Kaçırılan asker KONUŞTU

1907-1988

New member
Reaction score
0
Kaçırılan askerin video görüntüsü yayınlandı. Asker görüntüde neler diyor?

Dağlıca baskınında 8 askerimizin kaçırılması kafalarda soru işareti yarattı. Önce Star

Gazetesi'nden Şamil Tayyar Muhsin Yazıcıoğlu'na gelen istihbaratı yazmıştı köşesinde. Yazıcıoğlu Abdullah Gül'e soruyordu: "Bu 8 asker zorla mı kaçırıldı, yoksa teslim mi oldular" diye... Abdullah Gül'ün cevabı ise "Bu konuda kesin bir şey yok, Genelkurmay çok yönlü araştıyor" oluyordu.

Bugün ise Hulki Cevizoğlu "8 kişi kendisi mi gitti?" diye sorarak iddiayı yineliyordu. Cevizoğlu'na göre PKK'nın amacı TSK'yı küçük düşürmekti.

Tüm bunlardan sonra elimize PKK'nın kaçırdığı askerlerden birinin video görüntüsü geçti. Mardinli erimiz tam bir PKK'lı ağzıyla konuşuyordu.

BİR HAFTADA GERÇEĞİ ANLAMIŞLAR

Mardinli er video görüntülerinde "Bize abi kardeş gibi davranıyorlar. Burada gerçeği gördük. Bu gerçekleri gelip halka da anlatacağız" diyor.

Tam bu noktada biraz duruyor. Sanki bir daha oradan çıkabileceğine inanmıyormuş gibi "Allahın izniyle geleceğiz tabii" diye devam ediyor.

Sonra devlet büyüklerine sesleniyor. "Artık ne asker aileleri, ne de gerilla aileleri ağlamasın. Bu iş silahla çözülmez, masaya otursunlar. Güzellikle çözsünler."

Ve son cümlesi de "elimizden geldiğince Türk ordusundan uzaklaşacağız" oluyor.

ASKER KONUŞMAYA ZORLANDI MI?

Görüntüler yıllardır Türkiye'nin kapattırmayı başaramadığı, PKK'nın televizyonu ROJ TV'de yayınlandı. İnsan bu konuşmayı duyunca "bu askerler zaten onlardanmış" diye düşünebilir.

Peki bu doğru mu? Asker acaba gerçekten içinden geçenleri mi söylüyor, yoksa kendine doğrultulmuş bir namlunun ucuna bakarak mı konuşuyor?

Bunu bilemeyiz.

Ama bildiğimiz tek şey Cevizoğlu'nun dediği gibi PKK'nın, Türk Silahlı Kuvvetleri'ni küçük düşürmeye çalışması... Bu 8 erimizi böyle konuşmaya zorlamak da onların bir taktiğidir. PKK'nın kendi propagadasına Türk askerini alet etmiştir.

Görüntüler internet medyasında yayınlanmaya başladı bile. Ancak medyanın bu görüntüleri yayınlamasını PKK'nın isteğine hizmet etmek olarak değerlendiriyoruz.

Ve erlerimizin fotoğraflarını yayınlamadığımız gibi, bu görüntüleri de yayınlamıyoruz

Onurlu uniformalarıyla nasıl olurda köpeklerin bayraklarının altında fotograf cektirirler.
Orada ölünür ama onların dedikleri yapılmaz.

ya ben olsam ölürdüm yine o lafları demezdim.gururum daha önemlidir canımdan.yazık olmuş çok yazık

TÜRK ASKERİ HİÇBİR ZAMAN DÜŞMANINA BOYUN EĞMEZ...

BEN MARMARİSDE TATİL GİBİ BİR ASKERLİK YAPTIM AMA BANA SORSALARDI EN BOL ÇATIŞMA YAŞANAN YERDE TÜRK OLARAK ÖLMEYİ YEĞLERDİM...

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE![/CENTER]​

Bu 8 asker işi tam bir muammaya dönüşüyor,Genelkurmay'ın olay olur olmaz hükümetten sadece bu askerlere ilişkin yayın yasağı istemesi,ilk defa bu olayda askerlerin kendilerinin gittiğinin iddia edilmesi,teslim mi oldular?esir mi alındılar?polemikleri.Neyin ne olduğunu zamanla anlayacağız.Yargılamak için bence daha erken ama eğer işin içinde bir hainlik var ise o gece verdiğimiz Şehitlerimize olan acım yüzlerce kat daha artar.

taşındı.........

zorla da olsa bu sözlerin söylenmesi Türkiye'ye ihanettir, vatana ihanettir. Askerler serbest bırakılsalar bile yargılanacaklar askeri mahkemece bu söylenen sözlerin cezası verilecektir...

