Kıyamet Hakkında Bir Sohbet

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

DeRSaaDeT

Islambol
Altın Üye
Reaction score
0
[video=Day of Judgement | POWERFUL | Sheikh Muhammad Abdul Jabbar]6725[/video]

Kıyameti ingilizce anlatan güzel bir video... Konuşulanları özetlemem gerekirse;

İsrafil 1. kez sur'a üflediğinde uğultudan herkes içki içmediği halde sarhoş gibi olacak. Şeytan ve takipçileri kaçacak delik arayacaklar... Herkes kaçacak, güvenli bir yer arayacak ama hiçbir yer canlılara sığınak olmayacak...gök yarılarak erimiş kızgın yağ gibi olacak. Tüm kainat, yeryüzü parça, parça dökülecek... Okyanuslar patlıyacak ve sular kabaracak.. her taraf ateş alacak ve patlayacak. Yıldızlar dökülecek ve tüm kainat karanlığa gömülecek. Kainattaki herşey yok olacak.. Sonra azrail (a.s) allaha senin dilediklerin dışındaki herkes öldü diyecek.. Allah kim kaldı diye soracak?. Azrail(a.s) cevap olarak; cebrail(a.s), mikail(a.s), israfil(a.s) ve diğer meleklerin kaldı ya Allah diyecek... allah hepiniz ölün diyecek.. Sonra allah bildiği halde kim kaldı diye tekrar soracak? Azrail ben kaldım sen kaldın başka kimse kalmadı diyecek... Allah ben seni bir amaç için yarattım ve görevini tamamladın sen de öleceksin diyecek... O da ölecek... Sonra Allah tüm kainatı eline alarak (müteşabihtir sonra birileri gelip de allahın eli olur mu hata yaptınız demesin =)...) sesini yükselterek.. Ben en güçlüyüm, ölümsüz olan gerçek olan benim, güce sahip olan benim, asıl sultan benim, bütün sultanların sultanı benim, neredesiniz diktatörler?, neredesiniz zalimler? diye soru soracak. Kimse cevap veremeyecek ve tek olan eşi benzeri olmayan en güçlü olan Allah "Güç Allahındır" diyerek sorusunu cevaplayacak...

Allah hiç bir zaman; "Ben en güçlüyüm, ölümsüz olan gerçek olan benim, güce sahip olan benim, asıl sultan benim, bütün sultanların sultanı benim, neredesiniz diktatörler?, neredesiniz zalimler?" demez. Bu çok saçma. Kendisi yaratıp, kendisi sonunu getirdiği birşey için kendisini yarattığı şey ile bir kefeye koymaz. Böyle bir saçmalık olamaz.

Allah hiç bir zaman; "Ben en güçlüyüm, ölümsüz olan gerçek olan benim, güce sahip olan benim, asıl sultan benim, bütün sultanların sultanı benim, neredesiniz diktatörler?, neredesiniz zalimler?" demez. Bu çok saçma. Kendisi yaratıp, kendisi sonunu getirdiği birşey için kendisini yarattığı şey ile bir kefeye koymaz. Böyle bir saçmalık olamaz.
Zaten aynı kefeye koymadığı için en güçlü benim diyor. (bugün mülk herşeye gücü yeten allahındır) ;)... Aynı kefeye koymak demek eşit kabul ettiğini söyleyen bir söz söylemesidir. ;) Kitabında Maliki yevmiddin (Din gününün sultanı) diyen bir Allahın bunu söylemesi mi saçma olmuş? =)
İtikadin Mütezile mi onu anlamadım? Ben Maturidiyim... Dinde yorum yapılırken kuran ve sünnete göre mi yapılır yoksa kişinin kendi mantığına göre mantıklı olup olmamasına göre mi yorum yapılır? Bir de bazı tip konularda kaynaksız konuşan diğer arkadaşlara teşekkür eden αqqα уєкяυ nickli arkadaştan cevabını merak ettiğim konu ise aksini ispatlayacak delil varsa bunu bize sunmasını ve bizi bu tarz konularda sadece teşekkürüyle değil de bilgileriyle de aydınlatmasıdır...
Peygamberimiz daha sonra kıyâmet ve sur konusunda özetle şu bilgileri verdi: "Bütün canlılar öldükten sonra ölüm meleği Azrâil Allah'ın huzuruna çıkar ve Ey Allah'ım, yaşamasını dilediğin kimselerden başka, yerde ve gökte canlı olarak yarayan bütün varlıklar öldü der. Allah ise, geride kalanları herkesten daha iyi bildiği halde, ölüm meleğine "Geride canlı kalan kimse var mıdır?" diye sorar. Azrâil, Ey Allah'ım, ölmeyen ve daima diri olan Zât-ı Celâlin kaldı. Sen bâkisin ve dirisin. Bir de kalmasını dilediğin Arş'ı ayakta tutan melekler, Cebrâil, Mikâil ve ben kaldım " cevabını verir. Daha sonra Allah'ın emriyle geride kalan melekler de ölür, Azrâile dönen Yüce Allah Ey meleğim, sen de diğer yaratıklarım gibisin. Bütün yaratıklarım öldü, sana ihtiyaç kalmadı. Yaratan ve öldüren benim. Artık sen de öl" buyurur ve Azrâil de ölür. Sonra Yüce Allah "Bugün mülk kimindir?" diye seslenecek ama cevap verecek hiç bir canlı olmayacak; cevabı Allah kendisi verecektir. "Bugün mülk, tek ve herşeye gücü yeten Allah'ındır"

Kaynak: Fedakar KlZMAZ - Şamil İslam Ansiklopedisi

Düşünmek FARZDIR. Azı karar, çoğu zarardır. ***********. Allah bütün noksan vasıflardan münezzehtir. Hadi gelin bakalım, ağalık, padişahlık, sultanlık taslıyordunuz gelinde aklınızı alıvereyim gibi muhataplıklarda bulunmaz. Hakkı bilen adam zaten biliyor. Birşeyi anlatırken anlatma üslubuna dikkat edeceksin. Sen bana Allah'ın neden Alemleri ve insanı yarattığını anlat bakalım, **********. Sen kendini TARİK sanma. Sana kim TARİK'lik yapıyorsa sana yanlış öğretmiş. Uçmayın. Dünya işiyle ilgilen biraz. Her koyun kendi bacağından asılır. Kendini birşey sananlar çıkıp konuşuyor milletin kafasını karıştırıyor. Kendinden birşeyler koyamazsın din hakkında bahsederken. Kendi yorumunu sen kendin koyuyorsun. Kendi yaptığını bana ben yapıyormuş gibi söylüyorsun. Hem yapıyorsun hem de bana sen yapıyorsun diyorsun. Yanlış yapıyorsun. At gözlüğünü çıkar.

Düşünmek FARZDIR. Azı karar, çoğu zarardır. Senin beynin sulanmış. Allah bütün noksan vasıflardan münezzehtir. Hadi gelin bakalım, ağalık, padişahlık, sultanlık taslıyordunuz gelinde aklınızı alıvereyim gibi muhataplıklarda bulunmaz. Hakkı bilen adam zaten biliyor. Birşeyi anlatırken anlatma üslubuna dikkat edeceksin. Sen bana Allah'ın neden Alemleri ve insanı yarattığını anlat bakalım, Fıkıh alimi bozuntusu. Sen kendini TARİK sanma. Sana kim TARİK'lik yapıyorsa sana yanlış öğretmiş. Uçmayın. Dünya işiyle ilgilen biraz. Her koyun kendi bacağından asılır. Kendini birşey sananlar çıkıp konuşuyor milletin kafasını karıştırıyor. Kendinden birşeyler koyamazsın din hakkında bahsederken. Kendi yorumunu sen kendin koyuyorsun. Kendi yaptığını bana ben yapıyormuş gibi söylüyorsun. Hem yapıyorsun hem de bana sen yapıyorsun diyorsun. Yanlış yapıyorsun. At gözlüğünü çıkar.

İlimle düşünmek farzdır. Kafana göre değil! Dolayısıyla ehli sünnet dışı saçma yolara giden sana bana ettiğin hakaret mertebesine varan beyin sulanma ifadesini iade ediyorum... yukarıdaki nakil edilen hadisi okursan der mi demezmi anlarsın! Fıkıh alimliği gibi bir iddiam olmadığı gibi fıkıh alimlerinin sözlerine de senin ve benim gibi ilimden yoksun sade vatandaştan daha çok itibar ediyorum... Sen kesin konusunda kaynaklar olan konularda kafana göre yorumlar getirerek, galu bela gibi olayları ben görmedim sen gördün mü tarzı saçma yorumlarla olaylara yaklaşarak kendini tarik mi sanıyorsun asıl =). Herkes senin tarikin olan ilimsiz içi boş aklın yolunu takip ederse dünyada 6 milyar insanın 6 milyar farklı aklı var. Bu da 6 milyar tarik eder... Dini senden öğrenecek değiliz çok şükür ;)... Son olarak hakkında hiçbir bilgin olmayan düşüncesinden bile bihaber olduğun adama dünya işiyle ilgilenin demek de seni komik yapar =)... İslam ve insan bölümündeyiz ve verdiğimiz bilgilerle her tarafın işiyle de ilgilenmek müslümana farzdır... Bilgilenmek de...Bilgiyi, hadisi inkar edeceksen başka bölümlerde ter atabilirsin... Ağzın çok bozuk uslubunu düzeltip muhattabını kendin gibi adamdan saymazsan herkes de seni, karşındakini saymak istemediğin gibi adamdan saymaz... Düzeyini koru derim ;).. Beceremiyorsan da -miş gibi yap ki insanların saygısı olsun sana...

Sonra Yüce Allah "Bugün mülk kimindir?" diye seslenecek ama cevap verecek hiç bir canlı olmayacak; cevabı Allah kendisi verecektir. "Bugün mülk, tek ve herşeye gücü yeten Allah'ındır"

İlimle düşünmek farzdır. Kafana göre değil! Dolayısıyla ehli sünnet dışı saçma yolara giden sana bana ettiğin hakaret mertebesine varan beyin sulanma ifadesini iade ediyorum... yukarıdaki nakil edilen hadisi okursan der mi demezmi anlarsın! Fıkıh alimliği gibi bir iddiam olmadığı gibi fıkıh alimlerinin sözlerine de senin ve benim gibi ilimden yoksun sade vatandaştan daha çok itibar ediyorum... Sen kesin konusunda kaynaklar olan konularda kafana göre yorumlar getirerek, galu bela gibi olayları ben görmedim sen gördün mü tarzı saçma yorumlarla olaylara yaklaşarak kendini tarik mi sanıyorsun asıl =). Herkes senin tarikin olan ilimsiz içi boş aklın yolunu takip ederse dünyada 6 milyar insanın 6 milyar farklı aklı var. Bu da 6 milyar tarik eder... Dini senden öğrenecek değiliz çok şükür ;)... Son olarak hakkında hiçbir bilgin olmayan düşüncesinden bile bihaber olduğun adama dünya işiyle ilgilenin demek de seni komik yapar =)... İslam ve insan bölümündeyiz ve verdiğimiz bilgilerle her tarafın işiyle de ilgilenmek müslümana farzdır... Bilgilenmek de...Bilgiyi, hadisi inkar edeceksen başka bölümlerde ter atabilirsin... Ağzın çok bozuk uslubunu düzeltip muhattabını kendin gibi adamdan saymazsan herkes de seni, karşındakini saymak istemediğin gibi adamdan saymaz... Düzeyini koru derim ;).. Beceremiyorsan da -miş gibi yap ki insanların saygısı olsun sana...

