Kadın Beyni Mizaha Daha Yatkın

pasaklı

New member
Reaction score
0
Otomobil kullanırken dikkat yeteneğinden sonra, kadınların mizah anlayışı da erkeklerden daha gelişmiş çıktı.

ABD`li bilim adamları, mizah anlayışının cinsiyetler arasındaki farkını incelemek için bir karikatüre bakarken kadın ve erkek beyninin nasıl çalıştığını analiz etti.

Çalışmada dil gelişimi, hafıza ve ödüllendirmeyle ilgili bölgelerin kadınlarda daha faal olduğu ortaya çıktı. Çalışmanın bir başka boyutu ise, kadın ve erkeklerde mizahın nasıl kullanılıp değerlendirildiğine yönelik farklar.

Buna göre kadınlar, komik bulmadıkları materyalleri tanımlamakta erkeklere göre çok daha hızlı. Kadınlarda daha etkin olan dil işleme ve hafızanın da bulunduğu beynin ön korteksi, mizahı değerlendirme de büyük rol oynuyor. Verilen tepkilere göre kadın ve erkekler arasında komik buldukları karikatür sayısında da kayda değer farklar olduğu görüldü.

evet yaziyi okudunuz sizce dogruluk payi var mi :p

"Otomobil kullanırken dikkat yeteneğinden sonra, kadınların mizah anlayışı da erkeklerden daha gelişmiş çıktı."
bence ikiside yanlış

kadınların nasıl araba kullandıklarını herkes bilio
ayrıca ben hiç kadın komedyen görmedim...

yav siz niye böle şeylere özeniosunuz ki
hiç bi erkek çıkıpta ben kadınlardan daha romantğim daha duygusalım dio mu:eek:

bu yazi bilim adamlari tarafindan yazilan bi yazi hurriyet gazetesinde cikan bi yazi

bilim adamlari bisiy biliyoda yaziyo dimi

araba kullanirken daha dikkatliyiz siz ne kadar inkar etsenizde bu boyle bir suru arkadasim var erkeklerden daha iyi araba kullanan..:p

mizah konusuna gelince

LaZiSH' Alıntı:

ayrıca ben hiç kadın komedyen görmedim...

cok basit iki ornek gülse birsel ve yasemin yalcin sana biseyler hatirlatiyolar mi :eek:

PaSaKLI' Alıntı:
bu yazi bilim adamlari tarafindan yazilan bi yazi hurriyet gazetesinde cikan bi yazi

araba kullanirken daha dikkatliyiz siz ne kadar inkar etsenizde bu boyle bir suru arkadasim var erkeklerden daha iyi araba kullanan..:p

mizah konusuna gelince

cok basit iki ornek gülse birsel ve yasemin yalcin sana biseyler hatirlatiyolar mi :eek:
kadınlar öle herşeye karışmasınlar bakim espirilerimize gülsünler yeter:Sopa şahsen ben çevremi kadın erkek ayırt etmeden çok güldürürümmmmm :D

PaSaKLI' Alıntı:
mizah konusuna gelince

+ bi 3. de pasaklı :D ama daha fazla espirütüel oldukları kanısı bence yanlıs

PaSaKLI' Alıntı:

zuhahahha ben sana bişi sorcam o bilim adamları denilen topluluğun cinsiyeti ne acaba
?
:)

CHI€F' Alıntı:
+ bi 3. de pasaklı :D

ahahha beni ilk 3 e kattigin icin tsk ederim ay cok mutlu oldum bide heycanlandim :)

crazyboy_9999' Alıntı:
zuhahahha ben sana bişi sorcam o bilim adamları denilen topluluğun cinsiyeti ne acaba
?
:)

bilim adamlari denilen toplugun cinsiyeti adi uzerinde bilim ADAMI kadinlar yazmis olsaydi bilim kadini denirdi dimi ehehe :p

yani neymis cinsiyetleri erkekmis :)

bilimadamlari dedigi bilimkadinlaridir onnardan da ancak boyle bir rapor beklenir zaten heheh , araba kullanirken daha dikkatliymis oy oyy oyyy puahahhahaa

PaSaKLI' Alıntı:
araba kullanirken daha dikkatliyiz siz ne kadar inkar etsenizde bu boyle bir suru arkadasim var erkeklerden daha iyi araba kullanan

i49134_womendrivers02.jpg

cok haklısın:D:D

herkese bi cevap yetiştirdiğin için seni tebrik ediyorum pasaklıcım bu konuda da erkeklerden çok iyisiniz biz erkekler zaten bi **k yaramayız : )

PaSaKLI' Alıntı:

mizah konusuna gelince

Kesinlikle Pasaklı ya katılıyorum.. Ben de bir çok kadın tanıyorum erkeklerden daha iyi araba kullanan ha tamam bazı kadınlar var kötü araba kullanıyolar ben de görünce kötü oluyorum ama bi de şöle bakmak lazım çevremizdeki erkeklerin hemen hemen hepsi gay olsa biz de erkeklerin hepsi gaydir desek doğru mu etmiş oluruz?? :eek:
Bu arada Pasaklı örnekler de güzeldi.. :D

X' Alıntı:
herkese bi cevap yetiştirdiğin için seni tebrik ediyorum pasaklıcım bu konuda da erkeklerden çok iyisiniz biz erkekler zaten bi **k yaramayız : )
yok cnm estagfirullah bi ..k yaramaz demedik sizler icin :ter:

sadece kendi dogrularimi savunuyorum :p

ibrahimxxx' Alıntı:
dostum kendi adına konuş kendini bi **k zannediyosun ama deilsin kendi adına konuş bundan sonra dostum
nooluo yaa
kardeş adam kendi fikrini sölemiş
bence de kadınlar çoğu zmn bizi yeniolarr
işte bi **k olmamamız böle "ezik" davranışlar göstermekten kaynaklnıo
adamın dediğinde kzılacak bişi yok!

Bir bayan araba kullanmak olsun espri yapabılmek olsun asla erkeklerın
yerını alamaz.
Bazı kadınlar kötü araba kullanmaz bazı kadınlar iyi araba kullanır :D
yada bazı kadınların mızah yetenegı gelimiştir.yasemın ya. ve gülse birsel gibi.
Ama gördüğünüz gibi verebılecegınız 1-2 isim oluyor.

Demekki neymiş; İstisnalar kaideyi bozmazmış
i36003_evrensel.gif

ibrahimxxx' Alıntı:
dostum kendi adına konuş kendini bi **k zannediyosun ama deilsin kendi adına konuş bundan sonra dostum

Bence arkadaşım mecazlama yapmış ibrahimxxx (inşallah ben sazanlık yapmıorumdur :D :D :D )

Geri