hacı farya ohaaa fhalan oldum haaa!!! ya bişi shorjam bhunlar hakkatten hangi bhölgede yhaşıolar yaf??? ne yhane bunun özelliği böleee?
Alla ala googledan arattırıom şuan konuyu bende bulursam bişiler eklijem buraya!!!
Çhok mherak ettim hojam şhindi
BAKIN BİŞİLER BULDUM BURDA!!!
KAHVERENGİ KEŞİŞ ÖRÜMCEĞİ ISIRMASI
15 mm boyunda, sırtında keman şeklinde bir leke olan örümcektir. Karanlık ve kuru yerleri sever. Isırdığı yerde ülserasyon ve iskemi oluşur. Dolayısıyla belirtiler ısırmayı takiben hemen görülmeyip saatler sonra ortaya çıkarlar.
Belirti ve bulgular:
Eritematöz makül ( sıvı dolu kabarcık-bül- ve çevresinde oluşmuş beyaz bir halka ). Birkaç gün içinde mavimsi renkli nekroza dönüşür
Isırmayı takip eden 2-8 saat içinde bölgesel ağrı, kızarıklık, şişlik
Titreme, ateş, bulantı-kusma, eklem ağrıları, kanama bozuklukları: DIC (Dissemine intravasküler koagülasyon-yaygın damar içi pıhtılaşma).
Acil Bakım:
Hastane öncesi acil bakım destekleyici niteliktedir. Panzehiri yoktur ama, acil serviste 24 saat gözlenmelidir. Sistemik reaksiyon oluştuğunda, hemen antihistaminikler verilmelidir. Oluşan nekrotik dokunun cerrahi olarak çıkartılması gerekebilir. Bu tip nekrozlara diğer artropodlarda (örnek: kene) neden olabilirler.