Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
266 milyon euro teklif etti, iki katını borsada kaybetti
Milan takımından Kaka'ya 266 milyon euro teklif eden Şeyh Mansur'un borsadaki hisseleri 488 milyon euro değer kaybetti..
İngiltere Premier Lig takımlarından Manchester City'yi satın aldığı günden itibaren dünya basınının gündeminden düşmeyen Arap Şeyhi Mansur'un son transfer girişimi pahalıya patladı. İngiliz The Sun gazetesinin haberine göre, şeyh İtalya'nın Milan takımında top koşturan ünlü Brezilyalı futbolcu Kaka'nın transferi için önerdiği rekor fiyatın iki katını borsada kaybetti. Şeyh'in, Barclays bankasının borsalarındaki hisselerinin 488 milyon euroluk (yaklaşık 1 milyar TL) değer kaybına uğradığı kaydedildi.
3.8 MİLYAR FAKİRLEŞTİ
Şeyhin, 266 milyon euroya kadar çıkan uçuk Kaka transferinin borsadaki hisselerine olumsuz yansıması sonucu böyle bir kaybın yaşandığı açıklandı. Satın aldığı takımı ön sıralara taşımak için kesenin ağzını açan şeyhin Barclays'teki 36 milyar euro olduğu düşünülen serveti de son gelişmelerden sonra 3.8 milyar euro azaldı. İsmi açıklanmayan borsa yetkilisi, "Şeyh Mansur'un günü, hisseleri hakkında aldığı haberle cehenneme dönmüştür. En yüksek transfer ücretini öneriyorsunuz ve saatler sonra hisslerinizdeki düşüş size 448 milyon euroya patlıyor" diye konuştu.
YİNE DE VAZGEÇMİYOR
38 yaşındaki şeyhin yaşanan ekonomik kriz günlerinde bu denli yüksek bir rakamı sadece bir futbolcuya veren şeyhin borsadaki kaybından sonra dahi transferden vazgeçmemesi ise şaşkınlıkla karşılandı. Haberlere yapılan diğer yorum da "Şeyhin Kaka transferindeki ısrarı ona Afrika ülkesi Gambiya'yı satın almayı kaybettirdi' oldu
Bu rakamada oha denir. Bu araplar yağı çok bulan misali parayıda çok bulmuşlar sağlarına sollarına sürüyorlar
Daha önce 120 milyon Euro veren Manchester City, teklifini 150 milyon Euro'ya yükseltti. Son tekliften sonra pes eden Kaka, "Kaderde ne varsa o olur" dedi.
BÜTÜN dünyayı saran ekonomik kriz İngiltere Premier Ligi takımlarından Manchester City'i etkilemedi... Arap Abu Dabi Şirketler Grubu'nun satın aldığı City, Milan'ın Brezilyalı yıldızı Kaka için yaptığı 120 milyon Euro'luk teklifi artırdı ve 150 milyon Euro'ya çıkarttı. The Sun Gazetesi'nin "Kaka'ya 243 milyon Euro" başlığı ile verdiği haberde, Manchester City, Milanlı oyuncunun bonservisi için İtalyan takımına 108 milyon Euro bonservis ücreti, 108 milyon Euro 5 yıl için Kaka'ya verilecek maaş, 27 milyon Euro da diğer bütün masraflar için ödeyecek.
Manchester City'nin, Milan'ın Brezilyalı yıldızı Kaka için yaptığı astronomik teklif Avrupa'da futbol gündemine damgasını vurdu. Kaka'nın babası Bosco Leite'nin, Milan Kulübü yöneticileriyle yapacağı görüşme, bir anlamda, Brezilyalı yıldızın yolunu çizecek gibi görünüyor.
Manchester City, Kaka için 120 milyon Euro'yu gözden çıkardığını açıkladığında, Avrupa'da transfer gündemi de baştan aşağı değişmiş oldu. Şimdi herkes Milan'ın Brezilyalı yıldızının İtalya'dan İngiltere'ye gidip gitmeyeceğini tartışıyor.
48 saat içinde görüşmelerin bir sonuca bağlanması beklenirken, Mılan Kulübü'nün sahibi Silvio Berlusconi, "Henüz kesinleşmiş bir şey yok. Böyle bir teklif hakkında karar vermek hem biz hem de Kaka için çok zor" ifadelerini kullandı.
Milan İkinci Başkanı Andrea Gallian, de, "Kulüp olarak şu ana kadar hiçbir şeyin altına imza atmadık" derken, teknik direktör Carlo Ancelotti, Kaka'nın kalmasını arzu ettiğini; ancak böyle bir teklif karşısında son kararı kulüp yönetiminin vereceğini söyledi.
Kaka'nın da aklının karışık olduğu belirtilirken, Brezilyalı yıldızın babası Bosco Leıte'nin Berlusconi ve Galliani ile yapacağı görüşmenin ardından transferin netlik kazanması bekleniyor.
Milan'lı taraftarlar ise, en büyük yıldızlarının takımdan ayrılmaması yönünde protestolarına devam ediyor. 26 yaşındaki oyuncunun evine mektuplar gönderen ve kırmızı-siyahlıların kulüp merkezi önünde toplanan taraftarlar, Kaka'nın fikrini değiştirmek için çabalarını sürdürüyor.
BERLUSCONİ OLAYA EL ATTI VE...
