### // KıYaMeTe KaDaR HaVaDa DuRuCaK KaYa // ### [ ReSimLi ]

Fieber

Game Over
Altın Üye
Reaction score
0
Yarına SeLam Çakıpta Dünüme Döndüm..Ve Ben Nefes a
işte o taş!! Peygamber Efendiğimiz (S.A.V.) gökyüzüne yükselirken(Miraç gecesi) bu taş üzerinden gök yüzüne çıkıyormus ve bu taş’dan yardım almış çıkarken taşa "Dur" demiş taş O Şekilde durmuş ve Kıyamete Kadar O Şekilde Kalacakmış. insanlar korkmasın diyee şimdi o taşa sanki bir destek ile duruyor görüntüsü vermişler ama o taş desteksiz duruyor.Adı Muallak Kayası imiş.

79953821uk8.jpg

ßu olay kesinlikle ve kesinlikle doğrudur miraç kandili bu sebeple yapılan bir dini törendir peygamber efendimizin muallağa çıkarken dur dediği kaya budur ve desteksiz havada kalmıştır.. çıkarken kayaya dur demiştir..AraştıraßıLırsınız.. : )​

1. Rivayet: İslâmî inanışa göre, Miraç Gecesi, Peygamber Efendimiz Göğe yükselirken ayaklarının altındanki kaya parcası da onunla birlikte kopmuş ve yükselmeye başlamış. Peygamber Efendimiz, bunu fark edince kayaya, “Dur!” diyor, bu noktada kaya havada asılı kalıyor. Onu havaya kaldıran kudretle, dur diyen güç arasında kalıyor. Bu yüzden, bu kayaya “Muallak Taşı” adı verilmiş. Kaya, bir süre sonra tekrar yere düşüyor ve düştüğü yerin cevresine altın kubbeli camii inşa ediliyor. Camiinin içinde dev bir kaya var, üstteki fotoğraflarda görebilirsiniz. Bir diğer onemli nokta ise, bu kayanın altında bulunan oyukta, Peygamber Efendimiz‘in ilk kez Hz. Adem‘den kendisine kadar insanlara gonderilmiş tum Peygamberlerle beraber namaz kıldığına inanılıyor.

Gerçek Muallak taşı

muallak_tasi_7.jpg

muallak_tasi_6.jpg

muallak_tasi_5.jpg

muallak_tasi_3.jpg

muallak-tas.jpg

muallak_tasi_1.jpg

Evet bu gerçektir uydurma degil...

nerde tam olarak yerini seçemiyorum

Görebilen arkadaşlar şu taşı daire içine alıp resmi tekrar koysa seviniriz bizde hani..

taşın üstüne öyle yapı yapmışlarki taş nerdeyse zemin taşı olmuşş

arkadaşlar taş nerde

Geri