matrax_52
New member
- Reaction score
- 0
11 Yıllık Mühendisim ve mezun olduğum ilk günden beri çalışmaktayım.Bulunduğum yerde İMO yönetim kurulundayım ve 10 senedir proje yapıyorum.Eş zamanlı olarak 11 seneden beride aktif olarak bina ve su yapıları yapmakta ve kontrol etmekteyim.
"Yüksekten uçurmaya" hevesli olduğum tek şey işim ve Allah'a şükür o dediğindede oldukça başarılıyım.Benim için iş bulmanın sorun olmaması konusunda haklısın ama ıskaladığın nokta bunun bana doğuştan gelen bir hak değil kendi becerilerim ve çalışmalarım sonucunda olduğu gerçeğidir.
Kitaptan okumakla bina yapılmıyor yazmışsın ,örnekleri çoğaltabiliriz.Mesela kitaptan okumakla doktor olunmuyor , kitaptan okumakla kaymakam olunmuyor gibi.
Aslında anlatmak istediğin insanın "tuzu kuru" "keyfi tıkır" ve "altında arabayla hava atar" hale gelmesi için kitap okumanın yetmemesi gerektiği sanırım.İşte tam bu noktadada kimin doğruyla yanlışı ayırt edemediği anlaşılıyor.
Mühendislerle ilgili sorunlarını gidip arkadaşlarınla paylaşabilirsin.Rahat bir ortamda istediğin kadar atıp tutar bir gün nasıl hatalarını düzelttiğini başka bir gün nasıl kandırdığını anlatıp mutlu olabilirsin.Ama burada Mühendis adaylarına ve Mühendislere gelin size akıl vereyim derken arka planda hakaret edemezsin.Kötü söz zaten sahibinindir , vereceğin akılda sana kalsın.
Ben seni anladım kardeş.Şu yazdıklarını ilk mesajda yazsaydın ya.Tanımak için o kadar uğraşmazdık.Allah yolunu açık etsin.
Not:En başa sorun varsa yanıtlarım yazmışsın.Özgüvenine hayran kalmamak mümkün değil.
işte bu yazdıklarından sonra sana minnettarım az çok birbirimizi tanıyabildik kötü başladık ama devamı hayırlı olur ınsallah ben samimiyetle bişeyler anlatmak istiyorum bazı konuların bazı gerçeklerin farkedilmesi için bişeyler yapmak istiyorum yoksa bu konuyu açıp birileriyle tartışmak gibi bir niyetim yok umarım bu konuda anlaşırız iyi forumlar.