- Katılım
- 7 Kas 2006
- Mesajlar
- 26,181
- Reaction score
- 0
- Puanları
- 0
Kızarmış muz
Malzemeler:
4 adet muz (Veya arzu ettiğiniz meyve)
1 su bardağı un
1 çorba kaşığı nişasta
1 tutam tuz
2 adet yumurta
1 çay bardağı su
4 çorba kaşığı bal
1 çorba kaşığı susam
Hazırlanışı:
Un, nişasta ve tuzu harmanlayın. Çatalla karıştırarak sırasıyla yumurta ve yavaş yavaş suyu katıp, bulamaç yapın. Muzları bulamaça batırıp kızgın yağda üzerileri hafif sararıncaya kadar 4-5 dakika kızartın. Delikli kepçe ile kağıt havlu üzerine çıkarıp, fazla yağlarını süzün. Üzerlerine bal gezdirip, susam serperek servis yapın.
Afiyet olsun...
Tadı nasıl olur acaba :saskin