Kablosuz agına gireni görmek

kaptanoguz

New member
Reaction score
0
iyi günler arkadaşlar su son zamanlarda internet hızım çok garipleşti bazen hızlı bazen çok yavaş oluyor acaba birisi benim agımamı baglanıyor bunu nerden ögrenebilirim
NET USER DENEDİM BENDE 2 PC OLMASINA KARSI SADECE NET USER YAZDIGIM PC CIKTI MEYDANA başka bir yöndem varmıdır lütfen bi yardımcı olun

modeminin arayüzüne gir. Genelde 192.168. ile başlar. Bazı modemlerde (%80) bu arayüzde modemden IP alan makinalar ve bu makinaların isimleri yazıyor. Buradan kontrol edebilirsin. Birisinin şifreni kırdığını düşünüyorsan, wireless şifreni değiştir. WPA-PSK2 olarak belirlemeni harf(büyük/küçük),rakam ve simge kullanmanı öneririm. Daha da yüksek güvenlik tedbiri almak istersen. Modeminin wireless şifresini değiştirdikten sonra,arayüze erişim şifrelerini de değiştir, daha sonra MAC filtreleme bölümünden, kendi pc lerinin adreslerini gir ve kaydet.

Evine gelen karşı komşuna bile şifreni verme :D (dilim yandı.. :D )

MAC adresine nasıl bakacağını bilmiyorsan BURADAN !

detaylı bilgiyi (MAC Adresi konusunda) GOOGLE den bulabilirsin

evet aslında böyle bişey banada laızm öğrensek çok iyi olur ....

modeminin arayüzüne gir. Genelde 192.168. ile başlar. Bazı modemlerde (%80) bu arayüzde modemden IP alan makinalar ve bu makinaların isimleri yazıyor. Buradan kontrol edebilirsin. Birisinin şifreni kırdığını düşünüyorsan, wireless şifreni değiştir. WPA-PSK2 olarak belirlemeni harf(büyük/küçük),rakam ve simge kullanmanı öneririm. Daha da yüksek güvenlik tedbiri almak istersen. Modeminin wireless şifresini değiştirdikten sonra,arayüze erişim şifrelerini de değiştir, daha sonra MAC filtreleme bölümünden, kendi pc lerinin adreslerini gir ve kaydet.

Evine gelen karşı komşuna bile şifreni verme :D (dilim yandı.. :D )

MAC adresine nasıl bakacağını bilmiyorsan BURADAN !

detaylı bilgiyi (MAC Adresi konusunda) GOOGLE den bulabilirsin

benim modem eski airties rt210 galiba ttnetin ilk dagıttıgı kablosuz modemlerden yenilerindededigin program var ama bunda yok

Bağlananların mac adreslerini göremeyeceğin kablosuz cihaza ben hiç raslamadım.
En kötü mac adresi yasaklama yapılan yerde o an bağlı olan mac adreslerini listelenmiş görebilirsin.

Bağlananların mac adreslerini göremeyeceğin kablosuz cihaza ben hiç raslamadım.
En kötü mac adresi yasaklama yapılan yerde o an bağlı olan mac adreslerini listelenmiş görebilirsin.

nasıl görebiliriz aga mac şifrelemesi yeinde yazmıyo öle bişi 32 tane satır var 32 kişilik mac adresi yazıyorsun

tarayıcına

192.168.2.1

yaz ve şifreni gir,ekrana gelen sayfada

sol taraftaki menüde yerel ağ sekmesine tıkla ve sağ tarafta modemden o anda ip alan pc leri görürsün bence hemen adamı ağdan atma,kim olduğunu öğren ve dersini ver :)

mac adresinin gösterilmediği bir modem görmedim. varsa ve o da elindeyse modemini değiştir :) brave heart'ın belirttiği gibi yaparsan tüm sorunun çözülür.

ögrendim serefsizi bizim çapraz apartmanda 3 katta birisi bizim başkomser komsu var yanda ona söyledim gittik 2 gün nezarette yatcak paşam anlasın zaten almasaydı babası öldürcekti dayaktan
ya ciddi bişimiş ya sikayet etsem manyak cezası var
kişilik haklarının ihlali-özel hayata müdehale-falan bi ton şey saydı
ama programla falan degil benden dosya almaya çalısırken yakaladım adamı
bende 2 pc var aralarında harici hdd var diger pc baglı(3.5 lik adaptörlü) ondan dosya alıyorum bi baktım 2 pc olması lazımken 3 pc cıktı meydana benden dosya almak isterken kendi dosyalarını paylaşıma açtı salak bi resim açtım tanıdım 1-2 kez görmüştüm neyse gerisini biliyonuz :D HACK KÖTÜDÜR!! (Hacklendisen seni hackleyeni hacklemek hariç)
bir daha böyle bişi olmasın diye mac filitresi kurdum +wpa-psk yeni şifre girdim ama bir arkadasım wep yap dedi internet baglantı hızın artar falan dedi nasılsa mac şifrelemen var sen istemedikce kimse giremez dedi ? sizce dedigi dogrumu?

geçmiş olsun :)

sende dikkatli olursun bundan sonra:)

ögrendim serefsizi bizim çapraz apartmanda 3 katta birisi bizim başkomser komsu var yanda ona söyledim gittik 2 gün nezarette yatcak paşam anlasın zaten almasaydı babası öldürcekti dayaktan
ya ciddi bişimiş ya sikayet etsem manyak cezası var
kişilik haklarının ihlali-özel hayata müdehale-falan bi ton şey saydı
ama programla falan degil benden dosya almaya çalısırken yakaladım adamı
bende 2 pc var aralarında harici hdd var diger pc baglı(3.5 lik adaptörlü) ondan dosya alıyorum bi baktım 2 pc olması lazımken 3 pc cıktı meydana benden dosya almak isterken kendi dosyalarını paylaşıma açtı salak bi resim açtım tanıdım 1-2 kez görmüştüm neyse gerisini biliyonuz :D HACK KÖTÜDÜR!! (Hacklendisen seni hackleyeni hacklemek hariç)
bir daha böyle bişi olmasın diye mac filitresi kurdum +wpa-psk yeni şifre girdim ama bir arkadasım wep yap dedi internet baglantı hızın artar falan dedi nasılsa mac şifrelemen var sen istemedikce kimse giremez dedi ? sizce dedigi dogrumu?
Mac filitreleme pek de bir işe yaramaz ancak basit scriplerle takılanların belki işini zorlaştırır.
Kablosuz şifreleme metodu olarak en az wpa kullan ve arada bir bağlı olanlara bak.
Mac filitresinin işe yaramasının tek yolu izin verdiğin cihazın bağlantısının hiç kopmamasını sağlamak.
Onun dışında biraz işi bilen ve uygun adaptöre sahip olan her kez mac filitreni geçebilir.

yok ya ben bu interneti 3 kişi kullanıyom üskattaki leptopla giriyor babasıyla aynı fabrikada çalısıyorlar kesin ondan ögrenmiştir yok sa sayılı rakamlı büyüklü küçüklü şifrem var bende çok şaşırdım kırdılar diye ama belkide ondan görmüştür neyse bugun gidmiş almış babası aglamış paşam demin geldi özür diledi :D ne anlamı varsa bu saatten sonra neyse benimle ilgilendiginiz içn çok teşekkürr ederim site sorumlusu bu konuyu kapatabilir herşey için çok çok teşekkür ederim

Geri