kahverengi keşiş örümceği ısırığı

çok fena örümcekler var gerçekten ya

örümcekten acaip korkarım ve korkmakta ne kadarda haklı olduğum gözüküor

yokmu bunun çaresi

örümceklere ölüm bundan sorra ynısı bizim mahhalede dolaşıyo kimse bi şi yapmıyo:D

abi şöle sağlam bi terlik sineklik yada raid maid hemen meftakkun bunlara ya

böghhhh len ben senin örümcek gibi ıhhhhhhhhhhhhh işte saol arkadasım tesekkür ederim

kendi küçük marifeti büyük gibi bişey olsa gerek tek kelimeyle igrenç ya. . .bu bölüme bi girdim meraktan bakmadanda çıkamıom içim bi hoş oldu uykumda geldi ama en iyisi ben güzel oalrak kapatıyım gecemi :D adultta ugrar bnm el yoksa uyuyamam bunca fotolardan sonra. . .

satrpialo' Alıntı:
abi bu örümcek ne tarafta yaşıyomuş. bilen var mı? o tarafa gitmicem de..

arkadaşlar bildiğim kadarıyla bu örümcek sadece teksas bölgesinde yaşıyor...yani sokaklardaki masum örümceklerin günahı yok onları öldürmeyin :)

ülen bu ne yaws :)
millet nasılda ewinde tarantula falan besliyo walla helal olsun ...

ulen türkiyede yasamıyo dimi bu amanın

hacı farya ohaaa fhalan oldum haaa!!! ya bişi shorjam bhunlar hakkatten hangi bhölgede yhaşıolar yaf??? ne yhane bunun özelliği böleee?

Alla ala googledan arattırıom şuan konuyu bende bulursam bişiler eklijem buraya!!!

Çhok mherak ettim hojam şhindi

BAKIN BİŞİLER BULDUM BURDA!!!

KAHVERENGİ KEŞİŞ ÖRÜMCEĞİ ISIRMASI

15 mm boyunda, sırtında keman şeklinde bir leke olan örümcektir. Karanlık ve kuru yerleri sever. Isırdığı yerde ülserasyon ve iskemi oluşur. Dolayısıyla belirtiler ısırmayı takiben hemen görülmeyip saatler sonra ortaya çıkarlar.

Belirti ve bulgular:

Eritematöz makül ( sıvı dolu kabarcık-bül- ve çevresinde oluşmuş beyaz bir halka ). Birkaç gün içinde mavimsi renkli nekroza dönüşür

Isırmayı takip eden 2-8 saat içinde bölgesel ağrı, kızarıklık, şişlik

Titreme, ateş, bulantı-kusma, eklem ağrıları, kanama bozuklukları: DIC (Dissemine intravasküler koagülasyon-yaygın damar içi pıhtılaşma).

Acil Bakım:

Hastane öncesi acil bakım destekleyici niteliktedir. Panzehiri yoktur ama, acil serviste 24 saat gözlenmelidir. Sistemik reaksiyon oluştuğunda, hemen antihistaminikler verilmelidir. Oluşan nekrotik dokunun cerrahi olarak çıkartılması gerekebilir. Bu tip nekrozlara diğer artropodlarda (örnek: kene) neden olabilirler.

böğğğ ki ne bööööö

ya manyak bişiy bu dikkatli olmak lazım örümcek falan bu ne ya valla böceklerden zaten tiksinirdim şimdi daha çok tiksiniyom kiiiiii felaket ya

Geri