Kaçırılan Askerler Hakkında

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Börteçine9

New member
Reaction score
0
Kaçırılan erlerden biri Türk bayrağını yakmaktan tutuklanmış. Hangisi?
Kaçırılan askerlerden Mardinli Er Ramazan Yüce'nin, askere gitmeden önce Türk bayrağını yakmaktan ve PKK'ye destek vermekten dolayı tutuklandığı ortaya çıktı. Ayrıca Yüce'nin amcasının, dayısının ve yeğeninin de PKK'ya yardım ve yataklık etmek suçlarından tutuklanıkları öğrenildi.

2002'DE TUTUKLANMIŞ

Yapılan araştırmada Ramazan Yüce'nin 21 Mart 2002 nevruz kutlamaları sırasında çıkan olaylar sonrası, PKK lehine gösteri yapmak suçundan tutuklandığı anlaşıldı.

NASIL ŞIRNAK'A GÖNDERİLDİ?

Bu bilginin ortaya çıkması akıllarda bir başka soruyu gündeme getirdi.

Sivil hayatında PKK lehine çalışmalar yürüten ve bu suçtan tutuklanan, yani devletin elindeki "resmi belgelerle" PKK'ya yakın olduğu tescil edilen bir kişi nasıl olup da PKK'nın en yoğun saldırı bölgesi olarak seçtiği Şırnak'a gönderildi ve oradan da sınıra sıfır noktadaki en kritik karakolda göevrlendirildi?

Ankara'da askeri bir savcı tarafından sorgusu yapılan Ramazan Yüce'nin 12 askerin şehit edildiği çatışmada PKK'ya bilgi sızdırıp sızdırmadığı tartışılıyor..

RAMAZAN YÜCE ROJ TV'YE NELER SÖYLEMİŞTİ?

Ramazan Yüce, PKK'nın elinde olduğu dönem Roj TV kameralarına konuşmuş ve "Burdaki arkadaşlar bize abi kardeş gibi davranıyor. Biz gerçeği gördük. Gelip halka da söyleyeceğiz bunları. Devlet büyüklerimize söylüyorum bu silahla çözülmez, masaya oturun.... Arkamızdan gelmeyen Tabur komutanımıza sesleniyorum. Arkamızdan destek göndermediyse bu demektir ki bizim artık asker olmamıza gerek kalmamıştır. Ve elimizden geldiği kadar Türk Ordusundan uzaklaşmaya çalışacağım" demişti.

Kaçırılan !!!! 8 asker

1 - Ramazan Yüce / Dtp Mardin Gençlik Kolları
2 - İrfan Beyaz / Antep DTP Gençlik kolları başkanı
3 - Fuat Başoda / Konya - Cihanbeyli - DTP gençlik kolları
4 - İlhami Demir / Ağrı - Patnos DTP gençlik k.
5 - Halis Tan / Adana dtp genç.kol.
6 - Özhan Şabanoğlu / Hatay DTP genç.k.
7 - Mehmet Şenkul / Niğde - Çavuş / araştırılıyor
8 - Fatih Atakul / Denizli / araştırılıyor

Adi herif..

Bunun böyle olacağı belli değil miydi Allah aşkına hali sorgulu sualli haberler yapıyorlar yok acaba mı yoksa bacamı.. Acabası var mı adamın ne yaptıqı ortada..

nasıl oluyoda böle kendini bilmezleri askere alıyolar ve üstüne üstelik dogunun en içra köşesinde pkk karşı savaşması bekleniyo inanıyorumki tsk bunun geregini yapıcaktır böle vatan hayini adamı pkk nın öldürmemesine şaşmamalı

kaçırılma olayı çok şaibeli
sorguları bitsin bakalım gerçek ortaya çıkacak

nasıl oluyoda böle kendini bilmezleri askere alıyolar ve üstüne üstelik dogunun en içra köşesinde pkk karşı savaşması bekleniyo inanıyorumki tsk bunun geregini yapıcaktır böle vatan hayini adamı pkk nın öldürmemesine şaşmamalı

nedenini söyleyeyim,eskiden batıdakiler doguya dogudakiler batıya gönderilirdi askerlige sonra şehitler artınca doğudakileri doğuya batıdakileri batıya yollamaya basladılar,oda cok göze batınca su anda dogu dogu agırlıklı ama karısık oalrakta askerleri gönderiyorlar,ee doğudan gönderincede terörist olm sansi artiyor,ama daha cok su anda o ortama uygun insanlar o ortama bırakılıyor.

Paylaşım için teşekkürler. Bir de ilk 6 asker hakkındaki bilgilerin kaynağını açıklarsan memnun olurum.....

1 - Ramazan Yüce / Dtp Mardin Gençlik Kolları İDAM veya ağırlaştırılmış ömür boyu hapis
2 - İrfan Beyaz / Antep DTP Gençlik kolları başkanı "Ömür Boyu hapis"
3 - Fuat Başoda / Konya - Cihanbeyli - DTP gençlik kolları "Ömür Boyu hapis"
4 - İlhami Demir / Ağrı - Patnos DTP gençlik k. "Ömür Boyu hapis"
5 - Halis Tan / Adana dtp genç.kol. "Ömür Boyu hapis"
6 - Özhan Şabanoğlu / Hatay DTP genç.k. "Ömür Boyu hapis"

bu 6 kişinin akıbeti yukarıdaki gibi olmazsa şehitlerimizin kanı busefer GERÇEKTEN yerde kalır!!!

evet konunun kaynağını belirtmelisin. yoksa bu iddiaların havada kalır... kaçırılma olayı şaibeli ama yinede sen bir kaynak belirtirsen çok daha iyi olur...

delinin biri kuyuya bir taş atmş herkes peşinden atlamış
ülkeyi karıştırmak için böyle saçma haberler yayınlanıyor
sizce TSK o kadar salak mı bunların böyle olduklarını bile bile onları doğuya yollasın
birde hepsi de dtp gençlik kolunda
ya ben antakya' lıyım ve kaldı ki (şahsi konusmuyorum genel konusuyorum) bizim burada kürt yerleşimi yok kürtlerle haşır neşir içinde değiliz kimse de olmaya meğilli değilken adam nasıl gidip dtp gençlik koluna üye olsun adam kürt bile değil aslen ARAP ve ailesinide uzaktan tanıyorum

sırf halkı birbirine düşürmek için oyunlar oynanıyor milleti gaza getirip oyunu hızlandırıyor

8 ci sıradaki askerde denizlili ama denizli dogumlu degilmiş mardinliymiş ailesi oradan gelmiş
o digerlerinden farklımıdır sizce...????

Demek ondan resimlerde o kadar rahat görünüyorlardı.Tüfeklerinden tek bir mermi dahi atılmamış şaibeli ...
Her koyun kurban , Her asker şehir olamaz...

adam boşuna demiyor "kurtulmuş olmalarına sevinemedim" diye!!

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri