KıRmIzIkIz'a .::şaşılık tedavisini geçiktirmeyin::..

bLue__qirL

Banned
Reaction score
0
Şaşılık tedavisini geciktirmeyin

Kalıtımın da etkisi olan bu soruna karşı aileler çocuklarını bebeklikten itibaren iyi gözlemlemeli
Anne ve babaların, çocuklarının göz sağlığı ile ilgili dikkatli olmaları gereken konulardan biri de şaşılık... Göz Nurunu Koruma Vakfı doktorlarından Op. Dr. Melek Kırcalı, çocuklarda görülen şaşılık konusunda anne babalara uyarılarda bulunuyor
Şaşılığın görme kusuru, katarakt, travma, ateşli hastalık, bebeğin prematüre olması, akraba evliliği gibi birçok nedeni bulunuyor. Çocukta herhangi bir anormallik yoksa ilk 6 ayın sonunda göz muayenesi yapılması gerekiyor. Ailenin bu yaşta dikkat etmesi gereken durumlardan bazıları; çocuk bir objeye düz bakarken diğer gözde içe veya dışa kayma veya bir gözün herhangi bir yöne bakışında kısıtlılık, ışığı, büyük objeleri izlemekte sorun, gözlerde titreme, ışıkta bir gözü kapatma şeklinde sıralanıyor. Ayrıca aildede şaşılık varsa bunun da değerlendirilmesi gerekiyor.

SONRADAN DA GELİŞEBİLİR
Şaşılık doğuştan olabildiği gibi sonradan da olabilir. Bazı göz hastalıkları, görme kusurları yanında ateşli hastalıklar, nörolojik bazı hastalıklar, travma, ilaç kullanımı gibi durumlar da şaşılık nedeni olabilir. Dr. Kırcalı ''Genelde uygulanan tedavi şaşılığın sebebine yönelik tedavidir. Örneğin görme kusuru varsa giderilir, katarakt varsa ameliyatı yapılır, nörolojik neden varsa bunun tedavisi gerçekleştirilir. Bunlardan sonra geriye kalan şaşılık varsa bu da cerrahi tedavi ile düzeltilir. Çoğu olguda şaşılık tamamen düzeltilse bile bazen bir miktar kayma kalabilir'' açıklamasını yapıyor.
Şaşılığın en sık yol açtığı göz rahatsızlığı göz tembelliği... Bu problemin giderilmesinde büyük sorunlar yaşanabildiğinden ailelerin çocuklarını çok iyi takip etmeleri gerekiyor.

ERKEN TEŞHİS GÖZ TEMBELLİĞİNİ ENGELLER
Op. Dr. Kırcalı ''Aileler çocuğu doktora getirmekle işi bitirdiklerini düşünerek gerekli tedaviyi uygulamıyorlar, bu kısım çok önemli. Mesela çocuklarına gözlük taktıramadıklarını belirtiyorlar. 'Çocuk istemiyor' diyorlar. Gerektiğinde çocuk 3-4 aylıkken bile gözlük kullanabiliyor, bu unutulmamalı. Sonuç olarak; şaşılıkta erken teşhis, gereken özenin gösterilip doktor tarafından söylenenlerin uygulanması çok büyük önem taşıyor'' diyor.

ehehehe duydunmu kırmızıkız :biggrin:biggrin:biggrin

ben şaşımıyım be :hhsopa

konuşma penle küştüm :hadiordan

ehehehe banane banane sen kendin şaşı oldum dedin zuahahaha

ben excel e bakmaktan şaşı OLCAM dedim uyuz :D

görürsün sen :D

Geri