kablosuz ağda dosya baylaşımı yardım lütfen

tekkkin

New member
Reaction score
0
kablosuz iki pc de dosya paylaşımı yapamıyorum!
kablosuz modem aracılıyla bağlantı kuruluyor ve internete giriliyor. fakat dosya paylaşımını nasıl yapacağımı bulamadım!
Yardımcı olursanız çok sevinirim.
Bu arada sistemlerden biri Vista bir Xp (farkeder mi bilmiyorum)

ben anlatmaya çalışayım sana.

Ağ Bağlantılarım üzerinde sağ tuş yap özelliklere gir.
Sol menüde Ev ve küçük işyeri ağ kura tıkla

İleri ve İleri yap ortadaki seçeneği işaretler ileri yap
Bilgisayar tanımı ve bilgisayar adını gir ileri yap
Çalışma Grubu adını gir bağlanmak istediğin bilgisayarın çalışma grubu ile aynı olmasına dikkat et ikiside aynı olsun
son bölümde dosya ve yazıcı paylaşımını aç işaretle
bilgisyar kapansın yeniden açılsın

Ağ Bağlantılarım üzerinde sağ tuş yap wireless bağlantısın üzerinde sağ tuş yap özelliklere gir

Yükle butonuna bas İletişim kurallarını seç Ekle ye bas
orada Newlink APX/SPX/Netbios uyumlu aktarma falan yazıyor onu seç Tamama bas
bu şekilde diğer bilgisayarı görmesi lazım

en önemlisi Çalışma Grubu Adları aynı olsun

buı anlattığım ikiside XP içindi

Biri Vista biri XP ise Paylaşım biraz daha zor

paylaştırmak istediğin klasör üzerinde sağ tuş yapıp yeni paylaşım yaratıyorsun ve kullanıcı ataman gerekiyor
bende vista olsaydı onuda anlatırdım açıklamalı olarak ama tüm menüleri tam olarak hatırlamıyorum.

Vistalıda güvenlik duvarını açtıktan sonra xpli diğer pc de göründü. fakat sadece göründü tıkladığımda erişilemez uyarısı geliyor. vistalıda ağları gör ,dosyaları paylaş vs özelliklerin hepsini açtıktan sonra bu oldu. bu arada iki pc de de workgrup olarak görünüyor.

Arkadaşlar çok acil yardıma ihtiyacım var BU KONUDA!
Ben durumumu bir kez daha ayrıntılı olarak anlatmaya çalışayım:
Bir masa üstü pc'ye bağlı kablosuz modem aracılığıyla hem dizüstü pc'den hemde masaüstünden internete bağlanabiliyorum fakat masaüstü pc'den diğerine dosya çekmek istediğimde, bunu bir türlü beceremedim!
Her ikisinide work grup yapıp paylaşıma açtığımı düşünüyorum fakat bir yerde bir eksiklik kalıyor.
*En son olarak masaüstünde, ağdan çalışma grubu bilgisayarları göster dediğimde workgroup içinde her iki pc de görünüyor. bunlardan masaüstü içi açılıp paylaşım klasörü görünüyor. fakat dizüsütünün simgesine tıkladığımda "bu ağ kaynağını kullanmaya izniniz olmayabilir...... ağ yolu nulunamadı" şeklinde uyarı alıyorum.
*Dizüstünde ise, ağdan bilgisayar ve aygıtları görüntüle dediğim vakit sadece diz üstü görünüyor masaüstü hiç yok! bunada tıkladığımda "public ve yazıcılar" diye 2 klasör varki bunlardan da public açılmıyor!
(bu arada tekrar söyleyeyim: masaüstü Xp, diğeri Vista)
LÜTFEN DERDİME BİR ÇARE BİR ÖNERİ BİR YOL....

ya dostlar..
Çıldırıyorum artık!!:vur:durdurun:biggrin
sabahtan beri o pc den diğerine mekik dokuyup durdum:saskin
bir orda ağ aç bir orda ağ kur hiçbiri olmuyor !!!!

NOLURsunuz biriniz yardım etsin kurtarın beni bu dertten....

biraz daha açıklayabilir misin?

hangisinde C yi paylaşıma açacağım. anladığım kadarıyla diğerinde görünen pc'yi kendi içinden açacağım! ama bilmiyorum vistadan mı paylaşım kısmı aktif değil!

nasıl kullanıcı atıyacağım biraz daha açıkca anlatabilir misin?

Bu arada verdiğin cevaplar ve ilgin için teşekkürler..

hala bir umut,, bir yardım için bekliyorummm..

biraz daha açıklayabilir misin?

hangisinde C yi paylaşıma açacağım. anladığım kadarıyla diğerinde görünen pc'yi kendi içinden açacağım! ama bilmiyorum vistadan mı paylaşım kısmı aktif değil!

nasıl kullanıcı atıyacağım biraz daha açıkca anlatabilir misin?

Bu arada verdiğin cevaplar ve ilgin için teşekkürler..

hala bir umut,, bir yardım için bekliyorummm..

yukarıda anlatılanları yaparsan Vistadan XP ye bağlanırsın Ama hangisine bağlanmak istiyorsan onun sürücülerini paylaşıma açman gerekiyor
bence sen ikisinide aç
ama vistada paylaşıma açmak biraz farklı paylaşıma açarken yeni paylaşım olarak açıyorsun ve kullanıcı atamaları yapıyorsun vista yüklü değil bende menüleri hatırlamıyorum o yüzden bu kadar biraz araştırma yap bulursun ayrıntılı bilgi

hala bişey beceremedim ve hala yardımlarınızı bekliyorum...
saygılar...

3 gün oldu hala tam anlamıyla bir yardım eli uzatan yok!!

sistemler farklıysa fark eder yapamazsın.. ikiside xp oldugunda bi ag kur ikisindede ag adı aynı olsun ag baglantılarımdan kolaylıkla görebilirsin. ben kullandım şahsen

şimdi biri Vista biri Xp iken kablosuz ağ paylaşımı yapılamaz mı kesinlikle!!!?
Bilgisayarlardan birinde diğeri görünüyor demiştim, fakat yetkili değilsin deniliyor.

Vardır mutlaka bir yolu, hiç mi bilen yok arkadaşalr???

Geri