Yüzyılın transferinde son söz söylendi! Kaka-Manchester City flörtünde son nokta Milan'ın patronu Silvio Berlusconi tarafından konuldu. Pazartesi günü gün boyunca Manchester City yöneticileri, Kaka'nın babası ve kulübün asbaşkanı Adriano Galliani arasında yapılan görüşmelere akşam saatlerinde Kaka da katılmıştı.
Milan geçtiğimiz gün 120 milyon avroluk teklifi kabul ettiğini açıklasa da Milan taraftarının hafta sonu Fiorentina maçıyla başlayan ciddi protestosu Berlusconi'nin iki gün önce yaptığı "Bu rakama Kaka'yı tutmak imkansız" açıklamalarını yutarak yeni bir demeç vermeye itti. Berlusconi İtalyan La7 televizyonunda yaptığı açıklamada, "Kaka'nın kaldığını duyuracağım. O parayı değil Milan'ı tercih etti. City ile yapılan görüşmeler Kaka ve benim de müdahalem ile Kaka lehine sonuçlandı ve yıldızımız Milan'da kaldı" diyerek Manchester City'nin düşlerini tamamen ortadan kaldırdı.
PARA HER ŞEY DEĞİLDİR, TARİHE GEÇECEK BİR KARAR
Transfer borsasında son bir hafta içinde büyük sansasyon yaratan Kaka'nın Milan ile olan sözleşmesi 2013 yılına kadar devam ediyor ve San Siro'da Brezilyalı futbolcuya yapılan duygusal destek onu takımda kalmasını sağlayan en büyük faktörlerden biri oldu diyebiliriz.
Pazartesi akşam saatlerinde yaklaşık 1000 kadar taraftarın Kaka'nın evinde yaptığı çılgın gösteri, Brezilyalı futbolcunun cama çıkarak taraftarları selamlaması ve Milan ile olan bağının ne kadar duygusal olduğunu bir kez daha kanıtlamasıyla 26 yaşındaki yıldız isim İtalyan devinde efsane olma yolunda ilerlediğinin en büyük göstergesi olsa gerek.
KARARINI NASIL VERDİ?
AC Milan'ın Brezilyalı yıldızı Kaka, Manchester City'nin rekor düzeydeki transfer teklifini geri çevirerek, AC Milan'da kalma kararını, bol bol dua ederek aldığını söyledi.
Dindar bir Protestan olarak da tanınan 26 yaşındaki Kaka, ''Manchester City'e gitmek, büyük bir projenin başlangıcı olabilirdi ama ben, son günlerde bol bol dua ederek, benim için hangi takımın daha hayırlı olacağını anlamaya çalıştım. Sonuçta burada kalmaya karar verdim'' dedi.
Kaka, konuya ilişkin kararının, AC Milan Başkanı Silvio Berlusconi tarafından duyurulmasının ardından, kırmızı-siyahlı kulübün televizyonu Milan Channel'a verdiği demeçte, ''Yaşananlar sayesinde, Milan'da insanların beni ne kadar sevdiklerini görme imkanı buldum. Tercihimi, taraftarlarımın ve takım arkadaşlarımın yardımıyla belirledim. Doğru bir tercih yaptığıma inanıyorum. Hiçbir şey istemiyorum. Sadece iyi olmak istiyorum. İnsanların beni istedikleri, beni sevdikleri yerde kalmaktan dolayı mutluyum'' diye konuştu.
AC Milan'ın, kendisine ilişkin tüm teklifleri geri çevirmiş olduğunu hatırlatan Kaka, Manchester City örneğinde olduğu gibi kendisine teklifte bulunanlara da sürekli olarak, ''Önce Milan'la konuşun, daha sonra konuşuruz'' yanıtını verdiğini de kaydetti.
Kaka, aynı zamanda menajeri olan babası Bosco Leite'nin, kendisine Manchester City'nin teklifini kabul etmesi için baskı yaptığına ilişkin iddiaların gerçeği yansıtmadığını da belirterek, ''Son günlerde birçok haber uçuştu. Birçok söylenti çıktı. Birçok spekülasyon yapıldı. Pek çok kişide babam hakkında yanlış kanaatler oluştu. Ben hiç kimseyle kavga etmedim. Ailemden hiç kimse beni başka bir yere gitmeye zorlamadı. Bağlı olduğum, kalbimi verdiğim takımda kalmayı tercih ettim'' dedi.
Manchester City'nin teklifiyle başlayan tartışmaları, AC Milan'daki sözleşme koşullarını iyileştirmek için kullandığına dair iddiaları da yalanlayan Kaka, ''Tüm bu hikayenin, benim sözleşmemi yenilemem için gündeme getirildiğini öne sürenler de oldu. Bu asla doğru değil. Milan kulübü, her defasında beni mutlu etti. Herkese teşekkür borçluyum'' diye konuştu.
Kaka, hafta sonunda oynanan karşılaşma boyunca kırmızı-siyahlı taraftarların kendisine tezahüratta bulunmalarının, tribünlerin AC Milan'da kalmasını isteyen pankart ve dövizlerle donatılmasının, kendisini duygulandırdığını da ifade etti.
''Cumartesi günkü maç, benim için olağan dışıydı. Tarifi güç bir heyecan yaşadım'' diyen Kaka, kendisinden sevgisini esirgemeyen taraftarlara da teşekkür etti.