Ya zorla söyletmişlerdir ama onlardan olma ihtimalide kuvettli!! sonuçta 100 terörist birden pusuya yatmışlardı onlar kaçırıldığında!! zaten onlar artık gözden çıkarılmalı eğer kuzey ırak a girilecekse!! çünkü oralar bombalandığında o askerlerde orada olacak ve öleceklerdir muhmetelen!! bunu kimse düşünmüyor niye acaba!!,

Ya zorla söyletmişlerdir ama onlardan olma ihtimalide kuvettli!! sonuçta 100 terörist birden pusuya yatmışlardı onlar kaçırıldığında!! zaten onlar artık gözden çıkarılmalı eğer kuzey ırak a girilecekse!! çünkü oralar bombalandığında o askerlerde orada olacak ve öleceklerdir muhmetelen!! bunu kimse düşünmüyor niye acaba!!,

çok haklısın arkadasım

Sımdıde boyle oldu Mehmetcıkler demek kı!

Adamlar ulkeyı korumak ıcın sizleri bizleri korumak ıcın zor kosullarda askerlık yapsınlar mıllet burdan klavyeden bende gıderım, bende yaparım cok duyulan laflar bunlar.

Hıc dusundunuz mu bu adamlar o kadar pkklı arasında etkı altında kalaraktan zorlamayla o tur seyler soyleyebılecegını ? Sanmıyorum dusunen oldugunu

Hıc dusundunuzmu pekı hıssettıklerı aile ozlemını, bı anneye bı babaya veya cocuklarına olan ozlemlerıyle yasamda kalabılme hayallarını,umutlarını o ankı psıkolojılerını.

Ama ıhanet olumdur dogru, zamanında bızler ıcın askere gıtmıs adamları ıhanetle suclayıp direk oldurelım!! Zaten ihanetle suclanmadan olenler olsada ne farkeder degılmı ? Sehıtler olmez vatan bolunmez deyıp 4 kelımeyle attırırız.
Dusunmeyız gıdenın ardından uzulen olurmu dıye olen olmeye devam eder bız klavyeden, devlet buyuklerı hıc umursamadan koltuklarından vatan kurtarırmaya devam ederler..

beyler hiç kimse hissiyatına kapılıp uzun kısa konuşmasın sonuçta birini kimyasal ilaçlar hipnoz beyin kontrolü ilede pekalada konuşturabilirsiniz sonuçta genel kurmay her türlü tahlili yapabilecek teknolojiye sahip bakalım konuşmuşlarmı kunşturulmuşlarmı yoksa konuşmaya iknamı edilmişler sonuçta bu tip işler psikolojik harekat ve yöntmelerdir bilenler bilir ama asla atıp tutmaya gelmez mazallah yoksa taksimin ortasında istedikleri şekilde bağırtırlar nede olsa işin içinde masum joniler var

oradaki 8 askerin 4'ü PKK'lı bence Hulki Cevizoğlunun Dediklerini bir anımsayalım ?

Türk Askeri’ni kaçıramadılar..

8 KİŞİ KENDİSİ Mİ GİTTİ?..

Geçen hafta, Türk Ordusu’na saldıran PKK görünümlü terör çetesinin içinde ABD askerlerinin olup olmadığını sormuştum. Bence bu kuvvetle muhtemel. Hâlen bu görüşümü koruyorum.
TSK’nın (Türk Silahlı Kuvvetleri) sınır ötesi operasyon yapmasını geciktiren ABD’nin, bu terör çetesi içindeki ABD unsurlarını –şimdilik- geri plana çekmeye çalıştığını, bunların deşifre olmasını engelleme peşinde olduğunu “tahmin”(!) ediyorum. İleri tarihlerde bu belgelendiğinde, kamuoyuna açıklanabilecek mi onu da merak ediyorum.
Bu konuyu ortaya atmamdan sonra, çok tartışıldığını ve birçok gazeteci ile politikacının gündemine girdiğini görüyorum.

MEHMETÇİK KAÇIRILMADI!..

Şimdi gelelim, PKK’nın “kaçırdığı” söylenen 6 askerin durumuna.
Şunu kesine yakın söyleyebilirim ki (bir gazeteci tahmini), terör çetesi PKK Mehmetçiği kaçıramadı!..
Peki bu 8 kişi PKK’nın elinde, bu nasıl oluyor?..
Nasıl olduğunu yakın zamanda resmi açıklamalarla öğreniriz belki.
Bu 8 kişi, acaba kendisi mi gitti?..
Bu duyarlı konuda yanlışlık yapmamak için sorularla devam edelim.
Şimdi olayı bir de düşman gözüyle değerlendirelim.
Türk Ordusu’nun küçük düşürülmesi çalışmalarını öteden beri biliyoruz. Bu her düzeyde ve her olayda deneniyor. Hem içeriden hem de dışarıdan. Halkın gözündeki “en güvenilir kurum” olarak haklı yer edinen TSK küçük düşerse, zayıflamış da olacak. Ne yazık ki, içimizde bile bunu çok isteyenler var. O zavallılar bir ordunun ne anlama geldiğini bilmediği için, bu durumu “politikacının zaferi” olarak değerlendiriyor. Yani, onlara göre, Türk siyasetinde ordunun etkisi azalacak ve onlar mutlu olacak. (Diyelim ki bu oldu. Zayıf orduyla ne yapmak istiyorlar ki?)
İç ve dış düşman, şöyle bakıyor olaya.
Türk ordusu asıl görevinde bile başarısız iken, nasıl olur da diğer konularda görüş açıklar?.. Bakın, hem istihbarat alıp, 200 teröristin sınırdan girdiğini görmüyor, hem de 12 şehit veriyor, ve hem de askerleri kaçırılıyor.
Bunu söylemek ve söyletmek isteyenler, içerde köstebek ve işbirlikçi bulundurmaz mı?.. Bulundurur... (Nitekim, bazı görevliler, kritik bölgelerden geri çekilmedi mi?)

ESİR ALMA GÖRÜNTÜLÜ OPERASYON!..

İç ve dış destekli “esir alma görüntülü” operasyon ile birçok kuş vurulacak ve şu hedeflere ulaşılacaktı;
- PKK’nın politik uzantısı DTP’liler halka sevdirilecekti, “barış havarisi” görünümünde, arabuluculuk ederek Türk askerini sözde kurtarmış olacaklardı.
- PKK muhatap alınmış olacaktı.
- Ordu güçsüz duruma düşmüş olacaktı.
- 8 Kişinin ailesi terörist televizyonlarında (ki, bunları AKP Hükümeti hâlâ kapattıramadı) konuşturulacak, duygu sömürüsü yapılacak ve PKK’nın gücü tescillenecekti. (Bu televizyonlarda ailelerle röportajların yayınlandığını duyuyorum.)
- Genelkurmay Başkanı istifaya davet edilecekti.
- AB ve ABD’nin “dolma” kalemleri topçu atışı gibi, mürekkepleri ile sağı solu dövecek ve işgalcilere temizlenmiş bir saha hazırlayacaklardı.

TÜRK MİLLETİ HEPSİNİ BİLİYOR..

Bu yazısı yazdığım saate kadar bu büyük hedeflere ulaşamadılar.
Bundan sonra da çok zor.
Çünkü, Türk Milleti bunların hepsini biliyor. Aslında benim yazdıklarımı da parça parça biliyor, bilmediğini hissediyor, ya da tahmin ediyor.
Ben, kendi “tahminlerim”(!) ile hepsini birleştirdim sadece.
84. Yaşını kutlayan Cumhuriyetimizin 85’ini görememesini istiyorlar.
Gerçekten Cumhuriyetimizin “kurtuluş” ve “kuruluş” yıllarından sonraki en zor dönemleri yaşıyoruz.
Her şeye rağmen, kutlu olsun..​

Gerçektende masa başında bir şeyler yazmak cok kolay. Peki o anki şartları kim biliyo?
Normal çatışma şartlarda beyaz bayrak cekmeden kim esir alma riskine girer?
makul düşünüce gercektende bu işte abes bir taraf var.
Bir piyade tüfeği 400 metreden ölümcülken bu askerlirin elinde el bombaları varken.
ve işin en ilginc tarafı PKK nın esirlere ağzı alınamıycak türden işkenceler yaptığı bilinirken,
hangi piskoloji hangi şartlar teslim ortamını hazırlar? Gercektende sacma. Aklı selim düşümdüğümüzde bu olay mantıksız.
PKK esir almak istiyosa aşırı kayıp vermek zorunda kalırdı. Üstelik esir almanın daha kolay yolları varken neden böle bir saldırı düzenlediler.

Herhangi bir ülkenin askeri her hangi bir cephede esir alınabilir. Konuşturlabilir. Türk askeride esir alınabilir konuşturabilir. Konuşanıda başka insanları tehlikeye atmadığı sürece suclamam.
O üniforma icinde isterse TC küfür etsin Ne farkeder yeterki sağ dönsün O bizden biri...
Siz karınıza tecavüz edilse onu boşarmısınız???

Ordu bu konuda hata yapmıycaktır. Sadece güvenmeli ve beklemeliyiz.
Atanında sölediği gibi muhtac olduğumuz kuvvet zaten damarlarımızdaki kanda mevcut.
PKK sadece bir piyon ve bizim değerli şeylerimizi almak isteyenler tarafından feda edilebilir. Dünya tarihinde daha kimse Türklerin ne yapacığını kestirip plan yapıp da Bizi haritadan silme onuruna ulaşamadı. Eyer aklımızı kullanmaya devam edersek ulaşamazlarda.

Saygılar

Ben onlardan olucağını düşünüyorum ki inşallah öyledir eğer değilse bu bir türk ise ve bu sözleri diyorsa bişi diyemiyorum annemi babamı rehin alsınlar intihar eder yine söylemem sonuçta bu senin vatanın SEN BU VATANIN SUYUNU İÇİP EKMEGİNİ YEMİŞSİN VE KARŞILIĞINDA BU VATAN BÖYLE ŞEYLERİ HAKETMİYOR anlamadım gitti ya ne istiyor bu adamlarya doğuya gittim deli gibi kürt nüfusu var iyi hoş adamların bizden hiçbir farkı yok ! Adamlar türk gibi eşit ama onlara hak verdikçe şımardılar işte şerefsizler en başından verilmicekti bunlara özgürlük !!!! Yazıklar olsun size hainler !

arkadaşlar bence fazla sallamayın ordakilerin siz yada yakınınız olduğunu düşünün..adamlara silah zoruyla açıklama yaptırılmışş ne yapsınlar yanii..o yüzden biraz insaflı olun derim

R€B€L;2258501' Alıntı:
Sımdıde boyle oldu Mehmetcıkler demek kı!

Adamlar ulkeyı korumak ıcın sizleri bizleri korumak ıcın zor kosullarda askerlık yapsınlar mıllet burdan klavyeden bende gıderım, bende yaparım cok duyulan laflar bunlar.

Hıc dusundunuz mu bu adamlar o kadar pkklı arasında etkı altında kalaraktan zorlamayla o tur seyler soyleyebılecegını ? Sanmıyorum dusunen oldugunu

Hıc dusundunuzmu pekı hıssettıklerı aile ozlemını, bı anneye bı babaya veya cocuklarına olan ozlemlerıyle yasamda kalabılme hayallarını,umutlarını o ankı psıkolojılerını.

Ama ıhanet olumdur dogru, zamanında bızler ıcın askere gıtmıs adamları ıhanetle suclayıp direk oldurelım!! Zaten ihanetle suclanmadan olenler olsada ne farkeder degılmı ? Sehıtler olmez vatan bolunmez deyıp 4 kelımeyle attırırız.
Dusunmeyız gıdenın ardından uzulen olurmu dıye olen olmeye devam eder bız klavyeden, devlet buyuklerı hıc umursamadan koltuklarından vatan kurtarırmaya devam ederler..

cok güzel demissin .... candan tebrik ederim ... ancak insanlik bilgileri bu kadar yetiyor zavallilarin ..

Ya AnlayiŞli Olalim O Ankİ Can Hawlİ Hangİmİzde Olsa Ayni Şeylerİ Yapardik Belkİ İÇİmİzden Bİr KaÇ YİĞİt Çikar Ama ÇoĞumuz Bunu Yapardik

Geri