Kıyamet ve Cehennem Hakkında(Yaşar Nuri Öztürk)

Arkadaşlar sanırım bu foruma ilk mesajlarımdan , sizlerden birşey rica edeceğim kendi topluluğunuz ne olursa olsun ister fethullahçı olun ister süleymancı hatta isterseniz ateist olun hiç farketmez , eğer islam adına birazcık birşey biliyorsanız , bunun bir hoşgörü dini oldunuda biliyor olmalısınız , kimin hangi yoldan gittiği önemli değildir bir kere bunu kafanıza sokun , önemli olan Allah'ı bulmaktır bunu ister fethullahla ister yaşar nuriyle ister evrim teorisiyle bulun , ama yeter ki bulun ! ikincisi islam dini fikirlere saygılıdır , size düşen önyargılarınızı kırıp size çok ters gelsede , aşırı önyargılı olsanızda , hatta farkında olmadan bi şelikde o fikre karşıt olarak beyniniz yıkanmış olsada , önyargısızca dinleyip kendinize birşeyler katmanız yeni bakış açılarınıda öğrenip en doğrusuna öz iradenizle karar vermektir. tek bir kaynağa bağlı kalarak hiçbiryere ilerleyemezsiniz artık bunu anlayın lütfen. birşeyi kötülemeden önce dinleyin , sonra fikriniz iyi yada kötü ya kendinize saklayın yada bunu üsluplu bir şekilde dile getirin , ben beğendim yada ben beğenmedim gibi , kimseye çamur atmayın ki kimsede size çamur atmasın, hoşgörüden uzaklaştıkça islamdanda uzaklaştığınızı asla unutmayın , tek bir fikre bağlı kalarak sadece onu dinleyerek dininizi yaşadığınızda yüzde 90'ı doğruda olsa yaptığınız şeyin o %10'u bulmak istemediğiniz için bağnaz sayılırsınız ! at gözlüklerinizi en doğrusunu yapıyor olsanızda çıkarın dier şeylerede bir bakın , eğer aklınız çamur atarak değilde onlarada saygı gösterip birde kendi bakış açınızı açıklayarak doğru yola davet etmeyi almıyorsa zaten buraya birşeyler yazmayın lütfen. Ben biçok insanın dahil olduğu hiçbir topluluğa dahil değilim ancak hepsinin neler yaptığına dair az çok bilgim ve hepsindende arkadaşlarım var , atesitte var fethullahçıda , atatürkçüde var , suriyelide , ıraklıda var iranlıda , ve ben sizin gibi at gözlüklü olmadığım için hepsinin fikirlerini önyargısızca dinleyip hepsinden kendime birşeyler çıkardım , çamur atmadım yada aşağılamadım , eğer yaptığınızı bir büyüklük olarak görüyorsanız dinlemeden etmeden kötüleyerek , dinlemeden yüceltmekte dahil, işte siz o kadar küçüksünüz demektir ! artık biraz kendinize gelmeye çalışın ve kurtulun şu bağnazlıklarınızdan , her fikri dinlemek size geniş bir ufuk katar , dinlemeden kötülemek dar bir kafa , dinlemeden yüceltmek taklitçilik demektir , ben hiçbirinize birşey söylemiyor ve bu içerik hakkındada yorum yapmıyorum , sadece biraz hoşgörü ve akıl istiyorum sizden , islam dininin şartları hakkında gerçekten bir bilginiz varsa aklınızı işletmeninde şart olduğunu biliyorsunuz demektir , öyleyse herkesi aklını işletmeye davet ediyorum. aranızdan kırdıklarım olduysa kendilerinden çok çok özür dilerim amacım şov yapmak yada tepki çekmek değildir yalnızca herkesin iyiliğini istiyorum . SAYGILAR.

Geri