞLIĞINI KORUYOR.
10. PAPAYA:
EGZOTIK BIR MEYVE OLAN PAPAYANIN IÇINDEKI SINDIRIM SISTEMINI DÜZENE SOKAN ENZIMLER KALP KASLARINI KORUYOR, POTASYUM ISE KALBI BESLIYOR.