Sen kendini din konusunda birşeyler bilen zavallının tekisin. Allah seni nasıl biliyorsa öyle yapsın. Hadis dediğin sahih değildir. Peygamberin yazdığı kitap mı var da Hadisten bahsediyorsun. Topkapı sarayında peygamberimizin kendi yazdığı KUR'an olmasa şimdiki Kur'anın bile değiştirilmiş olabileceği kanaatinde olurdum. KUR'an sahih olsa ne olur, Kur'anı senin gibi kendi kafalarına göre yorumlayanlar oldukça islamiyet yakında hurafe olur çıkar. Hangi sahih bilgi, hangi sahih hadis?

Sen kendini din konusunda birşeyler bilen zavallının tekisin. Allah seni nasıl biliyorsa öyle yapsın. Hadis dediğin sahih değildir. Peygamberin yazdığı kitap mı var da Hadisten bahsediyorsun. Topkapı sarayında peygamberimizin kendi yazdığı KUR'an olmasa şimdiki Kur'anın bile değiştirilmiş olabileceği kanaatinde olurdum. KUR'an sahih olsa ne olur, Kur'anı senin gibi kendi kafalarına göre yorumlayanlar oldukça islamiyet yakında hurafe olur çıkar. Hangi sahih bilgi, hangi sahih hadis?

Ha şöyle şöyle açık şekilde hadis inkar ediyorum deyin de önümüzü açın ;). Okursan cevap yazdım... Çok uzun dersen sadece yazının en sonundaki miras taksimi konusunu bile okuman bana yeter =).. Ama hepsini okumanı tavsiye ederim.. Çünkü tamamen yanlışsın..
İlk önce şunu söylemeliyim ki büyük bir gururla avatar yaptığın o Osmanlı armasıyla bize güya sevdiğini göstermeye çalıştığın Osmanlı devletinin de deli olanlar hariç bütün padişahları ehli sünnet itikadinde idi.

lighter' Alıntı:
Topkapı sarayında peygamberimizin kendi yazdığı KUR'an olmasa şimdiki Kur'anın bile değiştirilmiş olabileceği kanaatinde olurdum.

=).. Sen peygamber zamanında mı yaşadın da kuran’ın peygamber zamanında peygamber tarafından yazıldığını biliyorsun (Bunları bizler gibi siyerlerden okuyarak öğrenmek zorundasın)… Ayrıca senin duruma çok üzüleceğini tahmin ederek söylemeliyim ki hz muhammed (sav) zamanında kuranın hz peygamber(sav) tarafından yazıldığına dair hiçbir siyerden bilgi getirebilmen mümkün değil =)… Sen peygamberin hayatını konu edinen siyerdeki yazılanları bile sahabenin rivayetlerinden öğrenmek zorundasın ki hadisler nasıl geliyorsa peygamberin hayatını aktaran rivayetler de aynı şekilde ve aynı yollarla geliyor o yüzden birbirimizi kandırmayalım =)… şimdi sana seni üzecek bir sürü haberim var… Hz muhammed(sav) öldükten sonra aynı yıl içinde meydana gelen yemame savaşında 70 kadar kuran hafızının şehadeti (ki baya büyük bir sayı) kuranın mushaflaştırılmasını gerekli kılmıştır. (kuranın nasıl Mushaf olduğundan tut hz peygamberin hayatına kadar bu olayları hep sahabeden zincir yoluyla gelen rivayetlerden öğrendiğini tekrar hatırlatayım). Hulafa-i Raşidinden Hz Ebubekir(r.a) zamanında kuran mushaflaştırılmış ve ilk kuran hafızların hafızasından ilk kez kağıda dökülmüştür..). Bu mushafa “imam Mushaf” adı verilir.. Sana bir kötü haber daha vereyim mi? =)… Bu “İmam Mushaf” bugün yok! Elimizde en eski olarak bulunan 2 kuran nüshasından birisi özbekistanda taşkenttedir bir diğeri ise Topkapı sarayındadır… Daha da kafanı karıştırayım =)… Bu 2 mushaf da hz Osman(r.a)’ın halifeliği sırasında yazılarak imam mushaf’tan meydana getirilmiştir… Sebebi ise lehçe şive farkları bulunan birsürü kuran nüshaları çıkmış ve bu da büyük anlam bozuklukları meydana getirmiştir… Bunu haber alan Hz Osman(r.a) bütün nüshaları yaktırmıştır... O sırada imam mushaf hz ömerin(r.a) kızı Hafza (r.a)’dadır.. =)… Sonuçta imam mushaftan 5 adet nüsha oluşturmuştur ve bunlardan da sadece 2 adeti günümüze kadar gelebilmiştir… yani bugün elimizde bulunan en erken nüsha hz peygamber (sav)in ölümünden 16 yıl sonra yazılmıştır ;)… Bu kadar uzun sürede insan kuranı baştan yaratır… Üstelik bu kuran sahabe tarafından kitaplaştırılmış çoğaltılmış ve korunmuştur… Dolayısıyla hadisleri nakleden ilk kaynak olan sahabeye eğer bir güvensizliğin varsa kuran da değiştirilmiş olabilir:)p)… Hatta kafanı daha da karıştırayım.. taşkentteki nüshayı inceleyen Avrupalı bilim adamları national geographic de izlediğim bi belgesele göre önceden aynı kağıda yazılan yazıların silindiğini bunun da kuranın değiştirebileceğine kanıt olabileceğini keşfetmişlerdir ki olabilir de (kağıt bolluğu olmadığı için daha öncesinde başka şeyler yazılmış ve sonra kuran sayfası için kullanılmak üzere eski yazılar silinmiş olabilir)… Bütün bunlara rağmen kurana inanıyor musun? =) Nasıl güvenebiliyorsun ki? Mesela kuranı biz koruyacağız yazısını yazmakta ne var.. Belki komisyondaki bir adam yazmıştır. Oradamıydın da yalanlayabileceksin bunu? =)… Hadi dürüst ol lütfen…
Eğer sen de benim gibi harfine bile iman ettiysen inanmak istediğin gibi değil de biraz kafanı gerçek manada kullanarak ve okuduğunu anlayarak tekrar okumalısın.

“Rabbimiz! İçlerinden onlara bir peygamber gönder; onlara âyetlerini okusun, kitabı ve hikmeti
öğretsin ve onları her kötülükten arındırsın. Şüphesiz, sen mutlak güç sahibisin, hüküm ve hikmet
sahibisin.”
Bakara Suresi 129. Ayet (Diyanet Meali)
Burada iki kavram var bunlar resulullahın(sav) insanlara kitabı ve hikmeti öğretmesidir Kitabı öğretmeyi anladık da hikmet ne demek? Kelime manasına bakalım…
Hikmet: sözde ve davranışta tam ve doğru isabet, lafzı az manası engin söz, Kuran'da Allah'ın peygamberlerine ve seçkin halis kullarına nasip ettiği derin anlayış kabiliyeti
Demekki kitapta yazanları ve fazlasını öğretiyor peygamberimiz…
Devam edelim..

Nitekim kendi aranızdan, size âyetlerimizi okuyan, sizi her kötülükten arındıran, size kitap ve hikmeti
öğreten, ayrıca bilmediklerinizi de öğreten bir peygamber gönderdik.
Bakara Suresi 151. Ayet (Diyanet Meali)

De ki: “Eğer Allah’ı seviyorsanız bana uyun ki, Allah da sizi sevsin ve günahlarınızı bağışlasın. Çünkü
Allah çok bağışlayandır, çok merhamet edendir.”
Âl-i İmran Suresi 31. Ayet (Diyanet Meali)

De ki: “Allah’a ve Peygamber’e itaat edin.” Eğer yüz çevirirlerse şüphe yok ki Allah kâfirleri sevmez.
Âl-i İmran Suresi 32. Ayet (Diyanet Meali)
Allah’a ve Peygambere itaat edin ki size merhamet edilsin.
Âl-i İmran Suresi 132. Ayet (Diyanet Meali)
Andolsun, Allah, mü’minlere kendi içlerinden; onlara âyetlerini okuyan, onları arıtıp tertemiz yapan,
onlara kitab ve hikmeti öğreten bir peygamber göndermekle büyük bir lütufta bulunmuştur. Oysa
onlar, daha önce apaçık bir sapıklık içinde idiler.
Âl-i İmran Suresi 164. Ayet (Diyanet Meali)
Ey iman edenler! Allah’a itaat edin. Peygamber’e itaat edin ve sizden olan ulu’l-emre (idarecilere) de.
Herhangi bir hususta anlaşmazlığa düştüğünüz takdirde, Allah’a ve ahiret gününe gerçekten
inanıyorsanız, onu Allah ve Resûlüne arz edin.
Bu, daha iyidir, sonuç bakımından da daha güzeldir.
Nisa Suresi 59. Ayet (Diyanet Meali)
Yukarıdaki ayetlere yorum getirilecek olursa kurandaki meselelerde peygambere itaat sadece kurana bakmak demek değildir.. Bunu ilerleyen bölümlerde daha da net ispatlayacağım. Kuranda allahın vermediği şeylerde (1 sonraki ayette bunlardan ilki geliyor ;)..) peygambere danışmak ve kuran dışı vahiy gelmesini beklemek veya peygamberin o konu üzerindeki içtihadını dinlemek(ki yanlışsa allah tarafından hemen uyarılır) peygambere itaat demektir. Sen sadece kurana uyarsan o peygambere değil kurana itaat olur.. Hz muhammed(sav)’ i sadece postacı olarak görmek manasına gelir bu.… O zaman neden parça parça indirildi kuran… o zaman neden kitap halinde direkt indirilmedi. Haşa allahın tek parça kitap halinde indirmeye mi gücü yetmeyecek? Alın hazır cildli indirdim okuyun öğrenin diye her eve bir kuran indirebilirdi herkes uykudayken veya herkesin gözü önünde… Kuran yaşanırken tatbik edilerek öğrenilsin diye parça parça inmiştir…
Kim peygambere itaat ederse, Allah’a itaat etmiş olur. Kim yüz çevirirse, (bilsin ki) biz seni onlara
bekçi göndermedik.
Nisa Suresi 80. Ayet (Diyanet Meali)
(Ey Muhammed!) Sana ganimetler hakkında soruyorlar. De ki: “Ganimetler, Allah’a ve Resûlüne aittir.
O hâlde, eğer mü’minler iseniz Allah’a karşı gelmekten sakının, aranızı düzeltin, Allah ve Rasûlüne
itaat edin.

Enfal Suresi 1. Ayet (Diyanet Meali)
Ey iman edenler! Allah’a ve Resûlüne itaat edin ve (Kur’an’ı) dinlediğiniz hâlde ondan yüz çevirmeyin.
Enfal Suresi 20. Ayet (Diyanet Meali)
Allah’a ve Resûl’üne itaat edin ve birbirinizle çekişmeyin. Sonra gevşersiniz ve gücünüz, devletiniz
elden gider. Sabırlı olun. Çünkü Allah sabredenlerle beraberdir.
Enfal Suresi 46. Ayet (Diyanet Meali)
Allah’ın, (fethedilen) memleketlerin ahalisinden savaşılmaksızın peygamberine kazandırdığı mallar;
Allah’a, peygambere, onun yakınlarına, yetimlere, yoksullara ve yolda kalmışlara aittir. O mallar,
içinizden yalnız zenginler arasında dolaşan bir servet (ve güç) hâline gelmesin diye (Allah böyle
hükmetmiştir). Peygamber size ne verdiyse onu alın, neyi de size yasak ettiyse ondan vazgeçin.
Allah’a karşı gelmekten sakının. Şüphesiz, Allah’ın azabı çetindir.
Haşr Suresi 7. Ayet (Diyanet Meali)

Soru 1) Bu ganimet taksim oranı nasıl oldu? Bir savaşta Müslüman devlet kazanırsa bu taksimat nasıl yapılacak… Her birine verilen payı kurandan bulmanı istiyorum =)..

Peygamber paylaşımı şu şekilde yaptım demişse kuran dışı vahiy gelmiştir.. ya da kendi görüşüne göre ictihad etti… alim gibi… allah kitabındaki meseleleri tafsilatıyla anlatmadığı için peygambere itaat edin diyor…

Sadece kurana göre namaz kılınamaz… İspat mı? Tabiki yazıyorum…

“Şüphe yok ki ben Allah’ım. Benden başka hiçbir ilâh yoktur. O hâlde bana ibadet et ve beni anmak
için namaz kıl.”
Taha Suresi 14. Ayet (Diyanet Meali)
Hani, biz Kâbe’yi insanlara toplantı ve güven yeri kılmıştık. Siz de Makam-ı İbrahim’den kendinize
bir namaz yeri edinin. İbrahim ve İsmail’e şöyle emretmiştik: “Tavaf edenler, kendini ibadete
verenler, rükû ve secde edenler için evimi (Kâbe’yi) tertemiz tutun.”
Bakara Suresi 125. Ayet (Diyanet Meali)
Hani biz İbrahim’e, Kâbe’nin yerini, “Bana hiçbir şeyi ortak koşma; evimi, tavaf edenler, namaz
kılanlar, rükû ve secde edenler için temizle” diye belirlemiştik.
Hac Suresi 26. Ayet (Diyanet Meali)

Bu ayetlerde hiçbir açıklık yoktur. Kendini ibadete verenler ne tarz ibadetle meşgullerdir bilinmiyor, beni anmak için namaz kıl diyor neler diyerek ve nasıl anacağız? Allah Allah Allah desek olur mu sadece papağan gibi? Oturduğumuz yerde mi? Yattığımız yerde mi kılacağız? Rüku ve secde etmek namazın bir parçasımı yoksa namaz dışı unsurlar mı? Hadi namazda rüku ve secde olduğunu hasbelkader anladık diyelim (imkansız ama öyle olsun) O zaman rüku ne şekilde yapılmalıdır? Birisi secdeyi yere tamamen yüzükoyun yatarak yapsa diğeri arka ayaklarını dikerek kafayı yere değdirse bir üçüncüsü elini yüzüne yumup yere kapaklansa bunun gibi 7 farklı secde çeşidi daha sayabilmek mümkün ki ortaya sadece secdede en az 10 çeşit farklı görünüş çıkar ki secde namazın bir parçası mı değil mi? ayetlerden bu da anlaşılamıyor… Rüku ve secdenin namazın bir parçası olduğunu anladık diyelim sadece bir defa rüku ve secde yapıp allah allah desek namaz bitmiş mi olacak? bu ayetleri islamı hiç bilmeyen adama okutup çözdürmeye çalış bakalım ne cevap verecek? Namaz bütün peygamberlere emredilecek bizim peygamberimize de (sav) emredilecek ama bir namaz bile bize açık ve kesin şekilde ulaşamayacak =)…

Ey İnananlar! Namaza kalktığınızda yüzlerinizi, dirseklere kadar ellerinizi, -başlarınızı meshedip- topuk kemiklerine kadar ayaklarınızı yıkayın. Eğer cünüpseniz yıkanıp temizlenin; şayet hasta veya yolculukta iseniz veya ayak yolundan gelmişseniz yahut kadınlara yaklaşmışsanız ve su bulamamışsanız temiz bir toprağa teyemmüm edin, yüzlerinizi, ellerinizi onunla meshedin. Allah sizi zorlamak istemez, Allah sizi arıtıp üzerinize olan nimetini tamamlamak ister ki şükredesiniz.
Maide Suresi 6. Ayet (Diyanet Meali)

Bu ayet de kısmi olarak kapalıdır… Abdest konusu tamam namaz kılınacaksa abdest nasıl alınır sadece farzları geçiyor bu da abdestin sahihliği için kafidir. Cünüp demek cinsel ilişkiye girmiş kimse demektir… O zaman istimna yapan bir insan cinsel ilişkide bulunmadığı için sadece kurana göre yorumlarsan cünüp değildir. Su bulamazsanız, tuvaletten gelmişseniz, hasta ve yolculukta iseniz teyemmüm edin tamamen muammadır.. O zaman grip olan kimse teyemmüm edebilir manası çıkar buradan, buradan 2 kilometrelik uzaklıktaki başka bir köye giden yolcu sayılabilir… Başka bir ifade de bu tanıma göre bir insan tuvaletini yapmadan mesela kafasına affedersin ama bok ya da çiş düşse bu halde namaz kılabileceği (nasıl kılacağı bile kuranda açık değilken nasıl kılacaksa? Kılabileceğini varsayalım) sonucu çıkar =)…

Zekat verilemez çünkü zekat kelimesinin Türkçe manası temizlik, bereket, paklık, artıp büyümek gibi manalara gelir. Kuranda geçen tabirleriyle tam Türkçeye çevirmek gerekirse Temizliği veriniz?!, Bereketi veriniz?!, Paklığı veriniz?!, Artıp büyümeği veriniz?! Anlamına gelir ve anlaşılmaz anlaşılmaz biz ayetlere bakarız ayetler bize bakar. Hadi zekat vermenin para vermek olduğunu anladık diyelim ki imkansızdır ve kimsenin sadece kurandan bunu anlaması mümkün değildir… Kuranda hiçbir yerde zekat oranları verilmemiştir… Dindeki zenginlik sınırı verilmemiştir… Kim kime zekat verebilir belirsizdir, mesela kuranda hiçbir aksi görüş olmadığı için kuranla amel eden bir adam evlenmiş olan oğluna zekat verebilir =)… Bunun yanında yoksulluk sınırı belli değildir… O zaman zekat veren adam aynı zamanda zekat alanda olabilir =)… Kuralların olmadığı yerde kargaşa çıkmamaması mümkün değildir… Ayrıca kuranda bir oran geçmediği için holding sahibi bir adam 1 tl bir fakire para verse zekatını vermiş olur =)… Yılda bir mi verileceği de yazmaz.. O zaman ömründe 1 defa 1 tl verse de olur sonucu çıkar =)…
Oruç konusuna gelelim…

Sayılı günlerde olmak üzere (oruç size farz kılındı). Sizden her kim hasta yahut yolcu olursa (tutamadığı günler kadar) diğer günlerde kaza eder. (İhtiyarlık veya şifa umudu kalmamış hastalık gibi devamlı mazereti olup da) oruç tutmaya güçleri yetmeyenlere bir fakir doyumu kadar fidye gerekir. Bununla beraber kim gönüllü olarak hayır yaparsa, bu kendisi için daha iyidir. Eğer bilirseniz (güçlüğüne rağmen) oruç tutmanız sizin için daha hayırlıdır.
Bakara Suresi 184. Ayet (Diyanet Meali)
Ramazan ayı, insanlara yol gösterici, doğrunun ve doğruyu eğriden ayırmanın açık delilleri olarak Kur’an’ın indirildiği aydır. Öyle ise sizden ramazan ayını idrak edenler onda oruç tutsun. Kim o anda hasta veya yolcu olursa (tutamadığı günler sayısınca) başka günlerde kaza etsin. Allah sizin için kolaylık ister, zorluk istemez. Bütün bunlar, sayıyı tamamlamanız ve size doğru yolu göstermesine karşılık, Allah’ı tazim etmeniz, şükretmeniz içindir.
Bakara Suresi 185. Ayet (Diyanet Meali)
Oruç gecesinde kadınlarınıza yaklaşmak size helâl kılındı. Onlar sizin için birer elbise, siz de onlar için birer elbisesiniz. Allah sizin kendinize kötülük ettiğinizi bildi ve tevbenizi kabul edip sizi bağışladı. Artık (ramazan gecelerinde) onlara yaklaşın ve Allah’ın sizin için takdir ettiklerini isteyin. Sabahın beyaz ipliği (aydınlığı), siyah ipliğinden (karanlığından) ayırt edilinceye kadar yeyin, için, sonra akşama kadar orucu tamamlayın. Mescitlerde ibadete çekilmiş olduğunuz zamanlarda kadınlarla birleşmeyin. Bunlar Allah’ın koyduğu sınırlardır. Sakın bu sınırlara yaklaşmayın. İşte böylece Allah âyetlerini insanlara açıklar. Umulur ki korunurlar.
Bakara Suresi 187. Ayet (Diyanet Meali)

Daha oruçla ilgili çok ayet var da temel bilgiler için bu ayetler yeter. Oruç tutmaya gücü yetmeyen adam kimdir? Unutmamak lazım ki her belirsizlikte her kafadan bir ses çıkar. Yine aynı soru geliyor ki dinde yolcu sayılanlar kimlerdir? (Net bir tanım yoksa yine her kafadan ses çıkar).. Ölümcül soru ise orucu sabahtan akşama kadar tutun diyor… Sabah vaktini tarif ediyor ama akşam vakti konusunda net bir tarif yok… Mesela kişi sabah nasıl beyazla siyah ipliğin ayrılması ise akşam da buna benzer diyebilir. Hani kesin bilgi? Kuranda böyle bir şey yazmıyor.. Kafana göre konuşuyorsun… Yine her kafadan ses çıkması kaçınılmazdır… Diğer bir konu ise kişi yemek yiyip içmeden mesela damardan glikoz ve tokluk hissi veren birsürü sıvılar enjekte ederek orucunu çok rahat şekilde tutabilir ve sadece kuran ile amel edilirse kurana ters bir durum da oluşmaz…

Hac konusu uzun gerçekten çok sıkıldım kısaca söyleyeyim ki haccı da yapman mümkün değildir…

Gelelim Feraiz (Miras Taksimi) olayına… Bunu kesinlikle reddedemezsin zira bu olay matematiksel bir olay olduğu için herşey şimdi kesin açığa çıkacak işte ;) Tabi matematik konusunda az bir bilgin var ise bunu anlatabilirim yoksa hiçbir işe yaramaz =)…

Allah size, çocuklarınız hakkında, erkeğe, kadının payının iki misli (miras vermenizi) emreder. (Çocuklar) ikiden fazla kadın iseler, ölünün bıraktığının üçte ikisi onlarındır. Eğer yalnız bir kadınsa yarısı onundur. Ölenin çocuğu varsa, ana-babasından her birinin mirastan altıda bir hissesi vardır. Eğer çocuğu yok da ana-babası ona vâris olmuş ise, anasına üçte bir (düşer). Eğer ölenin kardeşleri varsa, anasına altıda bir (düşer. Bütün bu paylar ölenin) yapacağı vasiyetten ve borçtan sonradır. Babalarınız ve oğullarınızdan hangisinin size, fayda bakımından daha yakın olduğunu bilemezsiniz. Bunlar Allah tarafından konmuş farzlardır (paylardır). Şüphesiz Allah ilim ve hikmet sahibidir.
Nisa Suresi 11. Ayet (Diyanet Meali)
Yapacakları vasiyetten ve borçtan sonra eşlerinizin, eğer çocukları yoksa, bıraktıklarının yarısı sizindir. Çocukları varsa bıraktıklarının dörtte biri sizindir. Çocuğunuz yoksa, sizin de, yapacağınız vasiyetten ve borçtan sonra, bıraktığınızın dörtte biri onlarındır (zevcelerinizindir). Çocuğunuz varsa, bıraktığınızın sekizde biri onlarındır. Eğer bir erkek veya kadının, anababası ve çocukları bulunmadığı halde (kelâle şeklinde) malı mirasçılara kalırsa ve bir erkek yahut bir kızkardeşi varsa, her birine altıda bir düşer. Bundan fazla iseler üçte bire ortaktırlar. (Bu taksim) yapılacak vasiyetten ve borçtan sonra, kimse zarara uğramaksızın (yapılacak)tır. Bunlar Allah’tan size vasiyettir. Allah her şeyi hakkıyle bilendir, halîmdir.
Nisa Suresi 12. Ayet (Diyanet Meali)

Varsayalim ki, bir adam öldü ve geride iki kiz evlat, bir ana, bir baba ve eşini birakti.. Yukaridaki ayetlere göre miras paylaşimi şöyle olacaktir:

İki kiz evlata mirasin 2/3'ü, ana ve babanin her birine 1/6, karisina 1/8 kalacaktir.

Bu durumda kurandaki ayetlere göre denklem kurulursa

(2/3)+(1/6)+(1/6)+(1/8 )= 27/24 sonuca bakıyoruz ve pay paydadan büyük çıkıyor… Yani miras taksimi için elimizdeki para 24 lira ise bize 27 lira gerekiyor ki miras paylaşımı gerçekleşsin =). Mirasın tam taksimi için gereken bu 3 lirayı nereden bulacağız? Devlet mi verecek yoksa dua ettiğimizde gökten mi inecek?… Sadece kuranı baz alırsan bu problemin hiçbir çözümünü bulamazsın ;)

crazyboy_9999 Nickli Üyeden Alıntı
İlk önce şunu söylemeliyim ki büyük bir gururla avatar yaptığın o Osmanlı armasıyla bize güya sevdiğini göstermeye çalıştığın Osmanlı devletinin de deli olanlar hariç bütün padişahları ehli sünnet itikadinde idi.

Tariklerin en üstünü evliyalar Osmanlı padişahlarından Kanuni Sultan Süleyman'a kadar Osmanlıya yardım etmiştir. O yüzden dünyaya hükümdar olmuşlardır. Yola girmek isteyene yardım edilir. Yani Evliyalar deli olanlara değil kanuni sultan süleyman'a kadar olanlara yardım etmiştir. Çok bilmiş efendi. Bu biiiir.

Sen peygamber zamanında mı yaşadın da kuran’ın peygamber zamanında peygamber tarafından yazıldığını biliyorsun

Sen peygamber zamanında mı yaşadında peygamber şunu yapmış bunu yapmış bunlar peygamberin hadisleri diyebiliyorsun. Çok Bilmiş Efendi bu ikiiiiiii

Ben Demişim ki; Topkapı sarayında peygamberimizin kendi yazdığı KUR'an olmasa şimdiki Kur'anın bile değiştirilmiş olabileceği kanaatinde olurdum.

Sen diyorsun ki; crazyboy_9999 Nickli Üyeden Alıntışimdi sana seni üzecek bir sürü haberim var… Hz muhammed(sav) öldükten sonra aynı yıl içinde meydana gelen yemame savaşında 70 kadar kuran hafızının şehadeti (ki baya büyük bir sayı) kuranın mushaflaştırılmasını gerekli kılmıştır. (kuranın nasıl Mushaf olduğundan tut hz peygamberin hayatına kadar bu olayları hep sahabeden zincir yoluyla gelen rivayetlerden öğrendiğini tekrar hatırlatayım). Hulafa-i Raşidinden Hz Ebubekir(r.a) zamanında kuran mushaflaştırılmış ve ilk kuran hafızların hafızasından ilk kez kağıda dökülmüştür..). Bu mushafa “imam Mushaf” adı verilir.. Sana bir kötü haber daha vereyim mi? =)… Bu “İmam Mushaf” bugün yok! Elimizde en eski olarak bulunan 2 kuran nüshasından birisi özbekistanda taşkenttedir bir diğeri ise Topkapı sarayındadır…

Madem Kur'anın sahih olmadığını söylüyorsun nedne millete Kur'anda şöyle aytte şöyle demiş diye ahkam kesiyorsun.*********** Konuşmuş olmak için konuşuyorsun. Laf kalabalığı yapıyorsun. Benim dedem eseresiz üstünsüz arapça farsça okur yazardı. Yüzyıllardır ailemizde babadan oğula geçen kutsal eser MUHAMMEDİYE'den bize verdiği dersler doğrultusunda Topkapı Sarayındaki Kur'anın peygamber efendimizin yazdığı Kur'an olduğuna adım gibi de eminim.

Hatta kafanı daha da karıştırayım.. taşkentteki nüshayı inceleyen Avrupalı bilim adamları national geographic de izlediğim bi belgesele göre önceden aynı kağıda yazılan yazıların silindiğini bunun da kuranın değiştirebileceğine kanıt olabileceğini keşfetmişlerdir ki olabilir de (kağıt bolluğu olmadığı için daha öncesinde başka şeyler yazılmış ve sonra kuran sayfası için kullanılmak üzere eski yazılar silinmiş olabilir)… Bütün bunlara rağmen kurana inanıyor musun? =) Nasıl güvenebiliyorsun ki? Mesela kuranı biz koruyacağız yazısını yazmakta ne var.. Belki komisyondaki bir adam yazmıştır. Oradamıydın da yalanlayabileceksin bunu? =)… Hadi dürüst ol lütfen…
Eğer sen de benim gibi harfine bile iman ettiysen inanmak istediğin gibi değil de biraz kafanı gerçek manada kullanarak ve okuduğunu anlayarak tekrar okumalısın.

Sen Yahudi yapımı İnsanın maymundan geldiği evrimini savunan National Geography kanalının araştırmasına mı inanıyorsun? Senin ağzından çıkanı kulağın duymuyor :=) Senin özün sözün bir değil. *****************. Hem KUR2anın sahih olmadığına inanıyorsun hem de KUr'an şöyle demiş uygulayın diye ahkam kesiyorsun. :=)

Adminlerden ricam bu adamın nickini Çok Bilmiş Efendi diye değiştiriniz yada Bu adamı bu forumdan zararlı yazılım olduğundan süresiz çıkarınız.

çok boş konuşan bir adamsın.. Hiçbir dediğime cevap veremediğin gibi sorularımı bana yöneltmişsin... Kuranın sahih olmadığını mı söyledim. Nasıl okudun yazdıklarımı?. Az bir edebiyat bilgin olduğunu umarak ve ne hayallerle yazmıştım oysa.... Hz peygamber (sav) kuranı kerim yazmamıştır... Biraz tarih okumalısın hiçbir tarih kitabında hz muhammed(sav) kuranı yazmıştır diye bir bilgi bulabilmen mümkün değil...Bir de matematik kafan varsa bana kuru ve boş laf yetiştireceğine eline kağıt kalem al da çözmeye çalış o miras konusunu... Çözmen mümkün değil... Bir kuranı koruyan allah, mevcut olmazsa kuranın çözülmesinin imkansız olduğu hadisleri mi koruyamayacak... O zaman nerede her şeye gücü yeten allah?...
allaha güvenmiyorsunda hz muhammed (sav) kuranı yazmasaydı kimseye güvenmezdim diyorsun(ki tekrar edeyim hz muhammed(sav) kuran filan yazmadı)... Bu nasıl bir iman anlayışıdır?... Neyse ne kadar bu konularda bilgi eksikliğine sahip olduğunu, ciddi bir iddianın olmadığını gördüğüm için rahatladım kolay gelsin ;)

çok boş konuşan bir adamsın.. Hiçbir dediğime cevap veremediğin gibi sorularımı bana yöneltmişsin... Kuranın sahih olmadığını mı söyledim. Nasıl okudun yazdıklarımı?. Az bir edebiyat bilgin olduğunu umarak ve ne hayallerle yazmıştım oysa.... Hz peygamber (sav) kuranı kerim yazmamıştır... Biraz tarih okumalısın hiçbir tarih kitabında hz muhammed(sav) kuranı yazmıştır diye bir bilgi bulabilmen mümkün değil...Bir de matematik kafan varsa bana kuru ve boş laf yetiştireceğine eline kağıt kalem al da çözmeye çalış o miras konusunu... Çözmen mümkün değil... Bir kuranı koruyan allah, mevcut olmazsa kuranın çözülmesinin imkansız olduğu hadisleri mi koruyamayacak... O zaman nerede her şeye gücü yeten allah?...
allaha güvenmiyorsunda hz muhammed (sav) kuranı yazmasaydı kimseye güvenmezdim diyorsun(ki tekrar edeyim hz muhammed(sav) kuran filan yazmadı)... Bu nasıl bir iman anlayışıdır?... Neyse ne kadar bu konularda bilgi eksikliğine sahip olduğunu, ciddi bir iddianın olmadığını gördüğüm için rahatladım kolay gelsin ;)

eyvah dünyanın haline. senin gibiler var oldukça Cüppeli Ahmet Hoca gibi sirk maymunu çok olacak bu dünyada. Yazık çok yazık. :=) Sana neremle güleceğimi şaşırdım :=)

Sen tek bi yerinle gülebiliyorsun zaten orası da her türlü ihtiyacını da giderdiğin bir yer (anlamaktan tut aklına ne gelirse) :biggrin:
kendini tarif ettiğin için teşekkür ederim :biggrin:. Bir insan kendisinin ne olduğunu ancak bu kadar güzel anlatabilirdi :biggrin:.. Zira azıcık aklın (bu yazı büyüklüğünce bile olması yeterdi) olsaydı trollük yapmak yerine matematik sorusunu çözebilirdin (daha doğrusu uğraşırdın ama tek kuranla çözülemeyeceğini görürdün) :biggrin: Ne anlatırsan anlat anlattığın şey karşıdakinin anlayabileceği kadardır sözünü sana uyarlarsak ne anlatırsan anlat karşıdaki gel,git,dur gibi en basit komutları bile anlayamayacak kadar zavallıdır. :biggrin: Yazık dinler olmalıdır diyipte dinle ilgili konu açtığımızda konuyu baltalayan ve baltalayana teşekkür eden trollere acıyorum... :biggrin:

"Ne anlatırsan anlat anlattığın şey karşıdakinin anlayabileceği kadardır." sözüne katılıyorun. Konuda anlatılmak istenen çok açık tabi anlayana.
Konunun ikili tartışmaya dönmemesi için kapatıyorum.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri